10. kolo
17.10.2015 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - ES Troyes 3:0

Krize Troyes je nejspíš hlubší, než se očekávalo. Loňský vítěz Ligue 2 měl dosud velké problémy se sbíráním bodů, nedalo se ale říci, že by hrál vyloženě špatně; to, co však předvedl při prohře 0:3 na půdě Nantes, nemělo s první ligou opravdu nic společného. Domácí tak po trefách Valentina Rongiera, Youssufa Sabalyho a Yacine Bammoua slaví zasloužený triumf..

Les Canaris vstupovali do dnešního zápasu těsně nad sestupovou zónou; teprve výhra 1:0 v dohrávce sedmého kola v Lille koneckonců ukončila jejich neslavnou sérii čtyř porážek v řadě. Doma proti Troyes však i přesto byli favority - hosté dosud na první triumf v nové sezoně stále čekají. Dnes přitom Troyes nezačalo špatně a Corentin Jean dokonce v 16. minutě vyslal nebezpečnou varovnou střelu.

Poslední zápas s Nice Nantes nedohrálo (kvůli prudkému lijáku); opuštěn byl za stavu 2:2, nicméně i tak fanoušci viděli, že svěřenci Michela Der Zakariana dělají obrovské pokroky zejména v ofenzivní fázi. Klíčovou změnou bylo opuštění systému 4-3-1-2 a návrat ke starému 4-2-3-1; Der Zakarian tak měl navíc jednoho muže v záloze, Yacine Bammoua, a jeho tým dominoval jak proti velice silnému Nice, tak i dnes. Střed pole ovládali domácí, hosté pouze čekali, co se bude dít, a snažili se držet pevnou defenzivu.

Možná, kdyby se Troyes podařilo uhájit nulu do poločasu, dopadlo by to celé nakonec jinak; Valentin Rongier nicméně prolomil hráz už ve 41. minutě, kdy napálil míč přesně do rohu Petrićovy brány a po zásluze poslal Kanárky do vedení. Pro mladého středopolaře to byl jeho vůbec první profesionální ligový gól. Pět minut po změně stran potom odmítl jakoukoliv debatu o dělbě bodů Youssuf Sabaly, který zpracoval pas Adriena Thomassona a nechytatelným 'angličanem' zvýšil na 2:0.

Na Troyes je bohužel zoufale vidět, že kouč Jean-Marc Furlan vůbec neví, jak poskládat fungující obranu. Hráči jako Rincón nebo Saunier - papírově zkušení zadáci s poměrně solidní prvoligovou kvalitou - letos připomínají spíše vyplašené žáčky. Ideální ukázkou této mizérie byla třetí branka Nantes: Chris Mavinga chtěl hrát malou domů na Petriće, jednoduchou přihrávku ale zpackal a dovolil Bammouovi vložit se do situace, ukradnout míč, obejít slovinského gólmana a zasunout do prázdné. Úplně zbytečný gól; bohužel pro Furlana ale také zároveň v mnohém typický.

To se psala 63. minuta; Nantes mohlo své vedení ještě zvýšit, Emiliano Sala ale pálil z dvaceti metrů pouze do vybíhajícího Petriće. Na druhé straně měl šanci alespoň zkorigovat skóre střídající Henri Bienvenu, kamerunský internacionál ale v 86. minutě hlavou zamířil vedle. Kanárci se tak posunuli na průběžné dvanácté místo, Troyes je předposlední.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele