8. kolo
18.10.2014 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hertha BSC 2:0

Roberto Di Matteo přišel, viděl a zvítězil. Die Königsblauen tak rázem poskočili na osmé místo.

Italský trenér avizoval, že se hodlá v první řadě zaměřit na to, aby se jeho tým vykazoval kvalitní defenzivou. Z tohoto pohledu tedy může být po svém debutu na lavičce Schalke maximálně spokojený. Navíc, ofenzivní práce týmu také rozhodně nebyla k zahození. První příležitost domácích přišla na pořad dne už v 10. minutě, ale tehdy ještě Klaas-Jan Huntelaar minul. Hertha odpověděla chvíli poté. Per Skjelbred vystřelil, Ralf Fährmann pouze vyrazil míč k Pekaríkovi a jeho dorážku odklidil do bezpečí Christian Fuchs. Následně znovu přesně nezamířil holandský útočník, nicméně napotřetí už to vyšlo, když velmi přesně uklidil balon do branky poté, co mu jej na hlavu posadil Julian Draxler - 1:0.

Hertha se pak snažila o vyrovnání, ale Fährmann byl zkrátka proti. Zlobil zvláště Salomon Kalou, který vyhrál pod Di Matteem Ligu mistrů. Gólově se však neprosadil. Naopak Julian Draxler na druhé straně byl o poznání přesnější. V 65. minutě si navedl balon do středu hřiště, zpoza velkého vápna vystřelil, a protože Fabian Lustenberger jeho střelu tečoval, Thomas Kraft na ni nedosáhl - 2:0.

Roberto Di Matteo si tedy připsal úspěšný start na lavičce týmu z Veltins Areny, kde se svými svěřenci přivítá v úterý Sporting Lisabon v rámci třetího kola základních skupin Champions League. Poté zamíří do nedalekého Leverkusenu. Zato Hertha BSC se na Olympijském stadionu v Berlíně utká s Hamburkem.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele