10. kolo
17.10.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

EA Guingamp - Lille OSC 1:1

Kde by bylo Lille bez Sofiane Boufala? Maličký záložník opět potvrdil, že je pro Dogy naprosto životně důležitým hráčem, když vstřelil už čtvrtý z dosavadních pěti sezonních klubových gólů. V Guingampu to nicméně stačilo pouze na remízu 1:1..

Někdejší opoře Angers stačila k otevření skóre půlhodina hry; také domácí nicméně mají svého talismana, Jimmyho Brianda, jehož odpověď přišla za pouhé čtyři minuty. Lille nejenže přišlo o body, ale navíc muselo dohrávat v desíti po vyloučení Stophiry Sunzua. Pro bretaňský tým to znamená, že prohrál jediné z posledních sedmi utkání, a to ještě na půdě PSG; záchranářské starosti z úvodu sezony jsou ty tam. Lille je na tom sice o tři body hůře, s takto pevnou obranou se ale o nějaké drama také příliš obávat nemusí.

Na druhou stranu, jakmile jde o ofenzivu, musí se předvést Boufal. Jako dnes, kdy hosté pokračovali ve hře i přesto, že Guingampu ležel na trávníku zraněný Marcus Coco, mladý středopolař se probil do střelecké pozice z levého křídla, přelstil bránícího Larse Jacobsena a přízemní ránou k zadní tyči propálil Jonase Lössla.

Vedení však Dogám příliš dlouho nevydrželo; už ve 34. minutě bylo srovnáno. Briand našel Yannise Salibura, který mu míč vrátil šikovným stříleným pasem od pravé lajny; zkušený forvard už pak jen sklepával na bližší tyči. Po změně stran byly Dogy opticky lepším týmem a vytvořily si i několik šancí, domácí defenziva však držela pevně. Ránu Juniora Talla vyrazil Lössl se štěstím ramenem, a když po druhé žluté kartě (po faulu na Benezeta) opustil hřiště stoper Sunzu, bylo jasné, že skóre se už měnit nebude.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 možná 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele