8. kolo
18.10.2014 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2:1

Mainzu se podařilo vyhrát nad Augsburgem a připsal si další tři body. I díky nim je v neúplné tabulce osmého kola na průběžném třetím místě. O góly se postarali domácí hráči Jonas Hofmann a Jairo, pár minut před koncem zápasu sebral brankáři Marwinu Hitzovi čisté konto Tobias Werner.

Augsburg se opíral především o útočné duo v podání Raula Bobadilly a Nikoly Đurđiće, o poločase se navíc na hřiště dostal také Tim Matavž. Domácí mají ve svých řadách útočníka Shinjiho Okazakiho, kterému se rovněž velmi daří a po sedmi zápasech v elitní německé soutěži má na svém kontě pět branek. První centr Brosinského na Okazakiho úspěch ještě neslavil, neboť domácí útočník měl problémy se zpracováním míče. K míči se ale poté dostal Jonas Hofmann, jehož dobrou ránu Hitz vyrazil.

Po deseti minutách se k odraženému míči blízko vápna dostal Halil Altintop, jehož střelu Karius vyrazil pod sebe. Napodruhé ale dokázal zareagovat rychleji a balon podržel. S uplynutím dvacáté minuty se do vápna přiřítil Jonas Hofmann, následně se uvolnil a střelou k tyči překonal Marwina Hitze. Brankář hostí si na balon ještě lehce sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil - 1:0.

O další tři minuty později se mohli domácí fandové radovat podruhé, když Okazaki našel ve vápně Jaira. Ten se sice napoprvé neprosadil, ale kvůli nepozorné a nedůrazné defenzivní činnosti hostí dostal šanci na reparát a v tom už nezklamal - jeho rána skončila až v síti.

Větší šance byly k vidění až s koncem první půle, když se k exekuci nařízeného přímého volného kopu dostal Raul Bobadilla a krásně vypálil. Domácí brankář Loris Karius ale vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil do zámezí. Na opačné straně se mohl málem radovat Hofmann. Brosinského centr se vrátil do vápna a proletěl až k Hofmannovi, jehož zakončení fantasticky vyrazil Marwin Hitz! Druhá půle byla o něco pomalejší a v prvních minutách jsme byli svědky zdlouhavých kombinací na obou stranách.

Domácí brankář Lorik Karius měl hodně práce s aktivním Raulem Bobadillou, který nejprve pálil, poté volil přihrávku na Klavana. Jeho zakončení se sice snášelo pod břevno, ale Karius včas zasáhl. dvacet minut před koncem si Allagui vyměnil míč s Okazakim a poté ho poslal na volného Brosinského, jenže tomu rána nesedla a skončila jen na boční síti. V závěru se hosté snažili o drama, když Baba poslal z levé strany krásný centr přímo na hlavu Tobiase Wernera a ten upravil na 2:1 povedenou hlavičkou, ale víc už hráči Augsburgu nestihli. Nakonec tedy domů odjeli bez bodů a s pocitem, že ani herně příliš své fanoušky nepotěšili.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele