10. kolo
17.10.2015 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - GFCO Ajaccio 2:0

Saint-Étienne je po dvou neúspěších zpět na vítězné vlně. Postaral se o to Robert Berić, který byl hlavním architektem dnešní očekávané domácí výhry 2:0 nad tápajícím nováčkem z Ajaccia..

Berić, šestimilionová posila z Rapidu Vídeň a slovinský reprezentant, už má sice za sebou první červenou kartu v zeleném dresu (dostal ji v Evropské lize proti Laziu), dnes ale ukázal svoji lepší stránku - už po 20 minutách totiž otevřel skóre vítěznou trefou. Ve druhém dějství tři body ještě pojistil nádhernou ránou Kévin Monnet-Paquet. Svěřenci Christophe Galtiera tak podle očekávání zareagovali na nedávný propad formy, v tabulce přeskočili rivala z Lyonu a jsou nyní čtvrtí. Gazélec stále čeká na první ligový triumf.

Hostům chyběl kapitán Rodéric Filippi a na hřišti to bylo znát; Les Verts přejali iniciativu už od prvních minut, takže se nikdo příliš nedivil, když relativně brzy otevřeli skóre. K rozehrání přímého kopu se postavil Valentin Eysseric, Berić se ve vápně zbavil pozornosti Kadera Manganeho a poprvé propálil gólmana Mauryho. Korsičané, kteří v úvodních devíti kolech nastříleli pouze tři góly, už v tu chvíli věděli, že se na Geoffroy-Guichard bodů nejspíš nedočkají.

Chybující Mangane dal následně šanci zvýšit vedení Eyssericovi, jeho technická rána ale šla těsně vedle; osmadvacet tisíc domácích fanoušků si tak muselo na pojišťující trefu počkat až do 70. minuty. Byl to magický okamžik: Monnet-Paquet si parádně vyměnil míč s agilním Eyssericem, a přestože byl v obležení borců v červeném, vystřelil nekompromisně z první a mohl sledovat, jak se balon snáší za záda zkoprnělého brankáře. Les Verts si tak notně zvýšili sebevědomí před těžkými zápasy proti Dněpru a PSG.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele