osmifinále - odvety
15.03.2012 21:05 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Atlético dalo Besiktasi "trojku" i v odvetě a postupuje

Atlético neponechalo nic náhodě a bez větších potíží si pohlídalo postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Besiktas předvedl až na úvodní dvacetiminutovku velmi špatný až odevzdaný výkon a za celý zápas se prakticky nedostali do vážného ohrožení branky hostů. Ti vyhráli i v odvetě díky brankám Adriána a Falcaa a se součtem 6:1 míří mezi nejlepších osm.

I přesto, že Atlético Madrid i Besiktas Istanbul patří k týmům spíše ofenzivně laděným, první poločas nabídl velmi nízkou úroveň kopané s naprostým minimem šancí na obou stranách. Snad jen úplný start klání nebyl bez náboje. Ve druhé minutě měl solidní šanci ke skórování z přímého kopu Gabi, ale poslal jej mimo. Po pěti minutách pak na druhé straně Almeida sklepl centr hrudníkem na Simaa, jehož dobrý pokus Courtois zneškodnil.

Za dalších čtyřicet minut se diváci v Istanbulu nedočkali s výjimkou jediné situace prakticky ničeho zajímavého, avšak právě ta jedna příležitost znamenala úvodní gól. Téměř jako blesk z čistého nebe přišla 26.minuta, Juanfran na hranici šestnáctky krásným obloučkem vyzval Ardu Turana, který předal vedle sebe Adriánu Lopézovi a španělský forvard procedil balon mezi nohama brankáře Gönena - 0:1.

Druhý poločas začal stejně ospale jako skončil ten úvodní. Až v v okolí šedesáté minuty se znovu rozvířily vody - nejprve Arda Turan ve velké šanci ztroskotal na gólmanovi Besiktase, poté potáhl po levé straně míč Felipe a Adrián lehkou tečí minul branku. Za dalších pár okamžiků postupovali hosté v přečíslení dva na jednoho, jenže Koke celou situaci vyřešil hrůzostrašně a vysoko přestřelil.

Besiktas působil opravdu matným dojmem a korunu jejich bídnému výkonu nasadil brankář Gönen. Po centru z pravé strany sedm minut před koncem základní hrací doby se od nohy stopera Korkmaze míč odrazil vysoko do vzduchu - snadné sousto, řekl by jeden - jenže stačil pouze lehký důraz kanonýra Falcaa a turecký gólman byl nachytán v nedbalkách. V malém vápně prohrál vzdušný souboj a zavinil už dvougólové manko - 0:2.

V závěru se přece jen turecký klub dostal do velké šance, jenže zůstala nevyužita. Hugo Almeida se v 87. minutě ocitl v dobré příležitosti, jenže jeho střelu Thibaut Courtois za svá záda nepustil a zasadil se tak už o deváté (!) čisté konto Atlética ze všech patnácti utkání odehraných v roce 2012. V závěru ještě na 3:0 zvýšil Salvio a dokonal tak dílo zkázy Besiktase.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I přes to,že At.Madrid už jakože "nemusí" hrát naplno,tipnu jejich vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ATLÉTICO MADRID postup

Reagovat
santini

postup atlética je pravdepodobne pri súčasných okolnostiach jasný... skúsil by som double chance... polčas alebo výsledok X/X

Reagovat
smazaný uživatel

španělský kluby poslední dobou sklízejí jen pozitivní výsledky, hrají úžastnej fotbal, kombinace, držení míče, brejky a napadání soupeře...vše na 1. přeji jim postup.zaslouží si! jinak tipuji 1:1, AM nebude nikam chvátat a v klidu uhraje remízku.

Reagovat
FC Porto FC

Quaresmo naser se a odejdi

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético by mělo postoupit, avšak Besiktas bude doma dost silný, ale bude jim chybět Quaresma..tipuju 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Gryphonheart

Istambul? A chyba se opakuje v celém článku. Hodně smutný..

Reagovat
smazaný uživatel

tohle byl tak tragický zápas (z pohledu Besiktase), že ho tady skoro nikdo neokomentoval :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele