25. kolo
11.02.2017 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - SM Caen 2:0

Fotbalisté Dijonu zvládli důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Caen a v domácím prostředí ho zdolali 2:0, po třech porážkách v řadě za sebou tak zaznamenali cenný tříbodový zisk. V tabulce Ligue 1 předskočili právě svého sobotního protivníka a se sedmadvaceti body se posunuli na třináctou pozici. Naopak hosté se nedokázali otřepat z minulého debaklu 0:4 s Bordeaux a znovu neskórovali, s pětadvaceti body se propadli na osmnácté místo.

Utkání se hrálo na výrazně zasněženém terénu, který oběma soupeřům hodně komplikoval kombinační hru i rychlé pokusy o přechod na útočnou polovinu. Domácí celek měl v prvním poločase mírnou územní převahu, do první větší možnosti se však dostal až ve 38. minutě. Po přihrávce na pravou stranu si Tavares přehodil balón na levačku a vzápětí vypálil z dvanácti metrů, brankář Vercoutre dokázal střelu kapverdského rodáka skvěle vyrazit kolem tyče.

Nicméně za další dvě minuty hostující gólman inkasoval, když se prosadil Mehdi Abeid. Ten využil výborné práce Loïse Dionyho na pravém křídle a následné zpětné přihrávky před branku, z hranice brankového území i s pomocí teče dopravil balón do sítě. Neuběhly ani dvě minuty a velkou šanci na vyrovnání promarnil Santini. Chorvatský útočník se prosadil mezi dvěma protihráči a z osmi metrů vystřelil placírkou, bližší tyč minul vskutku jen o decimetry.

Ve druhém poločase držel Dijon těsný náskok a soustředil se hlavně na to, aby neinkasoval. Caen naopak muselo s přibývajícím časem více riskovat a na tuto taktiku doplatilo, jeho snažení definitivně odrazil Diony. Čtyřiadvacetiletý útočník se prosadil pošesté v tomto ligovém ročníku po zblokované střele a následném odrazu, poté z hranice šestnáctky napálil míč z voleje přesně k pravé tyči za záda zkoprněného brankáře Vercoutreho.

V poslední minutě utkání mohli hosté alespoň snížit. Po pasu z levého křídla a následné hlavičce fantasticky zasahoval brankáře Reynet, který si pak vynikajícím způsobem poradil i s dorážkou střídajícího Karamoha. FCO v příštím kole zavítá na půdu favorizovaného Lyonu a určitě by chtěl překvapit, SM se pokusí napravit toto zaváhání proti Lille a znovu tedy sehraje jeden z klíčových zápasů o udržení se v nejvyšší soutěži.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele