Ligue 1 - souhrn 10. kola

16.10.2015, 22:37, aktualizováno 18.10.2015, 22:52
Komentáře a souhrny
Celky Angers a Caenu pokračují v nečekaných krasojízdách a po venkovních výhrách dál trůní poblíž čela tabulky. PSG veze tři body ze hřiště Bastie. Nantes hravě porazilo Troyes a St. Étienne nemělo moc problémů s Gazélekem. Šlágr francouzské elitní soutěže už v pátek nenašel vítěze, Monaco doma remizovalo s Lyonem...

Stade Rennes - OGC Nice 1:4

18.10.2015 21:00

Góly: 88. Kamil Grosicki - 14. Mathieu Bodmer, 53. Hatem Ben Arfa, 75. Mahamane Traoré, 80. Saïd Benrahma

Jak vidno, chuť střílet branky hráče OGC Nice nepřešla ani po reprezentační pauze. V Rennes soupeři nadělili hned čtyři, což znamená, že za poslední čtyři zápasy jich vstřelili bez tří rovných dvacet!

Že jsou svěřenci Clauda Puela ve velké pohodě, dokazovali už od samého úvodu utkání. Už ve 3. minutě nahrával Hatem Ben Arfa do dobré pozice spoluhráči Wallysonovi, jenž však trestuhodně minul. Mladý Brazilec, který v Nice hostuje ze Sportingu Lisabon, hlavičkoval po rohovém kopu ve 14. minutě balon zpět do vápna, s čímž si ideálně poradil Mathieu Bodmer a střelou do rohu branky poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Domácí mohli vyrovnat nedlouho poté, ale debutant Yoan Cardinale výborně vystihnul hlavičku Yacouby Sylly. Po půl hodině hry se znovu připomněl Wallyson, avšak jeho pokus vnějším nártem se mezi tři tyče nevešel. Jeho spoluhráč Ben Arfa se následně pokusil překvapit Abdoulaye Dialla přízemní střelou, nicméně rodák z Remeše si vše pohlídal.

Osm minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se už v životní formě hrající francouzský reprezentant dočkal sedmého zásahu v sezoně. Jednoduše obešel Sylvaina Armanda a pravačkou zakončil - 0:2. Jak vidno, nucený půlrok bez fotbalu mu maximálně prospěl, a pokud to takhle půjde dál, může směle doufat v zařazení do kádru pro domácí evropský šampionát.

Se snahou o korekci výsledku přišel Kamil Grosicki, ale jeho chvíle měla přijít až v 88. minutě. V té s pořadovým číslem 75 se po přízemní přihrávce Ben Arfy a nedokonalém zásahu Dialla snadno prosadil Mahamane Traoré - 0:3, který byl v té době na trávníku pouze nějakých deset minut, jelikož právě tehdy střídal.

Hladové Nice se do protivníka znovu zakouslo o pět minut později. Jmenovitě to byl Saïd Benrahma, který po nakrátko rozehraném rohu svou střelu parádně zakroutil do domácí svatyně - 0:4. O dalších pět minut později tleskal celý stadion. Proč? Protože ze hřiště byl stažen Hatem Ben Arfa! Na jeho místo si stoupnul Paulin Puel, trenérův syn. Záhy poté skóroval Grosicki, ale to už vlastně víme z předchozího odstavce.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 0:0

18.10.2015 17:00

Góly: -

Ani hráči Bordeaux, ani ti, kteří oblékají dres Montpellieru, nedokázali v neděli podvečer vstřelit svému soupeři gól, díky čemuž zůstávají oba celky v dolní polovině tabulky.

Zápas byl na šance velice chudý. Snad i proto, že kvůli zraněním bylo nutné poslat do hry jinak náhradníky. Diváci mohli sledovat všehovšudy tři přesné pokusy mezi tři tyče! Všechny měli navíc na svědomí domácí borci. Z těch hostujících měl nejblíže k rozvlnění sítě Paul Lasne, jenže chyběly centimetry.

Na druhé straně to potom nebezpečněji zkoušeli dva navrátilci po zranění - Cheick Diabaté a nesmírně talentovaný Thomas Touré, který patřil k nejpříjemnějším překvapením minulé sezony. Kdo doufal v atraktivnější utkání, musel být evidentně po závěrečném hvizdu rozhodčího Varely dosti naštvaný.

MHSC tedy zůstává na osmnácté pozici a v následujících dvou týdnech se utká s Bastií a s Toulouse - tedy s týmy, které si vstup do sezony také určitě představovaly jinak. To k Les Girondins byl říjnový los ještě shovívavější, neboť mužstvu Willyho Sagnola přihrál do cesty dva nováčky, kteří prozatím okupují poslední dvě místa - ES Troyes a GFCO Ajaccio.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 1:1

18.10.2015 14:00

Góly: 21. Michy Batshuayi (pen.) - 37. Benjamin Moukandjo

Olympique Marseille uhrál doma s neoblíbeným soupeřem jen bod, díky čemuž zůstává v dolní polovině tabulky, zatímco Les Merlus drží solidní osmou pozici.

První velikou příležitost viděl Stade Vélodrome v 8. minutě, kdy z hranice pokutového území zahrával Michy Batshuayi přímý kop ... a s přispěním Benjamina Lecomteho trefil břevno. Následná dorážka Romaina Alessandriniho nemohla být uznána pro ofsajd. Následně předvedl parádní práci s míčem Rémy Cabella, ale slibnou akci zakončil střelou vedle.

Po dvaceti minutách hry šli domácí do vedení. Lucas Ocampos mírně ve vápně přizvednul balon, s čímž očividně nepočítal Francois Bellugou, takže jej kulatý předmět zasáhnul do ruky. Batshuayi poslal svou penaltu do protipohybu brankáře, díky čemuž si připsal na konto sedmý gól a osamostatnil se na čele tabulky střelců před dotírajícími Cavanim, Ben Arfou a Zlatanem Imbrahimovićem.

OM si nadále udržoval převahu - Ocamposova střela ale za zády Lecomteho neskončila. V podstatě k překvapení všech to byl jeho protějšek, Steve Mandanda, kdo musel nedlouho před poločasem lovit balon ze své sítě. Bellugouův dlouhý centr vypadal jako snadná kořist pro Nicolase N’Kouloua, nicméně jeho krajan Benjamin Moukandjo jej šikovně odstavil, a pak už stačilo jen zachovat klid v zakončení - 1:1.

Druhý poločas začal halfvolejem Rémyho Cabelly a další střelou Lucase Ocampose. Lorient odpověděl z protiútoku, když musel Mandanda krýt pokus Romaina Philippoteauxe. Pak se ke slovu opět dostal Cabella, jenže jeho hlavičku ve správný okamžik uklidil Pape Paye. Alessandrini měl v závěru k radosti opravdu blízko, leč Lecomte znovu čaroval. S remízou budou nepochybně více spokojeni Ripollovi svěřenci.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Lille OSC 1:1

17.10.2015 20:00

Góly: 33. Jimmy Briand - 30. Sofiane Boufal

Kde by bylo Lille bez Sofiane Boufala? Maličký záložník opět potvrdil, že je pro Dogy naprosto životně důležitým hráčem, když vstřelil už čtvrtý z dosavadních pěti sezonních klubových gólů. V Guingampu to nicméně stačilo pouze na remízu 1:1..

Někdejší opoře Angers stačila k otevření skóre půlhodina hry; také domácí nicméně mají svého talismana, Jimmyho Brianda, jehož odpověď přišla za pouhé čtyři minuty. Lille nejenže přišlo o body, ale navíc muselo dohrávat v desíti po vyloučení Stophiry Sunzua. Pro bretaňský tým to znamená, že prohrál jediné z posledních sedmi utkání, a to ještě na půdě PSG; záchranářské starosti z úvodu sezony jsou ty tam. Lille je na tom sice o tři body hůře, s takto pevnou obranou se ale o nějaké drama také příliš obávat nemusí.

Na druhou stranu, jakmile jde o ofenzivu, musí se předvést Boufal. Jako dnes, kdy hosté pokračovali ve hře i přesto, že Guingampu ležel na trávníku zraněný Marcus Coco, mladý středopolař se probil do střelecké pozice z levého křídla, přelstil bránícího Larse Jacobsena a přízemní ránou k zadní tyči propálil Jonase Lössla.

Vedení však Dogám příliš dlouho nevydrželo; už ve 34. minutě bylo srovnáno. Briand našel Yannise Salibura, který mu míč vrátil šikovným stříleným pasem od pravé lajny; zkušený forvard už pak jen sklepával na bližší tyči. Po změně stran byly Dogy opticky lepším týmem a vytvořily si i několik šancí, domácí defenziva však držela pevně. Ránu Juniora Talla vyrazil Lössl se štěstím ramenem, a když po druhé žluté kartě (po faulu na Benezeta) opustil hřiště stoper Sunzu, bylo jasné, že skóre se už měnit nebude.

Více informací k zápasu

FC Nantes - ES Troyes 3:0

17.10.2015 20:00

Góly: 41. Valentin Rongier, 50. Youssouf Sabaly, 62. Yacine Bammou

Krize Troyes je nejspíš hlubší, než se očekávalo. Loňský vítěz Ligue 2 měl dosud velké problémy se sbíráním bodů, nedalo se ale říci, že by hrál vyloženě špatně; to, co však předvedl při prohře 0:3 na půdě Nantes, nemělo s první ligou opravdu nic společného. Domácí tak po trefách Valentina Rongiera, Youssufa Sabalyho a Yacine Bammoua slaví zasloužený triumf..

Les Canaris vstupovali do dnešního zápasu těsně nad sestupovou zónou; teprve výhra 1:0 v dohrávce sedmého kola v Lille koneckonců ukončila jejich neslavnou sérii čtyř porážek v řadě. Doma proti Troyes však i přesto byli favority - hosté dosud na první triumf v nové sezoně stále čekají. Dnes přitom Troyes nezačalo špatně a Corentin Jean dokonce v 16. minutě vyslal nebezpečnou varovnou střelu.

Poslední zápas s Nice Nantes nedohrálo (kvůli prudkému lijáku); opuštěn byl za stavu 2:2, nicméně i tak fanoušci viděli, že svěřenci Michela Der Zakariana dělají obrovské pokroky zejména v ofenzivní fázi. Klíčovou změnou bylo opuštění systému 4-3-1-2 a návrat ke starému 4-2-3-1; Der Zakarian tak měl navíc jednoho muže v záloze, Yacine Bammoua, a jeho tým dominoval jak proti velice silnému Nice, tak i dnes. Střed pole ovládali domácí, hosté pouze čekali, co se bude dít, a snažili se držet pevnou defenzivu.

Možná, kdyby se Troyes podařilo uhájit nulu do poločasu, dopadlo by to celé nakonec jinak; Valentin Rongier nicméně prolomil hráz už ve 41. minutě, kdy napálil míč přesně do rohu Petrićovy brány a po zásluze poslal Kanárky do vedení. Pro mladého středopolaře to byl jeho vůbec první profesionální ligový gól. Pět minut po změně stran potom odmítl jakoukoliv debatu o dělbě bodů Youssuf Sabaly, který zpracoval pas Adriena Thomassona a nechytatelným 'angličanem' zvýšil na 2:0.

Na Troyes je bohužel zoufale vidět, že kouč Jean-Marc Furlan vůbec neví, jak poskládat fungující obranu. Hráči jako Rincón nebo Saunier - papírově zkušení zadáci s poměrně solidní prvoligovou kvalitou - letos připomínají spíše vyplašené žáčky. Ideální ukázkou této mizérie byla třetí branka Nantes: Chris Mavinga chtěl hrát malou domů na Petriće, jednoduchou přihrávku ale zpackal a dovolil Bammouovi vložit se do situace, ukradnout míč, obejít slovinského gólmana a zasunout do prázdné. Úplně zbytečný gól; bohužel pro Furlana ale také zároveň v mnohém typický.

To se psala 63. minuta; Nantes mohlo své vedení ještě zvýšit, Emiliano Sala ale pálil z dvaceti metrů pouze do vybíhajícího Petriće. Na druhé straně měl šanci alespoň zkorigovat skóre střídající Henri Bienvenu, kamerunský internacionál ale v 86. minutě hlavou zamířil vedle. Kanárci se tak posunuli na průběžné dvanácté místo, Troyes je předposlední.

Více informací k zápasu

Stade Reims - SM Caen 0:1

17.10.2015 20:00

Góly: 74. Julien Féret

Fanoušky francouzské Ligue 1 v tuto chvíli zajímá (mimo jiné) jedna vzrušující otázka: Jak vysoko může vystoupat Caen? Jeden z nejofenzivněji hrajících, nejatraktivnějších týmů celé soutěže totiž ne a ne polevit. Svěřenci Patrice Garandeho dnes triumfovali v Remeši 1:0, o což se čtvrt hodiny před koncem postaral Julien Féret, a i po desátém kole nadále drží krok s čelem tabulky..

Cestu dlouhou 380 kilometrů zdolávali hráči Caen v povznesené náladě - proti Remeši totiž neprohráli už pětkrát v řadě. Přesto to však byli domácí, kdo začal utkání aktivněji; v případě výhry mohl tým Oliviera Guégana bodově vyrovnat svého protivníka a bylo znát, že přesně to je také jeho cílem. Už v šesté minutě mohl po Signorinově pasu zakončovat Nicolas De Préville, hostující gólman Rémy Vercoutre ale vytasil parádní zákrok. Na druhé straně se jako první osmělil Alaeddine Yahia, jehož hlavičku po Bessatově přímém kopu musel Johnny Placide akrobaticky vyrážet na tyč.

Největší hvězdou posledních týdnů je však v Caen někdo jiný: mladý útočník Andy Delort, odchovanec Ajaccia, kterému se v novém dresu konečně daří naplňovat vysoké předpoklady. I dnes odehrál Delort dobrý zápas, svým pohybem v útočné třetině dělal spoluhráčům spoustu místa a krátce po změně stran se málem podepsal pod první gól utkání, když se zbavil pozornosti bránících Fofany s Tacalfredem a vyzval ke skórování Bessata. Tomu však střela vůbec nesedla.

Přeci jen aktivnější hosté se nicméně nakonec kýžené trefy dočkali - a opět u toho byl agilní Delort. Hbitý forvard se vyhnul ofsajdové pasti, zpracoval pas od Ronnyho Rodelina a předložil míč kapitánu Féretovi, který zblízka snad ani nemohl zaváhal (74'). Guéganovou reakcí bylo vyslat na závěr na hřiště šikovného odchovance Theosona Siebatcheua, který letos už třikrát coby žolík skóroval; Caen ale cenné tři body nakonec uhájilo, a to i přesto, že se Siebatcheu do gólové šance přece jen dostal. Obránce Damien Da Silva ale situaci vyřešil s ledovým klidem a zachránil svému týmu čisté konto.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - GFCO Ajaccio 2:0

17.10.2015 20:00

Góly: 20. Robert Berić, 70. Kévin Monnet-Paquet

Saint-Étienne je po dvou neúspěších zpět na vítězné vlně. Postaral se o to Robert Berić, který byl hlavním architektem dnešní očekávané domácí výhry 2:0 nad tápajícím nováčkem z Ajaccia..

Berić, šestimilionová posila z Rapidu Vídeň a slovinský reprezentant, už má sice za sebou první červenou kartu v zeleném dresu (dostal ji v Evropské lize proti Laziu), dnes ale ukázal svoji lepší stránku - už po 20 minutách totiž otevřel skóre vítěznou trefou. Ve druhém dějství tři body ještě pojistil nádhernou ránou Kévin Monnet-Paquet. Svěřenci Christophe Galtiera tak podle očekávání zareagovali na nedávný propad formy, v tabulce přeskočili rivala z Lyonu a jsou nyní čtvrtí. Gazélec stále čeká na první ligový triumf.

Hostům chyběl kapitán Rodéric Filippi a na hřišti to bylo znát; Les Verts přejali iniciativu už od prvních minut, takže se nikdo příliš nedivil, když relativně brzy otevřeli skóre. K rozehrání přímého kopu se postavil Valentin Eysseric, Berić se ve vápně zbavil pozornosti Kadera Manganeho a poprvé propálil gólmana Mauryho. Korsičané, kteří v úvodních devíti kolech nastříleli pouze tři góly, už v tu chvíli věděli, že se na Geoffroy-Guichard bodů nejspíš nedočkají.

Chybující Mangane dal následně šanci zvýšit vedení Eyssericovi, jeho technická rána ale šla těsně vedle; osmadvacet tisíc domácích fanoušků si tak muselo na pojišťující trefu počkat až do 70. minuty. Byl to magický okamžik: Monnet-Paquet si parádně vyměnil míč s agilním Eyssericem, a přestože byl v obležení borců v červeném, vystřelil nekompromisně z první a mohl sledovat, jak se balon snáší za záda zkoprnělého brankáře. Les Verts si tak notně zvýšili sebevědomí před těžkými zápasy proti Dněpru a PSG.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Angers SCO 1:2

17.10.2015 20:00

Góly: 24. Óscar Trejo - 27. Cheikh N'Doye, 33. Abdoul Camara

Krize Toulouse pokračuje. Svěřenci Dominique Arribagého nezvládli další potenciálně klíčový zápas, před vlastními fanoušky podlehli rozjetému nováčkovi z Angers 1:2 a propadají se do sestupového pásma. Všechny tři góly padly v rozmezí pouhých devíti minut..

Óscar Trejo sice ve 24. minutě otevřel skóre, domácí však letos mají obrovské problémy držet vedení, což se potvrdilo i dnes - o chvíli později totiž srovnal Cheikh N'Doye, a než se Les Violets vzpamatovali, už po trefě Abdoula Camary prohrávali. Pro Angers jde o třetí výhru v řadě (předtím porazilo Marseille a Bastii), díky níž se nováček drží na překvapivém druhém místě hned za vedoucím PSG.

Hosté dnes začali s elánem a Gilles Sunu už po devatenácti minutách napálil tyč; první gól však přišel na druhé straně, což bylo poměrně nečekané. Trejo, který se vrátil do sestavy po vypršení třízápasového trestu, byl nejlepší "fialkou" na hřišti a potvrdil to ve 24. minutě, kdy si elegantně narazil s Braithwaitem a hlavou bez problémů dopravil míč do sítě. Jenže Angers se nevzdalo. O tři minuty později našel Vincent Manceau přesným pasem Cheikha N'Doyeho, a obrovitý senegalský záložník se se svojí hlavičkou ani nemohl mýlit.

Další rána pro těžce zkoušené Toulouse přišla ve 33. minutě: Sunuovu přihrávku zpracoval jeho střelecký parťák Camara, vyhnul se pozornosti Francoise Moubandjého a přízemní ránou podruhé překonal bezmocného Aliho Ahamadu. V tu chvíli už Angers vědělo, že pokud udrží vedení, bude mít po pouhých deseti kolech na kontě stejný počet bodů jako v poslední prvoligové sezoně 1993/94.

Hosté pro to také po pauze dělali maximum: odmítli pouze zalézt do obrany, naopak byli stále aktivnějším týmem a zejména gigantická N'Doyeho figura čněla na hřišti jako maják. Senegalský reprezentant se pokoušel demonstrovat svoji sílu volejem ze 30 metrů, jeho dělovku však Ahamada zlikvidoval.

Závěr zápasu však už patřil Toulouse, které dokázalo soupeře skřípnout, vyvinulo závěrečný tlak a nakonec si může stýskat, protože mělo i šance na vyrovnání. Ránu Marcela Tisseranda nicméně akrobaticky zlikvidoval gólman Ludo Butelle, Adrien Regattin zase napálil tyč, a před Braithwaitem zachránil situaci Ismaël Traoré. Tentokrát tedy měli Les Violets smůlu, to jim ale není v důsledku nic platné..

Více informací k zápasu

SC Bastia - Paris Saint-Germain 0:2

17.10.2015 17:00

Góly: 72. Zlatan Ibrahimović, 83. Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimovic znovu potvrdil, že Bastia je jednoduše jedním z jeho nejoblíbenějších soupeřů. Právě nynější dvě branky, celkově devátá a desátá proti korsickému celku v historii, rozhodly o osmém vítězství PSG. Hosté si díky němu upevnili vedení v tabulce, zatímco domácí utrpěli už svou šestou porážku z minulých sedmi utkání.

Kouč Laurent Blanc neměl vůbec dobré vzpomínky na Stade Armand Cesari. Loni tam totiž jeho družina hodně nečekaně padla 2:4, a to navíc vedla už o dva góly po dvaceti minutách. V Bastii se PSG dlouho nemohl prosadit, až nakonec rozhodl právě Ibrahimovic, jenž skóroval v rozmezí 72. až 83. minuty dvakrát.

K žádnému zaváhání před zápasem Ligy mistrů s Realem Madrid tedy nakonec nedošlo. Švédský forvard pokračuje v překonávání klubového rekordu v počtu nastřílených zásahů, kterých má už nyní sto dvanáct, tým nelehké střetnutí zvládl i přesto, že z různých důvodů chyběli David Luiz, Verratti, Matuidi, Di María nebo gólman Trapp.

V prvním poločase to Pařížanům dost drhlo, domácí, jež toho směrem dopředu moc nepředvedli, se favoritovi utkání celkem bez větších problémů bránili. Dá se říci, že ke zlepšení opravdu došlo až po přestávce. Nejprve z dobré pozice hlavičkoval Rabiot, nicméně jeho zakončení mohlo být daleko lepší, takže si gólman Leca s jeho střelou poradil.

Osmnáct minut před koncem se Ibrahimovic prosadil poprvé. Pastore na hranici ofsajdu uvolnil Cavaniho, který na sebe navázal pozornost Lecy, přihrál pak ve správný moment svému spoluhráči a ten zacílil z hranice malého vápna do prázdné svatyně. O pár chvil později se Ibrahimovic trefil vlastně z podobné pozice, tentokráte mu ale přihrával Aurier.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Olympique Lyon 1:1

16.10.2015 20:30

Góly: 39. Mario Pašalić - 84. Rafael

Ani pro jeden celek to nebyl vůbec jednoduchý zápas. Oba se totiž potýkaly s mnohačetnými absencemi, a i když bylo Monako rozhodně blíže třem bodům, nakonec Lyon odvezl domů alespoň remízu. Domácí hráli od 65. minuty bez vyloučeného Wallaceho a soupeř nakonec dokázal svou přesilovku využít ke konečnému vyrovnání na 1:1.

Domácí kouč Leonardo Jardim, který postrádal hned devět hráčů, měl už před utkáním vrásky především proto, jak si jeho mužstvo povede v defenzívě bez Ricarda Carvalha a Raggiho, kteří do hry nemohli nastoupit kvůli karetním trestům. Ovšem ani jeho protějšek Hubert Fournier neměl klidné rozhodování, vždyť postrádal z kádru hned osm svých svěřenců.

Z logiky věcí vyplývalo, že se zprvu hrálo dost opatrně. Ani jeden z týmů nechtěl jednoduše hlavně zachybovat. Jako by se navzájem v úvodních minutách spíše poznávaly a zkoušely, kde má sok své mezery. Ve 22. minutě vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana Lopese bek Elderson, zpoza vápna však svou střelou neuspěl.

Monako se nakonec ujalo vedení šest minut před přestávkou. Chybu tentokráte ztropil Lopes, jenž neodhadl centr z rohového kopu od Lemara, proti němuž vyběhl a snažil se míč vyboxovat pryč do bezpečí, a balón se nakonec snesl na hlavu Pašaliče, který skóroval pohodlně do naprosto odkryté branky.

Na začátku druhého dějství mohl korigovat Lacazette, jehož přihrávkou z pravé strany našel Ghezzal, nicméně jeho pokus z hranice malého vápna v klidu lapil brankář Subašič. V 62. minutě naopak výrazněji zahrozil znovu Pašalič, jeho hlavičku ovšem na brankové čáře reflexivně zastavil Lopes.

O pár chvil později se pak do hry musel vložit sudí Fautrel, jenž za ostrý zákrok vůči Ghezzalovi musel vyloučit Wallaceho. Hosté nakonec dokázali skórovat šest minut před koncem. Rafaela v šestnáctce monacká obrana dostatečně nehlídala a Brazilec mohl z blízkosti zaznamenat vůbec svůj první gól v Ligue 1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1082021:526
2.Angers SCO1063112:621
3.SM Caen1070312:1021
4.AS Saint-Étienne1061313:1019
5.OGC Nice952224:1217
6.Olympique Lyon1044212:716
7.Stade Rennes1044214:1216
8.Stade Reims1043311:815
9.FC Lorient1043315:1415
10.AS Monaco1035214:1514
11.EA Guingamp1042410:1314
12.FC Nantes94147:1013
13.Lille OSC102535:511
14.Girondins Bordeaux1025313:1611
15.SC Bastia1031612:1610
16.Olympique Marseille1023515:129
17.Toulouse FC1015411:178
18.Montpellier HSC101276:145
19.ES Troyes100465:194
20.GFCO Ajaccio100374:153

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

můžete klidně nesouhlasit, ale podle mě je Zlatan Ibrahimovič nejlepší hráč, který kdy vzešel z Malmö

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

a že jich bylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra

Reagovat
FCSL
Reagovat
Langi

Zadarmo

Reagovat
Zaschrona

OT: EF NBA Fantasy 2015/16

Hledáme nové členy do místní NBA fantasy ligy na Yahoo. Znalosti pomůžou, ale hrát se dá v pohodě bez nich. Jde konkrétně o B-ligu, takže ideální pro případné úplné nováčky. Jakékoliv případné dotazy vysvětlíme. Víc infa níže v diskuzi, zájemci nechť se mi ozvou do zpráv. A předem se lidem, které to vůbec nezajímá, omlouvám za spam.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/bochum-sokovala-leverkusen-28569/

Reagovat
Israha

Pár postřehů k dnešnímu zápasu:

- Lorient jediná šance za zápas, ještě k tomu darovaná, a dali z toho gól. Přísloví "na posraného i hajzl spadne" nemůže být trefnější.

- Lass je zvíře, on naprosto bez nadsázky nahradil Imbulu, ten střed pole pokryje sám a ještě parádně zvládá rozehrávku. Mám zlou předtuchu, že nejpozději v létě bude fuč.

- Batshuayi toho na hrotu odmaká šíleně moc, udrží míče a platný je i v mezihře, ale jeho neschopnost pohlídat si ofsajdovou linii je jedna z věcí, kvůli které se ztrácí body

- Ocampos, Cabella i Alessandrini mají dost sebevědomí a i v herní krizi to berou na sebe a chtějí být klíčoví, ale paradoxně by jim prospělo více, kdyby se to snažili častěji dovézt až do kuchyně. Zvláště poslední dva jmenovaní hráli dobře, ale potřebují víc týmovosti ve finální fázi.

- Posazení Rekika na lávku je Michelův přehmat. Bohorovně hrající N'Koulou a pomalý Rolando nejsou moc pevná stoperská dvojice, právě Rekik nasazením a výbušností v obraně zkraje ligy dominoval. Měl by hrát on a Rolando zůstat hráčem do rotace.

- Ještěže letos sestupují jenom dva

Reagovat
Pyroman

poslední bod nejvýstižnější

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Michel? Jak dlouho myslíš, že to bude takto vypadat? popřípadě kolik ještě dostane času?

Reagovat
Israha

Těžko soudit. Míchel za to může jen z části (N'Koudou a Rekik na lávce, nedůraz na větší týmovost v ofenzivě), hodně to je o psychické dece, co leží na hráčích (kterým navíc nepomáhá ani pískající Vélodrome). Až na pár zápasů to pod ním opticky vypadá dobře, jenom tam prostě není ta pohoda a vnitřní klid, z čehož pramení nepřesnost vepředu a individuální chyby vzadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Bah, no Rekik mi to teď dal sežrat, oba góly v Braze jeho, chlapec nějak asi úplně nechápe ofsajdovou past . To už je agónie...v nedělu v Lille na to asi ani nebudu čumět, to už smrdí masochismem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele