9. kolo
29.10.2016 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Augsburg - Bayern Mnichov 1:3

Augsburg a Bayern se v tomto týdnu potkali již podruhé, jen dějiště se přesunulo z Allianz Areny do WWK Areny, výsledek je ale stejný jako ve středu. Svěřenci Carla Ancelottiho zvítězili 3:1 a v Bundeslize zůstávají neporaženi. Naopak Fuggerové prohráli čtvrtý z posledních pěti soutěžních zápasů a zůstávají v dolní polovině tabulky.

Bavorské derby začalo zhurta a možná trochu překvapivě si jako první vážný zákrok musel připsat Manuel Neuer, jehož k zákroku donutila nepříjemná pumelice domácího kapitána Paula Verhaegha z úctyhodné vzdálenosti. O chvíli později si poprvé šáhl na balón také Marwin Hitz, když se vrhl pod nohy do šance se řítícímu Lewandowskemu.

Polský útočník si ale brzy spravil chuť. Dnes mu vycházela především spolupráce s Arjenem Robbenem, po jehož výborné přihrávce si Lewandowski míč výborně přebral a nekompromisně otevřel skóre. Neuplynuly ani dvě minuty a nezastavitelné duo se postaralo o navýšení skóre. Robben znovu vysunul Lewandowskeho, jehož přihrávku na volného Costu ještě Vergaegh odvrátil, osmadvacetiletý rodák z Varšavy si tak napodruhé vybral Robbena a ten se nemýlil - 0:2.

Augsburg se k ohrožení Neuera dostal znovu až v závěru úvodního dějství. Xabi Alonso předvedl obrovskou minelu v rozehrávce, v obrovské tutovce se z čista jasna zjevil Ja-Cheol Koo, šance se však zalekl a balón poslal do Neuerových rukavic. Podobně jako Alonso po změně stran chyboval Gojko Kačar, balónu se zmocnil Robben, zase přihrál Lewandowskemu, ten obešel Hitze a zvýšil na 0:3. Zanedlouho se nezastavitelný Robert řítil na Hitze po pasu od svého nizozemského kolegy znovu, tentokráte už ho ovšem jednička Augsburgu vychytala.

Marwin Hitz se potom vyznamenal ještě několikrát, například proti Matsi Hummelsovi. Porážku svého týmu už každopádně neodvrátil a nic na tom nezměnila ani snižující branka domácích - Alaba před střídajícím Teiglem odehrál míč jen k Danielu Baierovi a Ja-Cheol Koo se poté před odkrytou svatyní nemýlil. Na více se už ale družina Dirka Schustera nezmohla a zaslouženě prohrála.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Pospovič

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 FC BAYERN

Reagovat
Bastaron

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele