9. kolo
30.10.2016 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 1:0

Hoffenheim vyhrál v Bundeslize popáté za sebou, což je nový klubový rekord. Pro Herthu se naopak jedná o druhou porážku v sezoně.

Už ve 3. minutě zahrávali domácí rohový kop, po kterém hlavičkoval pozdější hrdina Nikas Süle. Jenom zásluhou na brankové čáře stojícího Fabiana Lustenbergera to nebylo 1:0. Na druhé straně to zkoušel Allan, nicméně na Olivera Baumanna nevyzrál. Hosté sice drželi balon více na kopačkách, avšak nebezpečnější příležitosti si vytvořili Hoffenheimští.

Okolo třicáté minuty hned tři. První měl na svědomí Lukas Rupp. Rune Jarstein byl ovšem pozorný. Následně hlavičkoval Pavel Kadeřábek do břevna. Udeřilo až do třetice z hlavy Niklase Süleho. Kerem Debirbay poslal z přímého kopu z levé strany parádní balon na zadní tyč, zhruba na hranici malého čtverce, kde se do něj opřel rodák z Frankfurtu a bylo to 1:0.

Po změně stran se připomenul Vedad Ibišević. Baumann ale jeho pokus z nějakých patnácti metrů kryl. Postupem času musela Hertha více otevřít hru, což se náramně hodilo do krámu svěřencům Juliana Nagelsmanna. V 71. minutě pálil ostrými Sandro Wagner. Poté rozehrávála Demirbay přímý kop rovnou na bránu a z větší vzdálenosti vystřelil Kramarić. Rune Jarstein svůj tým podržel.

Činil se i v samotném závěru, kdy měl obrovskou šanci opět Andrej Kramarić. Jenže nakonec to jeho týmu nebylo nic platné. TSG Hoffenheim si tedy spravil náladu po vypadnutí z DFB-Pokalu. Hertha v něm sice postoupila dál, ale v lize spadla na pátou příčku. Příště doma přivítá Borussii Mönchengladbach, Die Kraichgauer zajíždějí do Mnichova.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3 0

Reagovat
Pospovič

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele