osmifinále - 1. zápasy
08.03.2012 21:05 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Hannover nakročil k postupu. Standard musí venku skórovat!

Dolnosaský celek dokázal Lutychu vrátit porážku ze základní skupiny a remízou 2:2 udělal významný krok k postupu do čtvrtfinále. H96 se sice ujal brzkého vedení, domácí však dvěma zásahy utkání do půlhodiny ještě otočili, konečnou podobu pak dostal výsledek trefou Dioufa.

Stejně jako v prvním vzájemném duelu v základní skupině, tak i tentokrát začali lépe hráči Standardu, kteří od prvních minut diktovali tempo hry. První hrozbu měl sice na svědomí ze standardky kdo jiný v hannoverském dresu než Pander, ale Bolat neměl výraznější problémy. Pak už o sobě dávali vědět zejména domácí: velkou parádu chtěl na Zielera spáchat Cyriac, jenž si všimnul, že je hostující strážce svatyně hodně z branky, a tak se ho pokusil z velké dálky zaskočit, reprezentační brankář se však stihl vrátit a zabránil tak nejhoršímu. Ten samý hráč to zkoušel i ve dvanácté minutě, ale na Zielera si opět nepřišel.

Jako blesk z čistého nebe pak přišla pro Lutych situace z 21. minuty: Rausch se rozběhl s míčem napříč vápnem, předběhl Kanua, jenž následně situaci neodhadl a zasáhl pozdě - výsledkem toho musel být pokutový kop. Míč si na značku postavil při Abdellaoueho absenci Stindl a stejně chladnokrevně balón poslal do sítě - 0:1.

96ky byly v ráži, přímo od rohového praporku to na branku zkoušel Pander, ale na Bolata si stejně tak nepřišel. Ve dvacáté sedmé minutě ale bylo přece jen srovnáno. Zvyšující se tempo domácích přetavil v kýženou branku přihrávající Tchité a z bezprostřední blízkosti přesně zakončující Buyens - 1:1. Hned vzápětí posílal do vápna ostrý míč Gakpé, na přední tyč si seběhl Van Damme, před ním ovšem zasáhl pozorný Eggimann. Následoval rohový kop, který si vzal na starost opět tožský útočník, tentokráte na přední tyči našel hlavu Tchitého a rázem bylo utkání definitivně překlopené na lutyšské straně - 2:1.

Poločasová pauza, ale jakoby ráz utkání obrátila vzhůru nohama - najednou byli Dolnosasové všude o pověstný krok dříve, měli míč pod kontrolou a především začali konečně ohrožovat Bolatovu svatyni. V tom byl aktivní zejména nejlepší hráč 96tek Lars Stindl, jenž se během pár minut dostal k zakončení hned dvakrát, napoprvé ale Bolat jeho přízemní ránu vyrazil, následná střela pak chytla opačný směr, a tak se mezi tři tyče nevešla. V 56. minutě se ale Hannover po zásluze dočkal: parádní akci započal Ya Konan, pak se přes Stindla k němu balón vrátil, robustní útočník ho potom nasměroval před branku a nehlídaný Diouf už neměl problém dopravit mičudu na místo určení - 2:2.

Senegalský reprezentant, jenž do bundesligového celku dorazil v zimní přestávce z ManUtd musel o chvíli později vystřídat, osudný se mu zřejmě stal nekontrolovatelný pád v závěru prvního dějství. A nadvláda H96 pokračovala i nadále, Stindlova standardka však končí v náručí Bolata, rychlé zakončení Konana pak postrádalo přesnost. Velké paráda byla osm minut před koncem k vidění na druhé straně a byla to znovu dvojice Cyriac - Tchité, kdo dostal hostující obranu do potíží, druhý jmenovaný se pak pustil do odvážného zakončení přes hlavu - Zieler se ovšem dotázal k tyči skvěle vymrštit.

Brankář se na straně Hannoveru musel činit ještě dvakrát: nejprve si na Pocognoliho volný přímý kop naskočil o šest minut později Kanu, gólovou radost mu ovšem překazil skvělým reflexem Zieler. Hned v nastavení potom hlavičkoval pro změnu Felipe, strážce hannoverské branky uklouzl, Tchité ale svůj pokus nasměroval vedle branky.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lutych byl lepší ve skupinové fázi a bude lepší i teď kdy si s přehledem dojde k vítězství minimálně o 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

boze zakazte mu nekdo tyhle prispevky ktery sou tak neuveritelne mimo

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lutych 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
santini

under ako bič

Reagovat
smazaný uživatel

standard bez sance 0:1 rozhodne tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat
FC Porto FC

škoda pro Lutych

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele