Bundesliga - souhrn 8. kola

18.10.2014, 17:25, aktualizováno 19.10.2014, 19:21
Komentáře a souhrny
Schalke porazilo Herthu a posunulo se do klidnějších vod. Bayern si doma smlsl na Brémách a v čele má stále čtyřbodový náskok před Gladbachem. Stále bez porážky zůstává i Mainz, Wolfsburg uspěl ve Freiburgu. Stuttgart vybojoval bod s Leverkusenem, Dortmund neuspěl v Kölnu. V neděli HSV remizovalo s Hoffenheimem a Paderborn porazil Frankfurt...

SC Paderborn - Eintracht Frankfurt 3:1

19.10.2014 17:30

Góly: 66. Marvin Ducksch, 79. Uwe Hünemeier, 85. Stefan Kutschke - 57. Alexander Meier

Fotbalisté nováčka z Paderbornu zvládli velmi důležité střetnutí proti konkurenčnímu Frankfurtu a v domácím prostředí ho dokázali porazit po výsledku 3:1. Díky tomu tak přerušili svou sérii tří utkání bez vítězství a s dvanácti body se bodově dotáhli na svého nedělního protivníka, navíc ho přeskočili a jsou sedmí. Frankfurt šel sice po hodině hry do vedení, v závěru ale o body přišel a v tabulce klesl na osmou příčku.

V úvodním poločase se hrálo z obou stran opatrně a k vidění v podstatě byla jediná vážnější příležitost. Po přihrávce z levé strany se ocitl zcela sám před brankářem Wiedwaldem nabíhající Kachunga, jenže skákavý balón netrefil ideálně a ten zamířil těsně vedle levé tyče hostující branky. Ani jeden celek se do žádné gólové příležitosti nedostal až do konce poločasu a v podstatě z té další v 57. minutě byla branka.

Na pravou stranu dostal přihrávku Inui a poté zpětně přihrával na hranici vápna, kde do míče z patnácti metrů kopl Alexander Meier a balón se od levé tyče odrazil do branky. Nicméně neuběhlo ani deset minut a aktivní Paderborn dokázal vyrovnat. O branku se postarali dva střídající borci, kteří do té doby pobyli na hřišti necelé dvě minuty. Po narážečce se Simonem Kutschkem na levé straně vypálil nádherně Marvin Ducksch a jeho střela zapadla ke vzdálenější tyči.

Domácí po této brance ožili a v 79. minutě dokázali otočit vývoj utkání. Po ťukesu na levé straně se dostal k míči Vrančič a poté obloučkem poslal přihrávku do středu pokutového území na Uwe Hünemeiera, který z první tvrdou ránou rozvlnil síť, i když si gólman Wiedwald dokázal na míč sáhnout. Hosté se jen marně snažili ohrozit domácí branku a pět minut před koncem inkasovali potřetí, autorem branky byl Kutschke.

Tah trenéra domácího výběru byl tak opravdu brilantní, oba dva střídající hráči v podstatě vymysleli dvě gólové akce. Ten po krásné kolmici za obranu přelstil ofsajdovou past, poté s chladnou hlavou obešel Wiedwalda a s naprostou lehkostí uklidil balón do branky. V závěrečných minutách se už jen dohrávalo a Eintracht se nezmohl na nic. V jeho dresu zůstal znovu jen na lavičce český útočník Václav Kadlec a letos má stále na kontě jen dva starty.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 1:1

19.10.2014 15:30

Góly: 34. Pierre-Michel Lasogga - 15. Anthony Modeste

Už osm zápasů neprohráli fotbalisté Hoffenheimu a nadále se drží v popředí tabulky. Dnes se jim podařilo vybojovat cenný bod na půdě o záchranu bojujícího Hamburku. Hosté dokonce vedli po trefě Anthony Modesteho, za domácí vyrovnával Pierre-Michel Lasogga.

Domácí kouč Josef Zinnbauer mohl počítat už i se službami kapitána Rafaela van der Vaarta, který strávil téměř dva měsíce na marodce, a nizozemský záložník byl v úvodu utkání hodně vidět; Hoffenheim kontroval zejména díky skvělému útočnému trojzubci Volland - Modeste - Firmino. A francouzský forvard, který se do sestavy propracoval na úkor Ádáma Szalaie, také dokázal otevřít skóre - po šikovném pasu Schweglera mířil přesně mezi Drobného nohy.

Krátce nato mohl sám Modeste zvyšovat na 2:0, český brankář se však podruhé pokořit nenechal, což platilo i o nebezpečné hlavičce Firmina. Také Hamburk však brzy ukázal, že se s prohrou rozhodně smířit nehodlá, a do akce tak byl hned několikrát povolán skvělý gólman hostí Oliver Baumann; pouze díky jeho zákrokům proti Vaartovi s Nicolai Müllerem TSG stále vedlo. Až 11 minut před koncem půle se Hamburk dočkal zaslouženého vyrovnání - Arslan si poradil s Firminem a nahrál Lasoggovi, který unikl ofsajdové pasti a překonal Baumanna.

Utkání to bylo vyrovnané, s šancemi na obou stranách. Na té domácí mohl podruhé skórovat Westermann, jehož hlavičce nechyběla razance, přesnost však už ano; Elyounoussiho zase obral o gól další zákrok Drobného. Krátce po změně stran nedokázal svoji střelu usměrnit aktivní Firmino.

Až po hodině hry se obraz zápasu změnil - Hoffenheim, kterému nedělní odpolední duely svědčí jako málokomu, se náhle ocitnul pod velkým tlakem. Hrdina Baumann musel vyrážet Lasoggovu gólovou ránu, při dalších šancích mladého útočníka jej však zachránila tyč a břevno. Když si hostující gólman následně poradil i s pokusy střídajících Jansena se Steiberem, rozešly se oba celky smírně.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hertha BSC 2:0

18.10.2014 18:30

Góly: 19. Klaas-Jan Huntelaar, 65. Julian Draxler

Roberto Di Matteo přišel, viděl a zvítězil. Die Königsblauen tak rázem poskočili na osmé místo.

Italský trenér avizoval, že se hodlá v první řadě zaměřit na to, aby se jeho tým vykazoval kvalitní defenzivou. Z tohoto pohledu tedy může být po svém debutu na lavičce Schalke maximálně spokojený. Navíc, ofenzivní práce týmu také rozhodně nebyla k zahození. První příležitost domácích přišla na pořad dne už v 10. minutě, ale tehdy ještě Klaas-Jan Huntelaar minul. Hertha odpověděla chvíli poté. Per Skjelbred vystřelil, Ralf Fährmann pouze vyrazil míč k Pekaríkovi a jeho dorážku odklidil do bezpečí Christian Fuchs. Následně znovu přesně nezamířil holandský útočník, nicméně napotřetí už to vyšlo, když velmi přesně uklidil balon do branky poté, co mu jej na hlavu posadil Julian Draxler - 1:0.

Hertha se pak snažila o vyrovnání, ale Fährmann byl zkrátka proti. Zlobil zvláště Salomon Kalou, který vyhrál pod Di Matteem Ligu mistrů. Gólově se však neprosadil. Naopak Julian Draxler na druhé straně byl o poznání přesnější. V 65. minutě si navedl balon do středu hřiště, zpoza velkého vápna vystřelil, a protože Fabian Lustenberger jeho střelu tečoval, Thomas Kraft na ni nedosáhl - 2:0.

Roberto Di Matteo si tedy připsal úspěšný start na lavičce týmu z Veltins Areny, kde se svými svěřenci přivítá v úterý Sporting Lisabon v rámci třetího kola základních skupin Champions League. Poté zamíří do nedalekého Leverkusenu. Zato Hertha BSC se na Olympijském stadionu v Berlíně utká s Hamburkem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Dortmund 2:1

18.10.2014 15:30

Góly: 40. Kevin Vogt, 74. Simon Zoller - 48. Ciro Immobile

Vypadalo to, že reprezentační pauza pomůže svěřencům Jürgena Kloppa k tomu, aby se opět proměnili v tu Borussii Dortmund, která vyhrávala tituly a porážela Bayern Mnichov. Jenže se ukázalo, že k tomu bude s největší pravděpodobností zapotřebí zimní přestávky. Naopak se potvrdila slova Petera Stögera, který prohlásil, že i Kozli mají své dny, ve kterých mohou porazit kohokoliv.

Ne že by Dortmundští byli v tomhle zápase horším týmem. Solidních šancí si vytvořil dost, nicméně slabá efektivita v zakončení a chyba Romana Weidenfellera jsou těmi aspekty, které je stály lepší výsledek. Klopp přitom mohl využít služeb delší dobu zraněných hráčů - Henrikha Mchitaryana, Marka Reuse, a také Ilkaye Gündogana.

Ani jeden z nich by však nemohl být vyhlášen mužem zápasu. Zato Kevin Vogt, střelec první branky utkání, by si na toto ocenění zálusk klidně dělat mohl. Weidenfeller neposlal na středový kruh svým spoluhráčům zrovna jednoduchý balon, Vogt přihrál Marcelu Riisemu, naběhl si do mezery mezi obránci, kam mu kolega poslal míč zpět, takže se mohl sám řítit na hostujícího gólmana. A protože si vcelku s přehledem poradil, šli domácí do vedení - 1:0.

Tři minuty po začátku druhé půle bylo srovnáno. Dortmundští se na polovině hřiště zmocnili míče, rychle se dostali až k velkému vápnu, kde přihrál nalevo nabíhajícímu Immobilemu, který se nemýlil a vstřelil tak svou druhou bundesligovou branku - 1:1. Poté se Borussia téměř neustále hnala do útoku, dokonce i stopeři Mats Hummels a Sokratis se zapojili, nicméně jediná další branka padla na opačné straně.

Běžela 74. minuta, když Yuya Osako centroval na Simona Zollera, jenž se pohyboval na ofsajdové hraně a protože Roman Weidenfeller totálně neodhadl odraz balonu, měl před sebou třiadvacetiletý útočník s číslem třiadvacet už jen odrytou klec, a tedy naprosto snadnou úlohu - 2:1. Pro Borussii Dortmund to byla už pátá prohra z osmi zápasů!

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 3:3

18.10.2014 15:30

Góly: 57. Timo Werner, 67. Florian Klein, 76. Martin Harnik - 4. Heung-min Son, 9. Heung-min Son, 41. Karim Bellarabi

Podobný průběh jako finále Ligy mistrů v roce 2005 měl zápas osmého kola letošního ročníku Bundesligy mezi VfB Stuttgart a Bayerem Leverkusen. Domácí si přisvojili roli Liverpoolu, zatímco hosté suplovali AC Milán.

Bayer totiž vedl o poločase 3:0, měl našlápnuto k tomu, že udrží nejtěsnější kontakt s čelem tabulky a Roger Schmidt mohl být maximálně spokojený. I proto, že reprezentantům Son Heung-Minovi a Karimu Bellarabimu dopřál volno navíc. Právě tito dva fotbalisté se totiž postarali o tři branky celku z Leverkusenu.

První dvě obstaral v úvodní desetiminutovce první jmenovaný. Už po čtyřech minutách hry se do vápna vřítil Stefan Kiessling. Zřejmě byl faulován, jenže rozhodčí nechal pokračovat ve hře, což se nakonec ukázalo býti pro Leverkusen ještě prospěšnější, jelikož míče se zmocnil jihokorejský reprezentant a ... skóroval - 0:1.

Záhy při odkopu chyboval brankář Thorsten Kirchsbaum, míč si za vápnem rychle zpracoval Son, nikterak se nerozpakoval a poslal jej z voleje do branky - 0:2. Už o minutu později mohl zkompletovat jeden z nejrychlejších hattricků v historii fotbalu. Nicméně trefil pouze spojnici břevna a tyče. Na další branku ve stuttgartské síti se tedy muselo čekat až do závěru první půle. Ještě předtím však trefil tyč Stefan Kiessling a dobrou příležitost nepřetavil v gól Karim Bellarabi. Nedlouho poté se ale už nemýlil. Po narážečce se Son Heung-Minem si ve vápně poradil mezi několika hráči domácích a nečekanou střelou překonal Kirchbauma - 0:3. Není divu, že se na svěřence Armina Veha při odchodu do šaten hlasitě pískalo.

Ve druhé půli to byl ale docela jiný, bojovný Stuttgart. Po necelé hodině hry centroval do vápna Florian Klein a Timo Werner hlavou překonal Bernda Lena - 1:3. O deset minut později už byl mezi oběma týmy jenom jednobrankový rozdíl. Brankář Leverkusenu vyrazil míč, který z hranice velkého vápna parádně napálil zpět do branky Klein - 2:3.

A o dalších deset minut později bylo srovnáno. Centr Filipa Kostiće poslal hlavou zblízka do sítě Martin Harnik. Ovšem to zdaleka nemusela být finální podoba skóre. Šance byly dále k vidění na obou stranách. Leverkusen dokonce vstřelil gól, nicméně pro faul nebyl uznán. Následně mohl Son přeci jen zkompletovat hattrick, ale to by nesměl za svého gólmana na brankové čáře zaskočit Adam Houšek. V nastaveném čase pak mohl naopak Harnik zajistit, aby všechny tři body zůstaly v Mercedez-Benz-Areně, avšak Leno předvedl skvělý zásah.

Remíza toho dohromady příliš nevyřešila. Bayer se mírně propadl a Stuttgart si příliš nepolepšil. Klub ze Severního Porýní-Vestfálska čeká v příštím kole prestižní duel se Schalke, ale ještě předtím přivítá v Bay Areně v rámci Ligy mistrů Zenit Petrohrad. Oproti tomu VfB Stuttgart se pokusí získat další body na hřišti Frankfurtu.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 1:2

18.10.2014 15:30

Góly: 90+1. Sebastian Kerk - 8. Daniel Caligiuri, 66. Daniel Caligiuri

Fotbalisté Wolfsburgu potvrdili úlohu mírného favorita a na půdě zachraňujícího se Freiburgu vybojovali všechny tři body po výsledku 2:1. Vlci se tak v tabulce prozatím posunuli na čtvrté místo tabulky se čtrnácti body a stále patří mezi velké kandidáty na účast v evropských pohárech v příštím ročníku. Naopak domácí celek tak nevyhrál ani ve svém osmém zápase v nové sezóně, klesl na šestnácté místo s pěti body a ještě ho může přeskočit Hamburk.

Hosté rozhodli o své výhře díky dvěma brankám Daniela Caligiuriho a domácí dokázali srovnat až v nastaveném čase. V dresu Freiburgu odehráli celé utkání čeští krajánci Pavel Krmaš s Vladimírem Daridou. Vlci se dostali do vedení ze své první vážnější akce v 8. minutě. Po centru de Bruyneho z pravé strany propadl míč až na zadní tyč k volnému Caligiurimu a ten z první uklidil balón k levé tyči.

Po necelé čtvrthodině mohlo být srovnáno, avšak Mehmediho dobrou ránu vyrazil famózně konečky prstů brankář Benaglio. Deset minut před přestávkou mohl naopak Wolfsburg navýšit svůj náskok, ale Luiz Gustavo na hranici brankového území poslal balón těsně vedle levé tyče. Ihned na to napřáhl z velké dálky de Bruyne a jeho nádherná rána narazila do břevna, stadionem to jen zahučelo.

Po změně stran se v úvodní čtvrthodině hrálo velmi opatrně a poté zahrozili domácí. Po centru Frantze z pravé strany pálil z voleje Phillip, jenže hostující svatyni nakonec netrefil. Ihned na to se Frantz ocitl v tváří tvář brankáři Benagliovi, ale ten ho fantastickým zákrokem vychytal. Neuběhla ani další minuta a na druhé straně mohl skórovat de Bruyne, který z úhlu vypálil na zadní tyč a gólman Bürki si připsal velmi dobrý zákrok.

V 63. minutě vystřelil z přímého volného kopu Rodríguez a ke skórování mu chybělo opravdu málo. Hosté se přeci jen dočkali druhé branky o tři minuty později. Caligiuri si navedl míč z pravé strany do středu hřiště a vypálil z patnácti metrů, míč pak po zemi doskákal až ke vzdálenější tyči - 0:2. Stejný hráč mohl zkompletovat svůj hattrick v 83. minutě, avšak jeho slabá střela doprostřed branky z dobré pozice neměla šanci na úspěch.

Domácí se dočkali snížení v první nastavené minutě. Po přímém volném kopu z levé strany hlavičkoval z osmi metrů Sebastian Kerk a Benaglio se za míčem letícím k levé tyči jen ohlédl. Jenže to už bylo příliš pozdě a domácí stále prohlubují svou krizi.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 0:3

18.10.2014 15:30

Góly: 14. Max Kruse, 49. Granit Xhaka, 90. Max Kruse

Borussia Mönchengladbach potvrdila skvělou formu a poradila si s domácím Hannoverem jednoznačně. O tři góly v síti brankáře Rona-Roberta Zielera se postarali Max Kruse a Granit Xhaka, přičemž prve jmenovaný vstřelil dvě branky.

Borussia i Hannover jsou celky, které mají velké ambice ukázat se v příští sezoně v pohárové Evropě. Zatímco Mönchengladbach ještě neprohrál a stále čekal na prvního přemožitele, Hannover zase doma neztratil ani jeden bod a o podporu fanoušků se chtěl opírat také tentokrát. Ještě před vzájemným favoritem byly jejich šance vyrovnané, ale po skončení devadesáti minut je jasné, že v lepší formě se ocitá hostující Gladbach. Ten si se svým soupeřem poradil jednoznačně a posunul se na druhou příčku za suverénní Bayern Mnichov.

Bittencourt z přímého volného kopu centroval. Míč zachytil bez větších problémů Sommer. Brankář Sommer měl plné ruce práce také s dalším pokusem Jimmyho Brianda, ale francouzský útočník se z gólu radovat nemohl, protože Sommer si poradil na jedničku. Prvních deset minut se hrálo převážně právě na bránu Sommera, který se musel několikrát nervózně ohlížet po svých obráncích. O to větší šok přinesla minuta čtrnáctá, v níž si Max Kruse naběhl v pokutovém území na ještě krásnější centr Domíngueze a zamířil přesně k pravé tyči - 1:0 pro hosty.

Domácím samozřejmě notnou chvíli trvalo, než se dokázali vrátit do hry a znovu se ujmout aktivity. Ale s inkasovanou brankou a vášnivým publikem v zádech jim nic jiného ani nezbývalo. Pěkný centr před branku vyslal nejprve Pander, ale Sommer byl u míče včas. Následně se pokoušel po centru hlavičkovat Joselu, ale mířil nad branku. S postupem času míč stále častěji poletoval kolem kopaček hostí, kterým vyhovovalo držení balonu a snažili se především nepustit domácí do žádné nebezpečné situace.

Vydrželo jim to až do odchodu do šaten. Obdobný obrázek byl k vidění také v úvodu druhé půle, kdy naopak domácí ještě jednou inkasovali. Po faulu na Kruseho se k míči postavili Raffael a Granit Xhaka. Druhý jmenovaný si vzal míč pod patronát a krásnou umístěnou ranou nedal brankáři Ronu-Robertu Zielerovi sebemenší šanci zasáhnout. Zieler se po míči sice natahoval, ale v cestě do sítě mu nezabránil, takže Borussia Mönchengladbach vedla už o dvě branky - 2:0.

O pár minut později zazvonila branková konstrukce. Po přetaženém centru spoluhráč krásně vrátil před prázdnou branku centrovaný míč Tonymu Jantschkemu, který ale naskakoval ve velkém úhlu a míč se pouze otřel o břevno. Dvacet minut před koncem utkání se málem fanoušci hostí radovali potřetí, když Hahn skvěle přehodil vyběhnutého brankáře. Míč ale skončil jen těsně vedle pravé tyče. O chvíli později se Max Kruse ocitl opět tváří v tvář brankáři, ale zradil jej odskok míče.

Minutu před koncem mohli domácí dodat zápasu nádech dramatičnosti, když Jimmy Briand nepříjemně vystřelil, Sommer jeho střelu pěkně chytil, ale z dorážky mohl ještě skórovat Karaman. Ani ten se ale netrefil tak, jak by asi chtěl, takže skóre se měnilo o minutu později a kuprospěchu hostí. Chybou brankáře Rona-Roberta Zielera skončilo smutné utkání, protože mladý brankář nezasáhl míč před Hazardem. Ten tedy brankáře vylákal z brány a předložil míč nabíhajícímu Maxi Krusemu. Pro něj už nebylo problémem zamířit do opuštěného prostoru a zpečetit jasnou výhru hostí.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2:1

18.10.2014 15:30

Góly: 20. Jonas Hofmann, 23. Jairo - 78. Tobias Werner

Mainzu se podařilo vyhrát nad Augsburgem a připsal si další tři body. I díky nim je v neúplné tabulce osmého kola na průběžném třetím místě. O góly se postarali domácí hráči Jonas Hofmann a Jairo, pár minut před koncem zápasu sebral brankáři Marwinu Hitzovi čisté konto Tobias Werner.

Augsburg se opíral především o útočné duo v podání Raula Bobadilly a Nikoly Đurđiće, o poločase se navíc na hřiště dostal také Tim Matavž. Domácí mají ve svých řadách útočníka Shinjiho Okazakiho, kterému se rovněž velmi daří a po sedmi zápasech v elitní německé soutěži má na svém kontě pět branek. První centr Brosinského na Okazakiho úspěch ještě neslavil, neboť domácí útočník měl problémy se zpracováním míče. K míči se ale poté dostal Jonas Hofmann, jehož dobrou ránu Hitz vyrazil.

Po deseti minutách se k odraženému míči blízko vápna dostal Halil Altintop, jehož střelu Karius vyrazil pod sebe. Napodruhé ale dokázal zareagovat rychleji a balon podržel. S uplynutím dvacáté minuty se do vápna přiřítil Jonas Hofmann, následně se uvolnil a střelou k tyči překonal Marwina Hitze. Brankář hostí si na balon ještě lehce sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil - 1:0.

O další tři minuty později se mohli domácí fandové radovat podruhé, když Okazaki našel ve vápně Jaira. Ten se sice napoprvé neprosadil, ale kvůli nepozorné a nedůrazné defenzivní činnosti hostí dostal šanci na reparát a v tom už nezklamal - jeho rána skončila až v síti.

Větší šance byly k vidění až s koncem první půle, když se k exekuci nařízeného přímého volného kopu dostal Raul Bobadilla a krásně vypálil. Domácí brankář Loris Karius ale vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil do zámezí. Na opačné straně se mohl málem radovat Hofmann. Brosinského centr se vrátil do vápna a proletěl až k Hofmannovi, jehož zakončení fantasticky vyrazil Marwin Hitz! Druhá půle byla o něco pomalejší a v prvních minutách jsme byli svědky zdlouhavých kombinací na obou stranách.

Domácí brankář Lorik Karius měl hodně práce s aktivním Raulem Bobadillou, který nejprve pálil, poté volil přihrávku na Klavana. Jeho zakončení se sice snášelo pod břevno, ale Karius včas zasáhl. dvacet minut před koncem si Allagui vyměnil míč s Okazakim a poté ho poslal na volného Brosinského, jenže tomu rána nesedla a skončila jen na boční síti. V závěru se hosté snažili o drama, když Baba poslal z levé strany krásný centr přímo na hlavu Tobiase Wernera a ten upravil na 2:1 povedenou hlavičkou, ale víc už hráči Augsburgu nestihli. Nakonec tedy domů odjeli bez bodů a s pocitem, že ani herně příliš své fanoušky nepotěšili.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 6:0

18.10.2014 15:30

Góly: 20. Philipp Lahm, 27. Xabi Alonso, 43. Thomas Müller (pen.), 45. Mario Götze, 79. Philipp Lahm, 86. Mario Götze

Werder je na kolenou. Asi nikdo nečekal, že by se mu podařilo ukončit letošní čekání na výhru právě na Bayernu, debakl 0:6 však vypadá opravdu hrozivě. Odpor hostů byl definitivně zlomen čtyřmi trefami ještě do přestávky, poté už se utkání pouze dohrávalo..

Zápas měl dva hlavní hrdiny - domácího kapitána Philippa Lahma, který oslavil jubilejní 200. bundesligové vítězství dvěma trefami, a rovněž dvougólového Maria Götzeho. Čtvrtou výhru v řadě pojistili ještě Xabi Alonso a Thomas Müller. Kouč Pep Guardiola se rozhodl zamíchat sestavou a nechal na lavičce Lewandowského, Bernata či Ribéryho; místo na hřišti si naopak vydobyl dánský mladík Pierre-Emile Hojbjerg. I přes experimentální složení však neměl Bayern sebemenší problém utkání dominovat.

Už od úvodních minut bylo naprosto jasné, podle jakých not se bude hrát - domácí drželi míč, Brémy bránily hluboko na vlastní polovině. Jejich kouč Robin Dutt, na jehož hlavu se v poslední době snáší sílící kritika, však tento scénář správně odhadl a rozhodl se proto nasadit hned tři defenzivní záložníky, Kroose, Makiadiho a Junuzoviće; výsledkem byl silný a zhuštěný blok, přes nějž v úvodních 20 minutách pronikla pouze dalekonosná Götzeho rána.

Hned z první velké šance však Bayern skóroval: Alaba vybojoval míč na levém křídle a nahrál Müllerovi, který ještě dokázal stehnem sklepnout míč pro zakončujícího Lahma. Krátce poté to bylo už o dvě branky, když Hojbjerg vybojoval přímý kop na hranici vápna, k jeho rozehrání se postavil Xabi Alonso a podařilo se mu chytře podstřelit zeď a dokonale tak zaskočit statického brankáře Wolfa.

Ještě do poločasu bylo definitivně rozhodnuto: na 3:0 zvyšoval z penalty Müller poté, co jej ve vápně fauloval Sebastian Prödl. Čtvrtou trefu přidal Götze po skvělé individuální akci; míč zapadl přímo do Wolfova vinglu. Ani po změně stran Bayern nezpomalil tempo a další gól mohl zaznamenat Robben, jeho krásná narážečka s Götzem a následná rána z bezprostřední blízkosti však k úspěchu nevedla.

Bayern čeká v úterý těžký zápas Ligy mistrů v Římě, takže se Guardiola za rozhodnutého stavu rozhodl stáhnout ze hřiště třicátníky Alonsa s Robbenem a nahradit je Xherdanem Shaqirim a také Ribérym, který se tak vrátil na bundesligová hřiště poprvé od 3. kola. Domácí samozřejmě i nadále jasně dominovali, s jasnou výhrou v kapse však jejich tempo trochu uvadalo.

Ještě dvou branek se ale diváci v Allianz Areně dočkali: nejprve Lahm patičkou vyzval Shaqiriho, počkal si na zpětnou přihrávku a podstřelil Wolfa podruhé (vůbec poprvé mnichovský kapitán zaznamenal v Bundeslize dvě branky v jednom zápase), poté se ještě jednou do análů stihl zapsat i Götze. Bylo hotovo - Bayern si pojistil vedení v tabulce, Brémy zůstávají poslední.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov862021:220
2.Borussia Mönchengladbach844012:416
3.TSG Hoffenheim835012:714
 1. FSV Mainz 05835012:714
5.VfL Wolfsburg842213:914
6.Bayer Leverkusen834116:1413
7.SC Paderborn833213:1112
8.Eintracht Frankfurt833213:1312
9.Schalke 04832313:1211
10.Hannover 9683145:1110
11.1. FC Köln82336:79
12.FC Augsburg83059:119
13.Hertha BSC822411:168
14.Borussia Dortmund821510:147
15.VfB Stuttgart81349:156
16.Hamburger SV81343:96
17.SC Freiburg80538:125
18.Werder Brémy804410:224

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (106)

Přidat komentář
HSV1887

Doofmund

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bayern Mnichov nebude mít opět nikdo...

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsi snad něco jiného

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál BVB

Reagovat
JozkokozleJ

Som sa pristihol, ze fandim Kölnu, nech udrzia vedenie. Pritom kedysi pre mna snad najmenej sympaticke muzstvo. Dokonca ani Peszko mi nevadil (u neho mi vadili simulacie), naopak v zavere ked unikal Piszczekovi, ktory ho zatiahol rukou, nepadol hoc mohol a pokracoval v akcii. Vogt jednoznacny muz zapasu. Je radost pozerat, kolko lopt pozbiera uprostred ihriska; navyse dnes gol.

Reagovat
smazaný uživatel

radši to v Dortmundu zabalte

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, ten přímák Alonsa, to bylo jak z Fify...

Ale ten pátý gól Lahma, to byla akce jak z jiného vesmíru...

Reagovat
Centrofixka

Skoda ze Lahm nema tak 25r. To by bol masaker keby sa este zlepsoval, aj ked si myslim ze uz velmi nie je co zlepsit, rad sledujem jeho hru

Reagovat
Kenneth

Tady už je klasicky hotovo.

Reagovat
db18

To u vás taky, jen si to zatím nepřiznáváš.

Reagovat
Ángel di María 22

U nás bude hotovo, pokud prohrajeme clásico za týden. Pokud vyhrajem, tak jsme uplně zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tak nemusí být hotovo..

Reagovat
bayern987

Myslíš že Barcelona bude ztrácet?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

No co čekat od omezeného kokota... ale stejně nechápu jsi fanoušek Barcy a chceš aby ztrácela?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš dost.

Reagovat
bayern987

Proč? Hodně lidí si pamatuje jak jsi měl v hlavních oblíbených klubech Barcu. A omezený kokot jsi bodejť když tě má celé Ef za debila.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tvoje slovo, to sr*čka.

Reagovat
bayern987

No dobře čekal jsem vysvětlení nepřišlo. pokud je slovo toto: "Proč? Hodně lidí si pamatuje jak jsi měl v hlavních oblíbených klubech Barcu. A omezený kokot jsi bodejť když tě má celé Ef za debila." tak nevím. A debatovat s tebou... to nemá cenu však koukni jak reaguješ. Varle blbé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže těch hodně lidí nejsou tak dementní jak ty a ví proč jsem to tam měl. Jak celé EF? Těch 5 lidí, co mají IQ 60 jako ty? Ty asi žiješ v jiným světě. Jdi si raději vzít prášek, kterej si zapomněl.

Reagovat
bayern987

Co říkám, nemá o cenu. Jsi strašně na dně, Meleš kraviny a jsi blbej k tomu a podle počtu smajlů ve tvém komentáři by se prášek hodil tobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Merle18.10.2014 22:27

Reagovat
bayern987

bayern 18.10.2014 úryvek z komentáře: "A debatovat s tebou... to nemá cenu však koukni jak reaguješ. Varle blbé."

Reagovat
smazaný uživatel

Vím.

Reagovat
bayern987

Tak jo no.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl zázrak kdyby neztratili.

Reagovat
bayern987

Určitě něco málo ztratí ale jde o to jestli budete ztrácet i vy... nebo Atlético.

Reagovat
smazaný uživatel

No a nakonec to vyhraje Valencie.

Reagovat
bayern987

Toho se nebojím...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Jo, paráda je to!

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola to tam troška čistí

Reagovat
smazaný uživatel

ina c nechapem dortmund s takým kádrom . co im jebe?

Reagovat
Ángel di María 22

Nechci strašit, ale to aby tu LM Borussia letos vyhrála, jinak si jí možná nezahraje..

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to pravidlo automatického kvalifikování vítěze už neexistuje, ne?

Reagovat
Ángel di María 22

Nevim, treba Liverpoolu se predtim nak udelovala vyjimka. Nevim, jak se to zmenilo. Nebo vyhrát EL, no To už by letos mělo platit, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě už to neexistuje, ale nejsem si jistý.

Stejně si ale myslím, že se kvalifikujeme. O tom nepochybuju

Reagovat
Ángel di María 22

Akorat skoda, ze se v BL nebojuje o titul. A tim myslim, ze kdyz ne my, tak nikdo. Je to zabity.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, souhlasím..

Reagovat
Kenneth

Odkdy? 2012 kdyz vyhrala Chelsea, tak hrala rok na to LM.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

vyhraje... jsem klidný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to jasny, Kloppo prej skoncil.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to vzdej. I kdyby Dortmund sestoupil, tak ho nikdo nevyhodí!!

Reagovat
smazaný uživatel

nereaguj na neho, on je z toho modrého hnoja zvyknutý na časté zmeny trénerov, akurát nevie, že BVB nemá žiadneho oligarchistického mafiána, ktorý by to všetko platil

Reagovat
Centrofixka

Jj Jurgen je neprestrelny :-) zazil som s BVB od cias Hitzfelda uz vselico, je usmevne pocuvat ze Dortmund je v koncoch len preto ze im nevysiel start do sezony, bol som, som a aj budem s tymto muzstvom za kazdych okolnosti, nur der BVB, tesim sa na dalsi zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

já teda nemám čas ty špíly sledovat... ale co to o háje je? KOLN!!!! ....

Nelíbí se mi to.. Budíček!!! Vstávat kluci....!!!! ten tým je hvězdnej, tak chceme výsledky kurvaaa!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jediný, co mě uklidňuje je, že Wolfsburg ani Leverkusen nehrajou taky nic extra (ač teda bodují), ale není to žádná hitparáda. jen ten Mönchengladbach teda...

Reagovat
DieFohlenBMG

a Hoffe

Reagovat
M.Vaza

Po osmi kolech BVB společně s Augsburgem nejvíce proher v lize, to asi tipoval málokdo.

V LM opět čistá 2 na Dortmund, tam se budou činit

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund mi dela radost

Reagovat
HSV1887

Mně taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Byla by škoda kdyby Dortmund nebyl v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

super Bayern ale co ten Dortmund...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hral Švento za Koln?

Reagovat
JozkokozleJ

Solidne. Zakladom Kölnu bolo predovsetkym dobre branit, a tak Švento nemal vela moznosti ukazat sa v ofenzive. Mal tam par prienikov, bez podpory to vyslo zväcsa do stratena, ale raz po uniku pripravil spätnou prihravkou na sestnastku Lehmannovi dost velku sancu.

Reagovat
penepi

Reagovat
20fredy20

preco stale strieda Hermanna ? lebo je taky lahky a nevydrzi cely zapas ? vsak skoro kazdy zapas naj hrac Gladbachu

Reagovat
monty25

Nové koště dobře mete!

Reagovat
smazaný uživatel

Lahm - samozrejme, ze ted chci vyhrat korunu strelcu..

Guardiola na tiskovce - jsem zklamany, ze Lahm nedal hattrick, z tohoto duvodu nejspis nebude priste hrat..

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
bayern987

Taky nechápu jak je možné že nedal Hattrick...

Reagovat
db18

Jeden negativní záznam si při utkání na hřišti Allianz Areny, kde SVW prohrálo jasně 0:6, připsaly Brémy, které za celých 90 minut (!) nedokázaly vystřelit na soupeřovu branku. Manuel Neuer tak snadno vychytal další čisté konto

Reagovat
bayern987

750 minut už neinkasoval

Reagovat
Bayernista18

Nevystřelili ani mimo bránu, byli nejvíc marnym soupeřem v týhle sezóně.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

A paradni zapas mezi Stuttgartem a Leverkusenem

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vypadal zápas Dortmundu? Už se mi ani nechce věřit, jak dlouho ta krize trvá

Reagovat
andrew96

Je to bída, bezkrevný výkon, málo nasazení, ikdyž statistiky říkají něco jiného, tak Kolín si zasloužil vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude humbuk v kabině v týdnu, podle Kloppových vyjádření to tak vypadá

Reagovat
bayern987

Bral bych všema deseti ale už by nás sežrali za živa...

Reagovat
smazaný uživatel

to už dávno spravili

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Zmrd ze vším všudy no.

Reagovat
db18

Teď už doopravdy a právem "judas"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Hajzl

Reagovat
smazaný uživatel

vyliskat ho - fakt!

Reagovat
HSV1887

Pojď Marco, nemusíš do Bayernu, ale hlavně odejdi z toho bezcennýho klubu!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš fakt komik

Reagovat
HSV1887

Komickej je ten tým, kterýmu fandíš

Reagovat
db18
Reagovat
bayern987

Paderborn asi nebude takový utloukánek jak jsem čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě po Dortmundu rozhodně největší překvapení Bundesligy. Obával jsem se, že půjde o druhý Braunschweig, ale opak je pravdou.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Arne

Vždyť půjdou dolů... Zatím hrají na hranici svých možností a jsou řekněme ve středu tabulky. Podle mě stejně sestoupí.

Reagovat
HSV1887

Hele, vyjímečně s tebou souhlasim

Jedeš v sobotu nach Berlin, podívat se, jak vám dá Lasogga hattrick..? :

Reagovat
Arne

No nedivil bych se tomu... Nejedu, mám toho moc, budu rád, když to aspoň uvidím na Eurosportu.

Reagovat
HSV1887

Na E2 to nedávaj, tam samozřejmě zas dávaj Doofmund.

Já se dneska rozhodl, že pojedu. V Berlíně nemůžu chybět, když tam hraje HSV. Byl jsem tam na posledních dvou zápasech HSV (leden 12 a loni v sprnu), jel bych i v tom rozmezí, ale to byla Hertha v jiné lize než HSV Navíc Berlín libovej, hlavně kebab na Osloser Straße. Jo, to zas bude víkend

Reagovat
Arne

Tak ESPlayer... Osloer Str., to kvůli kebabu jezdíš na sever města? Na Theudor-Heuss-Platz ho mají výborný, dvě stanice od Oly.

Reagovat
HSV1887

My bydleli poblíž loni v srpnu a byli jsme tam asi 4x. Oni maj i nějaký ocenění, že dělaj libovej kebab. Uvidim, kde budem mít ted bydlení, abych nejezdil přes celý město, ale zas kvůli tomuhle kebabu se tam vyplatí jet. Já stejně plánoval výlet do Berlína jen na ten kebab, no tak si to takhle spojim i s HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim Zatím ztratili kromě Kolína jen s favoritama, dokázali remizovat i s Leverkusenem a jsou na úrovni pohárů, ale je fakt, že loni měla podobně dobrej start Hertha a končila až (tuším ) 12.

Reagovat
Arne

A to měla Hertha i loni mnohem větší kvalitu, nesrovnatelně větší než Paderborn... Podle mě udělají tak 25 bodů a budou poslední, skrz nadšení se nedá jet celou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné :) nechme se překvapit

Reagovat
HSV1887

No uvidíme, kde budou třeba po 25. kole, ale zatím jedou solidně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele