9. kolo
29.10.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SV Darmstadt - RB Lipsko 0:2

RB Lipsko potvrdilo i proti Darmstadtu vynikající formu. Na vítězství 2:0 měl tentokrát velkou zásluhu Marcel Sabitzer. Je zřejmé, že saskému klubu bude po devátém kole patřit famózní druhá příčka tabulky, přičemž ztráta na první Bayern činí pouhopouhé dva body.

K první střele se osmělil Bernardo už ve 2. minutě, nicméně slavit první gól v sezoně mu nebylo přáno. V 16. minutě se prosadil Yussuf Poulsen, nicméně jeho trefa nebyla uznána, protože přihrávající Timo Werner se údajně nacházel v ofsajdu. Opakované záběry prokázaly, že asistent rozhodčího Starka udělal chybu.

Lipsko mělo obrovskou převahu. Procento držení míče dosahovalo až čísla 76. Před pauzou se po rohovém kopu do balonu z voleje opřel Marvin Compper, avšak kulatý předmět letěl daleko-pryč. PO změně stran stříleli jako první Keïta a chviličku po něm Werner, jenže ani jeden neměl ideálně seštelovaná mířidla.

Dočkal se až v 57. minutě Sabitzer, do té doby v podstatě pramálo viditelný. Aktivní Werner mu servíroval z pravé strany před bránu ideální pas a šťastnému střelci stačilo jenom nastavit nohu, takže se trefil přímo k bližší tyči - 0:1. Na letošním EURU podával v dresu Maďarska výborné výkony László Kleinheisler. A právě tenhle záložník mohl z následné akce zdvojnásobit vedení svého týmu. Jenže se stalo, že prostě nezdvojnásobil.

To se podařilo až v 81. minutě Marcelu Sabitzerovi. Ta akce byla de facto jako přes kopírák. Jenom s tím rozdílem, že tentokrát zprava nenahrával Werner, ale Oliver Burke. A Sabitzer stál v malém vápně přímo před brankářem, přesto se mu ho ovšem podařilo obstřelit - 0:2. Šestá výhra byla na světě. O jednu více stihnul nastřádat akorát Bayern.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Jdeme !

Reagovat
Pospovič

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

RasenBallsport dostane nakládačku! 2:1

Reagovat
hradec

Nope

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele