10. kolo
17.10.2015 20:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Toulouse FC - Angers SCO 1:2

Krize Toulouse pokračuje. Svěřenci Dominique Arribagého nezvládli další potenciálně klíčový zápas, před vlastními fanoušky podlehli rozjetému nováčkovi z Angers 1:2 a propadají se do sestupového pásma. Všechny tři góly padly v rozmezí pouhých devíti minut..

Óscar Trejo sice ve 24. minutě otevřel skóre, domácí však letos mají obrovské problémy držet vedení, což se potvrdilo i dnes - o chvíli později totiž srovnal Cheikh N'Doye, a než se Les Violets vzpamatovali, už po trefě Abdoula Camary prohrávali. Pro Angers jde o třetí výhru v řadě (předtím porazilo Marseille a Bastii), díky níž se nováček drží na překvapivém druhém místě hned za vedoucím PSG.

Hosté dnes začali s elánem a Gilles Sunu už po devatenácti minutách napálil tyč; první gól však přišel na druhé straně, což bylo poměrně nečekané. Trejo, který se vrátil do sestavy po vypršení třízápasového trestu, byl nejlepší "fialkou" na hřišti a potvrdil to ve 24. minutě, kdy si elegantně narazil s Braithwaitem a hlavou bez problémů dopravil míč do sítě. Jenže Angers se nevzdalo. O tři minuty později našel Vincent Manceau přesným pasem Cheikha N'Doyeho, a obrovitý senegalský záložník se se svojí hlavičkou ani nemohl mýlit.

Další rána pro těžce zkoušené Toulouse přišla ve 33. minutě: Sunuovu přihrávku zpracoval jeho střelecký parťák Camara, vyhnul se pozornosti Francoise Moubandjého a přízemní ránou podruhé překonal bezmocného Aliho Ahamadu. V tu chvíli už Angers vědělo, že pokud udrží vedení, bude mít po pouhých deseti kolech na kontě stejný počet bodů jako v poslední prvoligové sezoně 1993/94.

Hosté pro to také po pauze dělali maximum: odmítli pouze zalézt do obrany, naopak byli stále aktivnějším týmem a zejména gigantická N'Doyeho figura čněla na hřišti jako maják. Senegalský reprezentant se pokoušel demonstrovat svoji sílu volejem ze 30 metrů, jeho dělovku však Ahamada zlikvidoval.

Závěr zápasu však už patřil Toulouse, které dokázalo soupeře skřípnout, vyvinulo závěrečný tlak a nakonec si může stýskat, protože mělo i šance na vyrovnání. Ránu Marcela Tisseranda nicméně akrobaticky zlikvidoval gólman Ludo Butelle, Adrien Regattin zase napálil tyč, a před Braithwaitem zachránil situaci Ismaël Traoré. Tentokrát tedy měli Les Violets smůlu, to jim ale není v důsledku nic platné..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele