Bundesliga - souhrn 9. kola

28.10.2016, 22:19, aktualizováno 30.10.2016, 19:26
Komentáře a souhrny
Hamburk podlehl Kölnu a zůstává poslední, zatímco Bayern uspěl v Augsburgu a rovněž po tomto kole bude na čele tabulky. V derby mezi Dortmundem a Schalkem navíc nepadl ani gól. Ve svém úspěšném tažení pokračuje nováček z Lipska, který tentokráte loupil v Darmstadtu, tři body má i Hoffenheim, Leverkusen se po několika slabších výkonech prosadil ve Wolfsburgu...

1. FC Köln - Hamburger SV 3:0

30.10.2016 17:30

Góly: 61. Anthony Modeste, 82. Anthony Modeste, 86. Anthony Modeste

Köln potvrdil vynikající formu. Dalo by se ovšem napsat, že je ještě lépe, než samotné mužstvo, je na tom Anthony Modeste. Osmadvacetiletý útočník nasázel hattrick (a to si ještě dovolil zahodit penaltu) a na čele tabulky střelců má už čtyřgólový náskok na pronásledující Aubameyanga s Lewandowskim. Kdo by to byl před sezonou řekl. Klíčovým momentem utkání bylo ovšem bez debaty vyloučení hostujícího Bobbyho Wooda.

Do té doby totiž Hamburští srdnatě odolávali kozlím nájezdům. Penalta mohla být na Rhein Energie Stadionu k vidění už ve 2. minutě. Rozhodční Brand si ale nevšimnul, že Gideon Jung zahrál ve vápně při souboji s Modestem rukou. Ještě v první desetiminutovce měl velikánkou šanci pozdější hříšník Wood. Douglas Santos mu poslal výborný míč, avšak Timo Horn si situaci pohlídal.

V závěru úvodní dvacetiminutovky měli dobré příležitosti Modeste a Rudnevs. René Adler však nedopustil, aby byl překonán. Na druhé straně znovu zklamal Wood. Pět minut před závěrem prvního poločasu proniknul do šestnáctky Yuya Osako, načež byl faulován Ashtonem Götzem. K míči si stoupnul Anthony Modeste a zvolil razanci. A to neměl dělat, protože míč skončil na levé tyči.

V 58. minutě došlo na souboj Wood vs. Heintz. Pro amerického reprezentanta se stal osudným, neboť po faulu loktem inkasoval hned červenou kartu. HSV šlo tedy do deseti a než se stačilo rozkoukat, prohrávalo. Simon Zoller vymyslel vynikající přízemní centr na malé vápno, kde stačilo Modestemu jenom nastavit nohu a balon lehce tečovat do sítě - 1:0.

Rodák z Cannes si připsal i následující dvě možnosti. Ač rozhodně nestál daleko, brankáře hostí nepřekonal. Další střela patřila Mathiasi Lehmannovi. Pro Adlera bylo extrémně nepříjemné, že ji tečoval Johan Djourou. Nakonec to pro Hamburk dobře dopadlo. To samé platilo i po příležitosti Simona Zollera.

V 82. minutě už ale přišla další pohroma. Marcel Risse z pravé strany centroval na bližší tyč, kam si naběhnul Modeste a hlavou zaznamenal svůj druhý gól v utkání - 2:0. Čtyři minuty poté získal výsledek svou finální podobu. Risse tenokrát centoval z vlastní poloviny. Modeste za obranou zpracoval balon a následně jej chladnokrevně procedil Adlerovi mezi nohama. Stylové housle udělaly tečku za tímto utkáním, které družina Petera Stögera ovládla jasně 3:0.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 1:0

30.10.2016 15:30

Góly: 31. Niklas Süle

Hoffenheim vyhrál v Bundeslize popáté za sebou, což je nový klubový rekord. Pro Herthu se naopak jedná o druhou porážku v sezoně.

Už ve 3. minutě zahrávali domácí rohový kop, po kterém hlavičkoval pozdější hrdina Nikas Süle. Jenom zásluhou na brankové čáře stojícího Fabiana Lustenbergera to nebylo 1:0. Na druhé straně to zkoušel Allan, nicméně na Olivera Baumanna nevyzrál. Hosté sice drželi balon více na kopačkách, avšak nebezpečnější příležitosti si vytvořili Hoffenheimští.

Okolo třicáté minuty hned tři. První měl na svědomí Lukas Rupp. Rune Jarstein byl ovšem pozorný. Následně hlavičkoval Pavel Kadeřábek do břevna. Udeřilo až do třetice z hlavy Niklase Süleho. Kerem Debirbay poslal z přímého kopu z levé strany parádní balon na zadní tyč, zhruba na hranici malého čtverce, kde se do něj opřel rodák z Frankfurtu a bylo to 1:0.

Po změně stran se připomenul Vedad Ibišević. Baumann ale jeho pokus z nějakých patnácti metrů kryl. Postupem času musela Hertha více otevřít hru, což se náramně hodilo do krámu svěřencům Juliana Nagelsmanna. V 71. minutě pálil ostrými Sandro Wagner. Poté rozehrávála Demirbay přímý kop rovnou na bránu a z větší vzdálenosti vystřelil Kramarić. Rune Jarstein svůj tým podržel.

Činil se i v samotném závěru, kdy měl obrovskou šanci opět Andrej Kramarić. Jenže nakonec to jeho týmu nebylo nic platné. TSG Hoffenheim si tedy spravil náladu po vypadnutí z DFB-Pokalu. Hertha v něm sice postoupila dál, ale v lize spadla na pátou příčku. Příště doma přivítá Borussii Mönchengladbach, Die Kraichgauer zajíždějí do Mnichova.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Schalke 04 0:0

29.10.2016 18:30

Góly: -

Očekávané sobotní Revierderby branky nepřineslo. Dortmund tak prodloužil svou sérii neporazitelnosti proti rivalovi z nedalekého Gelsenkirchenu již na čtyři zápasy, přílišnou radost z toho ale mít nemůže. Svěřenci Thomase Tuchela dnes za celé utkání proti Schalke pouze jednou vystřelili na Ralfa Fährmanna a na tři body čekají od konce září.

Tradiční vestfálské derby zejména v prvním poločase nenabídlo mnoho fotbalové krásy, k vidění byla taktická bitva, a když už se schylovalo k nějaké zajímavé akci, byla většinou utnuta nedovoleným zákrokem. Není divu, že zkušený rozhodčí Felix Brych udělil již během úvodního dějství pět žlutých karet. Šance k vidění nebyly, jedinou přímou střelu obstaral hostující Leon Goretzka, balón se však došoural do rukavic připraveného Bürkiho.

Po změně stran se již konečně začaly dít věci i v obou pokutových územích. Hned na začátku druhé půle se zaplněný Signal Iduna Park hlasitě dožadoval odpískání penalty za zřetelnou ruku Benedikta Höwedese, doktor Brych ovšem zůstal ledově klidný. Na opačné straně pak první vážný zákrok musel předvést Roman Bürki, dlouhý pas od Johannese Geise propadl až k Seadu Kolašinacovi, jehož projektil Bürki vyrazil na roh.

Největší příležitost Borussie přišla v 52. minutě. Lukasz Piszczek poslal z pravé strany do šestnáctky nadýchaný centr, Aubameyang míč prodloužil na zadní tyč a volný Ousmane Dembélé z bezprostřední blízkosti pouze orazítkoval břevno. Čtvrthodiny před koncem pak právě Dembélé vysunul rozběhnutého Pierre-Emericka Aubameyanga, ten přihrál před odkrytou bránu Christianu Pulišicovi, díky včasnému zákroku Kolašinace ale Schalke udrželo čisté konto. Ještě předtím své spoluhráče podržel Fährmann, když zlikvidoval Götzeho nájezd ze strany.

Závěr opravdu patřil převážně Dortmundu, jenomže když se kanonýr Aubameyang neprosadil ani po ráně přímo z voleje v 82. minutě, musela se obě mužstva spokojit s remízou.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 1:3

29.10.2016 15:30

Góly: 67. Santiago García - 29. Maximilian Philipp, 39. Vincenzo Grifo (pen.), 75. Amir Abrashi

Freiburg dalším vynikajícím výsledkem zadělal na problémy Werderu Brémy. Ten může být po šesté porážce rád, že díky zaváhání soupeřů nemůže být předstižen.

Úvod zápasu přitom patřil domácím. Nejprve to z dálky zkoušel Izet Hajrović a prakticky hned po něm hlavičkoval Ousman Manneh. Alexander Schwolow si pokaždé poradil. Poprvé udeřilo až v devětadvacáté minutě. Ke škodě většiny diváků a divaček na Weserstadionu na druhé straně hřiště. Maximilian Philipp si prostě vzal balon a prošel s ním vcelku nerušeně až k hranici pokutového území, odkud jej nasměroval do protipohybu brankáře Felixe Wiedwalda a mohl jít slavit - 0:1.

V devětatřicáté minutě Vincenzo Grifo ještě přitvrdil muziku a Brémští prohrávali už 0:2. Manneh ve vápně přibrzdil Karima Guédého, rozhodčí to viděl a nařídil penaltu. Wiedwald sice vystihnul směr, ale míč se přesto třepetal v síti. A aby toho pro Werder nebylo málo, zranil se záhy poté Lamine Sané a na jeho místo přišel Miloš Veljković.

V 50. minutě to byl ale znovu Manneh, kdo mohl snížit. No jo, jenže to by nesměl sít trefit jenom zvenku. Nils Petersen už nastupuje za Freiburg a ve svém jubilejním stém bundesligovém mači na sebe upoutal pozornost v podstatě jenom jednou příležitostí, ve které ztroskoval na domácím gólmanovi. Poté se k balonu dostal jeho kolega Maximilian Philipp, ale branka mu byla malá.

Svěřenci Alexandra Nouriho se tak mohli dočkat snížení. Santiago García stál mimo pokutové území, když se k němu přikutálel balon. Přihrál opodál stojícímu Junuzovićovi, který mu zdánlivě beznadějným obloučkem do vápna přihrávku oplatil. García si pak poradil skvěle, vyběhnuvšímu Schwolowovi navzdory - 1:2.

To se psala 67. minutě. V polovině následující desetiminutovky už bylo ale zase všechno jinak. Na hranici šestnáctky si našel svůj prostor ke střele Amir Abrashi. A protože byla výrazně tečovaná, mohl se Wiedwald tak akorát ohlédnout - 1:3. Pokud si Gnabry a Fritz mysleli, že by jejich dalekonosné pokusy mohly s výsledkem ve zbytku zápasu ještě něco udělat, tak to se dost spletli.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayern Mnichov 1:3

29.10.2016 15:30

Góly: 67. Ja-cheol Koo - 19. Robert Lewandowski, 21. Arjen Robben, 48. Robert Lewandowski

Augsburg a Bayern se v tomto týdnu potkali již podruhé, jen dějiště se přesunulo z Allianz Areny do WWK Areny, výsledek je ale stejný jako ve středu. Svěřenci Carla Ancelottiho zvítězili 3:1 a v Bundeslize zůstávají neporaženi. Naopak Fuggerové prohráli čtvrtý z posledních pěti soutěžních zápasů a zůstávají v dolní polovině tabulky.

Bavorské derby začalo zhurta a možná trochu překvapivě si jako první vážný zákrok musel připsat Manuel Neuer, jehož k zákroku donutila nepříjemná pumelice domácího kapitána Paula Verhaegha z úctyhodné vzdálenosti. O chvíli později si poprvé šáhl na balón také Marwin Hitz, když se vrhl pod nohy do šance se řítícímu Lewandowskemu.

Polský útočník si ale brzy spravil chuť. Dnes mu vycházela především spolupráce s Arjenem Robbenem, po jehož výborné přihrávce si Lewandowski míč výborně přebral a nekompromisně otevřel skóre. Neuplynuly ani dvě minuty a nezastavitelné duo se postaralo o navýšení skóre. Robben znovu vysunul Lewandowskeho, jehož přihrávku na volného Costu ještě Vergaegh odvrátil, osmadvacetiletý rodák z Varšavy si tak napodruhé vybral Robbena a ten se nemýlil - 0:2.

Augsburg se k ohrožení Neuera dostal znovu až v závěru úvodního dějství. Xabi Alonso předvedl obrovskou minelu v rozehrávce, v obrovské tutovce se z čista jasna zjevil Ja-Cheol Koo, šance se však zalekl a balón poslal do Neuerových rukavic. Podobně jako Alonso po změně stran chyboval Gojko Kačar, balónu se zmocnil Robben, zase přihrál Lewandowskemu, ten obešel Hitze a zvýšil na 0:3. Zanedlouho se nezastavitelný Robert řítil na Hitze po pasu od svého nizozemského kolegy znovu, tentokráte už ho ovšem jednička Augsburgu vychytala.

Marwin Hitz se potom vyznamenal ještě několikrát, například proti Matsi Hummelsovi. Porážku svého týmu už každopádně neodvrátil a nic na tom nezměnila ani snižující branka domácích - Alaba před střídajícím Teiglem odehrál míč jen k Danielu Baierovi a Ja-Cheol Koo se poté před odkrytou svatyní nemýlil. Na více se už ale družina Dirka Schustera nezmohla a zaslouženě prohrála.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1:2

29.10.2016 15:30

Góly: 37. Maximilian Arnold - 79. Admir Mehmedi, 83. Tin Jedvaj

Souboj dvou celků, jenž zatím rozhodně nepředvádějí výkony, které od nich fanoušci očekávají a samy by si vzhledem k síle a kvalitě svých kádrů přály, nabídla wolfsburgská Volkswagen Arena. Domácí, jimž před dneškem patřilo trestuhodné šestnácté místo tu měli možnost zahájit vítěznou vlnu proti soupeři vskutku slovutnému - hvězdami nabitému výběru Rogera Schmidta.

Ani Leverkusen však zatím v této sezoně nijak nezáří, a proto se dala očekávat poměrně otevřená a vyrovnaná partie. To se potvrdilo i v prvním poločase, když šli domácí Vlci v sedmatřicáté minutě po gólu Maximiliana Arnolda do vedení. Na jeho střelu po přesné přihrávce Caligiuriho byl Bernd Leno v brance Bayeru krátký.

Werkslef se povedlo vyrovnat ve druhém poločase, když v devětasedmdesáté minutě střídající Baumgartlinger našel Henrichse, jenž následně přihrávku do šestnáctky ke skórování vybídl Admira Mehmediho. Bývalý hráč Freiburgu pak tváří v tvář Benagliovi neváhal.

O čtyři minuty později už bylo fanouškům hostujícího celku hodně veselo. Po ofenzivní tlaku Leverkusenu ve vápně soupeře po řadě více či méně povedených doteků s balonem Dragovič míč adresoval k Jedvajovi a stoper Bayeru se v zakončení nemýlil.

Werkself se tak povedlo zápas ve Wolfsburgu otočit a posunuli se v tabulce na desáté místo, to Wolfsburg zůstává šestnáctý a je otázkou, zda už letos nemůže na příčky zaručující účast v pohárové Evropě pro příští rok definitivně zapomenout. Uvidíme, co s nepříznivou situací v tabulce Draxler a spol. pro příště udělají.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - RB Lipsko 0:2

29.10.2016 15:30

Góly: 57. Marcel Sabitzer, 81. Marcel Sabitzer

RB Lipsko potvrdilo i proti Darmstadtu vynikající formu. Na vítězství 2:0 měl tentokrát velkou zásluhu Marcel Sabitzer. Je zřejmé, že saskému klubu bude po devátém kole patřit famózní druhá příčka tabulky, přičemž ztráta na první Bayern činí pouhopouhé dva body.

K první střele se osmělil Bernardo už ve 2. minutě, nicméně slavit první gól v sezoně mu nebylo přáno. V 16. minutě se prosadil Yussuf Poulsen, nicméně jeho trefa nebyla uznána, protože přihrávající Timo Werner se údajně nacházel v ofsajdu. Opakované záběry prokázaly, že asistent rozhodčího Starka udělal chybu.

Lipsko mělo obrovskou převahu. Procento držení míče dosahovalo až čísla 76. Před pauzou se po rohovém kopu do balonu z voleje opřel Marvin Compper, avšak kulatý předmět letěl daleko-pryč. PO změně stran stříleli jako první Keïta a chviličku po něm Werner, jenže ani jeden neměl ideálně seštelovaná mířidla.

Dočkal se až v 57. minutě Sabitzer, do té doby v podstatě pramálo viditelný. Aktivní Werner mu servíroval z pravé strany před bránu ideální pas a šťastnému střelci stačilo jenom nastavit nohu, takže se trefil přímo k bližší tyči - 0:1. Na letošním EURU podával v dresu Maďarska výborné výkony László Kleinheisler. A právě tenhle záložník mohl z následné akce zdvojnásobit vedení svého týmu. Jenže se stalo, že prostě nezdvojnásobil.

To se podařilo až v 81. minutě Marcelu Sabitzerovi. Ta akce byla de facto jako přes kopírák. Jenom s tím rozdílem, že tentokrát zprava nenahrával Werner, ale Oliver Burke. A Sabitzer stál v malém vápně přímo před brankářem, přesto se mu ho ovšem podařilo obstřelit - 0:2. Šestá výhra byla na světě. O jednu více stihnul nastřádat akorát Bayern.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Ingolstadt 04 2:0

29.10.2016 15:30

Góly: 51. Yunus Malli (pen.), 85. Levin Öztunali

Duel domácí Mohuče s Ingolstadtem nabídla v sobotu od půl čtvrté odpoledne Opel Arena. Do zápasu coby favorit vstupoval domácí celek, jemuž před utkáním patřila v bundesligové tabulce devátá příčka a proti zatím předposlednímu Ingolstadtu si chtěl spravit náladu po překvapivém středečním vyřazení z domácího poháru s druholigovým Fürthem.

Mužstvo, jenž vede Martin Schmidt, mohl v sedmnácté minutě poslat do vedení Pablo de Blasis - argentinský šikula, jemuž se zatím v sezoně gólově velice daří mohl přidat další branku Mohuče v probíhajícím ročníku, avšak míč, jenž k němu nasměroval Yunus Malli, i přes zajímavou pozici, ve které se nacházel, ideálně netrefil a síť Nylandovy branky nerozvlnil.

To se totiž povedlo až v jedenapadesáté minutě právě Mallimu. Sudí po faulu na Brosinského odpískal pokutový kop a Malli si s ním suverénně poradil, když Nylanda poslal na jinou stranu. Pro čtyřiadvacetiletého záložníka, o němž se spekuluje mimo jiné v souvislosti se zájmem Borussie Dortmund, se tak jednalo už o pátou vstřelenou branku v probíhající bundesligové sezoně.

Ve čtyřiaosmdesáté minutě pak na hřišti přišel coby střídající hráč Öztunali a Schmidt už poněkolikáté v této sezoně ukázal svůj cit na změny během hry. Nový muž na hřišti totiž jen o několik vteřin později vstřelil druhý gól svého celku a definitivně tím rozhodl o výhře Mohuče nad Ingolstadtem, jenž nakonec zápas dohrával po dvou žlutých kartách Christiansena v deseti, v poměru 2:0 a získala tak důležité tři body, naopak Ingolstadt na překvapivou remízu s BVB nenavázal.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 0:0

28.10.2016 20:30

Góly: -

Klasická páteční předehrávka nejvyšší německé ligové soutěže nabídla v Borussia-Parku souboj domácích Hříbat, jenž coby čtvrtý celek loňského ročníku a účastník Champions League nemohou být spokojena s dosavadním desátým místem v tabulce, a Frankfurtu, který naopak do sezony vstoupil na výbornou a po loňské záchraně v baráži letos svěřenci Nika Kovače kráčí za velmi slušným umístěním, čemuž napovídá i fakt, že Eintrachtu po osmi utkání patří solidní sedmé místo.

Hosté měli na svědomí i první velkou šanci zápasu, když se v pětadvacáté minutě dostal ve vápně do zajímavé střelecké pozice Hrgota. Jeho pokus však skončil pouze na boční sítě branky, jenž střežil jako obvykle Yann Sommer, a stav zůstával i nadále bezbrankový.

Do pohotovosti se pak švýcarská reprezentační jednička dostala až ve druhém dějství, když ho přízemní ranou k tyči prověřil Marscarell. Sommer však ukázal své brankářské kvality a balon vyrazil mimo svůj brankový prostor.

Stejný hráč, jenž ve čtyřiapadesáté minutě zkoušel Sommera střelou z hranice šestnáctky překonat, pak o čtvrt hodiny později málem zavařil vlastnímu týmu. Ten šel totiž po centrovaném míči Gladbachu do šestnáctky z pravé strany ve vápně do skluzu a málem toto jeho počínání skončilo vlastním gólem.

Branku jsme ani ve zbytku utkání neviděli a duel Gladbachu s Frankfurtem tak bohužel potvrdil pověst pátečních bundesligových předehrávek - doufejme tedy, že nám víkendový program nejvyšší německé soutěže nabídne o poznání lepší podívanou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov972023:523
2.RB Lipsko963017:621
3.TSG Hoffenheim954017:1019
4.1. FC Köln953116:618
5.Hertha BSC952214:1017
6.Borussia Dortmund943220:1015
7.Eintracht Frankfurt943213:815
8.SC Freiburg950413:1315
9.1. FSV Mainz 05942316:1514
10.Bayer Leverkusen941413:1313
11.Borussia Mönchengladbach933310:1212
12.Schalke 04922510:118
13.FC Augsburg92258:148
14.SV Darmstadt92258:178
15.Werder Brémy921611:247
16.VfL Wolfsburg91356:136
17.FC Ingolstadt 0490277:192
18.Hamburger SV90272:182

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (365)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nuda ako hovado. Myslím že redakcia EF ku tomuto stretnutiu ani žiaden report robiť nemusí...

Ale za to dnešné výsledky druhej BL paráda hlavne SGD a 1860

Reagovat
pawelFCB

1860 slusnej tenis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jesus Vallejo

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Obranu Dortmundu v dnešním derby se Schalke nebude trápit Klaas-Jan Huntelaar, útočník Schalke se během posledního tréninku zranil a bude několik týdnů mimo hru. Celek z Gelsenkirchenu podrobnosti zranění zatím neoznámil. (transfermarkt.de)

Reagovat
smazaný uživatel

To musí být nějaký rekord, no ne? Pouhých 54 diváků... proč přišlo tak málo? Také Němci slavili vznik Československa?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2. Kľudne nech tak ostane do konca, výjde aspoň Kicktipp.

Reagovat
vrabejka

RB Lipsko

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Teoretik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn výsledky, zítra ještě Hoffe na třetí místo.

Reagovat
db18

Köln na 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poulsen hrava v Lipsku kridlo ci hrot?

Reagovat
smazaný uživatel

křídlo spíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Útočník, ale vždy v dvoučlenném útoku. (křídla jsou primárně Forsberg a Keita)

Reagovat
smazaný uživatel

Forsberg ľavé? A dík.

Reagovat
db18

Ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Keita hrál na křídle jen jednou.

Reagovat
db18

Ale zrovna dneska - tak byl první na ráně (+na HSV) Ale dost se tam to čí no... Sabitzer, Burke, Kaiser...

Reagovat
smazaný uživatel

Mají z čeho vybírat, ale celá ta jejich ofensiva je dost variabilní, dost si to prohazují, kouká se na to moc pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

inak AM?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš ofenzivní CM, dost toho oběhá

Reagovat
smazaný uživatel

Dík. Willi nemá prehľad.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím hrotem to spíš trefil on.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Poulsen prostě jako čistý hrot nehraje, vždyť je neustále na krajích.

Reagovat
db18

A Xabi hraje stabilně na úrovni stoperů... v současnosti ti málokdo drží přesnou pozici celý zápas...

Reagovat
arsavin

Leipzig . Až takový vstup do ligy jsem nečekal

Reagovat
Spalovač šancí

Lipsko titul

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo? Lebo majú taký vek ako ty?

Reagovat
Spalovač šancí

Protože je to sympatický tým jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Druhý místo za Hoffe.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to snáď nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Lipsko to je válec !!!

Reagovat
smazaný uživatel

sestup FCI a HSV za me o.k. a VW do baraze taky o.k.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

HSV do Bundesligy patrí...

Reagovat
Rudnevs

Vitaj na Eurofotbale!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja sa tu už pohybujem dlhšiu dobu len som nemal účet

Reagovat
Rudnevs

Taktiež som to mal podobne, keď som sa prvý raz zaregistroval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tak isto ...eurofotbal som čítal už pol roka pred tým...

Reagovat
smazaný uživatel

SCF

Reagovat
db18

Reagovat
raduinho

Lipsko Sundejte ten nechutný Bayern.

Reagovat
pawelFCB

Bayern si svoji pozici v BL tvrde vybojoval.. ne jako Lipsko, do ktereho hned po zalozeni zacal RB lit prachy a maji to pouze jako byznys a reklamu, pro plechovky. Umelej klub.

Reagovat
raduinho

Tvrdě vybojoval

Reagovat
pawelFCB

A ne snad?

Reagovat
smazaný uživatel

jsem docela zvědavej s čím přijdeš, protože jejich tvrdě vybojovaná pozice moc zpochybnit nejde

Reagovat
stas87

Tak to je troll, ten sa chyta len v PL sekcii a ani tam sa s nim nikto prilis nebavi.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, ako vlastne môže niekto porovnávať túto sračku s Bayernom? Bayern nikdy nemal a ani vlastne nemá nejakého extra bohatého sponzora ako iné veľkokluby typu Barcelona, PSG, Manchester City a pod. vybojovali si to desaťročia trvajúcou prácou a skvele nastavenou koncepciou, čo dokumentuje fakt,že Bayern má na svojom konte 25 BL titulov a tie kurvy 7 rokov existencie...

Reagovat
pawelFCB

Nechapu, jak muze nekdo prat titul radeji takovemu paklubu, nez Bayernu. Rekl bych, ze kdyby si fanousci v Nemecku meli vybrat, komu ten titul vice preji, tak jednoznacne Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějaký fanoušky Lipsko nabrat musí, a on je zrovna ukázkový stvoření pro nábor...

Reagovat
pawelFCB

Lipsko fanousky urcite ma, ale pisu, ze kdyby se fanousci Dortmundu,Schalke atd meli rozhodnout,tak radeji ten titul "preji" Bayernu.. ja se ani nedivim, ze maji k Lipsku takovou nenavist. Psat, zeje Bayern nechutny a proto prat radeji titul takove rychlokvasce, mi prijde zajimave.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo, já s tím souhlasím... nikdo z fanoušků těchto tradičních klubů neví, kolik těchto morových klubů do německého fotbalu vstoupí... jako obávám se, že budoucí nevyhnutelný úspěch Lipska přiláká víc kreténů, co se budou chtít marketingově ukázat a to teprve bude konečná Jako všichni se tu z Lipska a jeho nádhernýho fotbalu můžou posrat, ale že založit chválihodným způsobem nový klub, co přinese do této oblasti super fotbal byla až jejich šestá (!!!) varianta nikoho asi moc nesere

Reagovat
Rudnevs

Ja myslím, že štvrtá? Aké boli ešte varianty okrem odkúpenia Düsseldorfu, St. Pauli a TSV 1860 München.

Reagovat
smazaný uživatel

1) Sachsen, 2) St.Pauli, 3) TSV, 4) Fortuna, 5) Lokomotive a když už i tam je poslali do piče tak si založili vlastní klub...

Reagovat
Rudnevs

Tak to potom hej ...

Akurát to nesúhlasí s týmto: "založit chválihodným způsobem nový klub, co přinese do této oblasti super fotbal byla až jejich šestá (!!!) varianta" ... keďže Sachsen je tiež z Lipska

Reagovat
smazaný uživatel

hej to ne, ale v podstatě to je to stejný, protože jim prioritně stejně nešlo o pomoc oblasti (i když nakonec stejně nuceně skončili)... zvlášť když si dali tu neúspěšnou Tour de West Germany

Reagovat
Rudnevs

A ešte by som ťa opravil, že si nezaložili vlastný klub, ale kúpili SSV Markranstädt a práve to je jeden z dôvodov tej ostrej kritiky: Lebo dostali ich licenciu a mohli štartovať od 5. (?) Ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

jj od pátý... ale i tak, prostě když si to dáš všechno dohromady, tak ten jejich vznik je strašně komickej...

Reagovat
pawelFCB

Lipsko je obrovské město s velkou fotbalovou tradicí, kde jsou 2 velké kluby z dob NDR, Lokomotive a Chemie, oba ale v současnosti hrají 4. a 5.ligu a nemají potenciál jít výš. Toho využil Red Bull, spojil fanouškovskou základnu (až na jádro) obou klubů a mají furt plno, protože v Lipsku je hlad po fotbale. Navíc oni nikoho nenahradili, nezměnili nikomu barvy jako v Salcburku, neukradli ho jako Wimbledonu, založili to od nuly. Stadion pro 40 tisíc už nestačí poptávce města jako Lipsko, tak si chtějí postavit vlastní stadion pro 80 tisíc. Přesto to bude vždycky v očích ostatních fanoušků tradičních klubů pouze hnusný projekt, za účelem propagace RB v Německu. Já osobně bych takovému klubu nemohl přát, jelikož jsem fanda tradičních klubů. Jasný, každý klub musí někdy vzniknout...ale tradiční kluby, po vzniku nezasloužily nikdy k propagaci nějaké firmy, jako RB Lipsko. Nechápu, jak může někdo raději přát titul takovému projektu, než tradičnímu celku, jako je Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš úplnú pravdu.

Reagovat
raduinho

Fandou Lipska určitě nebudu, ale v Německu to přeju komukoli jen ne Bayernu. Stejně jako ve Francii komukoli jen ne PSG. Fandit tomu nejlepšímu v zemi je snad diagnóza, vždyt to musí být hrozná nuda.

Reagovat
db18

Oblíbené kluby hlavní: Barcelona, Chelsea (určitě v nejlepších letech)

Oblíbené kluby vedlejší: Juventus

Reagovat
raduinho

Juve je bokovka, u Chelsea jsem si nevšiml, že by nějak dominovala a Barcelona rozhodně není to samé co Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Další objektivní fanoušek. Zajímalo by mě, v čem spočívá ta nechutnost Bayernu očima fanouška Barcelony, což je jeden z nejnesypatičtějších klubů hned za těma umělejma.

Reagovat
raduinho

Pokrytecký Hoenes, Thomas Muller, kecy o tvrdé práci vedoucí na vrchol, když jsou úplně stejní jako ostatní velkokluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Ano Thomas Muller je nesympaták

Reagovat
Pato44

Taky mi ten typickej ksicht pro zlodeje a vrahy ze serialu Komisar Rex neni prilis sympaticky

Reagovat
raduinho

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

To je v tom případě ale pokrytecké i od tebe, když nemáš rád Uliho - předpokládám, že kvůli daňovejm únikům, ale přitom je v Barceloně Messi, případně u přestupu Neymara myslím byla taky nějaká ochcávka. Neznám podmínky ve Španělské lize, ale myslím, že televizní práva tam nejsou zrovna férově rozdané, stejně tak Bayern nakoupil jen hráče, na které si vydělal nikoliv hráče, na které si půjčil. Nikdo neřiká, že Barcelona a další neropácké kluby tvrdě nepracovali, ale Bayernu se vytýká jeho dominantní postavení, přitom je naprosto zasloužené. Bayern neměl žádnou výhodu oproti ostatním klubům snad až na bohaté Bavorsko, ačkoliv to není jediný klub z té spolkově země, takže to nejspíš tak velká výhoda nebude. Barcelona a Real jsou tlačený zemí a ligou mnohem víc si myslím..

Reagovat
raduinho

Kvůli únikům ne. Kvůli prohlášení o potřebě vyrovnanosti ligy a následné koupi Gotzeho s Lewou. To samé sice dělá i Juventus, ale nevydal alespon žádné směšné prohlášení jako Uli. Ano televizní práva nejsou férově rozdané a Real s Barcelonou jsou v tomhle ohledu ve Španělsku zvýhodnováni. To, že Bayern na přelomu tisíciletí tlačili rozhodčí podobně jako u nás Spartu je veřejným tajemstvím. I svým postavením je dost podobný Spartě, takže sympatie nula.

Reagovat
pawelFCB

Barcelona je s Realem taky ve spanelske lize tlacena...z te prvni trojky je nejvice sympaticke Atletico.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek Barcelony někoho kritizuje, že mu připískávají rozhodčí. Opět žasnu nad tím, jak si sereš do vlastního hnízda . Jinak to je spíš problém Dortmundu, že není schopný si udržet jedinýho hráče, kterej má formu dýl než 2 sezony, teda snad krom Reuse. Ti hráči by stejně odešli, jen by se tím posílila konkurence v zahraničí, opět mi uniká smysl toho tahu, posílit konkurenci v ostatních ligách, jak by to prospělo BL v její vyrovnanosti. To raději ať zůstanou hráči, které vychovala BL, v BL a to jsem z těch přestupů nebyl nijak nadšenej. Gotzeho k nám navíc poslali jen na převýchovu, aby se umoudřil .

Reagovat
raduinho

To jak si hned přešel do útoku ukazuje, že něco na tom připískávání Bayernu asi bude co? Nikdy, ale opravdu nikdy se nepřipískávalo Barceloně. Kecy o UEFAloně šíří akorát hateři Barcelony. Přitom každý soudný člověk musí vidět, že se jedná o UEFAdrid.

Hummels se taky držel dýl, ale nakonec ho přetáhl Bayern. A jak prospěje vyrovnanosti BL, když ti hráči nepůjdou do zahraničí, ale do Bayernu? Gotze byl jen na otočku no, ale už tak je pošpiněn, mohl být legendou Dortmundu, ted už jí nikdy nebude, nehledě na to, že Bayern akorát zbrzdil jeho vývoj. V jeho případě měl právě přijít ten přestup do zahraničí.

Reagovat
pawelFCB

"Nikdy, ale opravdu nikdy se nepřipískávalo Barceloně."

Reagovat
raduinho

Krásně se to snažíte stočit na Barcelonu. To připískávání Bayernu ani nikdo z vás nepopírá

Reagovat
pawelFCB

Tady jde o to, že údajně kvůli "připískávání" nemáš rád Bayern. Nikdi nepopírá, že se mu občas něco málo připískne", ale ne tak často, jako se připískává Barceloně a Realu. Takže od takového člověka, kterému jde zřejmě o čistý fotbal, podporuje korupčníky.

Reagovat
raduinho

Nikdi nepopírá, že se mu občas něco málo připískne", ale ne tak často, jako se připískává Barceloně a Realu.

Reagovat
pawelFCB

A ne snad? Zřejmě moc zápasy Bayernu nesleduješ, jen děláš chytráka. Prakticky se ztotožňuji s názorem od PV-maister. O Bayernu tady není nikdy zmínka, že by simuloval zatím, co o Barceloně na toto téma bývá každé kolo z příspěvků.

Reagovat
Kily

pokud budeš někdy ty nebo PV-maister uvažovat o prodeji trpělivosti, tak si mě dejte do seznamu, rád si několik kilogramů koupím

Reagovat
raduinho

Bavíme se snad o připískávání, ne o simulaci. Simulaci hráčů PD snad popírat nejde.

Reagovat
pawelFCB

Vždyť ano, pouze jde o to, jak ti potom může být tým,.co padá při každým doteku, sympatický. Mě nejvíce rozesmála naposledy ta flaska, která se dotkla pouze Piqeho a další dva hráči brečeli. Mě by zajímalo, kdy konkrétně se Bayernu nějak v lize pomáhalo, jelikoz si to teda moc nepamatuji...když už není argument, tak vytáhnout 90.léta,no...

Reagovat
raduinho

Protože hraje nejlepší fotbal na světě? Tojono to bylo trapný Argumenty jsou, Bayern z přelomu tisíciletí si moc dobře pamatuju. Prostě stejná záležitost jako u nás se Spartou.

Reagovat
pawelFCB

Vždycky mr*á silnější pes, no. Tak je to snad ve všech ligách. Komu méně, komu více...o tom se už raději bavit nebudu, protože by to bylo donekonečna. Ale uznávám, že Barcelona už dlouhodobě patří k nejlepším klubům na světě a mám Barcelonu raději, než třeba Real. Finále LM by mohlo být Bayern - Barcelona

Reagovat
raduinho

Tímhle konsensem to můžeme uzavřít

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá smysl se dál bavit s člověkem, kterej není objektivní. Nevím, kde vidíš ten útok. Bayern sleduji aktivně od roku 2009 a nemůžu říct, že by se jim nějak připískávalo. Naopak Barcelona byla jednu dobu opravdu enormně tlačená rozhodčíma + tomu přispívalo i naprosto neskutečný simulování z jejich strany, vždyt takovejch nechutnejch videí je plný youtube, dokonce nedávno v diskuzi PD samotní fanoušci jak Barcelony, tak Realu přiznali, že se jim v La lize připískává a že nemá smysl se navzájem obviňovat.. Máš na mysli toho odchovance Bayernu, Hummelse? Asi stejně jako když tam půjdou, Bayern by na ty pozice stejně posílil, takhle alespoň zůstanou němci v BL.. To je problém spíš ostatních klubů, že mají tragicky nevyrovnanou výkonnost a nejsou tam týmy, který by si držely konstatní formu a tudíž měly úspěchy i v mezinárodních pohárech. Naopak Bayern tím, že proráží i v zahraničí, buduje půdu ostatním BL klubům, ať už nemalejma příspěvkama do koeficientu nebo reklamou, díky který lidi sledujou Bayern a tudíž i BL. Ale to každej rozumnej fanoušek, i když Bayern zrovna nemusí mít rád, přizná. Pak jsou tu jen zaslepenci typu tebe, který maj z Bayernu komplex a vítr. Mě je Barcelona taky extrémně nesympatická, ale nikdy jsem neměl potřebu se vyjadřovat v diskuzi PD o tom, jak je nechutná atp., nevím, co k tomu vede tebe

Reagovat
raduinho

A kdyby si sledoval Bayern aktivně od roku 1995 tak bys věděl jaká byla tlačenka v jeho prospěch.

To, že byla Barcelona enormně tlačená rozhodčíma Tyhle kecy se vyrojily kolem roku 2010 když byla Barcelona pod Guardiolou na absolutním vrcholu a internetová lůza z ostatních klubů těmhle žvástům uvěřila. Simulace popírat nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím sa stotožniť z názormi pawelFCB, resp. PV-maister. Rozhodca ovplyvnil zápas Bayernu za posledné dva sezóny určite nie viac ako 4 krát. A nie, Barcelone a hlavne Chelsea sa vôbec nepíska

Reagovat
raduinho

To, že si tady budete přizvukovat na faktu nic nemění. Další z internetového davu, který uvěřil faktu, že se Barceloně připískává. To o Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejako ma chceš dneska zas predstihnúť v ownyefsearch, podľa toho čo perlíš

Reagovat
raduinho

Co ti budu povídat, jenom tahle diskuze dost pomohla

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť on ani neví, co povídá. Nejdřív napíše, že fandit domu nejlepšímu musí být diagnoza. Pak ti ale na otázku proč fandí Barceloně, když jsou to ufňukaní nesympatičtí simulanti, odpoví, že hrajou ten nejlepší fotbal. Co to tedy musí být za člověka bez špetky empatie, když si vybírá jen na základě toho, jak je kdo dobrej a nikoliv, jak je mu kterej tým sympatickej.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno naraz skombinoval veľa chľastu a marihuany no.

Reagovat
raduinho

Barceloně fandím protože jsou mi sympatičtí. A k tomu hrajou nejlepší fotbal. Musíš rozlišovat jabka a hrušky synku.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, riadne pičoviny perlíš dneska.

Reagovat
raduinho

To víš, potřebuju komentáře abych dohnal pár lidí před sebou na efsearch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Pato44

Ja to mam uplne stejne... Krom srdcovky Barcelony fandim vzdy nekomu jinymu, nez stalym mistrum. Sice to neni takova nuda, ale zas tak moc casto z tech vysledku nadsenej nejsem . Nejhorsi je, kdyz fandis tymu, kterymu se nedari, aby ukoncil nadvladu jineho a sam se stane obhajcem ne-li letitym vladcem. To se pak hned presouva z oblibenych do nenavidenych .

Reagovat
raduinho

Moje dvojče je nalezeno

Reagovat
Pato44

Reagovat
smazaný uživatel

jasné, že Bayernu. A to nie som nikdy nejaký ich veľký zástanca. Keď už má z nimi hrať niekto o titul, tak hneď to sú tímy tipu Dortmund, Kolín, Brémy a pod. myslím, že aj fanúšik TSV Mníchov bude priať viac titul Bayernu než tejto reklame. To je snáď ešte väčšia reklama než Salzburg alebo NYRB a k tomu tam ešte hraje skurvysyn Polusen s tým odporným povýšeneckým výrazom v tvári

Ono, niektorý ľudia tomu paklubu prajú preto,lebo je tak isto starý ako oni je to vcelku nepekné, v skutočnosti neprajú nikomu,vznikol nový tím tak ho deti budú obdivovať a o 20 rokov rozprávať že ich fandia, milujú, bla bla bla...

Reagovat
smazaný uživatel

tak u fanoušků TSV bych tomu i věřil, zvlášť když je tehdy RB chtělo koupit a přejmenovat na RB Munchen...

Reagovat
pawelFCB

Pro mě je z těch RB klubů nejmensi zlo NY. Za dob Henryho jsem je často sledoval a přál jsem jim, jelikož jsem měl toho hráče rád. To je fakt kumšt, jak dokázalo Lipsko spojit fankluby napříč Německem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme v USA objavili čaro, ako to oni volajú "soccer" objavili až neskôr. Takže tie kluby tam vznikli neskôr než tuna. Väčšina Major League Soccer tímov bola založených na prelome 80. a 90. rokov, niektoré dokonca o niečo pozdejšie. Aj pre mňa je NYRB najmenšie zlo s týchto klubov, nie iba pre Henryho, ale oni majú aj skvelých ultras

Reagovat
raduinho

Barcelona? A ne, Audi a Adidas vůbec nejsou extra bohatí sponzoři

Reagovat
smazaný uživatel

Nie taký ako tento RedBull umelý projekt. A prečítaj čo sa píše vyššie. + teda keď už sa z niečim má RedBull miešať tak maximálne s vodkou...

Reagovat
raduinho

Bayern nikdy nemal a ani vlastne nemá nejakého extra bohatého sponzora ako iné veľkokluby typu Barcelona, PSG, Manchester City - tohle je nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri si všetky príspevky v tomto vlákne. Či už odomňa, od Kyrosa,Rudnevsa a pawla. A pochopíš, že to zmysel má

btw: ako sa dá titul priať takémuto paklubu viacej než Bayernu? Vôbec nerozumiem,že ako mám tomuto chápať

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá smysl na něj reagovat. Chytí se jednoho slova, protože nemá na ty ostatní argumenty pořádný protiteze.

Reagovat
raduinho

Ano.

Reagovat
raduinho

To jsou kecy jak od Rytmuse, kde si bol ked som scénu postavil Kde asi, ještě jsem neexistoval, sorry že jsi se narodil o 20 let dřív/vznikl o 100 let dřív.

Reagovat
Uwe háže buly

Zas bych z adidsu nedělal chudáky, spíš je to o tom, že se dostali nahoru bez nich.

Reagovat
db18

Reagovat
Robertson

Ja len k tým "poslabším" sponzorom... Deutsche Telekom, Adidas,Audi, Siemens, Lufthansa, Boss, Coca Cola, Konica Minolta, Kulmbacher, Medion Paulaner, Yello Strom...fakt slabé zoskupenie ...

Reagovat
Rudnevs

Myslím, že niektoré ich už nesponzorujú. Boss, Yello Strom, Medion, Konica Minolta a Siemens už nie. Naopak si pozabudol na Samsung, alebo Allianz.

Reagovat
Robertson

jasné,ale nebolo podstatné vymenovať všetkých,alebo len momentálnych...reagoval som na toho "mága argumentov a faktov" kvôli jeho ďaľšej perle- "Bayern nikdy nemal a ani vlastne nemá nejakého extra bohatého sponzora ako iné veľkokluby..."

RB sa môže strčiť pred nimi do riti,ale napriek tomu pozadiu ich vzniku sa musí uznať,že manažérsky to s dostupnými hráčmi zvládli výborne,a hrajú svižný,dynamický a oku lahodiaci futbal...

Reagovat
Rudnevs

Jj, Bayern má bohatých sponzorov. Akurát na vrchoval sa dostali aj bez nich.

Reagovat
Robertson

Bol by som rád,ak by si mi vysvetlil tento mýtus o ktorom píšeš...bez bohatého sponzora by to mali oveľa ťažšie už v úplných začiatkoch,a taktiež udržať sa na vrchole bez týchto peňazí by bolo nemožné...

Reagovat
Rudnevs

Samozrejme, že aj sponzori pomohli, ale v podstate si to vypracovali sami. Vtedy bol futbal ďaleko menej komerčnejší.

Reagovat
Robertson

Čo to znamená,že "v podstate si TO vypracovali sami" ???...futbal bol vtedy menej komerčnejší pre všetkých...prepáč,ale to je hlúpy argument,ak môžeš,daj mi konkrétne a podstatné fakty...ber ohľad na to,že sa nenavážam do Teba,chcem len reálne argumenty...

Reagovat
Rudnevs

V Lipsku prišiel bohatý majiteľ a investoval do nich veľa penazí od piatej ligy, aby sa tými nižšími súťažami rýchlo preskákali. Do Bayernu prišli veľký sponzori až v dobe keď už pravidelne hrávali a vyhrávali BL.

Mimochodom, pred sezónou si ma požiadal o sledovanie tpho Asana vo VfB, tak prinášam prvé správy: V poslednej dobe sa pravidelne dostáva do hry, čo načal už Luhukay a pokračuje v tom aj nový tréner Wolf. Včera dal Asano dokonca gól.

Reagovat
Robertson

super,vďaka...tak nech mu to začne sypať...

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

stále menšia sila než skurvený redbull.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ale ty jsi vážně nemocnej

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, som HIV pozitívny jeden môj pokles, s nudy som navštívil bordel v Kongu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si svůj vztek ukajis na RB ?

Reagovat
Uwe háže buly

Riznul se o plechovku RB a pak..

Reagovat
Spasitel

Pekne Bayer dôležitá výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Wow, pěkně Lipsko. Návrat do minulosti :) I když Hoffenheim byl jiný level

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko se ještě teprve rozjíždí, potenciál mají obrovský.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľká poklona pre Lipsko, nikto v histórii nedokázal (a minimálne najbližších 100rokov ani nedokáže) tak skurviť Bundesligu,ako práve oni.

Reagovat
smazaný uživatel

To samé se dá říct o tobě a zdejší BL diskusi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale snaží se a zajímá se o BL, lepší než exoti z PL nebo hlavně PD (někteří)...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

nie, lebo ty nikdy netrepeš somariny...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže on nasere dejme tomu pár desítek československých diskutéru... RB sere celý normálně uvažující Německo...

Reagovat
smazaný uživatel

A to ešte k tomu tých, ktorý v sebe tradíciu,hrdosť a česť nenosia.

Reagovat
db18
Reagovat
Rudnevs

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
pepinho2

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím, ze je to právě super oživení

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, lenže s podobným majiteľom by boli oživenie aj kluby typu RW Erfurt, Loko Vltavín a Olympique Luník 9.

Reagovat
smazaný uživatel

Každej klub má nějakýho majitele, jen někdo má těch peněz víc a někdo min. Pochybuju, ze je Mateschitz bohatší než Abramovic nebo princ Ali bin Husejn el salám alikum

Reagovat
kubys

Bohatší než Abramovič teda je...

Reagovat
smazaný uživatel

O moc to teda ale nebude....

Reagovat
kubys

Jen skoro 2x.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kicktipp

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund - Schalke slabúčky prvý polčas. Aspoň padli štyri žlté karty,keď gól žiaden

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, ak Schalke dokáže udržať remízu, tak to bude pre nich 7. zápas bez prehry.

A vyzerá to, že u Vlkov totálne odsunuli Wollscheida, keďže dnes vedľa Knocheho nastúpil Rodriguez (núdzové riešenie) a po zranení Knocheho pred Wollscheidom dostal priestor dokonca aj mladučký Hendrik Hansen, pre ktorého je to prvý BL zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Auba, však daj už góla.

Reagovat
QooBo

Nechápem, čo majú všetci proti Lipsku Áno majú obrovského sponzora, bez ktorého by sa do bundesligy asi nikdy nedostali ale pozrite sa na ten káder .. žiadne megahviezdy, žiadne veľké mená len rozumné prestupy a dobre poskladaný team, ktorý má zrovna formu Takýto hate nebol ani na PSG, Monaco či City a tie robili trošku iné prestupy

Reagovat
db18

Protože klub vznikl jako reklama.

Reagovat
smazaný uživatel

Vznikl proto, aby se tam hrál fotbal a vydělali se prachy z poháru. To chce přece každý klub...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potom Alláhu Akbar.

Reagovat
exot12

No a? PSG, Chelsea či City to sú pre zmenu hračky boháčov, Man, Leicester, Arsenal, Liverpool... sú zas továrne na peniaz, aspoň to od nich majitelia očakávajú

V čm je rozdiel?

Reagovat
Rudnevs

Neviem presne kedy prišli peniaze do tých spomínaných klubov, ale vtedy ten "hate" bol rovnaký akurát nebolo ef, resp. bolo, ale nechodili sem 1. FC Koln, PawelFCB a ďalší.

Reagovat
Rudnevs

A pokiaľ myslíš tú nenávisť v samotnom Nemecku, tak to je asi preto, lebo sa k futbalu stavajú trochu inak a tie tradície sú pre nich veľa.

Reagovat
smazaný uživatel

1) pre Nemcov tradície vo futbale znamenajú extrémne veľa

2) klub vznikol ako reklama, čosi ako Salzburg, RBNY alebo iné ich odnože

3) chcela firma odkúpiť 5 klubov, nikto to pochopiteľne nechcel tak založil Redbull svoju sračku

4) PSG, Monaco a City robili, napr. City mali hlbokú tradíciu a trofeje aj pred príchodom majiteľa s Abu Dhabi

5) ty si sa narodil, aj to je jeden s dôvodov odporu voči Lipsku

6) väčšina hráčov hviezdy nie sú, naopak,sú to mladý, nenažraný judáši, s povýšeneckými tvárami, ubulenosťou a zákernosťou, ktorý sa viacej venujú uspokojovaniu svojich imaginárnych priateliek než na futbal...

Stačí to?

Reagovat
Rudnevs

5) ty si sa narodil, aj to je jeden s dôvodov odporu voči Lipsku

Reagovat
smazaný uživatel

Šestka je taky super

Reagovat
Rudnevs

Tak ako nič proti nemu, dá sa s ním fajn podiskutovať ( ), ale niekedy sú to fakt hovadiny. Nehovorím, že ja hovadiny netrepem (Aranguiz atď), ale túto mi to príde ako vyslovené vyvolávanie pozornosti

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem.

Reagovat
Rudnevs

No tak teda fakt nemáš za čo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Za tú prvú vetu po

Reagovat
Rudnevs

Nj, už chápem - ďakuješ za to, že som použil slovo "niekedy" - zatiaľ čo ostatný namiesto toho používajú slovo "vždy".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To nie je z mojej hľavy, moja veštecká guľa sa poobzrela trocha do minulosti

Reagovat
vladino10

Keby sa viac venujú uspokojovaniu priateliek ako futbalu, tak v lipsku nehrajú ;)

Mladí chlapci dostali šancu hrať bundesligu- kto by to nevzal? A dokonca hrajú základ, čo im môže viac pomôcť v rozvoji?

Reagovat
smazaný uživatel

Všimol si si to slovo imaginárnych? nejaký ubolenec hrajúci v Lipsku priateľku nemá, ale každú noc si volá inú,kedže si to môže dovoliť... a kto by to nevzal? Timo Horn, Lars Stindl, Serge Gnabry, Ousman Manneh, Joshua Kimmich, Anthony Modeste, Nabil Bentaleb, Max Meyer, Leon Goretzka ...je potrebné ďalej menovať? Lebo to by bol kilometrový príspevok. Všetko som mladíkov vymenoval až na Modesteho a Stindla.

Reagovat
smazaný uživatel

To ako fakt áno?

Reagovat
smazaný uživatel

A v rozvoji si myslel mentálnom alebo futbalovom? Lebo po mentálnej stránke sú na tom dosť zle, tých nešportových prejavov je tam až až...

Reagovat
QooBo

Ty si fakt potrat Človek sa slušne spýta a ty ...

Z tvojho príspevku ale vyplýva, že stačí aby mal klub nejakú tradíciu a už je to v pohode keď mecenáš do neho sype milióny a robí megalomanské nákupy

Ak tým nenažraným judášom, ktorí sa viacej venujú uspokojovaniu svojich imaginárnych priateliek než futbalu .. tak myslím, že sa stačí pozrieť na tabuľku a je očividné či sa venujú futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Mám rád tradičné kluby. A Salzburg, resp. Lipsko patria ku najväčším odpadom. Čo sa týka tradície a megalomanských nákupov, tak ku tomu je Manchester City ideálny príklad...klub mal trofeje a dlhú históriu dávno pred rokom 2008,keď do toho začal sypať investor s Abú Dhábi. Do vtedy som ich mal aspoň trochu rád. Od kedy tam vstúpil tak nie. Ale ten klub tradíciu má, mal predtým verných fanúšikov, no jednoducho všetko RB Lipsko - to je klub, ktorý vznikol preto,lebo nikto sa nechcel nechať firmou RedBull odkúpiť. Chceli odkúpiť 5 klubov, medzi nimi aj TSV Mníchov. Preto sa nemôžme čudovať, že ich fans radšej prajú titul svojmu úhlavnému nepriateľovi Bayernu než tomuto umelému paklubu. V Nemecku ľudia majú radi tradície vo futbale. Je to podobné ako v Taliansku. Tam by sa voči tomu ľudia stavali rovnako. Ja potrat niesom, dokonca som sa ani nenarodil cisárskym rezom to som povedal iba tak zo srandy, občas si rád zarýpem no nemyslel som to vôbec v zlom a nič proti tebe pochopiteľne nemám,tak verím že si sa neurazil. ako je to názor fanúšikov Lipska, že je to oživenie,ja to rešpektujem no výrazne nesúhlasím, som človek ktorý má rád tradičné futbalové kluby. Pozri, keby že sú v prvej lige kluby typu Kaiserslautern, Bochum, Drážďany alebo Union tak je to lepšie ako hentie polokluby, či nie? Hneď by sa na to ešte viac ľudí dívalo a boli by vyššie návštevy

Videl si nejaký ich zápas? Toto nie je futbal, veď to ich chovanie je horšie ako u Darmstadtu. Hrozná ubulenosť, zákerné fauly ale keď sa ich niekto čo i len dotkne,ihneď všetci protestujú u rozhodcu ako malé deti. Alebo ako urevaný Ronaldo. to je môj názor. Ti máš možno iný,ale ja ho rešpektujem. Tak dúfam že aj ty môj, či máš rád menej tradičné kluby?

Reagovat
exot12

To že máš rád tradičné kluby ti nikto neberie, ale nenávidieť klub, ktorý vznikol ako vznikol, je trošku prehnané.

1) Každý klub raz začal písať históriu, niekot skôr, niekto neskôr

2) Netuším v čom by bola liga lepšia s "tradičnými" klubami lepšia, pretože na prvú ligu zjavne nemajú

3) Nie je chybou RB, že "tradičné" kluby fungujú, tak ako fungujú a sú kde sú

4) Aký je rozdiel medzi Bayerom a RB? Ak pominieme teda históriu

5) Nezabudni, že aj kluby ako Wolfsburg, Ingolstad.. stoja a padajú na jednom silnom sponzorovi

6) Vadi ti aj Hoffenhaim?

Reagovat
smazaný uživatel

1) súhlas, história klubu začína v dátume jeho vzniku

2) v čom by bola lepšia? Komerčné a umelé kluby kazia atmosféru na štadiónoch. A tradičné kluby typu Bochum, Dynamo, Kaiserslautern, Hansa, Dusseldorf, Hannover či Stuttgart majú o dosť viacej fanúšikov než hentie polokluby typu Ingolstadt, RB. Takže by to sledovalo o dosť viac ľudí. + teda by to zase bolo trochu viac o tom futbale a nie o reklame

3) ich chybou to nie je, oni chceli zákerne odkúpiť niektoré tradičné kluby,nevyšlo to tak si vymysleli vlastnú kokotinu na to aby Redbull mal reklamu

4) rozdiel pochopiť nemôžeš, kedže ako uvádza nick,si exot

5) nezabúdam, tieto umelé kluby my vadia tiež

6) samozrejme že my vadí aj Hoffenheim. podobne ako kluby jeho typu a rivali, ku ktorým sa však dá prechovať úcta. K týmto klubom nemám s logických dôvodov ani štipku úcty a rešpektu

Reagovat
exot12

K tvojmu vysvetleniu:

1) Aspoň na niečom sme sa zhodli

2) Všetky kluby fungujú na komerčnej fáze, vrátene "tradičných" ak nie tak, neprežijú. Takže aby som ti vyvrátil tvoj argument, zobral som posledné domáce zápasy Boschum (14700) RB (42000) ešte nejaký argument ohľadom fanúšikov a prečo by bol Bochum lepší ako RB? Ak chceš argumentovať, tým, že Boschum je v 2. lige, pozri si návštevu Rangers v nižších ligách Takže tvoj argument o počte fanúšikov moc nesedí.

3) Veď nechceli kúpiť prvoligový klub, ale klub niekde v nižšej lige, navyše tie "tradičné" kluby boli tam kde sú aj pred príchodom RB

4) Super argument vyhovoriť sa na nick! Máš ešte nejaký rozumnejší?

6) Hoffe bol založený v roku 1899, to ti príde ako krátka história ho nazývať "tradičný" klub? Len pre zaujímavosť Boschum 1848, Stuttgart 1893, Drážďany 1953, Kaiserslautern 1896, Hansa 1965, Dusseldorf 1895.

5) Teraz mi uniká čo ti vadí na tých kluboch, fanúšikov majú viac (fanúšik je ten čo sedí na štadióne nie doma), históriu majú podobnú alebo dlhšiu ako tvoje "tradičné kluby"?

Reagovat
smazaný uživatel

Návštevy tradičných klubov v nižších súťažiach: Stuttgart skoro 50 tisíc, Hannover 39 tisíc, Kaiserslautern, Dusseldorf, Norimberg, St. Pauli dlhodobo tesne pod 30 tisíc, Dynamo aj v tretej lige 26, v druhej BL. A ani na Bochum to nie je zlé, okolo 20 tisíc. Keď sme hrali my druhú ligu mali sme plný štadión. Na Herthu chodilo okolo 40 tisíc, na SGE detto. Niektoré timý majú menšie štadióny tak aj menšie návštevy. Na Duisburg v druhej lige vlani chodilo v priemere 18 tisíc divákov a to boli celý rok v zostupovom pásme. Na RB Lipsko, keby že sa nedarí tak nie je štadión zaplnení ani z polovice. U tímov Hoffenheim, Wolfsburg a pod. je vypredané akurát na Bayern a Dortmund a to vtedy je tiež 40% miest červených,resp. žltočiernych. Toľko to k tým návštevám tradičných klubov v nižších ligách a paklubov v BL. Stačí to ako argument? Hoffe síce bol založený dávno, ale po čase sa premenoval na Hoppenheim

Reagovat
exot12

Štatisticky je môj argument irelevantý, vybral som náhodne 1 z tvojich "tradičných" klubov, teraz som si pozrel viac zápasov a okrem Stuttgartu a občas Hanoveru, tie návštevy su okolo 20k, ja nehovorím, že je to na 2.ligu málo, ale taktiež na Lipsko to nie je zlé (42k z 44k kapacity) a argument, že ak sa im prestane dariť, tak to klesne je fakt "zmyslupný", teraz sa im darí a o koľko to klesne nemá zmysel diskutovať. Takže RB je asi rovnaký prínos pre ligu ako Boschum, pretože už len s kampacity štadióna ich nemôžu prekonať, nakoľko ich kapacita je 31k!

Hoffe je dedinka s cca 3,5k obyvateľmi a chodí na nich cca 30k fans (kapacita je 30k) posledné 2 domáce zápasy. Čo by si chcel? Chceš povedať, že dedina nemôže mať prvoligový klub? A tvoj argument, že si zmenili názov a čo? Stále je to jeden klub, neustále sa bavíme o jednom a tom istom klube s dlhou históriou.

Som fakt zvedavý na ďalšie tvoje argumenty

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíš mať v tej hlave ukrutne povysávané tak už tento argument ti nestačí? Ok, napr. teraz sa jednemu nedarí, Wolfsburgu. Zrazu je tam o 5k menej ako keď bojovali o titul pred dvoma rokmi a atmosféra ako na pohrebe. Ako môžeš porovnávať prínos RB a Bochumu? Kriste pane, aspoň rozmýšľaj kým niečo napíšeš Lipsko a Salzburg patria aktuálne k najväčším odpadom. Tomu sa ani Hoffenheim, Wolfsburg a spol. nevyrovnajú, na tom sa možno zhodneme

Reagovat
exot12

Aký argument by mi mal stačiť? Návštevy? To ma rozhodne nepresvedčilo, lebo 14k je rozhodne menej než 42k. Pokles návštevy zaznamená každý klub keď sa mu nedarí, vrátane "tradičných". Na RB chodí momentálne aspoň doma viac divákov ako na Bochum.

Sorry, tvoje argumenty stáli za starú belú a mne tu budeš nadávať, že mám rozmýšľať keď niečo napíšem? Ktorý argument si mi vyvrátil? Ani jeden.

Pre mňa si len ovca čo ide zo stádom a nenávidí niečo len preto, že je to "in"

Reagovat
smazaný uživatel

Bochum...a to sa dá súdiť s jedného tradičného klubu? Vymenoval som ti kopu ďalších,kde chodí okolo 25-30k. Na niektoré aj cez 40k a to nie len Stuttgart ale v nedávnej histórii to tak mali viaceré tradičné celky vrátane nás. Vkuse tu porovnávaš len Lipsko a Bochum lebo na Bochum to fakt išlo dole. Pozri sa napr. na Kaiserslautern ...s výnimkou pondelkových dohrávok stále príde cez 30k a aj v piatok to býva okolo 25.

Lipsko že je in? A to sa už akože tradícia,hrdosť a česť nenosia?

Reagovat
exot12

Bochum si tu nominoval ty, nie ja. Ja som si vybral jeden z tvojich klubov. Týmto príspevkom si potvrdil, že vlastne nemáš žiadne argumenty.

1) Nie všetky "tradičné" kluby by boli lepšie ako Lipsko, viz Bochum

2) Anie nevieš čo je "tradičný" klub, musí mať históriu a na príklade Hofe som ti dokázal, že nemáš rád aj klub s dlhou históriou.

3) Nevysvetlil si mi v čom je rozdiel bedzi RB alebo Sazburgom a Bayerom, teda ak pominieme fakt, že RB je mladý celok.

O čom tu chceš potom diskutovať? Tu som ti na pár príkladoch vyvrátil tvoje argumenty a dokázal, že si len ovca medzi capmi, ktorá nasleduje bezmyšlienkovite stádo.

To, že sympatizuješ s inými klubami a nemáš na to nejaký dôvod ja dokážem akceptovať, ale nedokážem akceptovať stádovosť, ktorou sa tu prezentuješ a preto ťa nazývam ovcou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jeňa

On je spíš koza

Reagovat
Rudnevs

Kozel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si fakt neskutočný... no ak Hoffenheim podľa teba nie je varksvereine tak si pre mňa blb,prepáč. ja viem čo je tradičný klub. Taký Leverkusen je s týchto klubov najlepší, nepumpuje do toho Bayer toľko prachov ako Hopp, VW, majiteľ Lipska ktorý je bohatší ako Abramovič. Samozrejme že sympatizujem s inými klubmi. A jediná ovca si tu ty. Ja tuna argumenty mám, len ti a tvoj mozog ich nie sú schopné rešpektovať...

Reagovat
Rudnevs

Lenže Hoffenheim je tradičný klub a v tom má pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on vznikol v 1899. Ale vieš čo na tom fanúšikom prekáža? Že bez Hoppa a jeho SAP by neboli na treťom mieste tabuľky BL ale vieš kde

Reagovat
exot12

Došli ti argumenty?

Ak myslíš, že Bayer je menší koncern ako SAP, tak sa spolu asi nemáme o čom baviť. Koľko pumpujú Bayer a koľko Hopp? Najskôr si to nájdi a potom môžme pokračovať v diskusii.

Nezdá sa ti, že kritérium pre "tradičný" klub by nemal byť výška príspevku od sponzorov? Myslím, že potom taký Bayern tiež nebude tradičný klub lebo dostáva veľký príspevok od T-Com, Audi či Adidas!!!

Ak máš rozumné argumenty, tak sem s nimi, zatiaľ si sa tu moc nepredviedol a len potvrdzuješ, že si ovca, ktorá má problém sa vyjadriť

Reagovat
smazaný uživatel

Toto sa ale kde už nachádzame, že mi nejaký 14ročný jebo bude hovoriť do oviec? Argumenty jedine dochádzajú len a len tebe. Tak si porovnaj nákupy Leverkusenu v porovnaní s Hoffenheimom či Lipskom. Síce má teraz Schmidt najlepší káder ale rozhodne nerobia nákupy za 15-20mega a viacej. Ja sa problém vyjadrovať nemá, ty tu´len píšeš totálne pičoviny. Ti tu ako jediný nechápeš čo je tradičný klub. Bayern nikdy nemal nejakých ultra bohatých sponzorov, rozhodne Adidas a T-Com nemajú toľko prachov čo šéf RB, ktorý je bohatší ako Abramovič. Bayern si toto svoje postavenie tvrdo vydobil na ihrisku, čo dokumentuje fakt že Lipsko má za sebou 7 rokov existencie, Hoffenheim nejakých 9 sezón v BL, Wolfsburg jeden titul a jedno druhé miesto, Bayern 25 titulov a ti hovno v rukách. Tak sa láskavo už spamätaj, lebo točíš totálne sračky a zároveň píšeš sračky na mňa. Ja mám rád tradície, to ti ale chápať nemôžeš, kedže máš medzi obľúbenými Monaco,čo je podobná pičovina ako PSG alebo RB... tak už drž hubu, lebo tuna len trollíš. Najprv ideš porovnávať návštevy v RB a Bochumy, potom ideš ponižovať tradičné kluby v druhej BL kvôli návšťevám,lebo ich nemajú ako Hannover a Stuttgart. Už mám tohoto plné zuby, ak máš rád umelé kluby ja to rešpektujem, ale pochop že niektorý majú tradície radi a kluby typu Kolín, Stuttgart patria medzi najtradičnejšie

Reagovat
exot12

V tomto príspevku si plne ukázal svoju "vysokú" inteligenciu. Pôvodne som sa chcel vyjadriť podobne ako ty, ale nespravím to, nebudem klesať na tvoju úroveň!

1) Ja neponižujem "tradičné" kluby, len tvrdím, že každý klub musí svoju históriu nejako zacať písať, obhajujem existenciu RB Lipsko a Hoffe a niekedy to bude na úkor "tradičných klubov"

2) Vysvetľujem ti, že si odporuješ a že nie si schopný si ani dohľadať nejaké informácie skôr než pústíš niečo do sveta, čo bude svedčiť, že budeš trošku jednoduchší človek, trošku taký krčmový típek, ktorý si nie je zvyknutý na argumentáciu a keď mu dojdú argumenty, tak oponent je debil ,decko a mele pičoviny

3) Pokúsim sa vyvrátiť tvoje tvrdenia: "Bayern nikdy nemal nejakých ultra bohatých sponzorov, rozhodne Adidas a T-Com nemajú toľko prachov čo šéf RB"

Bayern, sponzurujú T-Com, Adidas, kotrý je spolumajiteľ, Audi...(Market cap: Telekom $81.8 Billion, Adidas $25.2 Billion , Audi $73.1 Billion- concern VW)

Hoffe - SAP (Market cap: SAP $98.4 Billion)

Bayer - Bayer (Market cap: Bayer $102.5 Billion)

RB Lipsko - RB (Dietrich Mateschitz $13.2 Billion, sorry nenašiel som RB)

Názor si sprav sám ak vieš počítať....

BTW: Adidas dá Bayernu 900Euro za 10 rokov, čo je dosť štedrá ponuka https://www.theguardian.com/football/2015/apr/28/bayern-munich-adidas-kit-deal

U Lipska ti vadí, že existuje 7 rokov, ale u Hoffe čo existuje viac ako 100 rokov ti vadí, že v BL je krátko? Bayer je tradičný klub aj keď vživote nič nevyhral, ale viac ako VW, ktorý ma titul? Monaco má takmer 100 ročnú tradíciu a 7 titulov a finále LM čo podľa mňa nie je málo. Ty svoj argument vyvratiš vzápätí ďalším, čo vlastne podporuje tvrdenie že si ovca a nevieš moc argumentovať a keď ti dôjdu argumenty tak začneš nadávať.

Reagovat
smazaný uživatel

Akože ja som ti nechcel nadávať ale udelil si mi nie príliš lichotivý titul ovce pomerne neoprávnene, tak som sa nejako ohradiť musel. Viem že to bolo trochu prehnané, tak prepáč.

Reagovat
Rudnevs

Hoffenheim si meno vôbec nezmenil.

Reagovat
exot12

To vysvetli skôr 1.FC Koln, ja tú históriu nepoznám, len som urobil krátky prieskum, aby som tomu chytrákovi vysvetlil, že má zvláštne kritéria pre "tradičný" klub

Reagovat
Rudnevs

Jj, len mi prišlo vtipné, že on napísal ako ho začali volať neprajníci a ty si si myslel, že si naozaj zmenili meno.

Reagovat
exot12

Nejak som si to nespojil s Hoppo

Reagovat
Rudnevs

Akurát ho niektorí neprajníci začali volať SAP 18,99€ Hoppenheim.

Reagovat
smazaný uživatel

City si zaslouží nějaký hate ? Pokud vím, tak pár úspěchů měli i před druhou světovou (a rok založení si raději ani nezjišťuj, jinak budeš asi dost překvapenej)... a to v době, kdy v Lipsku existoval jiný kalibr a to mistrovský VfB... reklamě jakým RB je se fandit nedá...

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je to zase o něčem jiném. Klub má sice svojí tradici, ale cestu na vrchol jim vyšlapal bohatej šejk šílenejma nákupama. Úplně jinak by se na ten klub koukalo, kdyby přišel sice bohatej investor, ale trpělivě jim ten úspěch vybudoval investicema do akademie a nákupem levnejch, mladejch posil. Takhle musím bohužel konstatovat, že je to srovnatelný odpad a nemám k nim ani kapku respektu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hele mě o tom jako fanouškovi United povídat nemusíš, já při pohledu na současnou tabulku PL trpím víc jak dost Ale i přes to řadím City o několik tříd výš jak tenhle firemní odpad...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa ti bude pacit ked bude vo finale LM hrat Red Bull proti coca-cole?

Reagovat
smazaný uživatel

Bentaleb se mi hodně líbí, snad ho Schalke dokáže vykoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Majú opciu, takže keď budú mať prachy, nebude problém.

Reagovat
Kily

na 17 milionů liber, což není zrovna málo

Reagovat
db18

Po přestupu jste ale informovali, že ta opce je za určitých podmínek povinná.

Reagovat
Kily

si nepamatuju, co jsem dělal v noci a ty po mně chceš, abych si pamatoval něco dva měsíce staré

Reagovat
Kily

vůbec si to nevybavuji, našel jsem si článek a v něm nic není

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hovorím, jediným problémom môžu byť peniaze. Ináč ho Tottenham držať nemôže...

Reagovat
Rudnevs

+ ešte k tomu budú asi chcieť vykúpiť aj Konoplyanku, ktorý má opciu na 15 miliónov

Reagovat
Uwe háže buly

Na druhou stranu, do léta libra pravděpodobně brutálně oslabí.

Reagovat
raduinho

Škoda další ztráty BvB

Reagovat
smazaný uživatel

Red bull

Reagovat
Spalovač šancí

BVB může opět odpiskat titul. TT asi není úplně vhodný trenér.

Reagovat
vladino10

Dembele, pulisic, passlack..19,18,18.. Všetko kvalitní hráči, ale tím ktorý chce vyhrať titul to s toľkými mladíkmi má veľmi ťažké, veď musia konkurovať o desať rokov starším hráčom ktorí ten futbal hrajú o desať rokov dlhšie..veď to je nepomerne väčšie množstvo skúseností..kolko hráčov čo dnes za dortmund nastúpilo by si zahralo v bayerne? BVB je proste (bohužiaľ) klub druhého sledu za top klubmi ako bayern, to nie je tuchelova chyba..uvidíme čo bude po vyprazdneni maródky, ale zatiaľ su podobné debaty úplne bezpredmetné..

Reagovat
Spalovač šancí

Byť uznávám, že tenkrát byl kádr o něco silnější, tak Klopp ve stejných relativních podmínkách dokázal BL dominovat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Leverkusen konečne, dnes by sa dalo použiť otrepané futbalové klišé, chlapci dnes ukázali charakter Pekná otočka, proti marnému Wolfsburgu to ale mohol byť aj presvedčivejší výkon. Som rád za Jedvaja v zostave, snáď sa rozohraje a bude hrať čo najviac. Naozaj ohromne dôležité 3 body, ani nie tak z tabuľkového hľadiska, ako z psychologického, snáď to bude konečne znamenať obrat k lepšiemu. Dôležité to bude teraz potvrdiť doma proti Darmstadtu a Leipzigu, tam treba dať jednoznačne 6 bodov, aj keď s Redbullom to bude extrémne ťažké

Dortmund ma začína pekne štvať, tá hra nestojí za nič, Tuchel to skladá v každom zápase rovnako, akurát s inými hráčmi, mohol by skúsiť občas to rozostavenie aj trochu obmeniť. To extrémne držanie lopty ma už otravuje a posledné zápasy to ani vôbec nefunguje, som zvedavý, ako to budú hrať po návrate Schurrleho a Reusa...

Reagovat
JozkokozleJ

Videl som prvy polcas a dobry zapas z oboch stran; malo to tempo. Ale bolo vidiet, ze Leverkusen, hoc prehraval, bol silnejsi a taky vyspelejsi. Inak, co ma zaujalo, tak to, ze oba timy kosia zranenia. Ono to nie je vidiet na zakladnej zostave, no lavicka kvalitu nema (Didavi, Guilavogui, Henrique, Vierinha, Jung, Träsch + Bruma; na druhej strane Bellarabi, Pohjanpalo, Yurchenko, Toprak, Tah + Volland). V natrieskanom programe sa tolko absencii musi prejavit. Zvlast to plati pre Leverkusen. Uz len za tu jarnu cast minulej sezony si Schmidt zasluzi trpezlivost od vedenia. Taky paradny futbal, aky predvadzal (nie je nahoda, ze az v momente, ked hral uz len BL) od Leverkusenu nepamätam a som presvedceny, ze sa to vrati.

Domaci zapas s Lipskom ma nabeh byt najzaujimavejsim piatkovym duelom za posledne mesiace

Reagovat
smazaný uživatel

Aj budúci piatok, Hertha - Gladbach bude zaujímavý zápas ale.

Reagovat
smazaný uživatel

Schmidt hral skvelý futbal už so Salzburgom a prakticky okamžite po jeho príchode to preniesol aj do Leverkusenu. Pre mňa to bolo po období Hyppiäho s Lewandowskim ako nebe a dudy, po dlhom čase som netrpel pri sledovaní zápasov a pod Schmidtom sa na ten tím da pozerať stále, aj keď výsledky nie sú ako by mali byť, ale to sa snáď napraví.

Lavička Leverkusenu je úplne ideálna, je tam kvantita aj kvalita, ale včera to bol naozaj extrém, Havertz, Da Costa, Boeder, Kruse... som rád, že mladí dostávajú dosť šancí, ale momentálne je treba hlavne zbierať body a radšej by som bol, keby bolo tých kvalitných alternatív na lavičke viacej, neviem, prečo včera vôbec nebol v nominácii na zápas Calhanoglu...

Najväčšou stratou je samozrejme Bellarabi a dosť ma zatiaľ sklamal Brandt, ktorý v minulej sezóne exceloval a v tejto je zatiaľ len svojim tieňom...

Reagovat
Logan

Poslední zápasy hrajeme fakt špatně. Je to hrozně bez nabídky, vloni bylo vždy komu přihrát. Uplně nevím čemu přesně to připsat za vinu. Určitě na tom má svůj podíl viny Tuchel, kterej vloni udělal mix Kloppa s Guardiolou a bylo to super, letos už je to ale mnohem víc "guardiolovský" fotbal, kterému ale chybí pohyb, a asi i kvalita hráčů.

Druhej a dost důležitej vinník je podle mě hrozně širokej kádr a to, že se hrozně mění sestava, vím že máme teď hodně zraněných a tak je dobře že máme s kým hrát, ale my máme tolik zraněných a přitom máme pořád našlapanou lavičku, co až se všichni vrátí? Rotace je potřeba, ale je vhodně rotovat tak aby se vždy změnili třeba 2 hráči , ale u nás to bylo někdy až 5 třeba, to je hrozně mc, je vidět že ti hráči ještě nejsou moc sehraný a uplně si nerozumí ...

navíc hraje spousta mladíků, kteří teprve získávají zkušennosti a ti starší (jmenovitě Gotze s Kagawou, ale ani Auba teď nemá bůhvíjakou herní formu) jim moc nepomáhájí.

K čemu nám je že Schalke nebyl v druhý půli asi 25 minut za půlkou, když na bránu jsme vystřelili dvakrát to je prostě tristní a je to už několik zápasů po sobě.

Osobně si myslím že po návratu Marca by v zimě měl zúžit kádr, mám hrozně rád Nuriho, ale pod TT si asi nekopne, tak ho pustit někam jinam, Mora poslad hostovat, aleaspoň takhle pro začátek ...

Nicméně kdo mě dnes hrozně sral a podle mě neměl ten zápas ani dohrát, to byl Kolasinac, už někdy na začátku tam měl pěknou prasárnu na Pulisice u autový čáry a nechápal jsem že nedostal žlutou, pak další tak 2 sporný zákroky a nakonec jí pak dostal zase za zákrok na Pulisice

Nechápal jsem Sokratise jak se vůbec mohl divit, že dostal žlutou, Meyera tam sundal pěkně hnusně a spíš mohl být rád, že nedostal červenou ... jinak Schalke kromě začátku, kdy měli asi 3 docela nadějný brejky, a nebezpečných rohů nemělo vůbec nic

Reagovat
smazaný uživatel

on sám Götze je vlastně mladík ale rozumím myšlence

Reagovat
Logan

No jasně, ale v lize je už asi 6 sezon, je to mistr světa atd, on už (by) měl být jasnou oporou týmu a vůdčíí osobností na hřišti .... dnes to ale předvedl jen v jediném momentu ... takových akcí jsem z jeho strany vídal několik za zápas

Reagovat
Jeňa

Vypadá to že máme hodně dobře našlápnuto. Možná až moc. Obrana je pevnější než jsem čekal a celá hra je skvěle organizovaná Ale nic se nemá uspěchat. Nejlepší by bylo letos skončit 5. nebo 6. EL by byla potvrzením správné cesty a novým impulzem, ale zase by bylo stále kam se posouvat a byla by to motivace dál pracovat

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto roku by ste mali skončiť čo najlepšie pretože o rok bude ten program kvôli LM/EL ovela viac nabitý a liga bude samozrejme pre vás ovela ťažšia

Reagovat
raduinho

Zajímavý jak se s nástupem Lipska přestal shazovat Hoffenheim.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Hoppenheim?

Reagovat
raduinho

Kromě toho, že je to vesnice, v čem se liší od Chelsea a Abramoviče nebo AC a Berlusconiho?

Reagovat
smazaný uživatel

V ničom.

Reagovat
raduinho

Reagovat
LAM

Tady je liga rozhodnutá už po 10 kole Hrozná úroveň ostatních klubů proti Bayernu.

Reagovat
LAM

Od Dortmundu jsem čekal daleko lepší výkony,ale zatím na to nemaj.Jejich šanci bych viděl víc v LM kde to na těch pár zápasu můžou dokázat urvat.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší hráči odešli, přišlo 8 nových - obměnil se kádr nejvíce za posledních 10 let a buduje se tým na spoustu let dopředu. Nedalo se úplně čekat, že to bude hned ze začátku vše skvěle šlapat.

Ale samozřejmě uznávám, že momentálně je to hodně špatné a hrajeme daleko pod svoje možnosti (byť za to z nemalé části mohou také zranění).

Stejně si ale myslím, že teď velmi brzo začneme nemalou sérii vítězných zápasů a budeme se tabulkou posouvat směrem nahoru.

Reagovat
Jan Horáček

Zajímavý příspěvek z Gesichtsbuchu BVB:

André Schuerkaemper Schade! Unser BVB war jahrelang für seinen attraktiven und emotionalen "Bauchfußball" bekannt. Das hat uns sehr viele Sympathien gebracht. Mit jeder Woche, die TT Trainer ist, verliert unser BVB mehr und mehr von diesem "Bauchfußball". Der Trainer bombardiert die Jungs mit seinen taktischen Spielchen so zu, dass sie vor lauter überlegen das Fußballspielen vergessen. Vom Bauchfußball zum Kopffußball. Bin mittlerweile auch dafür, dass er einen Kopffußballverein übernimmt.

Pod Tuchlem prý Borussia již nehraje citem (Bauchfussball), ale hráči jsou příliš svázáni taktikou (Kopffussball), takže na fotbal nezbývá prostor.

Já bych Tuchela samozřejmě nevyhazoval, ale část pravdy na tomto komentáři možná je. Včera jsem tedy zápas neviděl, byl jsem u nás v Ústí na hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Ináč som zabudol - gratulácia Bayernu ku ďalšiemu titulu v BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda Vy tady jedete pecky s tím Lipskem To aby se někdo bál založit si dneska svůj klub. Přitom to tam dělají tak sympaticky. Snad to udrží a pristi rok si tam zajedu na LM

Reagovat
Jan Horáček

Mně se třeba také líbí, jaký hrají fotbal (viděl jsem zápasy proti Dortmundu a Brémám). Nenávist proti nim v Německu je přehnaná. Problémem je, že se Lipsko nepřihlásilo do nejnižší soutěže a ligu si po 9 letech sportovně nevykopalo, ale koupilo.

Reagovat
Jan Horáček

Tedy koupilo samozřejmě 4 ligu, ale i to je trochu problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych to zas tak nebral. Holt nešli z okresu, ale z A.třídy To je fakt asi to nejmenší. Mateschitz si klidně mohl říct...hele koupim si třeba Sunderland, Marseille nebo třeba Cagliari, narvu tam prachy a koupim si hned Neymara, Pogbu, Lewandowskiho a bůhví koho ještě, jako to dělají všichni ostatní a na těch dresech ty býky prostě budu mít a všichni to uvidí, o to mi přece jde...Ale ne, pro něj nebyl problém si založit novej klub a počkat si kdy se vykope 1. liga a už vůbec ne kupovat největší superhvězdy i když by mohl. Jdou sympatickou cestou a ja jim to přeju. To přece není tak těžký přijmout

Reagovat
smazaný uživatel

Na Slovensku včera jeden vznikol. Olympique Luník 9 ...ale dneska asi znovu zanikne, vláda sa obáva rasových nepokojov...

Reagovat
smazaný uživatel

A už si ho stačil zhejtovat ?

Reagovat
Rarášek

Ve Švédsku taky do Alsvenskan postoupilo AFC, rok vzniku 2007, nebo 8. Co je na tom tak špatnýho, někde se začít musí.

Reagovat
smazaný uživatel

To jenom Köln a pár jemu podobných tady z toho dělají tragédii. Jak kdyby měl Leipzig vykoupit celou BL a zničit jí nebo co já vím. Přitom ho jenom sere že je Leipzig v tabulce před Kolínem a maji vetsi prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Slone, mňa neserie že tá žumpa je v tabuľke pred nami Lipsko ničí tradíciu a kultúru nemeckého futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu zničil už Hoppenheim ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Áno a Lipsko pokračuje v dynastii. a to ku tomu ešte v štvrtej lige máme Warsdolf (alebo tak nejako,asi som to nenapísal správne), ktorý vytvoril SAP na prelome storočí a dokonca aj štadión sa volá Dietmar-Hopp Stadion už mám dosť týchto umelo vytvorených pičovín...

Reagovat
Rudnevs

Asi myslíš Waldhof Mannheim a pri nich ťa môžem ubezpečiť, že zrovna oni sú tradičný klub.

Reagovat
eleven11

Reagovat
smazaný uživatel

Mal som na mysli tých,čo v pohári porazili Darmstadt cez týždeň.

Reagovat
eleven11
Reagovat
smazaný uživatel

Áno,mal som na mysli to. díki

Reagovat
Rudnevs

Aha. To ale taktiež nie je nič "umelé". Ten názov štadióna je pravdepodobne pocta samotnému Hoppovi a nie reklama na SAP.

Reagovat
eleven11

Reagovat
smazaný uživatel

Dietmar-Hopp Stadion je stadion v samotném Hoffenheimu, stadion, kde hrají Bundesligü, je Rhein-Neckar Arena.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
raduinho

Reagovat
eleven11
Reagovat
Rarášek

Tak 7, prvně jsem to měl dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sledujete někdo situaci okolo Bastiho? Četl jsem, že Mourinho mu nedovolil hrát ani za rezervu.. Jestli je to všechno, co se píše, že se tam děje, pravda, tak je Mourinho vážně kus neskutečný svině.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho je strašný kokot. Teraz sa už Basti do zostavy Bayernu nikdy neprebojuje.

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, v lete by mal byť dostupný aj Mkhitaryan a nemecké médiá začali špekulovať o jeho návrate do BVB. Watzke ale odmietol s vysvetlením, že nezabudol ako si Mkhitaryan spolu s Raiolom vydupali odchod.

Reagovat
Rudnevs

* v zime

Reagovat
db18

Uražený Watzke zapomněl, jakým způsobem Miki do BVB vůbec přišel?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten návrat už je předem vyloucenej. Nikdo nezapomel jak tady trucoval a taky pro něj není místo

Reagovat
smazaný uživatel

Skutečnost, že se neprosadí prakticky žádný hráč BVB, který odejde do zahraničí, by je mohla v budoucnu odchránit od odkupu jejich hvězd

Reagovat
Rudnevs

už budú odchádzať len do Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko, Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

Kramaric

Reagovat
smazaný uživatel

Naša hra sa musí v druhom polčase zlepšiť. Verím že tam nejakého góla šupneme tak teda Come on Effzeh!!!

Reagovat
Rudnevs

Ako pozerám na ten zápas FC - HSV, tak si vyčítam, že som do Kicktippu nedal 0:0.

Reagovat
Rudnevs

tak nič.

Reagovat
bayern987

tak nic no..

Reagovat
Rudnevs

Ty si mal práve 0:0 ...

Reagovat
Rudnevs

Wood doriadil už dvoch Kolínskych stopérov - žeby Hamburg konečne našieľ cestu ako dať gól?

Reagovat
smazaný uživatel

Bože to už čo nedáme. Ma asi šľak trafí pokiaľ vyrovnajú.

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOL! 2:0. Tri body ostávajú u Hennesa.

Reagovat
smazaný uživatel

A už 3!

Reagovat
Jan Horáček

Bývalý trenér HSV Labbadia mluvil před sezónou, že chtějí stavět na práci, pokoře a týmovém duchu. A pak předvede např. dnes Wood něco takového, minulé kolo zase Diekmeier. Dal bych hráčům do smluv, že za vyloučení pro nedisciplinovanost bude pokuta třeba dva měsíční platy.

Fanoušci Hamburku tipovali před sezónou osmé místo

Reagovat
Jan Horáček

Bývalý trenér HSV Labbadia mluvil před sezónou, že chtějí stavět na práci, pokoře a týmovém duchu. A pak předvede např. dnes Wood něco takového, minulé kolo zase Diekmeier. Dal bych hráčům do smluv, že za vyloučení pro nedisciplinovanost bude pokuta třeba dva měsíční platy.

Fanoušci Hamburku tipovali před sezónou osmé místo

Reagovat
Rudnevs

Myslím, že som pred sezónou tiež tipoval Hamburg vysoko.

Všetky červené karty hráči HSV ale dostali až po odvolaní Labbadiu.

Reagovat
Euphael

letos už jim nepomůže ani svěcená voda...půjdou konečně do piče

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Ale no taak ...

Cez Hinrunde už asi nie, ale na zimu sa chystajú veľké zmeny vo vedení a určite prídu aj nejaky hráči (napr. Gisdol chce kúpiť Schära)

Reagovat
Euphael

toto neudrzite...vy jste jasni asi tak jako Pribram se Sunderlandem

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som ich tipoval na jedenáste miesto,tiež som asi kus prestrelil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska to v našom podaní žiaden super futbal nebol, ale srať to,získali sme tri body. hlavne v prvom polčase som od našich čakal viacej, ale okrem tej penalty sme si viacmenej nič vážnejšie nevypracovali. Hamburg v prvom polčase bol vyrovnaným súperom ale bolo to ako minulý piatok proti SGE doma, nič si nevytvorili ani oni ani my. Od samého úvodu druhého polčasu to bol z našej strany o čosi lepší futbal,zlomovým momentom stretnutia rozhodne bolo vylúčenie Wooda, ktoré však bolo spravodlivé,taký MMA zákrok, možno sa Tim Wiese naučí ďalšiu novú techniku boja potom sme sa na nich valili a po zásluhe sme skórovali trikrát. Modeste mal pomerne slušnú smolu, nakoniec však predsa len upevnil pozíciu lídra strelcov.

To HSV maximálne tragický. Prvý polčas vyrovnaný súper a to bolo spôsobené skôr tým,že sme hrali tak podivne, skoro by som sa nebál použiť termín na pol plynu. Djourou znovu pôsobil tak rôzne,len nie ako stopér, krajiný obranca Santos smerom dopredu žiaden výpad a ani žiaden kolmý pas, na druhej strane tiež nič. Sakai bol v záložnej rade, no snáď ani pri lopte nebol. No a Wood sa vylúčil, ukážkovo podthol realitu v prístave a síce, že tam morálka nie je žiadna,pod Gisdolom každý zápas snáď červená. Nie,nie, Hamburg sa s týmto udržať jednoducho nemôže. Musí sa urýchlene niečo zmeniť. Cez zimu priviesť stopéra je asi prvoradé. Potom sa snažiť namotivovať hráčov, lebo toto je jedna veľká katastrofa... darmo že má HSV kvalitatívne lepších hráčov ako Werder, Ingolstadt, Darmstadt alebo FCA, tak toto nejde takto.

Reagovat
smazaný uživatel

A teraz začína NHL v priaznivom čase. Krásna nedeľa.

Reagovat
Alan_Shearer

Mas dobrej zivot.

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, Radlinger dnes zachránil Hannoveru výhru a všade sa o ňom píše ako o Sahin-Radlingerovi, tak som trochu pátral a zistil som, že je to preto, lebo si za ženu zobral Silu Sahin, ktorá je bývalá priateľka Ilkaya Gündogana.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg už letos asi nic nezachrání. Ty potřebujou tu druhou ligu jako sůl, odejde spousta hráčů a HSV to bude muset poskládat od začátku, snad budou mít šťastnou ruku na hráče...A samozřejmě vyčistit vedení, tam bude taky něco shnilýho...

Reagovat
Rudnevs

Sa zasa nejako zachránia cez baráž ...

... v dnešnej dobe nie je ľahké postúpiť z 2.BL, takže by zostup moc ani nepomohol

Reagovat
Spalovač šancí

Modeste aktuálně nejlepší útočník v BL?

Reagovat
smazaný uživatel

áno,aktuálne najlepší strelec prebiehajúcej sezóny

Reagovat
Spalovač šancí

Nejlepší střelec jo, tam je to objektivně dané. Ale jestli i útočník?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím jo

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
andrew96

Lipsko a Hoffenheim do Ligy mistrů

https://www.youtube.com/watch?v=3HhGWrOKzR4

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe a Leipzig

Reagovat
smazaný uživatel

Veľké sklamanie od Vlkov, kurva s takým kádrom...pričom Hecking urval už aj DFB pokal, dokázal hrať vyrovnane s Bayernom aj BVB a teraz sa už nezmôžu na nič, po odchode De Bruyna ako keby stratili motiváciu hrať...aspoň je vidno ten preceňovaný Draxler.

Schalke, klasicky najväčšia potupa, bez koncepcie už X rokov, pričom káder majú

Leverkusen a BVB tiež veľké sklamanie, zase to zobere Bayern

A ten Leipzig, to má byť čo?

Reagovat
smazaný uživatel

U vlkov je problém motivácia u hráčov (niektorých). Hlavne u Draxlera,ktorému v lete neumožnili prestup niekam tak je hlavou všade možne iba u vlkov nie. De Bruyne bol kľúčová postava, od Draxlera si sľubovali že ho plnohodnotne nahradí, no nepodarilo sa. Spočiatku sa snažil a vyzeral solídne, no potom sa prestalo dariť a prišla aj strata motivácie.

Schalke sa zdvihá, práveže teraz je to celkom dobré, síce prehrali prvých 5 zápasov no s posledných štyroch urvali 8 bodov, naviac dva domáce zápasy skóre 7:0 proti silným tímom. + teda posledné kolo po taktickej stránke vynikajúco zvládnuté derby v Dortmunde takže tam to ide hore takže asi poháre spravia, možno aj LM - vlani Gladbach prehral prvých 5 duelov a skončil 4tý.

Leverkusen sa zatiaľ trápi, ale bude vyššie. Káder majú kľudne na to aby hrali o titul, budú však naháňať štvrté miesto. Zranení je tam Bellarabi a to je u mňa kľúčový hráč pre tím. Až sa uzdravý tak to bude lepšie, ale tam ten herný prejav tragický nie je. Horšie je to u môjho najúhlavnejšieho rivala Gladbachu

BVB hrozné sklamanie, hra oničom, Gotze totálny nýmand, pokračuje v mizérii akú mal v Mníchove. Možno sa to zlepší keď sa uzdraví Reus (tá súhra), ale neviem, už teraz je ale jasné že to o titul nebude a vyhraje Bayern.

Lipsko je len hlúpa reklama a umelý projekt, ktorý žiaľ zatiaľ vychádza

Reagovat
vladino10

Ja si rád čítam vaše názory tu, konkrétne aj tvoje, často napíšeš dačo zaujímavé čo som napr nevedel.. Ale prosím ťa, týždeň čo týždeň píšeš o lipsku presne to isté, mne je už z toho normálne zle

Keď som včera pozeral výsledky tak som si uvedomil, že ma potešilo že lipsko vyhralo..A o sekundu na to mi prebleslo že bomba, kolnovi zas ten hejt nevyjde.. Vyrábaš im nových fanúšikov

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Ja si tu taky rád pročítám různé věci co nevím atd. Zejména Rudnevs tu opravdu mluví rozumně a k věci, bez nějakých zbytečných empatií. Köln mi taky nevadí, vypadá na slušného kluka a určitě má zápal pro BL a sleduje hodně věcí okolo, ovšem ten hate na Leipzig z jeho strany hraničí až s nějakou fanatickou agresí Jako je to tvoje věc Kozle, ale pokud ti Leipzig tak leží v žaludku, tak si ho prostě nevšímej, stejně hovno zmenis

Reagovat
smazaný uživatel

Pre teba aj Slonky Terik:

Aha, takže ak som správne pochopil,tak mám vadí že hejtujem stále to isté ale ...keď o nich nič iné sa nedá poriadne napísať? Ako je to reklama? Je zas tu nechem nejako brutálne nadávať, to by sa aj u odporcov RB nestretlo s pochopením a nadšením. Teriku, tak ja BL sledujem veľmi rád, moja najobľúbenejšia liga. Mám tam svoj najobľúbenejší klub, mám rád tu atmosféru. A Lipsko ináč aj toto tak trochu kazí.

Reagovat
vladino10

Mne napríklad vôbec nevadí, keď vyjadris svoj názor, lebo sem fakt často dáš zaujímavý pohľad atď..Ale fakt týždeň čo týždeň tu čítať presne to isté o lipsku..veď každý kto už bol aspoň raz v bl diskusii tak pozná určite tvoj názor, lebo fakt tu už bol milion krát..Ale nakladať im kazdy týždeň to je fakt ako keď malé dieťa plače, že nedostane na vianoce jednorožca..ono to je potom celkom utrpenie čítať tvoje komenty, lebo keď je v ňom slovo lipsko, rak úplne presne viem čo napíšeš..ale zas na druhej strane čítam aj tak- lebo ako vravím, vieš sem hodiť aj zaujímavé názory a pohľady a vždy dúfam, ze to čo čítam je jeden z nich a nie opat sloh o plechovkách..ono to potom znehodnocuje aj tvoje vlastné komentáre ked píšeš stále dookola presne to isté a ani ten večne negatívny duch sem nejak k týmto diskusiám nesedí..

Mne tiež podobné projekty nejak neimponuju, ale snažím sa aspoň nájsť nejaké pozitívum- napríklad to, že v tom lipsku, v pozadí musia naozaj robiť kvalitní ludia- ako by pil c povedal "dotokedydal", koľko trvalo manchestru city kým mali aspoň aké také výsledky? A to teda množstvo peňazí čo dali oni a rb je neporovnateľné..teda výborná koncepcna práca ktorá dáva zmysel, žiadne "prišli peniaze, idem ponuknut dvesto mega za messiho", dávajú šance mladým hráčom a aj keď nevychovali, ale v podstate vytiahli kimmicha a dali mu v 2.BL šancu..a hneď je na svete jeden nemecký reprezentant..a aspoň podľa mňa tento koncept mladých chalanov ešte nemeckému futbalu niečo určite prinesie..ďalšia vec, je to síce smutné, ale proste sa na ich futbal pozerá lepšie ako na to, čo predvadza napr hsv..o jeden kvalitný klub v bl viac- viac atraktívnejšich zápasov..a hlavne, v bundeslige má aspoň nejaké zastúpenie 2.bl..lebo úprimne, existuje v dnešnej dobe iný spôsob ako dostať nejaký klub z východného nemecká hore ako cez tlačenie peňazí? Napriek tomu, že sú to plechovkaci tak robotu robia kvalitne a mnohé bl kluby by sa mohli niečo priučiť..a asi ten klub má aj nejakého ducha, to neviem, ale napríklad v poslednom zápase ukazovali aj kimmicha, že sa na nich prišiel pozrieť..:)

Pointa je proste to, že niekedy je dobré nájsť aj na niečom čo sa ti nepáči dačo pozitívne a aj keď to aj tak nevidíš, tak im naloz raz na začiatku ligy, raz na konci a dva krát pri zápasoch proti kolnu..lebo tu už fakt všetci vieme že ich neznasas-ale je utrpenie to čítať každý tyzden :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme je pravdou, že to čo robia tak robia kvalitne. Sú tam mladý hráči (názor že majú mozgy o veľkostí prasačích hláv už poznáš tak to nebudem rozoberať ). Ale ..keď ja o nich pomaly nič pozitívne nie som schopný napísať. Som asi neskutočný šialenec do tradícii no ale ako myslíš, ja tvoj názor rešpektujem,pokúsim sa im menej nakladať :-) a áno, hrajú atraktívny futbal. To hral ale aj vlani Stuttgart, žiaľ mali také diery v zadu že zostúpili, čo sa tuna nestane. Čo sa týka východného Nemecka tak teraz je na tom slušne Dynamo, ktoré chce do niekoľkých sezón postúpiť do BL a má fajn káder, tohto roku to asi nepojde,ale budúci rok by mohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ruku na srdce pánové....Co by jste udělali Vy, kdyby jste měli takový prachy jako např. Mateschitz a chtěli by jste vstoupit do fotbalu ? Koupíte si radši nějakej zaběhlej klub nebo si vytvoříte svůj vlastní od píky ? Já osobně bych teda volil druhou variantu...

Reagovat
stas87

Taktiez asi svoj, ale najprv by som si urobil prieskum verejnej mienky v danej krajine, ako ludia okolo futbalu vnimaju tradiciu, vztah ku klubom s bohatym majitelom ci v danom meste ludia suhlasi so vstupom silneho sponzora. Ak by som tieto veci vedel a poznal, urcite by som to netahal na silu hned o troch ci styroch rokov byt v BL. Mozno v inej krajine je to ine a ludi to vnimaju menej agresivne a su radi, ze ich klub moze hrat prvu ligu a casom o pohare. Mne RB az tolko nevadi, futbal hraju slusny, nemaju tam natahany odpad zo zahranicia, prim hraju nemci ci rakusania. Co mi vadi, tak to je ten pomerne raketovy vzostup az do BL, keby Mateschitz prejavil o cosi viac trpezlivosti a postupili by trebars az za dva roky do BL, ta agresivita a nenavist by bola mensia. Ale aj tak mi pride strasne smiesne ta nenavist na ceskej stranke, kedze nezijem v Nemecku a nemam moznost stretnut obe strany a porozpravat sa s nimi o tomto probleme. Ist s davom a len hadzat smajle na RB...to uz pre mna nie je, to necham na mladsich.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za názor Ovšem prachy ti okamžitej úspěch nezaručí. Man.City by mohlo povídat. Takže si myslím že RB je hodně rádi, ze tu 2.BL mají za sebou. To že se jim teď tak daří je třešnička.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavý názor...

Reagovat
smazaný uživatel

Oni paradoxně celkem dlouho viseli v Regionallize A pak přišel Rangnick a začali se zlepšovat výkonnostně. Takže hodně toho udělá člověk na správném místě.

Reagovat
db18

Vstoupil bych do fotbalu v místě, ke kterému mám nějaký vztah a taky v prostředí, které to umožňuje... (což teda v ČR jde...)

...a mít takový prachy, tak spíš jdu do nějakého klubu, který má problémy (teď to sedí na ty Blšany ), a snažil bych se nějakým způsobem ctít tradice klubu (v Blšanech by to beztak nikoho nezajímalo - ale nemělo by smysl zavést jiné klubové barvy či měnit logo)

...ale taky bych na to spíš šel postupně, že nejdřív ustálení v třetí lize a pak kdo ví, ne s tím, že kupuji klub, abych se dostal co nejdříve do LM (o což Matteschitzovi taky šlo, jelikož se Salzburgem se mu to nedaří)

...ono to stejně bude znít pokrytecky, tak co - ale nelíbí se mi ani to uchylování se k předimenzovaným přestupovým částkám a lákání hráčů jen na platy (to mi na tom vadí asi nejvíce + teda Mateschitzova minulost)

Reagovat
db18

...a taky bych si nejdřív promyslel, jestli klub vyloženě kupovat (jestli by o to byl zájem - nebo naopak to nevyvolalo nějakou větší nevoli), nebo si "vystačit" se sponzorstvím

Reagovat
teenz

...ale taky bych na to spíš šel postupně, že nejdřív ustálení v třetí lize a pak kdo ví, ne s tím, že kupuji klub, abych se dostal co nejdříve do LM (o což Matteschitzovi taky šlo, jelikož se Salzburgem se mu to nedaří)

-

Tak to je jasný ne, pokud máš peníze a zakládáš klub (i pro reklamu), tak chceš co nejdřív do nejprestižnější ligy. Pochybuju, že nějakej majitel koupí klub jenom pro to, aby se plomcal ve třetí lize, když má prostředky ho dostávát výš. Chápeš, co tim chci říct.

Reagovat
db18

Taky záleží, proč to děláš - jestli pro prachy, nebo proto, že máš fotbal rád...

Reagovat
teenz

Ale i to se nese ruku v ruce. Každej chce mít ty nejlepší výsledky a pokud má peníze (jakože asi jo, protože si můžeš dovolit fotbalový klub) tak vynaloží dost, aby ty výsledky byly, co nejlepší za nejkratší čas.

Reagovat
db18

S tím úplně nesouhlasím.

Reagovat
teenz

Lipskooooooo.

Reagovat
Rudnevs

OT: Práve sa začala druhá Bundesliga FC St. Pauli - FC Nürnberg. Vždy si poviem, že St. Pauli je rival a že je nenormálne aby som ich mal rád, ale keď započujem tú atmosféru na Millerntore a Hells Bells od AC/DC a keď uvidím ten štadión, tak to hneď prehodnotím. Podobne to mám aj u HSV, kde si tiež občas poviem, že ako môžem "fandiť" takým neskutočným somárom, ale tiež ma vždy presvedčia o opaku. Hmm, asi som naozaj Hamburský schizofrenik!

Reagovat
db18

Zápas Darmstadtu s RBL si tohle kolo na Sky nezaplo ani 5 000 diváků... Letos je to zatím první "nula" (jelikož to pro analytiky není měřítelné a procentuálně to pak vychází na 0,0%)

Zdroj: https://www.welt.de/sport/fussball/bundesliga/rb-leipzig/article159167004/RB-Leipzig-erstmals-mit-nicht-messbarer-TV-Quote.html

Reagovat
smazaný uživatel

To sa teda ani moc nedivím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele