8. kolo
18.10.2014 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 0:3

Borussia Mönchengladbach potvrdila skvělou formu a poradila si s domácím Hannoverem jednoznačně. O tři góly v síti brankáře Rona-Roberta Zielera se postarali Max Kruse a Granit Xhaka, přičemž prve jmenovaný vstřelil dvě branky.

Borussia i Hannover jsou celky, které mají velké ambice ukázat se v příští sezoně v pohárové Evropě. Zatímco Mönchengladbach ještě neprohrál a stále čekal na prvního přemožitele, Hannover zase doma neztratil ani jeden bod a o podporu fanoušků se chtěl opírat také tentokrát. Ještě před vzájemným favoritem byly jejich šance vyrovnané, ale po skončení devadesáti minut je jasné, že v lepší formě se ocitá hostující Gladbach. Ten si se svým soupeřem poradil jednoznačně a posunul se na druhou příčku za suverénní Bayern Mnichov.

Bittencourt z přímého volného kopu centroval. Míč zachytil bez větších problémů Sommer. Brankář Sommer měl plné ruce práce také s dalším pokusem Jimmyho Brianda, ale francouzský útočník se z gólu radovat nemohl, protože Sommer si poradil na jedničku. Prvních deset minut se hrálo převážně právě na bránu Sommera, který se musel několikrát nervózně ohlížet po svých obráncích. O to větší šok přinesla minuta čtrnáctá, v níž si Max Kruse naběhl v pokutovém území na ještě krásnější centr Domíngueze a zamířil přesně k pravé tyči - 1:0 pro hosty.

Domácím samozřejmě notnou chvíli trvalo, než se dokázali vrátit do hry a znovu se ujmout aktivity. Ale s inkasovanou brankou a vášnivým publikem v zádech jim nic jiného ani nezbývalo. Pěkný centr před branku vyslal nejprve Pander, ale Sommer byl u míče včas. Následně se pokoušel po centru hlavičkovat Joselu, ale mířil nad branku. S postupem času míč stále častěji poletoval kolem kopaček hostí, kterým vyhovovalo držení balonu a snažili se především nepustit domácí do žádné nebezpečné situace.

Vydrželo jim to až do odchodu do šaten. Obdobný obrázek byl k vidění také v úvodu druhé půle, kdy naopak domácí ještě jednou inkasovali. Po faulu na Kruseho se k míči postavili Raffael a Granit Xhaka. Druhý jmenovaný si vzal míč pod patronát a krásnou umístěnou ranou nedal brankáři Ronu-Robertu Zielerovi sebemenší šanci zasáhnout. Zieler se po míči sice natahoval, ale v cestě do sítě mu nezabránil, takže Borussia Mönchengladbach vedla už o dvě branky - 2:0.

O pár minut později zazvonila branková konstrukce. Po přetaženém centru spoluhráč krásně vrátil před prázdnou branku centrovaný míč Tonymu Jantschkemu, který ale naskakoval ve velkém úhlu a míč se pouze otřel o břevno. Dvacet minut před koncem utkání se málem fanoušci hostí radovali potřetí, když Hahn skvěle přehodil vyběhnutého brankáře. Míč ale skončil jen těsně vedle pravé tyče. O chvíli později se Max Kruse ocitl opět tváří v tvář brankáři, ale zradil jej odskok míče.

Minutu před koncem mohli domácí dodat zápasu nádech dramatičnosti, když Jimmy Briand nepříjemně vystřelil, Sommer jeho střelu pěkně chytil, ale z dorážky mohl ještě skórovat Karaman. Ani ten se ale netrefil tak, jak by asi chtěl, takže skóre se měnilo o minutu později a kuprospěchu hostí. Chybou brankáře Rona-Roberta Zielera skončilo smutné utkání, protože mladý brankář nezasáhl míč před Hazardem. Ten tedy brankáře vylákal z brány a předložil míč nabíhajícímu Maxi Krusemu. Pro něj už nebylo problémem zamířit do opuštěného prostoru a zpečetit jasnou výhru hostí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele