osmifinále - odvety
15.03.2012 19:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Udinese Calcio - AZ Alkmaar 2:1

Italský prapor v evropských pohárech drží po dnešku už jen AC Milán. Udinese totiž nedohnalo ztrátu z prvního zápasu a nakonec vypadává po klasickém pohárovém pravidlu vstřelených branek na hřišti soupeře.

Udinese přitom mělo zápas parádně rozehraný a i po snížení Alkmaaru byly šance Italů na postup vysoké. Za vše totiž mohla už třetí minuta a faul Viergevera na Flora Florese, po kterém provinilec uviděl červenou kartu a rozhodčí nařídil penaltu. Hned v úvodu tedy dvojí trest pro Alkmaar. Antonio Di Natale penaltu s poklidem proměnil a jeho tým vedl 1:0. Další šok pro AZ přišel o dvanáct minut později, Pasquale zužitkoval pěkný pas přesnou přihrávkou před branku na Di Nataleho a nejlepší střelec loňské Serie A zvýšil už na 2:0. Za tohoto stavu by se prodlužovalo, Udine tak smazalo náskok Alkmaaru během první čtvrthodiny. Ovšem Nizozemcům stále stačila jedna branka a vše by bylo úplně jinak.

Nicméně Guidolinovi svěřenci pokračovali v převaze. Di Natale se pokoušel zkompletovat hattrick, ale jeho střela skončila nad. Ve 32. minutě zvýšil postupové akcie Alkmaaru Falkenburg, když se ve vápně dostal k odraženému míči, zbavil se kličkou protihráče a střelou do šibenice nedal Handanovičovi žádnou šanci - 2:1. Udinese ale mělo stále spoustu času vstřelit další dvě branky, stále totiž hrálo v početní převaze. Ale nebylo mu přáno, Armero pálil vedle a v prvním poločase tak diváci na stadionu Friuli další branku neviděli.

Druhý poločas mohl začít podobně jako ten první, tedy brankou domácího Udinese. Do Pasqualeho centru se položil Pinzi, ale branku vůbec netrefil. V 63. minutě mělo Udine velké štěstí, Domizzi se provinil ve vlastním vápně faulem a i hosté měli výhodu pokutového kopu. Rasmus Elm ale selhal. Branku vůbec netrefil a Udinese tak stále bylo ve hře o postup.

Fabbriniho dobrá rána letěla těsně nad a po hlavičce Di Nataleho nedosáhl na míč Pinzi. AZ se zatáhlo a hrozilo z protiútoků, po jednom z nich vybídl k dobrému zákroku Handanoviče Altidore a z dorážky na slovinského brankáře nevyzrál ani Maher. Závěrečný tlak Udinese žádnou branku nepřinesl, AZ prohrálo na Stadio Friuli 1:2, ale vzhledem k prvnímu zápasu, který skončil 2:0, postupuje do čtvrtfinále Evropské ligy. Italové jsou v této soutěži bez zástupce.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle si AZ pohlídá,remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

UDINESE postup

Reagovat
santini

1X2 by mohlo vyjsť.. tým som povedal asi všetko skúsil by som, že alkmaar dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
mastakillah

Udine to zvládne, věřím jim

Reagovat
penepi

A začína to výborne.

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

alkmaar nepostoupi diky vsrelenemu golu na hristi soupere ale na agregat 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Blbečci z Udine kdyby postavili Di Nataleho v 1 zápase tak postoupily

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele