10. kolo
16.10.2015 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Lyon 1:1

Ani pro jeden celek to nebyl vůbec jednoduchý zápas. Oba se totiž potýkaly s mnohačetnými absencemi, a i když bylo Monako rozhodně blíže třem bodům, nakonec Lyon odvezl domů alespoň remízu. Domácí hráli od 65. minuty bez vyloučeného Wallaceho a soupeř nakonec dokázal svou přesilovku využít ke konečnému vyrovnání na 1:1.

Domácí kouč Leonardo Jardim, který postrádal hned devět hráčů, měl už před utkáním vrásky především proto, jak si jeho mužstvo povede v defenzívě bez Ricarda Carvalha a Raggiho, kteří do hry nemohli nastoupit kvůli karetním trestům. Ovšem ani jeho protějšek Hubert Fournier neměl klidné rozhodování, vždyť postrádal z kádru hned osm svých svěřenců.

Z logiky věcí vyplývalo, že se zprvu hrálo dost opatrně. Ani jeden z týmů nechtěl jednoduše hlavně zachybovat. Jako by se navzájem v úvodních minutách spíše poznávaly a zkoušely, kde má sok své mezery. Ve 22. minutě vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana Lopese bek Elderson, zpoza vápna však svou střelou neuspěl.

Monako se nakonec ujalo vedení šest minut před přestávkou. Chybu tentokráte ztropil Lopes, jenž neodhadl centr z rohového kopu od Lemara, proti němuž vyběhl a snažil se míč vyboxovat pryč do bezpečí, a balón se nakonec snesl na hlavu Pašaliče, který skóroval pohodlně do naprosto odkryté branky.

Na začátku druhého dějství mohl korigovat Lacazette, jehož přihrávkou z pravé strany našel Ghezzal, nicméně jeho pokus z hranice malého vápna v klidu lapil brankář Subašič. V 62. minutě naopak výrazněji zahrozil znovu Pašalič, jeho hlavičku ovšem na brankové čáře reflexivně zastavil Lopes.

O pár chvil později se pak do hry musel vložit sudí Fautrel, jenž za ostrý zákrok vůči Ghezzalovi musel vyloučit Wallaceho. Hosté nakonec dokázali skórovat šest minut před koncem. Rafaela v šestnáctce monacká obrana dostatečně nehlídala a Brazilec mohl z blízkosti zaznamenat vůbec svůj první gól v Ligue 1.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas remíza! 1:1 nebo 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele