25. kolo
11.02.2017 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Montpellier HSC 0:3

Fotbalisté Montpellieru dokázali zvládnout duel s konkurenčním Nancy a svého protivníka přehráli hladce 3:0. O svém vítězství rozhodli již v úvodní dvacetiminutovce, kde skórovali hned dvakrát a svůj náskok pojistili po hodině hry. Domácí celek tak zůstává těsně nad hranicí sestupu, se sedmadvaceti body mu patří patnáctá pozice. Naopak Montpellier se přiblížil horní polovině Ligue 1 a s devětadvaceti body je na jedenácté příčce.

Vítězství hostů režíroval teprve dvacetiletý belgický záložník Isaac Mbenza, který se k týmu připojil teprve na konci ledna ze Standardu Lutych a při svém třetím startu se dokázal prosadit hned dvakrát. Přitom do utkání vstoupilo aktivněji Nancy a už v 7. minutě se postaralo o první větší příležitost. Z dobrých třiceti metrů vypálil Aït Bennasser a brankář Pionnier dokázal jeho bombu skvěle vyrazit.

Nicméně hosté o tři minuty později skvěle prorazili, do vedení je dostal právě Mbenza. Ten využil nádherné vodorovné přihrávky Roussillona z levé strany a poté z první z deseti metrů zamířil kolem brankáře Černika do sítě. Ve 13. minutě mohl na druhé straně okamžitě odpovědět Guidilèye, ale jeho technické střele z hranice pokutového území scházelo pár centimetrů. S domácími nadějemi na bodový zisk to vypadalo ještě hůře za dalších 6 minut.

Po rychlé akci převzal balón na pravém křídle Boudebouz a poté poslal měkoučký centr před hranici brankového území, kde prudkou hlavičkou překonal Černika nabíhající Steve Mounié. Nancy se i v dalším průběhu snažilo hrát fotbal a snížit mohlo v poslední minutě úvodního dějství, avšak Dalé z dobré pozice hlavičkoval nad horní tyčku. Po změně stran začali domácí více riskovat a do dvou obrovských možností se probojoval aktivní Mbeenza.

V 52. minutě obdržel krásnou kolmici za obranu a pak obešel i gólmana Černika, jenže v zakončení naprosto selhal a z deseti metrů vůbec netrefil prázdnou branku. Chuť si však spravil o osm minut později. Svůj druhý gól sobotního střetnutí vsítil po přihrávce na pravou stranu, vzápětí z mírného úhlu nekompromisně napálil balón přesně pod břevno. Za Montpellier odehrál celý zápas český krajánek Lukáš Pokorný.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele