osmifinále - odvety
15.03.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Valencia CF 1:1

Španělský celek si v Nizozemsku pohlídal postup a díky uhrané remíze 1:1 přechází dál přes PSV Eindhoven. Byť šancí v prvním dějství nebylo mnoho, obě branky padly až v tom druhém. Skóre zápasu načal Rami, Toivonen za domácí už pozdě snížil. V závěru zápasu bylo na hřišti rušno a i trochu zmatku, výsledkem celé taškařice bylo vyloučení.

I když si Valencia ze svého prostředí odnesla pohodlné vítězství 4:2, nesnažila se v Eindhovenu výsledek bránit. Byli to právě hosté, kdo měli v prvním poločase lepší gólové šance. Jonase Goncalvese nejprve musel vychytat gólman Tytoň, o pár minut později pálil brazilský záložník znovu, ale tentokráte pouze nad.

Ve 25. minutě zahrozili domácí v největší možnosti první pětačtyřicetiminutovky. Toivonen si parádním způsobem naběhl na centr a hlavičkou tvrdě vypálil, nicméně v bráně se předvedl fantastickým zákrokem do té doby ne příliš zaměstnaný brankář Alves. Nakonec ještě v závěru pořádně zazlobili Netopýři.

Alba si naběhl na krásný dloubáček svého spoluhráče, dále se snažil míč usměrnit mezi tři tyče tím samým způsobem, tedy padáčkem a přehodit Tytoně, jenže ten bravurně jeho úmysl vystihl a ještě vytěsnil balón do zámezí. Z následného rohového kopu mohl skórovat Aritz Aduriz, hlavou ovšem z dobré pozice zamířil nad.

Bezbrankový stav nakonec vydržel do 47. minuty. A díky vstřelené brance Ramiho, který tečoval Feghouliho střelu tak, že na ní gólman Tytoň nemohl už zareagovat, se Valencia hodně přiblížila postupu. V ten moment se hostující borci přece jenom trochu zatáhli, PSV ovšem směrem dopředu o tolik nebezpečnější nebylo.

Ačkoli se utkání zdramatizovalo díky brance Toivonena, který poté, co mu centr Labyadeho prodloužil hlavou Matavž, v pohodě z blízkosti rozvlnil síť, na víc se domácí nezmohli. Trefit se mohl čtyři minuty před koncem Strootman, jenž si pěkně našel místo pro střelbu, nepřekonal ale v brance výborného Alvese.

Zajímavý moment nastal necelou minutu před koncem. Červenou kartu totiž dostal autor první branky Adil Rami za svůj incident s Toivonenem. Zpočátku to vypadalo, že rozhodčí Willie Collum dokonce nařídil i pokutový kop, pak ale svoje rozhodnutí přehodnotil. Tahle situace však nic nezměnila na faktu, že do čtvrtfinále proklouzla Valencia.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to o tom,jestli PSV dokáže dát 2 rychlé goly.Pokud ano,může dostat Vale pod tlak,ale pokud dá první gol Valencie,postup už je podle mě jasný.Tipuji remízu,kdy 1.gol dá PSV.

Reagovat
FC Porto FC

Když se dívám na hru Valencie tak nic není nemožné

Reagovat
Kily

jj, rozhodnuté to není, my hrajeme prd venku, PSV zase odešla forma celkově, nakonec proti sobě budou hrát dva jednoocí

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Valencie se nikam hnat nebude a ubrani si remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

VALENCIA postup

Reagovat
santini

z posledných zápasov je zrejmé, že by som mal skúsiť 2.polčas proti Valencií prevdupovediac, Emery snáď už dohovoril obrane a los chés budú v tomto ohľade obozretnejší.... PSV ale nemá čo stratiť, aj keď forma je pravdupovediac biedna.... je to zápas, na ktorý sa oplatí vybodnúť alebo vsadiť live, keď už

Reagovat
santini

pravdupovediac, nejak často používam slovo pravdupovediac...

Reagovat
Kily

+2,5 by měla být tutovka, pokud někdo chce sázet

Reagovat
smazaný uživatel

amaterizmus

Reagovat
smazaný uživatel

je mi šumák kdo vyhraje...hlavně ať padne 3 a více fíčku

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne at da Man.untd vic golu nez Valencia prosiiim boze

Reagovat
smazaný uživatel

Jeeeee... škoda že to Valencii stačilo..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele