25. kolo
10.02.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 0:3

Letošní souboje mezi Bordeaux a PSG dopadly jednoznačně ve prospěch svěřenců kouče Unaie Emeryho, kteří nad svým soupeřem vyhráli i potřetí v řadě. Bodově se tak dotáhli na druhé Monako a získali už své šestí vítězství z posledních sedmi zápasů. Na střeleckou listinu se pochopitelně zapsal Edinson Cavani, doplnil ho ještě Ángel Di María.

Pařížané si na Nouveau Stade de Bordeaux naplánovali vše na jedničku. Ujali se brzkého vedení, před přestávkou skórovali ještě jednou a těsně po změně stran vlastně jen pojistili svůj tříbodový úspěch. Navíc se Emerymu podařilo ušetřit síly před úterním ostře sledovaným osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou.

Blaise Matuidi a Julian Draxler zůstali na lavičce, mezi třemi tyčemi se místo Alphonsa Aréoly objevil Kevin Trapp, nezahrál si ani kapitán Thiago Silva, a navíc oba úspěšní střelci Edinson Cavani a Ángel Di María nemuseli odehrát celých devadesát minut. Možná jen jednou nepříjemnější zprávou je pak zranění Marca Verrattiho, který musel vystřídat.

Stačilo jen šest minut, aby Edinson Cavani přidal svůj celkově 24. přesný zásah v Ligue 1. Právě on byl už předem největším postrachem Bordeaux, protože proti tomuto soupeři v posledních dvou zápasech skóroval vždy alespoň dvakrát. Teď jako by si jednoduše řekl, že do třetice všeho dobrého. A jal se znovu konat.

Marquinhos posílal dlouhý pas dopředu, Jovanovičovi se sice podařilo míč odhlavičkovat, jenže pouze na nohu Uruguayce, který svou dělovkou z voleje propálil brankáře Carrassa. Navýšit náskok se snažil Ángel Di María, ovšem ten na domácího muže v rukavicích se svým pokusem vyzrát ještě nedokázal.

Na druhé straně mohl snížit hlavičkou Sankharé, každopádně gólman Trapp si s jeho zakončením dokázal poradit. A ve 41. minutě PSG zaznamenal již svou druhou branku utkání. Verratti potvrdil, že cit pro přihrávku tedy rozhodně má, a Ángel Di María ukázal svou lišáckost během koncovky a obloučkem elegantně zacílil.

Les Girondins, kteří od konce prosince utrpěli z deseti zápasů jen jednu porážku, a to právě proti PSG, se na zvrat ve druhé půli nezmohli. Trapp vlastně musel zasahovat jen proti Diegovi Rolánovi a Vadovi. To už jinak definitivně rozhodl ve 48. minutě Edinson Cavani, jenž pohodlně zužitkoval táhlý centr z levé strany od Ángela Di Maríy.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele