10. kolo
18.10.2015 21:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - OGC Nice 1:4

Jak vidno, chuť střílet branky hráče OGC Nice nepřešla ani po reprezentační pauze. V Rennes soupeři nadělili hned čtyři, což znamená, že za poslední čtyři zápasy jich vstřelili bez tří rovných dvacet!

Že jsou svěřenci Clauda Puela ve velké pohodě, dokazovali už od samého úvodu utkání. Už ve 3. minutě nahrával Hatem Ben Arfa do dobré pozice spoluhráči Wallysonovi, jenž však trestuhodně minul. Mladý Brazilec, který v Nice hostuje ze Sportingu Lisabon, hlavičkoval po rohovém kopu ve 14. minutě balon zpět do vápna, s čímž si ideálně poradil Mathieu Bodmer a střelou do rohu branky poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Domácí mohli vyrovnat nedlouho poté, ale debutant Yoan Cardinale výborně vystihnul hlavičku Yacouby Sylly. Po půl hodině hry se znovu připomněl Wallyson, avšak jeho pokus vnějším nártem se mezi tři tyče nevešel. Jeho spoluhráč Ben Arfa se následně pokusil překvapit Abdoulaye Dialla přízemní střelou, nicméně rodák z Remeše si vše pohlídal.

Osm minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se už v životní formě hrající francouzský reprezentant dočkal sedmého zásahu v sezoně. Jednoduše obešel Sylvaina Armanda a pravačkou zakončil - 0:2. Jak vidno, nucený půlrok bez fotbalu mu maximálně prospěl, a pokud to takhle půjde dál, může směle doufat v zařazení do kádru pro domácí evropský šampionát.

Se snahou o korekci výsledku přišel Kamil Grosicki, ale jeho chvíle měla přijít až v 88. minutě. V té s pořadovým číslem 75 se po přízemní přihrávce Ben Arfy a nedokonalém zásahu Dialla snadno prosadil Mahamane Traoré - 0:3, který byl v té době na trávníku pouze nějakých deset minut, jelikož právě tehdy střídal.

Hladové Nice se do protivníka znovu zakouslo o pět minut později. Jmenovitě to byl Saïd Benrahma, který po nakrátko rozehraném rohu svou střelu parádně zakroutil do domácí svatyně - 0:4. O dalších pět minut později tleskal celý stadion. Proč? Protože ze hřiště byl stažen Hatem Ben Arfa! Na jeho místo si stoupnul Paulin Puel, trenérův syn. Záhy poté skóroval Grosicki, ale to už vlastně víme z předchozího odstavce.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele