Ligue 1 - preview 25. kola

10.02.2017, 09:24, aktualizováno 12.02.2017, 08:40
Previews
Trojice zápasů leží v nabídce francouzské Ligue 1 pro tuto neděli. Jako první se začne válčit v Rennes, kde se představí Nice. Saint-Étienne později vyrazí do boje s Lorientem a večer se Nantes utká s Marseille...
Stade Rennes - OGC Nice  (neděle 15:00)
Hráči Nice už vědí, že pokud chtějí udržet krok s PSG a neztratit na Monaco, musí v Rennes bezpodmínečně vyhrát. Domácí však budou po čtyřech po sobě jdoucích ligových remízách chtít všechny tři body.

Les Aiglons v minulém kole porazili ASSE, i když pouze o jedinou branku. Hlavně, že se to nakonec podařilo a Lucien Favre hodnotil: "Zápas jsme začali v dobrém tempu. Nebylo to úplně perfektní, ale bylo to dobré. Dali jsme gól, vytvořili si několik dalších šancí, kvůli čemuž mě mrzí, že jsme nevyhráli větším rozdílem."

Jediným fotbalistou z kádru Nice, který nepocestuje s týmem, je Ricardo Pereira. Dá se očekávat, že Valentin Eysseric dostane na hrotu útoku znovu přednost před Mariem Balotellim, ačkoliv italský forvard se jistě během utkání taky dostane do hry. Přeci jen Alassane Pléa zažívá výtečnou sezonu a zatím se jeho pozice zdá býti neotřesitelná.

To Christian Gourcuff má v tomto směru situaci o něco složitější, protože budou chybět Wesley Said a Ludovic Baal, jenž musí stát kvůli kartám. Jeho místo by tedy mohl zaujmout Ramy Bensebaini. Se sestavováním obranné linie by to mohlo být ještě složitější, jelikož mimo by klidně mohl zůstat i Mozambičan Mexer.

Les Rouges et Noirs uhráli minule jen bezbrankovou plichtu s Angers, díky čemuž okupují osmou příčku. "Nebyl to dobrý zápas. Nehráli jsme to, co jsme si řekli a obdrželi jsme červenou kartu. Vůbec se nám nedařilo dostat se do hry a měli jsme potíže s držením balonu na zemi. Na tom musíme do duelu s Nice zapracovat," nechal se slyšet trenér Gourcuff. Jestli to bude stačit zrovna proti Nice?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 2.96 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Saint-Étienne - FC Lorient  (neděle 17:00)
Na první pohled se jeví býti duel mezi ASSE a Lorientem jednoznačnou záležitostí. Jenže Les Merlus v uplynulých týdnech naznačili, že se o udržení ještě hodlají porvat.

Výhru nad Lille následovala remíza s Toulouse. "To, že první poločas byl úplně jiný než ten první, pro nás není nic neobvyklého. Často se stává, že jsme konkurenceschopní pouze pětačtyřicet minut. Nad tím se ještě budeme muset pořádně zamyslet. Po první půli to pro nás mohla být katastrofa, v té druhé jsme naopak mohli i vyhrát. Cítím, že se zlepšujeme a hráči se těší na další zápas," rozpovídal se Bernard Casoni.

Z jeho týmu se na hřišti neobjeví Ibrahima Conte, Faiz Selemani, Michael Ciani, Walid Mesloub. Otázka zní, jak to bude s Benjaminem Moukandjem, čerstvým vítězem Afrického poháru národů. Jeho jmenovec Jeannot o víkendu střídal, ale na základní sestavu to nevypadá ani v tomto případě. Uvidíme, pro jakou formaci se nakonec trenér rozhodne.

Les Verts dostali v týdnu v rámci vloženého kola soupeře z nejtěžších. S Nice to nakonec díky gólu Wylana Cypriena nebyla ani remíza. Proti Lorientu to rozhodně nebudou mít svěřenci Christopha Galtiera taky snadné, protože případná výhra může znamenat nejen opuštění poslední příčky, ale za určitých okolností rovnou také celé sestupové zóny.

"Zaprvé, Nice sehrálo velmi dobrý zápas. My jsme se ve druhé půli zvedli, nicméně to nestačilo ani na remízu. A co říci k té šestnáctibodové mezeře mezi námi a třetím týmem tabulky? O tom, že bychom skončili do třetího místa, už ani nesníme," podotkl padesátiletý lodivod, jemuž budou chybět Oussama Tannane, Robert Berić, Alexander Soderlund, Cheikh M’Bengue a zřejmě i Erin Pinheiro a brankář Stéphane Ruffier.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.56 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Nantes předvádí pod vedením Sergia Conceicaa o poznání lepší výkony, než tomu bylo předtím za kouče Girarda. Marseille se však taky začíná pomalu dostávat do formy.

Opětování porážky Lyonu, byť pouze v rámci Coupe de France, se určitě počítá. Ztráta s Metami určitě hodně nemile překvapila, nicméně se ji podařilo napravit v duelu s Guingampem, ve kterém se o výhru 2:0 postarali Bafétimbi Gomis a Dimitri Payet, který skóroval poprvé od návratu do Francie z Britských ostrovů, kde oblékal dres West Hamu United.

"Jsem moc rád, že jsem zase zpátky ve Francii, že můžu hrát fotbal a že můžu vyhrávat. Chtěl jsem se co nejvíce zapojovat do hry, abych byl týmu prospěšný. Snažil jsem se střílet i nahrávat a myslím, že se mi dnes do značné míry dobře dařilo. Ten gól mi nesmírně pomohl. Vždycky je dobré, když se po přestupu prosadíte brzy. Teď už můžu být klidnější," řekl hráč, kterému rovněž vyšlo i loňské EURO (tedy až na to finále).

Z jeho spoluhráčů se na Stade de la Beaujoire nedostanou Abou Diaby a Tomáš Hubočan. Velikánský otazník visí nad Patricem Evrou, který absentoval dva týdny, nicméně s týmem už trénoval, takže se jeho návrat blíží. V případě Grégoryho Sertiće také ještě není zcela jasno. Lassana Diara už si sice v týdnu zahrál, ale na základní sestavu to nevypadá.

Za Nantes, jehož duel s Bastií byl odložen z důvodu nezpůsobilého terénu, nenastoupí Kolbeinn Sigthorsson, Jules Iloki, Amine Harit, a také Rémy Riou a Yacine Bammou, takže do brány si stoupne Maxime Dupé a vedle Emiliana Saly se bude o góly ucházet Mariusz Stepiński. Stadion Les Canaris je známý tím, že fanoušci a fanynky dokážou vytvořit vynikající atmosféru, který jistě požene domácí dopředu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.17 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - Olympique Lyon  (sobota 17:00)
Lyon alespoň částečně napravil poslední tři porážky a v dobrém rozpoložení po vítězství ve vloženém kole pojede do Bretaně, kde se postaví v nedobré formě hrajícímu Guingampu. Ať už Les Gones v tomhle duelu dopadnou jakkoli, udrží si současnou čtvrtou pozici. Důležité pro něj je zase nechytit nějakou výsledkovou krizi.

Hodně nespokojenosti zavládlo v táboře hostujícího celku po minulém víkendu, kdy neuspěl v derby na půdě St. Étienne. Teď se však zdá být situace o něco příznivější. Kouč Bruno Génésio protočil ve středu sestavu a tři body si jeho tým vydobyl zcela zaslouženě. Na první trojku je však ztráta pořád hrozivá, činí totiž dvanáct bodů.

Po utkání s Nancy přímo na hřišti vehementně diskutoval s nespokojenými fanoušky kapitán Maxime Gonalons. Určitě si ulevil, že už tak napjatou situaci nemusel řešit jen po další blamáži a že jeho mužstvo konečně zabralo. "Museli jsme se znovu zvednout. A to za dost neobvyklé atmosféry," přiznával v hodnocení.

Hodně se lyonští příznivci čertili hlavně na útočníka Alexandra Lacazetteho, autora devatenácti ligových tref, který mluvil o své touze v budoucnu klub opustit. "Čekali jsme od nich takovou reakci a plně jí chápeme. Ale nemůžou na něj pískat, když odejde. Je to hráč, který nám vyhrává zápasy," vzkazoval všem škarohlídům Gonalons.

Génésio by nějakým výrazným způsobem nemusel zasahovat do vítězné sestavy, každopádně chybět mu může citelně záložník Mathieu Valbuena, jenž proti Nancy vystřídal kvůli zranění. Vypadá to, že v Guingampu, se kterým letos nejprve padl doma v Ligue 1 a pak rovněž v osmifinále Coupe de la Ligue, připravený nebude.

Domácí stratég Antoine Kombouaré hovořil před utkáním tom, že jeho tým potřebuje hlavně dobít baterky. EAG prožil hodně těžký start do nového roku, získal jen jediný bod a jeho série bez vítězství trvá už od půlky prosince loňského roku. Naposledy nepředvedl znovu dobrý výkon a v Marseille podlehl o dva góly.

V podstatě se mu během několika týdnů zhatil sen o tom zahrát si evropské poháry v příštím ročníku. A pokud nepřijde zlepšení, klidně může na řadu přijít boj o záchranu. "Vše nyní hraje proti nám. Potřebujeme trochu více odhodlání," myslí si Kombouaré. "Počet porážek nám zatěžuje nohy. Ale my to musíme snášet klidně."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.43 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Nancy-Lorraine - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Jen jeden jediný bod dělí oba týmy v tabulce, ale také hned tři pozice. Tak napjatá je zkrátka situace v dolní polovině tabulky, kde Nancy i Montpellier hrají o ligovou záchranu. Oběma celkům se nezdařila poslední vložená kola, a chtěly by tak najít útěchu právě ve vzájemném střetnutí. Na podzim dopadl jejich duel bez branek.

Co se aktuální formy týče, nemůže si ani jeden klub pořádat týden co týden veselici, jak skvěle se jim daří. Montpellier od půlky prosince prohrál hned pětkrát z osmi případů napříč všemi soutěžemi, Nancy během uplynulých pěti zápasů padlo celkem čtyřikrát. Od barážové osmnácté příčky jsou oba vzdáleni na minimum.

Ve středu na půdě Lyonu domácí stratég Pablo Correa trošku zaexperimentoval a zvolil rozestavení 3-5-2. Nepochodil ovšem vůbec dobře. Jeho mužstvo padlo na půdě favorita o čtyři góly. "Postrádali jsme agresi. Ale naše problémy způsobil také systém hry, který jsem zvolil, takže viním i sám sebe," přiznával sebekriticky.

Rozhodně jsou na tom však domácí lépe než na podzim. V sestupovém pásmu se drželi prakticky nepřetržitě do čtrnáctého kola, od té doby však okupují vlastně jen klidný střed tabulky. "Nebyli jsme v takové fazóně, abychom mohli hrát každé tři dny. Především ve středu hřiště jsme měli nedostatky," viděl prostor pro zlepšení Correa.

MHSC hrál už v úterý, ani on však nezvládl těžký souboj s vedoucím Monakem. Každopádně herně to nebylo v jeho podání tak špatné. Přece je vidět po příchodu nového trenéra Jeana-Louise Gasseta jakési zlepšení. "Za výkon ve druhé půli jsme si zasloužili bod. Ale přesto jsem spokojený. Skvělému týmu jsme zatopili," nesmutnil hostující šéf lavičky.

I Gasset, který se v novém prostředí opravdu teprve rozkoukává, vyzkoušel ve vloženém kole nový systém, konkrétně se pustil do varianty 4-1-4-1. Protože však tentokráte bude k dispozici záložník Stéphane Sessegnon, měl by se vrátit k obvyklému 4-2-3-1. Na stoperu by se jinak měla znovu objevit také nová česká posila Lukáš Pokorný.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.20 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Angers SCO  (sobota 20:00)
Uplynulý týden postupně zlepšujícímu se Lille prostě vůbec nevyšel. Naposledy sahal po senzaci v Parku princů, jenže v nastavení utkání nakonec prohrál, a podruhé v řadě tak nebodoval. Spravit chuť si bude chtít stoprocentně proti Angers, které se už dvě kola v řadě marně snaží najít cestu ven ze sestupového pásma.

Leden vyšel Dogám velmi dobře, pravidelně získávaly body a vše korunovaly nečekanou výhrou na půdě Lyonu před dvěma týdny. Mužstvo Patricka Collota šplhalo tabulkou výše, jenže teď se stroj jaksi zadrhl. Tedy alespoň výsledkově. "Potřebujeme se hlavně zbavit naší frustrace. Musíme se zaměřit na další zápas," říkal před pár dny domácí stratég.

Pařížané se v úterý proti LOSC opravdu hodně natrápili. A nakonec o jejich vítězství rozhodla branka, které přecházel nešťastný ofsajd. "Jsem zklamaný za své hráče, protože tvrdě bojovali a byli odvážní. Nebyli jsme odměněni za své úsilí," dodával Collot. "Chtěli jsme hlavně zastavit a nabourat soupeřovu hru."

Poměrně dobře se domácím naposledy osvědčil šestiúhelníkový systém 3-4-3, který by Collot určitě mohl využít i proti Angers. Možná že v základu by se mohl objevit dříve dlouhodobě zraněný Eric Bauthéac, nejistý je pak start Ria Mavuby a Édera. A zcela jistě pak bude chybět tvůrce hry Rony Lopes. Určitě jsou to nepříjemné absence pro Lille.

Angers v předminulém kole utrpělo těžký debakl v Toulouse, své fanoušky si ovšem udobřilo alespoň částečně ve středu, neboť v bretaňském derby s Rennes uhrálo solidní remízu. "Sice mě bod neuspokojuje, ale nesmíme zapomenout, že to není špatný výsledek. Měli jsme však šanci rozhodnout, to je to, co mě mrzí," hodnotil trenér Stéphane Moulin.

Situace Angers na oko nevypadá příliš vábně, pořád se nemůže vymanit z barážové osmnácté příčky. Třeba na jedenácté Nancy ovšem ztrácí pouhé tři body, takže v žádném případě není nic ztracené. Nové absence hosty netrápí, je jen trochu s podivem, že šanci po Africkém poháru národů ještě nedostal obvyklý článek základu Karl Toko Ekambi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.00 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - SM Caen  (sobota 20:00)
Souboj aktuálně šestnáctého a sedmnáctého týmu Ligue 1 slibuje určitě zajímavou řežbu o ligovou záchranu. A jestli se bude konat stejně gólově bohatý duel jako na podzim, má se nezaujatý fanoušek určitě na co těšit. Jak Dijon, tak i Caen mají po vloženém kole rozhodně co napravovat. Jednoduše své příznivce značně nepotěšili.

Tři porážky v řadě, to je aktuální bilance domácího celku, který si přitom v lednu vedl až nečekaně dobře. A pomalu a jistě se sunul k bezpečnějšímu středu tabulky. Jenže poté, co v Coupe de France vypadl s Bordeaux, nedokázal bodovat jak proti silnému PSG, což by se dalo jistě odpustit, tak na půdě zachraňujících se Mét.

Přitom právě ve středu to byl pro Dijon jeden z důležitých soubojů o záchranu, který měl prověřit především jeho současnou pohodu. "Nemyslete si, že se lituji. Jsem naštvaný, že jsem od mého týmu viděl jen poloviční výkon. Ano, máme některé zraněné a nemocné. Ale byli jsme i tak plaší a nesoudržní," nešetřil s kritikou kouč Olivier Dall'Oglio.

Určitě může dojít k zásadním změnám v sestavě. Domácího stratéga poslední utkání opravdu vytočilo do červena. "Byl to jeden z nejhorších zápasů, jaký jsme odehráli," soptil. "Co mi dělá větší starosti, jsou pak ztráty dvou zraněných hráčů Pierra Meloua a Mehdiho Abeida. Fakt to pro nás byl hodně těžký večer," hlesl na závěr.

Pakliže nováček Ligue 1 prohrál naposledy o jednu branku, ještě hůře dopadl jeho nynější protivník z Caen v úterním souboji s Bordeaux. Ostudně inkasoval před vlastními fanoušky čtyřikrát. "Pochopil jsem hned od začátku, že něco bude špatně. Vůbec jsme nebyli schopni presovat, jak jsme chtěli," vyjmenovával důvody neúspěchu trenér Patrice Garande.

Hosté už budou moci počítat s Frédéricem Guilbertem, který střetnutí s Bordeaux vynechal, zraněný je ovšem nově Ronny Rodelin. Garande možná sáhne ke změnám v obraně, takže by si mohl zahrát nevytěžovaný Syam Ben Youssef. "Soupeř nám dal lekci. A vštípil nám důvod, proč být na všechno stoprocentně připravený," dodával caenský lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - SC Bastia  (sobota 20:00)
Toulouse by se mohlo blýskat přece jenom na lepí časy. Po opravdu hodně neúspěšné sérii, která trvala od půlky prosince prakticky až do minulého týdne, se mu v posledních dvou kolech podařilo urvat čtyři body a stabilizovalo své postavení ve středu tabulky. Proti trápící se Bastii má určitě šanci uspět znovu.

V předminulém kole se TFC pořádně rozstřílelo a Angers doma uštědřilo čtyřku. Ve vloženém kole pak remizovalo v Lorientu, což v kontextu celého utkání rozhodně nebyl úplně špatný výsledek. "Měli jsme opravdu hodně navrch hlavně v prvním poločase," těšilo trenéra Pascala Dupraze. "Jenže pak jsme soupeře nechali vrátit se do zápasu."

Celek od řeky Garonny by určitě mohl mít nevýhodu díky většímu fyzickému vytížení. Bastia totiž ve středu nakonec nehrála, její souboj s Nantes byl odložený kvůli silně podmáčenému trávníku. Každopádně například problémy s marodkou domácí v žádném případě nemají. Navíc by po Africkém poháru národů měl být k dispozici pravý bek Steeve Yago.

Bastia rozhodně není oblíbeným protivníkem toulouských Les Pitchouns. V posledních deseti vzájemných střetnutích jí dokázali skolit jen v jednom jediném případě! "Máme v kádru velmi talentované hráče, jenže jsme nedokázali rozhodnout. Měli jsme vyhrát o čtyři góly. Jsem opravdu zklamaný," vracel se ještě k minulému kolu Dupraz.

Hosté měli situaci vždy hodně napjatou, nicméně právě během nevýrazného měsíce ledna spadli do sestupových vod. Přesto nejsou v žádném případě v bezvýchodné pozici, jen zkrátka v tuhle chvíli doplácejí na extrémně vyrovnaný spodek tabulky. Chybět jim budou vykartovaní Alexander Djiku a Lenny Nangis, zraněný je nově Gaël Danic.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.45 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - FC Metz  (sobota 20:00)
I kdyby Monako nečekaně zaváhalo v tomto utkání, s největší pravděpodobností by se i tak udrželo na čele tabulky, kde vládne už pět kol v řadě. Jeho tříbodový náskok se totiž zdá být vzhledem ke skvělému skóre dostačující. Každopádně mužstvo kouče Leonarda Jardima si situaci v žádném případě nehodlá komplikovat.

Knížecí klub stálo zajisté hodně sil, aby se prokousal na první příčku. A možná že ještě těžší je pro něj setřásávat tlak druhého PSG a třetího Nice. Každá ztráta se může ukázat jako hodně nepříjemnou záležitostí. Domácí spoléhají hlavně na útočnou potenci, na svém kontě mají už 70 ligových gólů. Mimochodem o devatenáct méně má Real Madrid v LaLize.

ASM je v opravdu velké pohodě, před týdnem v klíčovém souboji hladce skolil Nice, ve vloženém kole si poradil venku s nevyzpytatelným Montpellierem. Méty by mu opravdu neměly stát v cestě. "Jsem stejný muž, který sem přišel v roce 2014. Mám jen lepší hráče, jež se dostali na jinou úroveň," říkal monacký stratég.

Třeba Falcao, dříve obávaný střelec Porta nebo Atlética Madrid, nabral po letech znovu životní formu. A celkově už zaznamenal dvacet branek ve všech soutěžích. "Když jsem byl na něj před sezónou tázán, byl jsem si jistý, že on může rozhodovat zápasy. Jsem velmi rád, že můžu spolupracovat s útočníkem takových kvalit," pochvaloval si Jardim.

Trošku Monako sužují problémy s absencemi, vykartovaný je Jemerson, chybět budou též Andrea Raggi, Nabil Dirar a Guido Carrillo, a fit nově nejsou ani Djibril Sidibé a Valére Germain. I tak by měla ovšem nastoupit zcela jistě kvalitní jedenáctka. Vlastně jde jen o to nepodcenit protivníka, kterému se v poslední době slušně daří.

Ještě tři kola zpátky se Les Grenats nacházeli v sestupovém pásmu. Díky třem výhrám z posledních čtyř utkání se však najednou vytáhli na dvanáctou pozici. I to dokazuje, jak vyrovnaná a napjatá je situace v dolní polovině tabulky. Monaku mají přitom rozhodně co vracet, vždyť na podzim s ním doma padli ostudně 0:7!
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.10 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain  (pátek 20:45)
Reprízu nedávného semifinále francouzského ligového poháru nabídne páteční předehrávka Ligue 1a tentokrát se zřejmě dá počítat s vyrovnanější bitvou. Pakliže totiž PSG v Bordeaux koncem ledna vyhrálo vysoko 4:1, v lize na tomto hřišti neuspělo od roku 2013 a samotní les Girondins navíc mají slušnou formu...

Když pomineme právě ono semifinále Coupe de la Ligue, je prozatím Bordeaux v novém roce neporažené. V druhém národním poháru, Coupe de France, nedávno přes Dijon proplulo do čtvrtfinále, zatímco v lize se oklepává z ošklivé prosincové série tří porážek a z minulých čtyř kol vytěžilo solidních 10 bodů.

Jak by se asi dalo očekávat, Paris Saint-Germain je na tom ovšem ještě lépe - v roce 2017 dokonce nevyhrálo jen jednou jedinkrát, a to proti lídrům z Monaka, když doma uhrálo remízu 1:1. Jinak si rovněž Emeryho patra zajistila vstupenku ve čtvrtfinále CdF (dokonce skrze jasnou výhru 4:0 v Rennes) a stejně jako Bordeaux úspěšně zapomíná na černé předvánoční období mezi 3. a 17. prosincem.

Jak už bylo řečeno, PSG na Bordeaux nemá úplně dobré vzpomínky: Zlatan Ibrahimović tam sice při dvou posledních výjezdech dohromady třikrát zavěsil, pro vyslance hlavního města to však vcelku znamenalo jediný bod k dobru. Edinson Cavani při ani jednom z těchto duelů nestartoval v základu a dnes tak dostane skvělou příležitost bilanci vyspravit; venku už v tomto ročníku Ligue 1 skóroval 13krát.

Paris Saint-Germain do Bordeaux opět cestuje bez Pastoreho s Krychowiakem, připraven by však měl být uzdravený Marco Verratti a o místo mezi třemi tyčemi se s nedávno chybujícím Aréolou opět popere zotavený Kevin Trapp. Zpátky v nominaci je také pravý bek Thomas Meunier.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.45 - 3.95 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco24174370:2355
2.Paris Saint-Germain24164447:1852
3.OGC Nice24157239:1852
4.Olympique Lyon23131944:2740
5.AS Saint-Étienne2499626:1936
6.Olympique Marseille24106831:2836
7.Girondins Bordeaux2499629:2836
8.Stade Rennes2488823:2732
9.EA Guingamp2487928:2931
10.Toulouse FC24861027:2730
11.AS Nancy-Lorraine23761018:2927
12.FC Metz23851024:3927
13.Lille OSC24751222:3026
14.Montpellier HSC24681033:4226
15.FC Nantes23751115:3126
16.SM Caen23741225:4025
17.Dijon FCO24591032:3724
18.Angers SCO24661219:3224
19.SC Bastia23571120:2822
20.FC Lorient24641427:4722
Bodové odečty
FC Metz-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem, kdy hozenou petardou zranili soupeřova brankáře

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

čistá dvojka...

Reagovat
raduinho

No way. Pláša chytl střeleckou a dneska dá jediný gól zápasu.

Reagovat
.13

Dnes to bude velmi tazke. Snad naviazeme na dobre vykony a zvladneme to. Monaco s Metami asi nezavaha a preto ani mi si nemozme dovolit zakopnutie.

Allez Paris!

Reagovat
smazaný uživatel

2-2 x

Reagovat
smazaný uživatel

Tři body pro domácí

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
.13

Po tom palicskom zaciatku sa Cavani rozbehol strasnym sposobom. 33golov v 31 zapasoch je neuveritelne cislo

Reagovat
Langi

Smesny ten tym za 4 minuty otocka twl

Reagovat
Pipo123

Guingamp hraje výborne, super prechod do útoku, Briand nestratil snad ani jednu loptu, dokáže ju výborne podržať a následne rozohrať na Dialla, Salibura či Benezeta, táto ofenzívna štvorica sa mi strašne páči, Didot pod nimi tomu dodáva skúsenosti a kludnú rozohrávku. Ale najviac sa mi herne páčil Marcal, super obranca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Boze toho Morela nie a nie zraniť...

Reagovat
Langi

Tak dneska asistence u jedineho golu

Reagovat
smazaný uživatel

Ruka jak remeň

Reagovat
ZB 07

Monako zase geniální start do zápasu, to je radost sledovat

Reagovat
Israha

Pičo, to je tragédie, Garcio. Já prostě nechápu, jak může druhořadý tým typu Nantes, který má nejhorší útok v lize a katastrofální domácí bilanci, být na tom hřišti ve všem lepší. Pelé drží jakési naděje, Payet má snahu něco vymyslet...a zbytek je tak kolosálně v lese, že asi brzo najdou perníkovou chaloupku nebo co. To přece kurva není možné, takhle se nechat přehrát kopáčema jako Sala, Stepinski, Gillet a podobně.

Reagovat
Langi

docela ti rozumim

Reagovat
Israha

Pro mě jsou tyhle prohry se suterénem tabulky naprosto neakceptovatelné. Není ostuda prohrát se silnějším, není ani ostuda se nechat silnějším přehrát (třeba takové Monaco by letos přehrálo asi každého v Evropě)...ale Nantes? Víc než pětinu všech svých ligových gólů (4 z 18) letos dali právě nám. Trapas jak prase...to pak není možné hrát vyrovnaně se špičkou, když ne že smolně prohrají, ale nechají se PŘEHRÁT kandidátem na sestup.

Reagovat
Langi

však mě to taky sere...Lyon není poslední dobou schopný vyhrát venku obecně a do toho se prohrává z lemply jako Caen a Lille...Guingamp venku ještě beru, ale stejně s tak silným kádrem to má být nejhůře naprosto přesvědčivé 3. místo a ne se strachovat pomalu o EL s výsledky už téměř za hranicí únosnosti...ten Alkmaar bude ve finále ještě vtipný, aktuálně nás je schopnej porazit kde kdo

Reagovat
Israha

Tak Alkmaar byste ještě dát měli (i když to se blbě posuzuje...od Nizozemců člověk moc neví, co čekat), ale na nějaký výraznější úspěch v EL to s aktuální formou u vás moc nevidím, no. Jak kdyby bez podpory stadionu nebyli schopni se pořádně vyhecovat (a víceméně to samé v Marseille, ony ty výhry na Dijonu a Bastii byly hooodně upracované), a to jde na hlavu trenéra.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele