10. kolo
17.10.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - SM Caen 0:1

Fanoušky francouzské Ligue 1 v tuto chvíli zajímá (mimo jiné) jedna vzrušující otázka: Jak vysoko může vystoupat Caen? Jeden z nejofenzivněji hrajících, nejatraktivnějších týmů celé soutěže totiž ne a ne polevit. Svěřenci Patrice Garandeho dnes triumfovali v Remeši 1:0, o což se čtvrt hodiny před koncem postaral Julien Féret, a i po desátém kole nadále drží krok s čelem tabulky..

Cestu dlouhou 380 kilometrů zdolávali hráči Caen v povznesené náladě - proti Remeši totiž neprohráli už pětkrát v řadě. Přesto to však byli domácí, kdo začal utkání aktivněji; v případě výhry mohl tým Oliviera Guégana bodově vyrovnat svého protivníka a bylo znát, že přesně to je také jeho cílem. Už v šesté minutě mohl po Signorinově pasu zakončovat Nicolas De Préville, hostující gólman Rémy Vercoutre ale vytasil parádní zákrok. Na druhé straně se jako první osmělil Alaeddine Yahia, jehož hlavičku po Bessatově přímém kopu musel Johnny Placide akrobaticky vyrážet na tyč.

Největší hvězdou posledních týdnů je však v Caen někdo jiný: mladý útočník Andy Delort, odchovanec Ajaccia, kterému se v novém dresu konečně daří naplňovat vysoké předpoklady. I dnes odehrál Delort dobrý zápas, svým pohybem v útočné třetině dělal spoluhráčům spoustu místa a krátce po změně stran se málem podepsal pod první gól utkání, když se zbavil pozornosti bránících Fofany s Tacalfredem a vyzval ke skórování Bessata. Tomu však střela vůbec nesedla.

Přeci jen aktivnější hosté se nicméně nakonec kýžené trefy dočkali - a opět u toho byl agilní Delort. Hbitý forvard se vyhnul ofsajdové pasti, zpracoval pas od Ronnyho Rodelina a předložil míč kapitánu Féretovi, který zblízka snad ani nemohl zaváhal (74'). Guéganovou reakcí bylo vyslat na závěr na hřiště šikovného odchovance Theosona Siebatcheua, který letos už třikrát coby žolík skóroval; Caen ale cenné tři body nakonec uhájilo, a to i přesto, že se Siebatcheu do gólové šance přece jen dostal. Obránce Damien Da Silva ale situaci vyřešil s ledovým klidem a zachránil svému týmu čisté konto.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele