Bundesliga - preview 9. kola

28.10.2016, 09:49, aktualizováno 30.10.2016, 08:57
Previews
Víkendovému programu německé Bundesligy i tentokrát dominuje sobota, rovněž dvě nedělní bitvy ale budou leckoho táhnout. Hertha se nejprve pokusí oloupit o neporazitelnost Hoffenheim mladého kouče Nagelsmanna, aby se vzápětí Hamburk pokoušel v Kolínu nad Rýnem vyzvednout ze samého dna tabulky...
TSG Hoffenheim - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Hoffenheim sice v týdnu vypadnul z DFB-Pokalu, ale v lize zůstává neporažen. Hertha si poradila se St. Pauli a v Bundeslize na ni dosud vyzrál pouze vedoucí Bayern Mnichov. Oba celky dělí před vzájemným duelem jeden jediný bod, takže se dá očekávat, že ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně rozhodně bude, na co se dívat.

Už druhým rokem se Stará dáma pohybuje na předních příčkách tabulky. Po porážce vypadnutí v předkole Evropské ligy a středeční porážce s Kölnem se teď může plně koncentrovat pouze na německou nejvyšší soutěž, ve které jí před devátým kolem patřilo skvělé třetí místo. "Z minulé sezony jsme se poučili a víme, že je ještě příliš brzy se dívat na tabulku," zamyslel se Mitchell Weiser s narážkou na fakt, že jaro v podání klubu z hlavního města nebylo optimální a následoval propad na konečnou sedmou příčku.

Hertha zatím stále úspěšně čelí faktu, že kvůli zranění jsou mimo hráči, kteří se často objevují v základní sestavě. Vladimír Darida, Ondrej Duda, Nils-Jonathan Koerber, Fabian Lustenberger, Marvin Plattenhardt, Valentin Stocker - ti všichni do zápasu s TSG určitě nenastoupí. Posledního zmíněného nepustí do hry trest za karty.

Peter Pekarík se tedy patrně přesune na levou stranu obranné čtveřice, zatímco nalevo si stoupne už zmíněný Mitchell Weiser. Za Lustenbergera nastoupí Niklas Stark a vedle Salomona Kaloua se bude o střílení branek starat Vedad Ibišević, který si v týdnu trochu postesknul, že jeho kolegovi z Pobřeží slonoviny stále chybí po zranění větší zápasová praxe.

Hoffenheimskému Julianu Nagelsmannovi bude chybět akorát Mark Uth, který měl v úvodu sezony hodně dobrou formu a svému týmu zachránil minimálně tři body, které se jistě budou v konečném zúčtování počítat, jelikož počet týmů, které mohou v Bundeslize bojovat o přední příčky, se pomalu každým rokem rozrůstá.

Hoffenheim k nim ale nepatřil. O to zajímavější bude sledovat, jestli se dokáže udržet tam, kde je teď. Proti Herthě to bude další těžký zápas, což ví i Nicklas Süle. "Minule porazili Köln, se kterým jsme vypadli v poháru. Rozhodně však uděláme všechno pro to, abychom zabrzdili jejich cestu tabulkou vzhůru. K tomu musíme proměňovat svoje šance, ne jako tomu bylo proti Kölnu." Tohle by mohl být opravdu velice atraktivní duel.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, B. Hübner - Toljan, Kadeřábek - Rudy - Demirbay, Rupp - Wagner, Kramaric
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Lustenberger, Brooks, Mittelstädt - Skjelbred, Stark - Esswein, Weiser, Haraguchi - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Hamburger SV  (neděle 17:30)
Köln si přes Hoffenheim našel v týdnu cestičku do třetího kola DFB-Pokalu. V lize poslední Hamburk také neměl problém, nicméně nutno dodat, že jeho soupeřem bylo třetiligové Halle. Před vzájemným střetnutím se v Německu určitě více věří Kozlům.

Ti si před týdnem připsali na konto první prohru, když nad jejich síly byl celek z Berlína. Družina Petera Stögera si za to však do značné míry mohla sama, protože se rozhodně dá tvrdit, že si vytvořila dostatek příležitostí na to, aby nejen remizovala, ale klidně i vyhrála. "Mrzí mě to, ale takové zápasy se holt ve fotbale také odehrávají. Musíme prostě jít dál a koncentrovat se na další utkání," prohlásil po zápase Leonardo Bittencourt.

Dvaadvacetiletý záložník je přitom jediným hráčem, který nebude svému kouči před duelem s Hamburkem k dispozici. Nahradí jej Konstantin Rausch, přičemž záda mu bude krýt Jonas Hector. Do středu zálohy se tedy postaví Marco Höger. Vedle lídra bundesligových střelců Anthonyho Modesteho si stoupne jeden z dvojice Yuya Osako-Artjoms Rudnevs.

Hamburští vědí, jak silný je Köln v této sezoně v domácím prostředí. V těch předchozích se nezřídka stávalo, že prostředí Rhein Energie Stadionu hráčům paradoxně svazovalo nohy. HSV by potřebovalo nějakou úspěšnější sérii, protože už v tuto chvíli ztrácí na nesestupovou a nebarážovou pozici pět bodů. "Musíme se soustředit především sami na sebe," nechal se slyšet Markus Gisdol, který by měl být tím spasitelem, který nedopustí, aby celek z přístavního města poprvé v historii sestoupil do druhé ligy.

V nejbližším zápase se nebude moci spolehnout na služby Emira Spahiće a vykartovaných Clébera a Dennise Diekmeiera. Johan Djourou se patrně taky nestihne dát včas do kupy. Albin Ekdal by ovšem měl být připraven zaskočit ve středu obranné linie. HSV čeká na bundesligovou výhru s Kölnem už déle než tři roky. Prakticky nic nenasvědčuje tomu, že by se měli dočkat právě teď.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Sörensen, Mavraj, Heintz, J. Hector - Höger, M. Lehmann - Risse, Rausch - Osako, Modeste
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Götz, Djourou, Jung, Douglas Santos - Holtby, G. Sakai - Kostic, Ostrzolek - Wood, Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Příšerně do nové sezony odstartoval Werder Brémy, což už po třech utkáních odvoláním odnesl kouč Viktor Skripnik. Jeho nástupcem na lavičce někdejšího mistra Německa se stal dosavadní kouč rezervního celku Alexander Nouri, se kterým zelenobílí přeci jen míří k lepším zítřkům a tabulkovým umístěním. Brémy získaly z posledních čtyř zápasů sedm bodů a posunuli se z posledního místa tabulky na příčku zaručující setrvání v první Bundeslize.

To letošní nováček z Freiburgu může být zatím se svým návratem mezi německou klubovou elitu spokojen. Tým trenéra Christiana Streicha, jenž je v současnosti nejdéle sloužícím koučem u bundesligového mužstva, získal z osmi duelů dvanáct bodů a zdá se, že záchrana v nejvyšší ligové soutěži nebude pro hochy od Černého lesa problém.

Jisté je, že v brance domácího celku na Weser stadionu uvidíme Felixe Wiedwalda. Jeho potenciální konkurent a letní posila z Hamburku Jaroslav Drobný totiž stále marodí se zlomeným zápěstí a na hřiště se jen tak nepodívá. K dispozici brémskému mužstvu stále není ani Max Kruse, avšak potěšující zprávou pro příznivce zelenobílých je, že se z Wolfsburgu přestoupivší kanonýr po poranění kolenních vazů pomalu vrací k tréninku a dle posledních údajů by měl být v listopadu svému týmu konečně k dispozici i pro zápas.

Freiburg se bude muset obejít bez Amira Abrashiho, šestadvacetiletý záložník musel pro zranění kolene odstoupit z duelu s Augsburgem už po sedmnácti minutách a do dnešního zápasu nezasáhne. Neměl by však svému mužstvu chybět dlouho.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, L. Sané, Moisander, S. Garcia - Grillitsch - Fritz, Junuzovic - Hajrovic, Gnabry - Manneh
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, Torrejon, Söyüncü, C. Günter - Höfler, Frantz - O. Bulut, Grifo - Möller Daehli - Philipp
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.50 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern po dvou ligových zaváhání a remízách doma s Kolínem a na Frankfurtu konečně v nejvyšší německé soutěži vyhrál, když ve šlágru kola porazil v Allianz Areně před týdnem Mönchengladbach. Zejména v první půli se tým Carla Ancelottiho prezentoval velmi dobrým výkonem, kdy Die Roten Hříbatům téměř nepůjčili balon a mohli dát mnohem více než jen dvě branky, jenž vstřelili Vidal a Douglas Costa.

V druhém dějství však mnichovští polevili, což vedlo k tomu, že se k několika příležitostem postupně dostal i Gladbach. Překonat Neuera v brance Bayernu se mu však nepodařilo a proto si obhájci titulu z utkání odnesli všechny tři body, jenž jim upevnili vedení v bundesligové tabulce.

Šanci na zisk dalšího vítězství budou mít Müller a spol. dnes odpoledne v Augsburgu. Dvanáctý tým současného pořadí se bude muset obejít bez Alfréda Finnbogasona. Nejlepší augsburgský střelec loňské sezony a islandský reprezentant si léčí zranění třísel a proto do zápasu se slovutným Bayernem nezasáhne. Naopak připraven by už měl být Dominik Kohr, jenž se zotavil z nepříjemného zranění, jenž mu brutálním faulem v září způsobil mohučský José Rodriguéz.

To italský kouč na lavičce německého mistra má všechny hráče kromě Francka Ribéryho, jenž chybí kvůli svalovému zranění a teprve se pomalu vrací do přípravy, k dispozici. Bayern však čeká v týdnu výjezd do Eindhovenu k utkání Ligy mistrů, je tedy otázkou, zda nedá některým hráčům dnes volno.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hinteregger, Janker, Stafylidis - Kohr, Baier - Koo, Halil Altintop, Schmid - Ji
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, J. Boateng, Javi Martinez, Alaba - Xabi Alonso - Kimmich, Vidal - Robben, T. Müller - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 17.00 - 7.00 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Zápas dvou týmů, pro které se nová bundesligová sezona zatím rozhodně nevyvíjí tak, jak by si představovaly, nabídne dnes odpoledne Volkswagen Arena. Domácí Wolfsburg tu bude hostit Leverkusen a jakkoliv taková informace zní neuvěřitelně, bude se jednat o souboj šestnáctého s jedenáctým mužstvem Bundesligy.

Hosté z Porýní loni dokráčeli v nejvyšší německé soutěži ke třetímu místu a automatické účasti v základních skupinách Ligy mistrů a po vhodném letním posílení kádru se dalo čekat, že letos hlasitěji promluví o boje o příčky úplně nejvyšší. Místo toho však svěřenci Rogera Schmidta ztrácejí body s týmy, které papírově patří do jiných pater bundesligové tabulky, ať už se jedná o Eintracht Frankfurt, Brémy nebo Hoffenheim, a třešničku na dort mizerných výkonů z posledního měsíce přidali Werkself v úterý, kdy ostudně v domácím poháru vypadli na penalty s třetiligovým Lotte.

Vlci z Wolfsburgu získali v dosavadní bundesligové kampani ještě o o čtyři body méně a loňský čtvrtfinalista Champions League tak sedí na příčce zaručující účast v baráži. Mizerné výsledky ambiciózního klubu samozřejmě vedly k tomu, že už na lavičce nesedí Dieter Hecking, jehož ve funkci hlavního trenéra mužstva nahradil dosavadní kouč rezervy Valérien Ismael.

Tomu se však bundesligová premiéra v Darmstadtu nepovedla a Vlkům tu byla uštědřena nemilosrdná porážka 1:3. Jediné, co tak mohlo fanouškům VfL udělat radost, byl gól Maria Gomeze, který se po střelecké smůle, jenž ho provázela úvodními duely Bundesligy, konečně dokázal prosadit. Je ovšem otázka, kdo mu na případné další góly proti Leverkusenu nahraje - zpochybněn je totiž start Draxlera, Vierinhy i Didaviho, jež trápí rozličné zdravotní lapálie.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Blaszczykowski, Knoche, R. Rodriguez, Gerhardt - Seguin, Luiz Gustavo - D. Caligiuri, Arnold, Draxler - Gomez
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Tah, Dragovic, Henrichs - Baumgartlinger, Aranguiz - Brandt, Kampl - Kießling, Chicharito
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.40 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SV Darmstadt - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Hráči Lipska jsou, ať už se to někomu líbí, nebo ne, určitě nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu první německé Bundesligy. Tým vedený Ralphem Hasenhüttlem, jenž k mužstvu zamířil z Ingolstadtu zatím nepoznal hořkost ligové porážky a po osmi odehraných utkání mu dokonce patří výborné druhé místo - na vedoucí Bayern přitom Red Bull ztrácí pouhé dva body.

Příležitost udělat z osmnácti bodů jedenadvacet budou mít Býci v sobotu odpoledne, kdy v rámci devátého bundesligového víkendu vyjedou k zápasu s Darmstadtem. Ten vzhledem k letním odchodům, neboť mužstvo opustili jak úspěšný kouč Dirk Schuster, jenž akceptoval nabídku konkurenčního Augsburgu, tak nejlepší střelec a hráč týmů Sandro Wagner, který nyní hraje v barvách Hoffenheimu, zřejmě nemohl mít před sezonou vyšší ambice než před svou premiérovou v Bundeslize, a to zopakovat udržení se v nejvyšší německé soutěži.

To se však zatím týmu nového trenéra Meiera daří a Lilien paří po osmi duelech průběžné třinácté místo se solidním odstupem na sestupové pozice. Do zápasu s ambiciózním nováčkem z Lipska navíc mohou jít povzbuzeni dobrým výkonem z minulého týdne, kdy se jim podařilo doma porazit Wolfsburg a dokonce vstřelit rovnou tři branky.

Červené býky může kromě senzačních výkonů na trávníku těšit i nově podepsaná smlouva s Lukasem Klostermannem. Nadějný krajní bek, jenž Německo velmi důstojně reprezentoval na olympijském turnaji, je sice momentálně zraněný, ale vedení klubu si pojistilo jeho služby až do roku 2021.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Höhn, Milosevic, Sulu, Guwara - Gondorf, Jungwirth - Ben-Hatira, Kleinheisler, Bezjak - Schipplock
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg - Demme, Keita - D. Kaiser, Forsberg - Ti. Werner, Y. Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.75 - 3.75 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Mohuč letos díky šestému místu a zajištěné účasti v základní skupině Evropské ligy bojovalo hned na třech frontách - jednu už svěřenci Martina Schmidta opustili v úterý večer, kdy v německém poháru překvapivě padli s druholigovým Fürthem. V Evropské lize je situace pro Die Nullfünfer o poznání lepší a tým z karnevalového města míří s pěti body za postupem do dalších jarních bojů.

To Ingolstadt po loňské dosti překvapivé záchraně v nejvyšší německé soutěži, ke kterému přispěla především výtečná a zodpovědná obrana vedena zkušeným Marvinem Matipem, jenž se dostal i do řady ideálních jedenáctek celého bundesligového ročníku, na své výkony z předchozí sezony zatím nenavazuje a zřejmě míří za sestupem o patro níže.

Z osmi zápasů se týmu, jenž po odchodu Ralpha Hasenhüttla do bohatého Lipska vede nově Markus Kauczinski, podařilo získat pouhé dva body a spolu s Hamburkem je tak největším adeptem na spadnutí do druhé ligy. Povzbuzeni však mohou být Die Schanzer tím, že se jeden z bodů se jim podařilo získat minulý víkend proti Dortmundu - fotbalisté Ingolstadtu podali proti obrovskému favoritovi statečný víkend a nakonec mohli získat všechny tři body, neboť je o výhru připravil až v nastaveném čase Christian Pulisic.

Po odpočinku na lavičce v národním poháru se do sestavy Mohuče zřejmě vrátí střelec Jhon Cordóba, naopak Ingolstadt bude svého kanonýra postrádat. Dario Lezcano do zápasu nezasáhne a jeho ofenzivní úkoly tak zřejmě převezme Matthew Leckie.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Bell, Balogun, Bussmann - José Rodriguez, Gbamin - Jairo, Malli, De Blasis - Cordoba
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Nyland - Hadergjonaj, M. Matip, Tisserand, Suttner - Cohen, Roger - P. Groß, Mo. Hartmann - Hinterseer, Leckie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Schalke 04  (sobota 18:30)
Po půlroce je to opět tady, celé Německo se těší na tamní v současné době největší derby - Revierderby. Schalke se po špatném vstupu do sezóny, zdá se, konečně dostalo do formy, naopak Dortmund v posledních zápasech tápe a propadá se tabulkou. 149. vestfálské derby slibuje jednoduše opět zajímavou podívanou.

Že budou ambiciózní Königsblauen před první říjnovým bundesligovým kolem bez bodu, čekal opravdu málokdo. Naštěstí se celek z Gelsenkirchenu v uplynulých týdnech zvedl, v domácím prostředí jednoznačně porazil Mönchengladbach i Mohuč a o tři body v Augsburgu přišel až třináct minut před koncem.

Kouč Markus Weinzierl, který do Veltins Areny přišel právě z Augsburgu, tak ustál kritický začátek ročníku a nyní ho čeká další těžká zkouška v podobě premiérového derby. "Chceme pokračovat v dobrých výkonech a získat tři body. Na utkání se opravdu těším, dáme do toho všechno," slibuje jednačtyřicetiletý trenér.

Jeho protějšek Thomas Tuchel byl v obdobné situaci před rokem a své pocity během prvního Ruhr derby popisuje následovně: "Stál jsem u postranní čáry a říkal jsem si, že je to jiné utkání, něco jako semifinále v poháru. Potom, co jsem zažil své první pohárové semifinále, už vím, že to derby bylo spíš jako finále." A pak dodal: "Hodně se to odlišuje od běžného bundesligového zápasu. Máte jedinou šanci a s výsledkem pak musíte žít až do dalšího střetnutí."

Borussie v německé nejvyšší soutěži nevyhrála již tři utkání v řadě a s jisté části za to může i početná marodka. Mimo hru se momentálně nachází Sven Bender, Erik Durm, Raphaël Guerreiro, Marcus Schmelzer, Neven Subotić, Emre Mor, Marco Reus a také André Schürlle. Na druhou stranu, proti svému odvěkému rivalovi se Dortmundu daří, Schalke v Signal Iduna Parku vyhrálo naposled v prosinci 2012.

Ani Markus Weinzierl nemá zcela volnou ruku při skládání sestavy. Schází mu Acuto Učida, Coke, Sidney Sam a Breel Embolo. Navzdory četným absencím mají obě mužstva k dispozici silnou jedenáctku plnou hvězdných jmen a tradiční německé derby by si i kvůli tomu žádný bundesligový fanoušek neměl nechat ujít.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Bartra, Passlack - Weigl - Castro, M. Götze - Pulisic, Dembelé - Aubameyang
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höwedes, Naldo, Nastasic, Baba - Geis, Bentaleb - Konoplyanka, Goretzka, Choupo-Moting - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 4.20 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
Hříbata z Gladbachu loni dokráčela ke čtvrtému místu, jenž jim zaručilo boje o účast v Lize mistrů, do které se následně úspěšně probojovali, avšak v letošní sezoně mají svěřenci Andrého Schuberta na nejvyšší bundesligové příčky trochu daleko. Po osmi odehraných zápasech patří Die Fohlen desáté místo a s jedenácti body ztrácí na Hoffenheim, který nejlepší čtyřku v současnosti uzavírá, pět bodů.

To Eintracht Frankfurt měl loni docela jiné starosti než tým z Porýní. Mužstvo kolem střelce Alexe Meiera muselo po hrůzostrašné sezoně o setrvání v první Bundeslize bojovat v baráži s Norimberkem, avšak úvod letošního ročníku se týmu, jenž vede bývalý záložník Niko Kovač, povedl na výbornou a po vítězství nad Schalke v prvním kole pokračuje v sérii výborných výkonů.

Ty v současnosti znamenají pro frankfurtský celek sedmé místo a pohárovou Evropu na dohled. O těch přemýšlet je pro Orly ještě jistě brzy, nicméně v páteční předehrávce v Borussia-Parku mohou navázat na sérii parádních představení z posledních týdnů. Říjen sice Kovačovi hoši zahájili těsnou prohrou na Freiburgu, pak už ale následoval výtečný výkon ve šlágru víkendu s Bayernem, po němž Eintracht i v deseti bral proti úřadujícímu mistru bod, a o týden později jednoznačná výhra proti HSV.

To Gladbach před týdnem prohrál 0:2 v Allianz Areně, což se vzhledem k rozložení sil dalo čekat, nicméně zamyslet by se Schubert a spol. měli nad předvedeným výkonem. Mnichovští si dělali v první půli s Hříbaty doslova co chtěli a až znatelné povolení domácího mužstva v druhém dějství vedlo k tomu, že se do šancí dostala i Borussia.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Vestergaard, Elvedi - Strobl, Kramer - F. Johnson, Wendt - Dahoud, Stindl - Hahn
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - M. Hector, Abraham, Vallejo - Chandler, Mascarell, Huszti, Oczipka - Fabian, Gacinovic - Hrgota
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov862020:420
2.RB Lipsko853015:618
3.Hertha BSC852114:917
4.TSG Hoffenheim844016:1016
5.1. FC Köln843113:615
6.Borussia Dortmund842220:1014
7.Eintracht Frankfurt842213:814
8.SC Freiburg840410:1212
9.1. FSV Mainz 05832314:1511
10.Borussia Mönchengladbach832310:1211
11.Bayer Leverkusen831411:1210
12.FC Augsburg82247:118
13.SV Darmstadt82248:158
14.Schalke 04821510:117
15.Werder Brémy821510:217
16.VfL Wolfsburg81345:116
17.FC Ingolstadt 0480267:172
18.Hamburger SV80262:152
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt
sobota 15:30FC Augsburg - Bayern Mnichov
sobota 18:30Borussia Dortmund - Schalke 04
neděle 15:30TSG Hoffenheim - Hertha BSC
neděle 17:301. FC Köln - Hamburger SV

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska predpokladám pomerne ofenzívnu piatočnú predohrávku, Gladbach nemá formu, doma však platí medzi to silnejšie, napriek tomu by to mohli SGE dnes využiť. Môj tip však výhra 1-0 domácich, čakám ale že hostia budú minimálne lepším mužstvom

Reagovat
smazaný uživatel

"hostia budú minimálne lepším mužstvom" ... a maximálne by mali byť akí?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

sú nádherné.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Erima Máme od nich všechny dresy a všechny jsou super

Reagovat
smazaný uživatel

Je Darida porad zraneny?

Reagovat
Rudnevs

OT: Nie som doma a paradoxne mám teraz prakticky všetky Nemecké kanály. Akurát, že tam nemám ES2 ani Sky, takže neviem kde mám sledovať Bundesligu. Poradíte mi prosím?

Reagovat
cologneFC

Inde to nechytis bohuzial.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo si do Nemecka šiel?

Reagovat
Rudnevs

Nie.

A na Sport1 (DE) som našiel magazín "Hattrick" o 2.BL - potom nasleduje magazín o BL. Taktiež mám zo sebou aj nový Bravo Sport, takže o Bundesligovú zábavu mám rozhodne postarané!

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Kily

Dynamo

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

konečne niekto porazil Braunschweig.

Reagovat
Kily

taková klasika, co za poslední víc jak čtyři roky pamatuji, tak lídr tabulky v DD pravidelně prohrává. Braunschweig si to prohrál sám, po druhém gólu mohl Dynamo dorazit, když se pak povedlo dát na 1:2, tak jsem nepochyboval, že z toho minimálně plichta bude

Reagovat
Rudnevs

Presne tak. Podobne dopadli túto sezónu aj Hannover a VfB. Toto je výborné pre tabuľku aj pre zaujímavosť druhej BL, inak by mal Braunschweig príliš veľký odstup.

Reagovat
smazaný uživatel

krásny obrat z 0:2.

Reagovat
Mustang™

to sice jo, ale když jsem měl vsazeno -2,5 gólu tak se mi to moc nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
db18

Zase Augsburg a ještě k tomu venku... Dost bude záležet na tom, kolik sil mají hráči FCA po pohárovém utkání, nicméně oproti FCA pod Weinzierlem to byl zase o chlup nepříjemnější soupeř a očekávám další ztrátu Tak snad aspoň překvapí Darmstadt a ukořiští minimálně bod...

Reagovat
smazaný uživatel

V Augsburgu to bude vyrovnané, ale očakávam vašu výhru zase to bude ako minule proti Gladbachu, Bayern dá do polčasu dva góly a nechať FCA hrať. Za bod Darmstadtu by som bol nesmierne rád

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach,

Reagovat
bayern987

To je zase něco tvl...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nádherný večer.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimalo by me proc nejsou na lavicce Green ani Coman, zato jsou tam hned tri obranci.

Reagovat
db18

Coman je zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak predkrm pred revierderby dneska Augsburg - Bayern. Škoda že Morávek a Usami na strane FCA nehrajú to bude dneska asi vcelku hrôzostrašné bavorské derby, Augsburg hrá dosť defenzívne a moc gólov nedáva/nedostáva + teda na strane Bayernu hraje Alonso

Reagovat
db18

Jestli bude FCA hrát tak jako v poháru, tak to bude dobrý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ...no teraz to za mňa povedal moderátor na ES2 Augsburg je hrozne zatiahnutý. Slušný blok, veľa pokusov o napádanie tam nebolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Hajrovič keď chce tak je radosť na neho pozerať...

Reagovat
PavlíčeQ

Jak je to jednoduchý, paráda Lewa a Arjenek

Reagovat
smazaný uživatel

Darmstadt - Leipzig za 24 minút tri žlté. Vidno, že proti sebe nastupujú ubulenci.

Reagovat
stas87

Freiburg preleze polku dvakrat, raz posle trapnu strelu a teraz daju gol. My mali na zaciatku dve dobre sance a jeden naznak a nedame nic. Takze aspon ten bod by bol fajn.

Reagovat
db18

Jsem doufal, že konečně dostane Petersen prostor od začátku a on si Streich vzpomněl, že za ně ještě hraje Guede.

Reagovat
JozkokozleJ

Z Guedeho v zaklade som bol riadne prekvapeny. Ved doteraz nehral ani minutu (ani pohar) a iba raz sedel aspon na lavicke nahradnikov. Uz som sa obaval jeho konca. Streich bol asi nastvany po poharovej prehre, vymenil 10 hracov zostavy.

Guede ale ulohu splnil, urobil jedenastku, takze Ten Petersen mi pride ako hrac momentov. Ak je na ihrisku dlhsie, nic velke nevyrobi. Z lavicky je akuratny. Aj vcera dal gol, len ho pripisali Abrashimu.

Reagovat
Rudnevs

Petersen je najmä skvelý žolík. V sezóne 2014/15 dal dokonca 6 gólov z lavičky (a to iba za polrok). Minulý rok to tiež bolo pekné číslo.

Reagovat
db18

Xabi si to prostě neodpustí...

Reagovat
PavlíčeQ

Alonso už se fakt posral ne?

Reagovat
Jardman

Spíš by mě zajímalo proč JaviMar střídal?

Reagovat
PavlíčeQ

To netuším, když střídal, tak jsem to zrovna neviděl

Reagovat
vladino10

Ktovie, keďže striedal tak skoro tak by som povedal, že je určite zranený, ale na druhej strane keď šiel dole tak v pohode ani nekrival nič..komentátor zas povedal, že mal úspešnosť prihrávok 55%, tak že možno preto..

Reagovat
vladino10

Ale pochybujem že by carlo za stavu 2:0 nevydržal do polčasu, zas nejaké hrubé chyby javí nerobil, ja by som si z hry ani nevšimol že mu nevyšlo toľko prihrávok, čiže asi nejaké zranenie..

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to 95%.

Reagovat
vladino10

To som zle rozumel potom asi..Tak je to jasné..

Reagovat
Jardman

Jojo bylo to 95%, to si spíš robil srandu. Na stránkách Bayernu psali, že cítil bolest, toť vše.

Reagovat
PavlíčeQ

Arjenek a Lewa dnes řádí dál

Reagovat
smazaný uživatel

Badstuber teda bida u toho obdrzenyho golu

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi prý uklidňuje hru, no dnes zase přihrál do největší šance a založil gólovou akci soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

a zase

Reagovat
smazaný uživatel

RB Freiburg

Reagovat
slovaňáák

Ani jedna střela na branku soupeře za celý poločas... To hovoří za vše.

Reagovat
Rudnevs

2.BL

https://pbs.twimg.com/media/CwAwqgdXYAE7HzF.jpg

pbs.twimg.com/media/CwA4G7RWcAADFPx.jpg

Hannover má peknú zostavu, dúfam že víťaznú. Na lavičke je konečne už aj Sarenren-Bazee.

https://pbs.twimg.com/media/CwAs8qzXYAAy-O6.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CwAyTFrWAAASRLb.jpg

Zostava VfB sa mi moc nepáči - bez Teroddeho a Maxima.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska KSC derby, snáď Stuttgart vyhraje

Reagovat
db18

Fuj, to byl závěr Hannoveru... Naštěstí to udrželi...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Hannover!! Bola to dráma - Hannover otočil, potom mal Würzburg penaltu, ktorú nepremenil a v 96. ( ) minúte dal gól Harnik.

VfB tiež pekný výkon. 3:1 A aby tých pozitív nebolo málo, tak Bochum vyhral s Heidenheimom.

Reagovat
smazaný uživatel

konečne sa to čelo druhej BL dostáva do normálu,začínam mať pocit že Vurzburgu a Heidenheimu trocha dochádza dych.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele