osmifinále - 1. zápasy
08.03.2012 19:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Školení v Madridu. Atlético hravě skolilo Besiktas 3:1

Bez větších problému zvládlo první osmifinálový duel španělské Atlético Madrid proti Besiktasi. Během prvního poločasu nasázelo soupeři hned tři branky, o které se postarali dvakrát Salvio a jednou Adrián, a bylo prakticky rozhodnuto. Hosté si do odvety, ve které budou pro tuto chvíli bojovat o menší šanci na postup, vezou alespoň trefu Simaa.

Domácí prvnímu poločasu naprosto vévodili. Defenzíva Besiktase nebyla jako cedník, byla jako děravý cedník. Už ve 3. minutě bylo zřejmé, že Atlético je v naprosté pohodě a že na vstřelení gólu nebude čekat dlouho. Adrián poslal přihrávku na Falcaa, který však z vyložené pozice ještě v tuto chvíli nezamířil dobře.

V 11. minutě si vytvořil jedinou šanci prvního poločasu i istanbulský celek. Fernandes vypálil tvrdě z dálky, jelikož nevěděl, co by, a brankář Courtois měl s jeho dělovkou pořádné problémy. To bylo ovšem ze strany svěřenců kouče Carlose Carvalhala vše. Od té doby už to byl jen koncert Atlética.

Po dvaceti dvou minutách hry si Falcao narazil pěkně s Kokem, jedním z nejaktivnějších mužů na hřišti, jenže hostujícího gólmana Gönena nakonec nepřekonal. To se podařilo až o dvě minuty později Salviovi. Koke na něj poslal dlouhý pas, Salvio se elegantně dokázal zbavit záložníka Kavlaka a z vyložené pozice v pohodě zacílil.

O pár chvil později již madridský tým vedl o dvě branky. A že to byla fotbalová lahůdka, jak skóroval Salvio! Opět si ho našla Kokeho přihrávka, Salvio byl naprosto sám před Gönenem a krásným padáčkem, jenž lehounce zapadl k tyčce, rozvášnil své příznivce. A to přitom minutu před ním Filipe neuspěl z blízkosti proti Gönenovi.

Osm minut před koncem Atlético dovršilo parádní výkon i třetí trefou. Adrián se dostal s míčem těsně za vápnem, naznačil, že bude přihrávat doleva, ale jakmile zjistil, že má před sebou vlastně volný prostor, využil ho a krásnou střelou pod břevno stvrdil průběžné vedení. Besiktas po přestávce přidal pouze jeden čestný úspěch.

Po rohovém kopu byla nejprve střela Korkmaze zablokována, balón se ale odrazil k Simaoovi, jenž táhlou střelou překonal marně se natahujícího brankáře Courtoise. O pár minut později mohl skórovat také Mustafa, jenž si naběhl u bližší tyče na centr Simaa, jenže z blízkosti trestuhodně zamířil mimo.

Atlético si jinak nadále vítězství v pohodě hlídalo. Čtvrthodiny před koncem zahrozil ještě Koke, když mu hlavou Mario Suárez sklepl pas Pizziho, jenže španělský záložník po zemi zamířil mimo. V závěru pak domácí nedokázali potrestat chybu gólmana Gönena, na druhé straně vychytal Hološka skvěle Courtois.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A další tým,který by mohl dojít až do finále.Tím samozřejmě myslím At.Madrid,které si přesvědčivě poradilo s Laziem(pro mě obrovský šok) a teď ho čeká Besiktas.Ten si tak tak poradil s Bragou,ale Madrid už bude nad jejich síly.Tip 3:0.

Reagovat
Mircu5

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

trefa

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
diastan

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tribaut Courtois to vychytá 1:0

Reagovat
santini

Besikats nedá gól

Reagovat
santini

besiktas

Reagovat
smazaný uživatel

první zápas skončí 2-1 pro atl.madrid,ale druhý zapas vyhraje Bešiktaš 1-0.Takže postup Bešiktaše

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Adrian Lopez roste ve famozního hráče včera mel zase prsty skoro ve všem,a ten jeho gol pekna individualí akce,borec !

Reagovat
smazaný uživatel

No z toho Kokeho asi taky neco bude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele