8. kolo
18.10.2014 15:30 CET
3 : 3
(0:3)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 3:3

Podobný průběh jako finále Ligy mistrů v roce 2005 měl zápas osmého kola letošního ročníku Bundesligy mezi VfB Stuttgart a Bayerem Leverkusen. Domácí si přisvojili roli Liverpoolu, zatímco hosté suplovali AC Milán.

Bayer totiž vedl o poločase 3:0, měl našlápnuto k tomu, že udrží nejtěsnější kontakt s čelem tabulky a Roger Schmidt mohl být maximálně spokojený. I proto, že reprezentantům Son Heung-Minovi a Karimu Bellarabimu dopřál volno navíc. Právě tito dva fotbalisté se totiž postarali o tři branky celku z Leverkusenu.

První dvě obstaral v úvodní desetiminutovce první jmenovaný. Už po čtyřech minutách hry se do vápna vřítil Stefan Kiessling. Zřejmě byl faulován, jenže rozhodčí nechal pokračovat ve hře, což se nakonec ukázalo býti pro Leverkusen ještě prospěšnější, jelikož míče se zmocnil jihokorejský reprezentant a ... skóroval - 0:1.

Záhy při odkopu chyboval brankář Thorsten Kirchsbaum, míč si za vápnem rychle zpracoval Son, nikterak se nerozpakoval a poslal jej z voleje do branky - 0:2. Už o minutu později mohl zkompletovat jeden z nejrychlejších hattricků v historii fotbalu. Nicméně trefil pouze spojnici břevna a tyče. Na další branku ve stuttgartské síti se tedy muselo čekat až do závěru první půle. Ještě předtím však trefil tyč Stefan Kiessling a dobrou příležitost nepřetavil v gól Karim Bellarabi. Nedlouho poté se ale už nemýlil. Po narážečce se Son Heung-Minem si ve vápně poradil mezi několika hráči domácích a nečekanou střelou překonal Kirchbauma - 0:3. Není divu, že se na svěřence Armina Veha při odchodu do šaten hlasitě pískalo.

Ve druhé půli to byl ale docela jiný, bojovný Stuttgart. Po necelé hodině hry centroval do vápna Florian Klein a Timo Werner hlavou překonal Bernda Lena - 1:3. O deset minut později už byl mezi oběma týmy jenom jednobrankový rozdíl. Brankář Leverkusenu vyrazil míč, který z hranice velkého vápna parádně napálil zpět do branky Klein - 2:3.

A o dalších deset minut později bylo srovnáno. Centr Filipa Kostiće poslal hlavou zblízka do sítě Martin Harnik. Ovšem to zdaleka nemusela být finální podoba skóre. Šance byly dále k vidění na obou stranách. Leverkusen dokonce vstřelil gól, nicméně pro faul nebyl uznán. Následně mohl Son přeci jen zkompletovat hattrick, ale to by nesměl za svého gólmana na brankové čáře zaskočit Adam Houšek. V nastaveném čase pak mohl naopak Harnik zajistit, aby všechny tři body zůstaly v Mercedez-Benz-Areně, avšak Leno předvedl skvělý zásah.

Remíza toho dohromady příliš nevyřešila. Bayer se mírně propadl a Stuttgart si příliš nepolepšil. Klub ze Severního Porýní-Vestfálska čeká v příštím kole prestižní duel se Schalke, ale ještě předtím přivítá v Bay Areně v rámci Ligy mistrů Zenit Petrohrad. Oproti tomu VfB Stuttgart se pokusí získat další body na hřišti Frankfurtu.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele