8. kolo
19.10.2014 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 1:1

Už osm zápasů neprohráli fotbalisté Hoffenheimu a nadále se drží v popředí tabulky. Dnes se jim podařilo vybojovat cenný bod na půdě o záchranu bojujícího Hamburku. Hosté dokonce vedli po trefě Anthony Modesteho, za domácí vyrovnával Pierre-Michel Lasogga.

Domácí kouč Josef Zinnbauer mohl počítat už i se službami kapitána Rafaela van der Vaarta, který strávil téměř dva měsíce na marodce, a nizozemský záložník byl v úvodu utkání hodně vidět; Hoffenheim kontroval zejména díky skvělému útočnému trojzubci Volland - Modeste - Firmino. A francouzský forvard, který se do sestavy propracoval na úkor Ádáma Szalaie, také dokázal otevřít skóre - po šikovném pasu Schweglera mířil přesně mezi Drobného nohy.

Krátce nato mohl sám Modeste zvyšovat na 2:0, český brankář se však podruhé pokořit nenechal, což platilo i o nebezpečné hlavičce Firmina. Také Hamburk však brzy ukázal, že se s prohrou rozhodně smířit nehodlá, a do akce tak byl hned několikrát povolán skvělý gólman hostí Oliver Baumann; pouze díky jeho zákrokům proti Vaartovi s Nicolai Müllerem TSG stále vedlo. Až 11 minut před koncem půle se Hamburk dočkal zaslouženého vyrovnání - Arslan si poradil s Firminem a nahrál Lasoggovi, který unikl ofsajdové pasti a překonal Baumanna.

Utkání to bylo vyrovnané, s šancemi na obou stranách. Na té domácí mohl podruhé skórovat Westermann, jehož hlavičce nechyběla razance, přesnost však už ano; Elyounoussiho zase obral o gól další zákrok Drobného. Krátce po změně stran nedokázal svoji střelu usměrnit aktivní Firmino.

Až po hodině hry se obraz zápasu změnil - Hoffenheim, kterému nedělní odpolední duely svědčí jako málokomu, se náhle ocitnul pod velkým tlakem. Hrdina Baumann musel vyrážet Lasoggovu gólovou ránu, při dalších šancích mladého útočníka jej však zachránila tyč a břevno. Když si hostující gólman následně poradil i s pokusy střídajících Jansena se Steiberem, rozešly se oba celky smírně.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
HSV1887
Reagovat
HSV1887

Pět a půl hodin do zápasu a preview nikde

Reagovat
smazaný uživatel

X2 o obaja gól

Reagovat
HSV1887

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele