Bundesliga - souhrn 7. kola

23.09.2011, 22:32, aktualizováno 25.09.2011, 19:24
Komentáře a souhrny
1. FC Köln přehrál Hoffenheim a uniká sestupové zóně, Werder otočil zápas s Herthou. Bayern porazil i Leverkusen a nadále vede. Gladbach vyhrál nad Norimberkem a posunul se na druhou příčku. Dortmund otočil duel v Mainzu, Schalke doma porazilo Freiburg. Wolfsburg i přes početní nevýhodu udolal Kaiserslautern, už v pátek zaznamenal první výhru Hamburk.

Werder Brémy - Hertha BSC 2:1

25.09.2011 17:30

Góly: 23. Claudio Pizarro, 90. Claudio Pizarro - 3. Adrián Ramos

Werder se udržel před Gladbachem a zůstává v patách vedoucímu Bayernu, když dnes uhájil stoprocentní domácí bilanci v utkání s Herthou. Brémští ale mohou hovořit o pořádné dávce štěstí kombinované s přispěním sudího Brycha, který hosty z Berlína nejednou poškodil.

Úvod utkání přitom zastihl ve famózním rozpoložení právě celek z hlavního města. Už ve třetí minutě našel Raffael z pravé strany ve vápně Ramose, který přetlačil Ignjovskiho a střelou k pravé tyči překonal Mielitze - 0:1. Werder odpověděl snahou o rychlou odpověď, jeho útoky se ale minuly účinkem a naopak na druhé straně stále zlobili Ramos s Raffaelem, kteří si tentokrát vyměnili role a po střele druhého jmenovaného zasahoval Mielitz.

Poté začala do dění zápasu promlouvat trojice rozhodčích. Na jedné straně nesprávně odmávaný ofsajd zamezil hostům v osamoceném postupu tří hráčů na branku, na straně druhé v třiadvacáté minutě centroval Fritz na zadní tyč, kde si Pizarro pomohl proti Kobiašvilimu rukama a jeho hlavičku nedokázal Kraft vyrazit mimo brankový prostor - 1:1.

Od té chvíle měl Werder znatelnou územní převahu, zatímco jeho soupeř se až příliš zatáhl. Z toho resultovaly dvě střely ze střední vzdálenosti v podání Hunta, z nichž první zlikvidoval Kraft a druhá utěšeně zaklepala na tyčku. Do konce poločasu pak svoji bombu poslal nad branku dobře hrající Arnautović, na opačné straně pažitu pak nedotáhl své sólo do úspěšného konce Raffael.

Do druhého poločasu vstoupil opět o něco aktivněji Werder a skrz Wolfa měl první slušnou možnost. Právě tohoto statného obránce pak v sedmapadesáté minutě ošklivě fauloval Lell a po druhé žluté kartě musel do sprch. Hostující kouč Babbel poslal do hry Jankera a ten se mu málem hned odvědčil, po narážečce s Ramosem byl ale na poslední chvíli zblokován. Kolumbijský střelec prvního gólu pak následoval Lella do kabiny, když po odpískání zakopl míč a uviděl rovněž podruhé žlutý kartonek.

Od té chvíle pochopitelně měly Brémy drtivou převahu, klíč do berlínského vápna ale ne a ne najít a naopak deset minut před koncem mohl trestat Raffael, jehož střelu ale tečoval vedle Bargfrede. Krátce nato se podruhé v zápase trefil Pizarro a tentokrát po hraničním souboji s Hubníkem sudí Brych branku neuznal. Což peruánský kanonýr nenesl lehce a za divoké protesty měl dostat rovněž druhou žlutou, leč poměr sil na hřišti se tentokrát neměnil. Za stejný prohřešek byl ovšem vykázán na tribunu trenér Schaaf.

Stateční Berlíňané poté dlouho odolávali a to i díky spolehlivému Kraftovi, který si například poradil s Naldovou dělovkou a nevyrazil ji před dobíhajcími dravci v zeleném. Hostům ale dnes nebylo přáno, na konci třetí ze čtyř nastavených minut prodloužil Marinův roh Rosenberg na Pizarra, který se v ofsajdem zavánějícím postavení dostal k míči a hlavičkou vystřelil Werderu tři body za výhru 2:1.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 2:0

25.09.2011 15:30

Góly: 20. Mato Jajalo, 64. Lukas Podolski

Köln pokračuje ve zlepšených výkonech. Kozli dnes po přesvědčivém výkonu přehráli Hoffenheim, čímž si připsali svou premiérovou domácí výhru v sezóně a zároveň se definitivně odpoutali od spodku tabulky.

Od začátku se hrálo hodně agresivně, hra obou týmů ale trpěla častými nepřesnostmi ve finální fázi. První zajímavá situace tak přišla až po deseti minutách hry. U zrodu akce byl Podolski, míč se následně přes Novakoviče dostal až k Peszkovi, před ním ale včas zasáhl Starke. Za dalších deset minut už se ovšem skóre měnilo. Jajalo vybojoval v souboji s Rudym míč, ten se pak přes Podolskiho k chorvatskému středopolaři vrátil a rázem to bylo 1:0.

O pár minut později našel Chihi ve středu volného Podolskiho, ten si pravou zpracoval a levou okamžitě vypálil, Starke si ale s jeho přízemní ranou poradil. S přicházejícím časem začali Kozli získávat navrch. Po Rietherově pobídce mohl vedení pojistit Peszko, u balónu byl ale i tentokrát první Starke. Hned vzápětí napřáhl z dálky Rudy a Rensing měl s jeho střelou až nečekaně velké starosti. Před přestávkou mohl ještě přidat pojistku Novaković, z úhlu ale branku přestřelil.

Aktivita Kölnu pokračovala i po změně stran. Do střelecké listiny se mohl zapsat Podolski, ale z dobré pozice pálil nepřesně. To na druhé straně se po rohovém kopu opřel do míče Braafheid a pro domácí bylo štěstí, že stihli jeho ránu zablokovat. Srovnat krok mohl téměř ihned po svém příchodu na trávník Obasi, z úhlu ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. Stejně dopadl se svým pokusem i Sigurdsson.

A jak už to v takovýchto případech bývá, tak i tady přišel pro vesnický celek trest. Eichner našel parádním pasem z hloubi pole rozběhnutého Podolskiho a ten ač byl poměrně z úhlu, tak přesně umístěnou střelou překonal Starkeho podruhé - 2:0. Ikona Kölnu se mohla prosadit i v 75. minutě, volný přímý kop si ale cestu do branky nenašel. Poslední hostující příležitost měl na kontě Musona, ani jeho střela však úspěchem neskončila.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:0

24.09.2011 18:30

Góly: 5. Thomas Müller, 19. Daniel van Buyten, 90. Arjen Robben

Lídrem německé bundesligy je po tříhodinové odmlce znovu mnichovský Bayern, který potvrdil letošní suverenitu a ve šlágru kola doma rozdílem třídy porazil Leverkusen. Hosté se tak propadli na začátek druhé poloviny tabulky, což s jejich ambicemi rozhodně nekoresponduje.

Domácí favorit od samého počátku dával najevo, kdo je v Allianz Areně pánem, a soupeře takřka okamžitě zatlačil hluboko na vlastní polovinu. Utkání hodně ovlivnil rychlý gól, který přišel už v páté minutě. Gómez posunul do křídla Ribérymu, který se dokázal uvolnit přes mladého da Costu a odcentrovat před branku, kde míč dotlačil přes Topraka do branky Müller - 1:0. Bayern byl při chuti, což okamžitě demonstroval akcemi, které ale neúspěšně zakončovali Gómez a znovu Müller.

V jedenácté minutě poprvé, leč také naposledy zahrozil Bayer 04, když osamocený Kießling dostal míč do běhu a vydal se na zteč, s jeho ranou ale neměl Neuer výraznější problémy. Jinak se ale hrálo nadále podle domácích not, které navíc vyšperkoval v devatenácté minutě druhý gól. K nadějné standardce se postavili Ribéry se Schweinsteigerem, ovšem jen aby nabili van Buytenovi, který propálil zeď a trefil se přesně k levé tyči - 2:0. Tím bylo prakticky po zápase, bavorský tým měl soupeře naprosto ve své moci a nepřipouštěl žádné šance, naopak na druhé straně hrozili Gómez, Kroos a Ribéry.

Pokud solidně fandící hostující fanoušci doufali, že po změně stran přijde i výměna stráží a Leverkusen začne usilovat o drama, tak museli být zklamáni. Obrázek hry byl totiž takřka navlas stejný, Bayern kontroloval hru, ovšem zároveň se nikam netlačil a takřka sedmdesátitisícový kotel se začínal nudit. Až domácí kouč Heynckes oživil hru střídáními a právě novic na trávníku Gustavo pálil těsně vedle.

Chvíli nato hlavičkou rozvlnil síť jen z horní strany van Buyten, Schweinstegerova standardka cíl nenašla a Müllerovi chyběl krok před pozorným Lenem. Mladík v porýnské svatyni znovu nezklamal, ještě jednou ale inkasoval. V poslední minutě Schweinsteiger brilantní přihrávkou oslovil naběhnutého Robbena, který svůj návrat na hřiště oslavil stylově a levačkou uzavřel na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - SC Freiburg 4:2

24.09.2011 15:30

Góly: 34. Jefferson Farfán, 62. Klaas-Jan Huntelaar, 67. Lewis Holtby, 75. Raúl - 3. Papiss Cissé, 83. Erik Jendrišek

Schalke v domácím prostředí napravilo týden starý neúspěch proti Bayernu, když přestřílelo Freiburg v poměru 4:2 a poskočilo na pohárové příčky. Na první pohled povinné vítězství se ale nerodilo lehce, hosté měli herní převahu i více šancí, jejich slabé proměňování je ale stálo body, které by se sakra hodily.

Návštěvě z Breisgau se v Gelsenkirchenu začátek vydařil na výbornou. Už ve třetí minutě Matip poslal nepříjemnou malou domů Fährmannovi, ten pod tlakem odevzdal Flumovi, který přistrčil Cissému a senegalský šutér se v jasné pozici nemýlil - 0:1. Freiburští si tím dodali sebevědomí a rychlými kontry nedali domácím vydechnout, v mnoha situacích ale nezvolili nejlepší řešení, popř. si školácky nepohlídali ofsajd, a tak soupeři na rozdíl dvou branek neutekli.

Dlouho se ovšem nemuseli bát, že by o své vedení přišli. Schalke totiž bylo směrem do ofenzivy matné a Farfánova střela na tom nic nezměnila. Ve Veltins Aréně to mohutně zahučelo, až když před branku poslal míč Kluge a kulatý nesmysl nedokázali do poloprázdné svatyně uklidit ani Raúl, ani Huntelaar. Vyrovnávací trefa tak přišla ve čtyřiatřicáté minutě a to přímo jako blesk z čistého nebe. Fuchs z hloubi vlastní poloviny rozehrál dlouhý míč na Raúla, ten přehodil vybíhajícího Baumanna a míč pak už do prázdné svatyně doklepl hlavou Farfán - 1:1.

Do konce půle pak už byli Königsblauen živější a měli víc ze hry, vyložené šance ale byly k vidění až po změně stran a to na straně hostí, kteří nejednou naprosto rozebrali soupeřovu defenzivu. Nejprve Bastians vyzval Cissého a toho vychytal pozorný Fährmann, poté se před branku prokličkoval Pucila, položil si Fährmanna, ale mezi tři tyče zakončit nedokázal. Do třetice všeho dobrého a zlého uvolnil Makiadi šibalskou patičkou Cissého, proti němu ale fantasticky zakročil znovu domácí brankář, který svoji chybu z úvodu zápasu hned několikrát napravil a stal se hrdinou utkání.

Ve dvaašedesáté minutě začali hosté platit za neproměňování šancí, Uchida totiž dostal mnoho prostoru k centru, do nějž se hlavou položil Huntelaar a bylo to 2:1. Pět minut nato se rozjel expres se jmenovkou Farfán na zádech, dostal se až do vápna a vyslal tvrdou ránu, kterou Baumann jen vyrazil a dobíhající Holtby napálil balon do sítě - 3:1. Definitivní rozhodnutí a nejkrásnější okamžik zápasu pak přinesla pětasedmdesátá minuta, kdy Jurado geniálním dloubákem našel Raúla a ten zblízka zvýšil na 4:1.

Freiburg byl zralý na ručník, ale když už nic jiného, tak alespoň výsledek upravil do přijatelné podoby. Stalo se tak v třiaosmdesáté minutě, když Cissé přistrčil ve vápně zcela volnému Jendriškovi a ten uklidil míč k tyči - 4:2. Ve zbývajícím čase už ale Schalke drama nepřipustilo a zvítězilo i pro svého, dnes již bývalého trenéra Ralfa Rangnicka. Na druhé straně zřejmě začně mít mladý freiburský kouč Marcus Sorg brzy vrásky na čele, jeho tým i přes velice dobrý projev spadl na předposlední pozici.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:2

24.09.2011 15:30

Góly: 33. Nicolai Müller - 64. Ivan Perišić, 90. Łukasz Piszczek

Dortmund znovu i přes velkou převahu brzo inkasoval, po změně stran ale žlutočerní dokázali i díky Piszczekově rozhodující brance z poslední minuty utkání otočit, čímž tak dali zapomenout na týden starý propadák v AWD-Areně. Krize Mainzu se naopak i nadále prohlubuje.

Utkání bylo od samého úvodu takticky svázané, ani jeden celek nechtěl podlehnout tíhu okamžiku, a tak jsme si na první vážnější příležitost museli počkat až do desáté minuty. Od levé postranní čáry nacentroval do pokutového území Götze, k hlavičce se na malém vápně protlačil Lewandowski, ale trefil pouze prostor, kde číhal připravený Müller. O pár minutek později to stejným způsobem zkoušel i Subotić, ten ale pro změnu nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Na domácí straně mohl odpovědět Risse, z obtížné pozice ovšem nedokázal zacílit přesně. Borussia měla mírnou převahu, pěknou kombinační akci mohl zakončit Kagawa, střelou z kroku ale na Müllera nevyzrál. Ve 33. minutě potom přišel pro svěřence Jürgena Kloppa šok. Piszczek místo odkopu do zámezí zbytečně riskoval, Nicolai Müller využil nedorozumění mezi stopery a z akrobatické pozice přesně k tyči zakončil - 1:0.

Žlutočerní tak museli spolknout další hořkou pilulku, neboť do té doby měli utkání zcela ve své režii. Neustálou hrozbou byl pro domácí zejména Götze, který po svém návratu do sestavy hru BVB výrazně oživil a rozhýbal. Byl to právě hostující štírek, kdo měl prsty v další akci, ale Gündogan nedokázal z velkého úhlu trefit prostor branky. Tři minuty před odchodem do kabin měl obrovskou šanci Lewandowski, v souboji s Müllerem ovšem bývalý střelec Lechu opět selhal.

Po obrátce pokračoval tlak Dortmundu. První šanci na srovnání skóre měl Perišić, ale Müller proti jeho střele skvěle zasáhl, následný pokus Gündogana byl nepřesný. Hostující hráči dělali, co mohli, ale jejich snaha povětšinou končila na bezchybném Müllerovi. Domácí brankář si poradil i s utěšenou střelou Kagawy, kterou dokázal parádním reflexem vyrazit. Další pokus vyslal Götze, ale ani on nedokázal na strážce domácí svatyně vyzrát.

V šedesáté čtvrté minutě už ale bylo přece jen vyrovnáno. Kagawa nacentroval do pokutového území, Lewandowski míč ještě posunul Perišičovi, který zachoval chladnou hlavu a přízemní ranou k levé tyči srovnal na 1:1. Vzápětí se celá situace opakovala, ovšem s tím rozdílem, že Lewandowski z otočky pálil přesně do místa, kde stál připravený Müller. S přicházejícím koncem utkání začaly oba týmy ve snaze o vstřelení rozhodující branky ještě zvyšovat své úsilí.

Téměř ihned po svém comebacku po zranění mohl rozhodnout Barrios, ale z obtížné pozice hlavičkoval nepřesně. Sedm minut před koncem pak přišla hned dvojitá stoprocentní příležitost domácích. Ale střídající Ujah nejprve ztroskotal na Hummelsovi, Ivanschitz zase pro změnu nedokázal z úhlu prostřelit Weidenfellera. A když už se zdálo, že utkání spěje k remíze, tak se po Götzeho standardce, kterou Müller vyrazil pouze před sebe opřel do balónu Piszczek a povedenou ranou zajistil Borussii nesmírně cenné vítězství - 1:2.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Kaiserslautern 1:0

24.09.2011 15:30

Góly: 63. Ashkan Dejagah

Wolfsburg v nepříliš pohledném utkání proti Kaiserslauternu i přes poločasovou nevýhodu o jednoho muže dokázal zvítězit a před vlastními fanoušky se sestupovému pásmu vzdálil na pět bodů.

Utkání nemělo prakticky žádné tempo, oba týmy kupily na hromadu obrovské množství nepřesností a do brankových příležitostí se takřka nedostávali. První výraznější pozdvižení ve Volkswagen Areně způsobila až třicátá minuta a Schäferův pokus z pětadvaceti metrů k pravé tyči, kde ovšem brankář hostí Trapp byl včas.

Obránce zelenobílých branku do poločasu ohrozil ještě dvakrát, nejprve jeho centr od lajny proskočil překvapivě na přední Trappovu tyč, kde byl ovšem hostující brankář opět pozorný a pak znovu ve 37. minutě, kdy si Rodnei jeho standardní situaci skoro srazil do branky. Namísto toho se však kopal roh, z něhož, stejně jako z ostatních, nic nebylo.

Nejzásadnějším moment první půle pak byla 45. minuta. Dlouhý nákop z vlastní poloviny se snažil pro sebe ulovit Schechter, nepohyblivý Sotirios Kyrgiakos jej však stáhl za rukáv a jakožto poslední hráč VfL viděl z rukou sudího Thorstena Kinhöfera červenou kartu. Do kabin tak oba týmy odešly bez jediné vstřelené branky a Felix Magath bez jednoho muže v poli.

Druhá půlka se odehrávala takřka ve stejném duchu jako ta první, jen s drobnou změnou - padla v ní jediná branka zápasu. V 63. minutě Schäfer po patičce Helmese zatáhl po levé straně míč až do šestnáctky, tam jej naservíroval do ohně, kde našel Ashkana Dejagaha, jemuž se i přes tíseň od Jessena podařilo míč dorazit do sítě. Žlutou kartu za protesty pak ještě uviděl brankář FCK Trapp, jemuž se nelíbilo rozhodnutí hlavního sudího, jenž situaci těsně předtím, kdy se srazil ve vzduchu s Helmesem neposoudil jako faul útočníka Vlků.

Ještě veseleji pro domácí mohlo být o čtyři minuty později po vstřelené brance, Träschův pokus však skočil těsně vedle Trappovy branky. Zápas i nadále neměl v režii ani jeden tým, poslední šanci utkání měl v 90. minutě nejlepší hráč utkání Schäfer, jemuž se podařilo protáhnout přes naopak nejhorší muže na hřišti Kircha a prakticky z koncové čáry prověřit Trappa. Ten ovšem míč vyrazil na roh a stav tak zůstal výhodnějším pro Wolfsburg, jenž si může zhluboka oddychnout, protože ve většině zápasů zřejmě za takový výkon body brávat nebude.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk 1:0

24.09.2011 15:30

Góly: 76. Filip Daems (pen.)

Borussia Mönchengladbach pokračuje v krasojízdě. Svěřenci Luciana Favreho dokázali zásluhou branky Daemse porazit Norimberk a připisují si tak nejtěsnější možné vítězství i ve třetím utkání v řadě. Alespoň na pár hodin se tak Hříbata opět vyhoupla do čela tabulky.

V Borussia-Parku se hrálo od úvodního hvizdu v obrovském tempu. Ještě, než se der Club stačil v Porýní rozkoukat, tak mohl inkasovat. Reus potáhl míč, následně z pravé strany odcentroval do vápna, kde si na centr naběhl de Camargo, z plného běhu ovšem pálil těsně nad břevno. Odpovědět mohl o chvíli později Feulner, jeho dalekonosný pokus ale obrana Hříbat včas zablokovala.

Postupem času se hra zklidnila a herní převahu začínali mít hosté z Bavorska. Nebylo jim to však nic platné, neboť si na rozdíl od svého soupeře nedokázali vytvořit žádnou stoprocentní příležitost. Udeřit tak mohla opět Borussia. Po spolupráci s de Camargem se Reus objevil sám před Stephanem, ale z ideální pozice nedokázal zamířit mezi tři tyče. FCN odpověděl znovu střelou z dálky, ale ani pokus Hegelera si cestu k ter Stegenovi nenašel.

Po půlhodině hry měl další střeleckou možnost Reus, z úhlu ale trefil pouze boční síť hostující svatyně. Vzápětí se domácí tahoun objevil v roli nahrávače, ale ani Arango nedokázal pohnout s ukazatelem skóre. A do třetice velká šance Gladbachu. Reus ale znovu nedokázal Stephana zaměstnat. V úplném závěru prvního dějství se pak mohlo nečekaně urodit na druhé straně, ale dvojice Esswein - Pekhart své snažení do konce nedotáhla.

Zajímavý fotbal pokračoval i po přestávce. Volný přímý kop z nadějné pozice rozehrál Dante, pálil ale nad branku. V 57. minutě pak přišla první vážnější příležitost Norimberku. Esswein vypálil z hranice vápna, ter Stegen ale dokázal míč vyrazit. Na opačné straně posunul de Camargo míč Neustädterovi, ten neváhal a vypálil, Stephan ale míč konečky prstů vytěsnil do bezpečí.

Oba týmy hrály hodně útočně, šance se s železnou pravidelností střídaly na obou stranách. Po hodině hry posunul Feulner do strany Essweinovi, ten ale z úhlu napálil pouze boční síť. Odpověď přišla po standardní situaci Reuse, po které se k hlavičce natlačil Neustädter, ale pozorný Stephan si věděl rady. Strážce hostující svatyně si poradil i o pár minut později, kdy skvěle zneškodnil chytré zakončení střídajícího Bobadilly.

To už ale neplatilo v 75. minutě. Pinola srazil v pokutovém území Reuse a sudí Kircher nařídil pokutový kop. K míči se postavil tradiční exekutor Daems, a i když se štěstím, tak poslal míč do sítě - 1:0. Pojistit vedení mohl vzápětí po Marxově pobídce de Camargo, ale zacílit přesně se mu nepodařilo. Navýšit skóre nedokázali ani Reus s Arangem, ale to Hříbata mrzet nemusí, protože si i tak připisují další tři body.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hannover 96 0:0

24.09.2011 15:30

Góly: -

Prokletí Augsburgu pokračuje. Svěřenci Jose Luhukaye se proti Hannoveru nedokázali prosadit, a tak logicky protáhli své čekání na výhru již na sedm zápasů. Pro nováčka tak hned od úvodu začínají záchranářské práce.

Augsburg byl sice od počátku aktivnější, ale jeho útočné akce trpěly častými nepřesnostmi a dlouhé míče si hostující obrana v poklidu hlídala. 96ky trpělivě čekaly na šanci, kterou se následně snažily dotáhnout do úspěšného konce. První taková akce přišla v sedmnácté minutě. Schmiedebach hledal nabíhajícího Stindla, před ním ale míč na poslední chvíli zastavil pohotový Sankoh.

V dalším průběhu prvního dějství se hrálo především ve středu hřiště, k vidění bylo plno osobních soubojů na obou stranách, ale nějaké zajímavé příležitosti před oběma brankami chyběly. Svěřenci Mirka Slomky sice měli navrch, ale jejich útočné akce končili povětšinou na dobře zformované a organizované obraně FCA, a tak pro oba celky byla poločasová přestávka doslova vysvobozením.

Po změně stran se pokračovalo v podobném duchu. Menší změnu v setrvačnosti přinesla až situace z padesáté šesté minuty. To se ke střele dostal Schlaudraff, jeho ránu ale skvělým zákrokem zpacifikoval Jentzsch. Po této akci se domácí stáhli do ještě hlubšího bloku a bylo tak čím dál více jasné, jak utkání skončí. Tato prognóza se mohla rázem změnit, to by ovšem nemohl Konan v jasné příležitosti střílet do tyče.

V 71. minutě pak z ničeho nic mohlo udeřit na druhé straně. De Jong našel parádním centrem ve vápně Mölderse, ten ale nedokázal vyzrát na skvěle reagujícího Zielera. A další velká možnost domácích přišla vzápětí. Po volném přímém kopu Gogii, který vyrazil Zieler pouze před sebe se k dorážce dostal znovu Mölders, ale ani tentokrát nedokázal naplnit pověst střelce. A když čtyři minuty před koncem na Jentzsche nevyzrál Stindl, tak se oba soupeři rozešli smírně.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hamburger SV 1:2

23.09.2011 20:30

Góly: 18. Martin Harnik - 51. Jeffrey Bruma, 67. Robert Tesche

Hamburk sice ve Stuttgartu brzo prohrával, zlepšeným výkonem ve druhé půli ale dokázal utkání otočit ve svůj prospěch a připisuje si tak premiérové tři body v sezóně. Bývalý dlouholetý hráč HSV a nyní dočasný kouč Rodolfo Cardoso tak zažívá snovou premiéru v nejvyšší soutěži.

Kvůli dopravním problémům v okolí stadionu byl začátek utkání posunut o deset minut, domácím to ovšem pranic nevadilo a hned od úvodního hvizdu dávali najevo, kdo bude na hřišti pánem. K prvnímu ohrožení branky se hned po několika vteřinách protlačil Cacau, z plné rychlosti ale trefil pouze boční síť. Odpověď přišla takřka vzápětí. Poprvé o sobě dal vědět debutant Lam, jenž donutil Ulreicha k parádnímu zákroku.

Švábi byli i nadále při chuti. Akci Okazakiho zakončoval Boulahrouz, s jeho střelou na přední tyč si ale Drobný poradil. To už se mu ale nepovedlo v 18. minutě. Střelu Kuzmanoviče vyrazil hostující brankář pouze před sebe, kde stál Harnik a pohodlně poslal svůj tým do vedení - 1:0. O chvíli později mohlo udeřit podruhé, Cacau ale z bezprostřední blízkosti napálil pouze levou tyč. Hamburk byl po nadějném úvodu směrem dopředu úplně bezzubý.

Po půlhodině hry se po chybě Rajkoviče dostal potřetí do zakončení Cacau, tentokrát sice dokázal trefit branku, ale dalekonosným pokusem si na Drobného nepřišel. S přicházejícím závěrem první půle se přece jen začali osmělovat i hosté, aktivní byla zejména dvojice Son - Lam. Po vzájemné spolupráci se druhý jmenovaný protlačil ke střele, tentokrát ale nedokázal zacílit přesně.

Po obrátce jakoby se na trávníku objevilo jiné HSV, hráči přístavního celku byli najednou u každého míče první, vyhrávali osobní souboje a netrvalo dlouho a zvýšená aktivita přinesla své ovoce. Rohový kop rozehrál Töre, k hlavičce se v pádu protlačil Bruma a i s přispěním tečujícího Kuzmanoviče se balón dostal až do sítě - 1:1. Vyrovnávací trefa dostala hosty do ještě větší euforie a VfB rázem nevědělo, kde mu hlava stojí.

Další smrtící rána mohla přijít jen o chvíli později. Lam našel přesným pasem přes celou šířku hřiště volného Aoga, ten neváhal a vypálil, Ulreich jeho křižnou ránu pouze vyrazil, ale dobíhající Töre nedokázal v tísni zamířit do odkryté branky. A do třetice velká příležitost HSV. Aktivní Lam našel ve vápně Töreho, ten se parádně obtočil kolem obránce, následně však nedokázal Drobného prostřelit.

V šedesáté osmé minutě pak přišel pro Stuttgart další tvrdý direkt. Töre rozehrál roh, po několika odrazech se k míči dostal Tesche a z úhlu parádně umístěnou střelou překonal Ulreicha - 1:2. Srovnat krok mohl hned dvakrát Kuzmanović. Poprvé se mu ale do střely vložil na poslední chvíli Bruma, další ránu srbského středopolaře potom dokázal zpacifikovat pro změnu Drobný. V úplném závěru ještě mohl přidat pojistku Castelen, ale na Ulreicha nevyzrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov760121:118
2.Werder Brémy751114:716
3.Borussia Mönchengladbach75119:316
4.TSG Hoffenheim740312:712
5.Schalke 04740315:1212
6.Hannover 9673318:812
7.VfB Stuttgart731310:610
8.Borussia Dortmund73139:710
9.1. FC Norimberk73136:710
10.1. FC Köln731313:1510
11.Bayer Leverkusen73137:1010
12.Hertha BSC72329:99
13.VfL Wolfsburg73048:129
14.1. FSV Mainz 0572149:157
15.1. FC Kaiserslautern71245:105
16.FC Augsburg70436:124
17.SC Freiburg711512:224
18.Hamburger SV71158:184

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (192)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jedna výhra udělá hodně, najednou už to s HSV tak zle nevypadá

...zase to byl "beton a něco vpředu snad padne"?

Reagovat
HSV1887

Právě, že ne. První poločas nic moc. Stuttgart dal víceméně náhodný gól, pak Cacau tyč. Moc se mi líbil Lam, na to že hrál poprvé v lize, tak si vůbec nevedl špatně. Ve druhém poločase HSV jasně lepší. Tu výhru si vydřeli.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak to je dobře, že ta změna trenéra něco zmohla

Reagovat
HSV1887

V pondělí podepíše Stevens smlouvu.

Reagovat
Arne

Výborně... Jinak ty velká hubo, že ses tady v posledních týdnech vůbec neukázal s nějakým hodnotným příspěvkem, co?

Reagovat
HSV1887

Copak, chyběl jsem Ti?

Reagovat
Arne

Určitě, neměl jsem komu to dát sežrat... Navíc Werder druhej a jednu noc i první, co víc by sis mohl přát?

Reagovat
smazaný uživatel

jo a jeste ze tu neni ten ko*ot co nadava werderu do svini..

Reagovat
JozkokozleJ

Ale je

Reagovat
smazaný uživatel

ted jsem si uvedomil ze to je on a fakt je videt ze se ozyva jen kdyz hsv vyhrajou..

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez som si hovoril, ze HSV-radikal tu trochu chyba

Reagovat
Arne

Mimochodem píše to Bild, ale podle Sport1 ještě jednají a nic není jistýho... A vzhledem k tomu, že tam Huub teď pracuje, tak bych věřil spíš jim, mají o tom info z první ruky.

Reagovat
Arne

K tomu spíš měl Stuttgart blíže než HSV, to bylo aktivní už v první půli a ve druhý ještě víc... Asi by tomu trochu víc slušela remíza, ale když přihlédnu k těm šancím z druhý půle, tak jestli měl někdo vyhrát, tak spíš to HSV.

Reagovat
bruchy

HSV konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní gol Tescheho.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda. :Stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

schalke

Reagovat
smazaný uživatel

schalke je lepsi nez v minule sezone rozhodne palec nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilsky legionar Bayernu Breno je podozrivy ze si v pondelok sam podpalil dom.

Zhorel mu do tla.

Reagovat
smazaný uživatel

Leitner byl dneska fantastickej. Doufám,že přisti zápas už bude Lewa sedět

Reagovat
JozkokozleJ

No to ma zaujimalo. Zapas som zial nevidel. Aky vykon podal ten Leitner?

Reagovat
smazaný uživatel

Po jeho příchodu na hřiště se hra BVB výýýýrazně zlepšila a dodal tomu takovej ten elán a to možná rozhodlo,ale ten gol Pisczeka byl vážně obrovská náhoda.

Reagovat
jv

Zase bych to s ním nepřeháněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat
blaugrana

Nejaký pekný stream na Bayern vs Bayer pls? Dík.

Reagovat
Arne

To je zatím neskutečná dominance... Nasazení da Costy moc nechápu, Castro by Ribéryho uhlídal a na druhý straně mohl hrát Balitsch nebo Oczipka.

Reagovat
JozkokozleJ

da Costu som videl hrat pred sezonou pripravny zapas proti RB Salzburg, no hral na poste stopera, ale vcelku isto. Hodit ho do takeho zapasu - proti Bayernu, proti Riberymu, to sa musel javit na treningoch Duttovi fakt skvele... ono to ale niekedy byva, ze novacik vystreli v premiere ako sip... dnes tomu tak nebolo.

Oczipka mozno este nebol stopercentny - skoda, toho by som rad videl.

Reagovat
smazaný uživatel

da Costu jsem viděl už na jaře proti Metalistu v EL a tam hrál taky celkem dobře, ikdyž byl nápadný spíše svým účesem než výkonem (a taky to myslim odehrál na stoperu)

Reagovat
jv

Jenže tady měl Dutt tušit prostě problém, tohle hrubě nezvládl.

Reagovat
Arne

Hennes Lucien Favre

Reagovat
jv

Reagovat
Filip12

Hříbata loni takak záchrana a letos lepší jak Bayern ?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš prosímtě?

Reagovat
Filip12

Bayern

Reagovat
Arne

To jsem čekal, že Piszczeka museli chytat, jinak by utek kdoví kam.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá niekto link na goly Schalke - Freiburg?

Reagovat
Arne

http://www.youtube.com/watch?v=BJOu56J4mGk

Nic moc kvalita... Na ARD to ale běželo před půl hoďkou, takže se brzo objeví kvalitnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Luiz Gustavo a Timo vedle sebe - to nejde dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

tak fajn 4 CM/DM + Robben a Müller

Reagovat
Filip12

no vzehledem k výsledku to není podstatné

Reagovat
smazaný uživatel

celkem jo, když si vzájemně berou balony, už jenom stačí, aby se spolu srazili jako Olić s Timem a Bayer může lehce ještě dva góly dát

Reagovat
Filip12

jenže toby leverkusen musel proměňovat šance kterých moc neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak to první mi přijde spíš, jako kdyby logo H96 hořelo

Reagovat
jv

Jj, vypadá to tak.

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Super, Arjen během 10 minut gól a teď hrrr na Shity

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeeeeeeern!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jen tak dál hoši,jste neskutečnej Válec!!!

Reagovat
HSV1887

Gladbach jede..zatím největší překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Bayern kromě prvních deseti minut odchodil a je vidět že i to stačí. Neverkusen si dneska neškrtnul. Jenom teda nevim, kdy nějákej tým Manuela pořádně prověří, protože letos (kromě zápasu s Vlky a Gladbachem které sem neviděl) na něj šli asi 2 střeli se kterýma si měl jak-takš práci, jinak zatim nic. Uvidíme co bude v úterý s těma Anglickejma lůzama. Bayern ale letos zatim suveréně nejlepší jak v Bundeslize tak si dovolim říct že i v Evropě.

Reagovat
Filip12

jen pozor ve finále na Barcu aby to nedopadlo jak proti Interu

Reagovat
Arne

Snad ho prověříme my... Líbí se mi situace, že ten zápas je po reprezentační pauze (ne že bychom neměli reprezentanty, ale přece jen méně) a před zápasem Bayernu v Napoli... De facto to samý jako před Dortmundem.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že v současné formě by Bayern přejel i Barcelonu!!!

Reagovat
Filip12

no to je ošemetné Leo si tam bude hrát to svoje nádobíčko a nikdo si už nezahraje

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Pro SchweiniToniKlose-ho: V úterý jdu na 90% na City, beru i přítelkyni, tak jestli půjdeš, tak se tam potkáme

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Munchen!!!!!!!!

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen 8 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Van Buyten po pomerne tragickej minulej sezone, zacal excelentne. V BL 3 zapasy, 2 goly. Dnes z priameho kopu, kto by to povedal.

Reagovat
Filip12

ono to bude tím že Va Gaál tam dával Contenta s BADSTUBEREM jinak Jupp ví co nám svědčí

Reagovat
smazaný uživatel

Však ja to výbornej stratég!

Reagovat
smazaný uživatel

No, van Buyten je tipickej levej obránce.

Reagovat
Filip12

ty seš taky Tipickej

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, tady je najednou rychlokvašek, co provolávají slávu Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak filip12 je verny fanousek bayernu, to mu nikdo nemuze poprit!

Reagovat
smazaný uživatel

Klídek mladej,dej si pohov,já pamatuju Bayern ještě za Gerda Mullera a Uliho!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ve FIFA 2001, kde byl classic Bayern...

Reagovat
Filip12

Kahn Elber Scholl

Reagovat
smazaný uživatel

no, ti určitě kopali s Gerdem Mullerem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

namátkově: http://www.eurofotbal.cz/clanky/lahm-nemam-duvod-k-odchodu-127185/

carlosbayern je zrovna jeden z těch, co jsou tu dýl

Reagovat
smazaný uživatel

že sem ho tu dlouhou dobu neviděl (rozuměj Bayernu se nedařilo, nebudu se ukazovat ). Ok, beru to zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě když jsem tu nějaký čas nebyl tak to neznamená že jsem nefandil!Jinak období za Gaala se dá označit jako veleůspěšný,finále LM se nepovede každej rok!

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý, já se nehádám. A věc druhá, ta poznámka o "fanoušcích" Bayernu, to nebylo jen na tebe. Stačí si porovnat diskuze teď a před pár měsíci, kdy pomalu končila sezona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern numero uno 11111111111

Reagovat
Filip12

myslel sem ten rok

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně se těšim na zápas s těma ňoumama z Dortmundu. Těm dáme nakládačku

Reagovat
Tomanatura

To musi byt slastny pocit konecne predehnat chudy tym tim, ze utratite za par hracu jejich cely rocni rozpocet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

No nediv se... Bohužel máte mezi fandy Bayernu (teď myšleno jen tady) vysoký počet idiotů a tenhle je dost možná ten největší, co tu byl k vidění.

Reagovat
jv

Přesně. Ale tak je to u každýho klubu s takovýmto postavením...

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš!

Reagovat
Bayern +

Osum bodu, sedm pricek v tabulce, my rozhodne nemame zapotrebi "konecne predehnat" Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Když to bereš takhle...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak konečně se mi to trochu rozleželo.

Bayern je jasný adept na titul, to je jasné. Dominance v prvním poločase byla obrovská, těžko říct, jestli mu to Bayer usnadnil, nicméně i přesto jej přehrál na plné čáře a Leverkusen může být rád, že to je jen 3:0 a Bavoři po pauze vypnuli.

Doufám, že si Dutt konečně uvědomí, kde je největší slabina týmu - obrana. A to nemluvím jen o Toprakovi s Reinartzem (který byl včera extrémně slabý), ale taky o bránění standardních situací - nechápu, jak může zdí takto proletět balón.

Augusto jde čím dál tím víc dolů. Trochu líto mi bylo Kiesslinga, ten dělal co měl, ale pak dostal žlutou a už byl otrávený. Komentátor na ES říkal, že za to může ta žlutá, já si spíš myslím, že ho srala ta nedostatečná podpora hráčů za ním. Mě by to sralo taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vypnul už po druhym gólu.

Reagovat
Arne

Dodám jen, že s tou obranou si to měli jinak zhodnotit už před sezónou... Teď je to možný řešit tím, že zkusí Friedricha, kterej ale větší porci minut nehrál docela dlouho a bude to velkej otazník... V zimě by pak mohli přivést druhýho Friedricha, ale znova, další velkej risk.

Reagovat
smazaný uživatel

On je dost velký problém v tom, že se změnili trenéři a taky to, že prakticky teď není koho koupit. Friedricha bych neriskoval, jestli má zdravotní problémy a uvažuje o konci kariéry, tak by to bylo zbytečné. I když, pokud by vydržel a držel tu obranu tak jo. Chybí tomu takový ten přirozený lídr, něco jako Hyypiä. Škoda, že Rolfese je třeba na DM, třeba by to mohl být on.

Reagovat
smazaný uživatel

Robin Dutt (Bayer 04): "Die Mannschaft hatte sich viel vorgenommen, aber dann gab es direkt die zwei Keulenschläge zu Beginn. Die Bayern waren klar besser und haben das Spiel hochverdient gewonnen. Aber meine Mannschaft hat sich defensiv gewehrt und sich nicht abschlachten lassen."

To prosimtě znamená co? Že pracoval dobře v defenzivě a vstoupil s velkým odhodláním?

Reagovat
Arne

"Mužstvo si hodně předsevzalo (taková fráze, pod kterou nikdy nevím, co si přesně představit), ale pak přišly dvě rány hned na začátek. Bayern byl lepší a vyhrál naprosto zaslouženě. Ale můj tým se v defenzivě držel a nenechal se zničit."

Dutt nemá moc kritický vyjádření, to už je takovej kolorit.

Reagovat
Arne

Teď je zrovna Dutt v Doppelpassu, tak jsem zvědav, s čím přijde... Zatím se to točí jen kolem dominance Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

+ zkritizovali zálohu Bayeru, protože Ribéryho 90 kontaktů s balonem se nemůže házet jenom na da Costu

Reagovat
Arne

Což to jo... Ale otázka zní, proč ho tam dával? Proti tomu nic neměl a říct, že proti Ribérymu by takhle dopadla i spousta jiných hráčů, včetně zkušených a reprezentantů.

Na druhou stranu má pravdu, že defenziva Bayeru nedostala gól s Werderem, Stuttgartem a Dortmundem, a v Londýně docela obstála. Taky zmínil Hummelse se Subotićem, kteří se taky museli vyhrát.

Možná to trochu s tou kritikou obrany přeháníme... Poslední dva zápasy samozřejmě katastrofa, ale že mají sedm gólů ze sedmi zápasů a tím nejhorší bilanci asi za dvacet let, to je taky trochu k zamyšlení.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se nebál zkusit systém se dvěma útočníky, Derdiyoka s Kiesslingem, křídla Sam a Schürrle a ve středu hrál bez Ballacka s Benderem a Rolfesem.

Reagovat
Arne

To mi přijde strašně ofenzivní... Možná místo Sama Barnettu, popř. Augusta, ale tihle dva mi přijdou, že do obrany moc neudělají.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky neříkám, že to zkusí hned proti Werderu, ale pokud chtějí dávat góly, musí mít konečně jistotu vzadu a nehrát tak komplikovaně vepředu, což bylo v posledních dvou zápasech dost velkým problémem.

Reagovat
Arne

Tak teď mají doma Genk a Wolfsburg, tam by to zkusit mohli. Ale dlouhodobě to těžko půjde a spíš bych preferoval, když by to ustálili a neměnili na každý kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych naopak byl pro to, aby hrálo co nejvíce hráčů a vytíženost byla co nejmenší. Jestli chtějí pokračovat v pohárech, tak na to stejně asi budou muset přistoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc teď v lize mají prakticky až do prosince soupeře, se kterými by prohrát neměli. Je tam teda Gladbach, ale na ten se tradičně nedaří a letos se to těžko změní, při jejich současné formě a chuti Bayeru do hry.

Reagovat
Arne

Souhlas... Do hry by se mohli dostat i takoví Oczipka nebo Bellarabi, na ty bych byl hodně zvědavej.

Jinak v Gladbachu prohrát nemusíte, oni spoustu zápasů hrají 1:0, ale čekám, že pákrát uletí a dostanou třeba trojku. U nás pod Favrem to tak bylo a já tam vidím spoustu podobností.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Tak místo Rolfese by mohl hrát Ballack... Ale nemyslím si, že by na stoperu byl nějak velkým přínosem, i když dokud to nevidíme, těžko říct.

Ten Friedrich mi přijde jako docela reálný řešení... Třeba smlouva do konce sezóny s opcí, na tom nemůže Bayer prodělat. Každopádně posilu to chce a v Německu se přes zimu nějak moc nenakupuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jenomže Dutt říkal, že v záloze už je jen jedno místo volné a říkal, že by chtěl ve středu vidět Bendera s Rolfesem. To znamená, že Ballack bude před nimi a na krajích se budou střídat Schürrle/Augusto/Sam a bude se hrát na jednoho útočníka.

Reagovat
Arne

Tomu nerozumím.. Já ty jeho tiskovky zas až tak nesleduju, ale vím, že říkal, že Ballack a Rolfes najednou hrát nebudou, že to jsou moc podobní hráči. Až na Augsburg a Chelsea to tak zatím vždy bylo.

Spíš si myslím, že Augusto bude na AM a jako jedna z možností na křídlo přibude Barnetta (teď nevím, jak na tom je zdravotně Barnetta). Ta tvoje varianta se mi ale líbí každopádně víc, Ballack na zataženějším AM jako před lety v Leverkusenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vor einigen Wochen, als viel über die Rolle von Michael Ballack diskutiert wurde, machte Dutt deutlich, dass an Bender im Leverkusener Mittelfeld kein Weg vorbei führt. "Ich habe mich taktisch so festgelegt, entweder Michael Ballack oder Simon Rolfes hier auf dem Spielfeld zu haben", sagte Dutt damals. "In einem Dreier-Mittelfeld, das gespickt sein muss mit einem Künstler, Renato Augusto, einem Mischtyp, Lars Bender, gibt es nur noch eine freie Position."

spox.com, asi jsem to zase špatně pochopil.

Reagovat
Arne

Jj, to je ono... Buď Ballack nebo Rolfes. Což je podle mě není ideální. I z toho pohledu, že takhle má tým v Rolfesovi jedinýho trochu vůdce, Ballack by i v tomhle ohledu byl hodně platnej.

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Nechcem vstupovat i tu do vasej debaty, ale...

Rolfes sa sice nuka ako varianta na stopera, a hoc sa mi jeho hra strasne paci, na stopera sa nehodi... by tam posobil ako Toprak - s dobrou rozohravkou, ale bez dorazu, istoty. A prave nejake lomidrevo, drsona, istotu, takeho toho stopera, u ktoreho mate 99% istotu, ze svojim dorazom neprehra suboj podla mna potrebuje Bayer. On tam je taky typ trosku Reinartz, ale chcelo by to o level lepsieho.

Reagovat
Arne

S tím souhlasím... Akorát ani ten Reinartz mi nepřijde jako fyzicky silný stoper. Teď jsem koukal na sestřihy a někdy ke konci první půle říkal komentátor, že Toprak s Reinartzem dohromady ještě nevyhráli souboj. To je prostě šílená vizitka.

Reagovat
JozkokozleJ

Pravda, ani Reinartz nie je nejak dorazny... ale v tomto aspekte mi pride aspon o malinko lepsi, nez Toprak. Chcelo by to tam ale nejakeho original "bezmozga".

Reagovat
smazaný uživatel

No, s tím si dovolím nesouhlasit. Je rozdíl, když jde do souboje Toprak a Reinartz. Reinartz nemá odvahu, ale zase se nenechá opít rohlíkem jako Toprak.

Vyhrané souboje: Reinartz 37.5% - Toprak 75%

Reagovat
smazaný uživatel

* statistiky ze včerejšího zápasu

Reagovat
JozkokozleJ

V predchadzajucich zapasom zvykla byt tato statistika opacne. Kazdopadne, pisal som, ako na mna posobia resp. ze Reinartz mi pride o malinko doraznejsi (co neznamena, ze musi mat i vyssiu uspesnost).

Reagovat
jv

Tak podle mě jsou oba dva hodně podobní, tzn. sice fyzicky výborně stavění, ale bez důrazu, bez takový tý zarputilosti, kterou stoper potřebuje a nějak nevidím, že by se v tom výrazně zlepšovali... (třeba u Matse se Subotičem, i když začínali, tak tohle bylo trochu jiný...)

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť píšu, že tomu chybí Hyypiä.

Reagovat
JozkokozleJ

No ale ten na sklonku tiez uz nebol ziadna vyhra.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale obrana s ním byla rozhodně lepší než tato sranda snoubící se se strachem někomu náhodou neublížit.

Reagovat
Arne

Individuálním výkonem určitě, už často nestíhal a dost soubojů prohrával... Ale jak píše kancik, dokázal si to zorganizovat a v tomhle ohledu strašně chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

+ k tý organizaci nepomohl ani výpadek zkušeného Adlera, před kterým by ta obrana byla možná klidnější

Reagovat
Arne

Určitě... Teď mě napadla ta dvojitá situace, jak jste nakrátko rozehráli roh a hnedka byl Kroos v šestnáctce. Tam Leno docela dopředu upozorňoval, ať tam jdou, ale nikdo si toho nevšímal, nikdo tam nešel.

Reagovat
jv

To bezpochyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a abych nezapomněl, kromě Kiesslinga je mi líto i Lena. Začíná kariéru v bundeslize a první dva těžké zápasy si prakticky na nic nesáhl, přesto dostal sedm gólů. Snad ho to nezlomí, zatím neměl šanci o čemkoliv přesvědčit.

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze prve zapasy, v ktorych nastupil za Bayer podal dobre vykony a ukazal sa vo velmi dobrom svetle.

Werder 1:0

VfB 1:0

Dortmund 0:0

Tam vsade Bayer potreboval neinkasovat a tam vsade Leno mal niketore paradne zakroky, ktore Leverkusenu zachranovali body. Teraz, ostatne zapasy, to uz je ale ine... hoc na ucet Lena nesiel snad ani jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

"první dva těžké zápasy"

Z toho pohledu, že vůbec to teď se sebedůvěrou nebude mít jednoduché, navíc před sebou nemá hráče, co by jej podrželi.

Reagovat
JozkokozleJ

To ano, Köln a Bayern jeho sebavedomiu prilis neprida, ale vobec by som to nevidel nejak zle. Horsie by bolo, keby si na nic nesiahol v prvych zapasoch v kariere v BL. Takto ma za sebou vcelku uspesny vstup do BL a ak nie je nejak labilny, posledne dva zapasy ho nemozu zlomit.

Reagovat
Arne

Tak proti Dortmundu to byl taky těžkej zápas, on tam vytáhl asi dva skvělý zákroky... Na Chelsea si taky vedl výborně, po zápase ho chválili z obou stran.

Reagovat
jv

Na ten zápas jsem zapomněl a to jsem z něj dělal report...

Reagovat
jv

Ty vyjmenovaný zápasy nebereš jako těžký? Mimochodem ten s námi, Werderem a Augsburgem jsem viděl a Leno v nich byl nejlepší ¨hráč Bayeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem těžké z toho pohledu, že v nich prakticky neměl šanci cokoliv chytit a dostal sedm gólů. Pro tým můžeme soupeře soudit jako těžkého, u brankáře je to jiné - u něj může být těžký každý zápas, zatímco u týmu ne.

Reagovat
jv

Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, koukám, že ty nějak víc sleduješ B04, potřeboval bych poradit, můžeš mi sem dát prosím ICQ nebo něco takovýho? Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

e-mail: kancik at sunderlandafc.cz

Reagovat
jv

Proti nám i proti Augsburgu, co si tak vybavuju byl Augusto skvělej, z Bayeru patřil k nejlepším... Podle mě není problém u něj, ale v tom, že si to nemá pořádně s kým dát, ke vší úctě k Samovi, to není hráč do kombinace, to je tahovej hráč s dobrou střelou, ale jinak nic moc... Schürrle se zatím neskutečně trápía hledá, Barnetta chybí a problém je na světě... Ale na Augusta bych to neházel, osobně ho mám jako hráče moc rád, protože ač jako Brazilec a ofenzivní hráč se neštítí zapojovat i do defenzivy a celkově toho udělá pro tým dost.

Zkusil bych Bellarabiho, kterýho předchází skvělá pověst, počkal na uzdravení Barnetty, kterej ač nevydrží celej zápas, tak je pro tým velkým přínosem... No ale dokud se nezlepší obrana (tahle se někdy nejeví špatně, ale u týmu jako je Bayer by měla defenziva vypadat přece jen jinak...), tak se výraznější posun očekávat nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera mě hrozně pobavilo, jak měl Bayern roh a dvěma nahrávkami se dostali naprosto nebráněni do šance uvnitř vápna. Z té šance vznikl pouze další roh a oni udělali to samé, opět zcela nerušeni. Nee, ten Leverkusen byl úplně mimo a bojím se, aby City nebyl pro Bayern šok, protože šlo teď všechno příliš snadno, jenže od City se taková ubohá hra čekat nedá No přinejmenším očekávám, že Neuer bude mít snad poprvé dost a dost práce.

Teď, po zápase United už to vlastně mohu říci: Z hlediska bodů v tabulce bude Bayern hrát proti klubu, jež společně s United vládne anglické lize na čele. Útok mají vražedný, tak doufám, že se Danielovi brzy podaří někoho vyřadit ze hry. Zajímalo by mě, jak to udělá s Robbenem. Musím se přiznat, že vzhledem k pravidelně přesvědčivým výsledkům Bayernu jsem se spíše začal obávat Robbenova návratu, nežli jeho absence. Ale snad se brzkým gólem dostane do laufu.

Znovu a znovu bych chtěl za výkon pochválit Francka, který opět bojoval, běhal, byl u všeho podstatného a právem byl diváky v Areně několikrát opěvován. Ovace při jeho střídání byly jen takovou třešničkou.

K Neuerovi: Na jednu stranu se pořád říká, že prakticky nemá práci, ale on vše, co na něj jde, řeší naprosto sebejistě, ať už se jedná o stahování centrovaný míčů nebo ojedinělých šancí. I tyto zákroky dávají týmu potřebnou pohodu a musí to být i pro obránce dobrý pocit, mít za sebou někoho tak spolehlivého. Dále bych chtěl poukázat na Neuerovu největší zbraň, kterou jsou ty jeho náhlé ultradlouhé výhozy do útoku (Včera jeden takový převzal Franck na polovině hřiště a byla škoda, že z toho nevytěžil více). Manuel se často snaží zakládat útok a nutno říci, že se mu to už v Schalke několikrát podařilo. Ale co vám budu povídat, stačí si vzpomenout na Kloseho první gól proti Anglii na MS.

Moc se mi líbil Rafinha. Ten si teď ohromně věří a je na něm vidět, jak si to užívá. Je dobře, že se občas pokouší sám zaútočit, ostatně i TOHLE se od Lahma a Rafinhy očekává.

Nuže nezbývá než doufat, že Bayern v té velké zkoušce proti City nezklame.

FC BAYERN!

PS: Když si Buyten stavěl balon, říkám doma: Ty voe!, to bude střílet van Buyten!, pojďte se všichni podívat, ten má hrozný dělo!, ten prostřelí klidněi tu zeď! A pak: Coyyeeeee!!!

Reagovat
Arne

Proti City vám budu držet palce jako už dlouho ne... Robbena bych tam dal zase jako žolíka, ta momentální sestava funguje a byla by škoda třeba Kroose vyndavat, ten není nijak extra vidět, ale je extrémně důležitej. Navíc už si konečně seřídit mušku.

K Neuerovi - kolem něj možná bude podobná diskuse, jako kolem Čecha... Že to není žádnej extra brankář, protože na něj nic nejde. Zatím si, stejně jako Petr, vede dobře, ale ty prověrky ještě přijdou. K těm rozehrávkám - včera jsem si toho všiml poprvý, u vás tohle moc nemůže využívat, leda když byste pak narazili na Barcu nebo někoho dominantního.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben může hře Bayernu jen a jen pomoci Bylo to vidět už včera když přišel do hry

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pevně přesvědčen že šejky porazíme,od minulé sezony jsme udělali obrovský pokrok a hlavně přechod do útoku a obrana exceluje,ale to prověří City!Bayeeeeeeeeeern!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Před Ligou Mistrů jsem natěšený už tet,doufam že Robery předvedou super výkon a s nimi celý Bayern!

Reagovat
Arne

Ten holohlavej s brejlema, trochu podobnej Benu Kingsleymu - ten se mi zamlouvá, ty jeho názory takřka stejný jako moje.

Reagovat
Arne

Christian Witt z Focusu.

Reagovat
Arne

Škoda... Jak jsem už psal, mohlo to teď bejt 0:2 a ne 1:1, ty dvě situace byly odpískaný proti nám a neprávem. Ale bylo to zkrátka štěstí, dost hraniční situace, sudímu to omlátit o hlavu nemůžu.

Každopádně začátek super, hráli jsme to, co potřebovali, vířivej pohyb Werderu se zas až tak moc nekonal a k ničemu jsme je nepouštěli. Po vyrovnání jsme se ale moc zatáhli a místy to fakt bije do očí. Za Werder hraje dobře Hunt a taky Arnautović, nikdy bych nečekal, že se bude tolik vracet. Ekicimu to moc nejde, jestli přijde Marin, tak to bude rodeo.

Od nás Kobi nic moc výkon, jednou jim nabil tím podklouznutím... Lell dopředu solidní a vzadu spolehlivej, Raffa s Ramosem hrají v rámci možností. Toruna bych v průběhu sundal a dal tam Ben-Hatiru. Nelíbí se mi ale střed zálohy, Niemeyer si svoje odbojuje, ale Ottl mě zase nepřesvědčuje.

Reagovat
Arne

Abych dodal, tak chce to co nejdýl udržet a pak v závěru budeme mít navrch... Fyzičku máme jednu z nejlepších v lize, to už jsme párkrát potvrdili, tak dneska bychom mohli opět.

Reagovat
Radin

ale ne v devíti...Kdyby Hertha Berlín vyhrála v devíti,to by hodně posílilo tým :-)

Reagovat
Arne

No, s tím jsem nepočítal... A Hertha BSC, ne Hertha Berlín.

Reagovat
JozkokozleJ

Zatial si ale Werder za predvadzanu hru v presile vobec nezasluzi brat 3 body.

Reagovat
JozkokozleJ

Jeeeeeeezkovi... taka sanca

Reagovat
jv

Zrovna proti nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co se tam Pizzaro tak rozčiluje. Napařil bych mu druhou žlutou

Reagovat
Arne

Pokud jí dal Ramosovi, tak jemu měl taky. Bez diskuse.

Reagovat
blaugrana

Omg, tie Brémy sú trápne. V Nemecku sa fakt dá s istotou podať len na Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v sezoně 07/08 jsem to udělal 2x a pokaždý mi to nevyšlo... on to tak dobrý nápad taky neni

Reagovat
blaugrana

Tak ale v aktuálnej forme to dobrý nápad je.

Reagovat
smazaný uživatel

pro mně ne, já naposled chytil kolo, ve kterém prohrál jak Celtic tak Rangers

Reagovat
blaugrana

Nj, to je skurený paradox. Ale tak včera som dal 20 € na Bayern a nesklamal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo popsat prosím zápas Herthy? (Arne?) Jak to vypadalo ? My hráli zrovna hanspaulku

Reagovat
Arne

Musí stačit report... Já to potřebuju nejdřív trošku vstřebat.

Reagovat
JozkokozleJ

Akurat si dokola prehravam ten moment, kedy Pizarro dal neuznany gol a javi sa mi, ze s drzanim zacal Hubnik. Avsak v moment, ked k nim dorazila centrovana lopta uz bol dominantny v zapasnickom suboji prave Pizarro (a az v tento moment si zrejme zacal suboj vsimat rozhodca, takze neuznal gol logicky). A tie Pizarrove protesty mi neprisli az tak vehementne, ze by to bolo na druhu zltu.

Zapas si ale Hertha prehrala sama, pretoze tie druhe zlte karty Lella i Ramosa boli jasne a zaroven dost hlupe (hlavne ta Ramosova). Kazdopadne skoda, ze to neudrzali... zvlast ked tam mal este Raffael tu vybornu sancu.

Fanusik Herthy (zvlast ten pravoverny) ale musi mat zo zapasu (a mozno ciastocne i z rozhodcu) rozporuplne pocity, tak je tvoje vstrebavanie naprosto pochopitelne.

Reagovat
JozkokozleJ

A nech to nevyzera, ze som nejaky psychopat, tak dokola si to prehravam na zazname a nie v hlave

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Mně ty Pizzarovy protesty přišly dost arogantní. Navíc už to předváděl při tom žlutém zákroku na Kobiho. Prostě takový projev, že by zasloužil proplesknout

Reagovat
JozkokozleJ

Proplesknout to bezosporu... ale podla mna to nikdy neprekrocilo tu medz, kedy by si po konkretnom proteste Pizarra mal rozhodca povedat - "tu mas druhu zltu".

Reagovat
smazaný uživatel

proplesknuí měl na starosti Arnautović, akorát ten se už uklidnil (a koukam, že po startu do nové sezony i na trávníku´)

Reagovat
Arne

Reagovat
JozkokozleJ

Werder Brémy - Hertha BSC 2:1

25.09. 17:30

Branky: 23. Claudio Pizarro, 90. Claudio Pizarro - 3. Adrián Ramos

Werder se udržel před Gladbachem a zůstává v patách vedoucímu Bayernu, když dnes uhájil stoprocentní domácí bilanci v utkání s Herthou. Brémští ale mohou hovořit o pořádné dávce štěstí kombinované s přispěním sudího Brycha, který hosty z Berlína nejednou poškodil.

Úvod utkání přitom zastihl ve famózním rozpoložení právě celek z hlavního města. Už ve třetí minutě našel Raffael z pravé strany ve vápně Ramose, který přetlačil Ignjovskiho a střelou k pravé tyči překonal Mielitze - 0:1. Werder odpověděl snahou o rychlou odpověď, jeho útoky se ale minuly účinkem a naopak na druhé straně stále zlobili Ramos s Raffaelem, kteří si tentokrát vyměnili role a po střele druhého jmenovaného zasahoval Mielitz.

Poté začala do dění zápasu promlouvat trojice rozhodčích. Na jedné straně nesprávně odmávaný ofsajd zamezil hostům v osamoceném postupu tří hráčů na branku, na straně druhé v třiadvacáté minutě centroval Fritz na zadní tyč, kde si Pizarro pomohl proti Kobiašvilimu rukama a jeho hlavičku nedokázal Kraft vyrazit mimo brankový prostor - 1:1.

Od té chvíle měl Werder znatelnou územní převahu, zatímco jeho soupeř se až příliš zatáhl. Z toho resultovaly dvě střely ze střední vzdálenosti v podání Hunta, z nichž první zlikvidoval Kraft a druhá utěšeně zaklepala na tyčku. Do konce poločasu pak svoji bombu poslal nad branku dobře hrající Arnautović, na opačné straně pažitu pak nedotáhl své sólo do úspěšného konce Raffael.

Do druhého poločasu vstoupil opět o něco aktivněji Werder a skrz Wolfa měl první slušnou možnost. Právě tohoto statného obránce pak v sedmapadesáté minutě ošklivě fauloval Lell a po druhé žluté kartě musel do sprch. Hostující kouč Babbel poslal do hry Jankera a ten se mu málem hned odvědčil, po narážečce s Ramosem byl ale na poslední chvíli zblokován. Kolumbijský střelec prvního gólu pak následoval Lella do kabiny, když po odpískání zakopl míč a uviděl rovněž podruhé žlutý kartonek.

Od té chvíle pochopitelně měly Brémy drtivou převahu, klíč do berlínského vápna ale ne a ne najít a naopak deset minut před koncem mohl trestat Raffael, jehož střelu ale tečoval vedle Bargfrede. Krátce nato se podruhé v zápase trefil Pizarro a tentokrát po hraničním souboji s Hubníkem sudí Brych branku neuznal. Což peruánský kanonýr nenesl lehce a za divoké protesty měl dostat rovněž druhou žlutou, leč poměr sil na hřišti se tentokrát neměnil. Za stejný prohřešek byl ovšem vykázán na tribunu trenér Schaaf.

Stateční Berlíňané poté dlouho odolávali a to i díky spolehlivému Kraftovi, který si například poradil s Naldovou dělovkou a nevyrazil ji před dobíhajcími dravci v zeleném. Hostům ale dnes nebylo přáno, na konci třetí ze čtyř nastavených minut prodloužil Marinův roh Rosenberg na Pizarra, který se v ofsajdem zavánějícím postavení dostal k míči a hlavičkou vystřelil Werderu tři body za výhru 2:1.

Reagovat
Arne

Tak jo...

Začnu sudím - nemůžu se zbavit dojmu, že nás poškodil, dost momentů tam bylo na hraně a skoro všechny rozhodl ve prospěch Werderu. První dva góly Pizarra dejme tomu ok, oba byly na hraně a jeden uznal, jeden ne. Fajn. Ten v nastavení nakonec ofsajd nebyl, to beru zpět. Co mě ale neskutečně sere, je neodpískaná penalta na Raffaela a neodpískanej bodyček Mielitze na Jankera. Pak samozřejmě dva neofsajdy, při nichž bychom jednou šli 3 na 1 a podruhý hráč sám na kasu. Plus jestli Ramosovi dá za zakopnutí míče žlutou, tak podle mě měl dát i Pizovi za ty protesty, jak on tam lítal jak čert a máchal kolem sebe rukama.

Abych ale nebyl tak neobjektivní, tak v Hannoveru a se Stuttgartem nám pomohl, v Hamburgu a dnes poškodil. Dejme tomu vyrovnáno, i když teda dneska to přesáhlo všecky meze. Nasadil tomu korunu tím, že se bojí Schaafa poslat na tribunu sám, tak mu to tlumočí přes Fritze. To jsem nezažil.

My jsme začali dobře a hráli svojí hru, vyrovnání ale už padlo ve fázi, kdy jsme začali být trochu pasivní. Torun tam měl k Fritzovi přistoupit, Kobimu bych Pizarra na zádech nevyčítal, ale Thomas tohle měl chytat. On byl nějak úplně mimo, vždyť stál skoro celým tělem za čárou.

Raffael s Ramosem famózní, zvlášť Raffa je od té kritiky Babbela neuvěřitelnej. Nedivím se, že se začalo spekulovat o Arsenalu, zvlášť když on hrál fantasticky v Dortmundu a tam ho měl Wenger pod drobnohledem. Oběma možná trochu chyběla důslednost ve finálce a víc štěstí.

Ramos ale dobrej výkon shodil tou druhou žlutou. Bez ohledu na to, že ta první byla taková nijaká, tak tuhle pitomost si musí odpustit. To samý Lell, ten dostal obě naprosto zaslouženě a ta druhá, radši nekomentovat. V hloubi soupeřova pole skluzovat jako maniak, no prostě hrozný. Oba by měli dostat pořádnou pokutu a týmu se omluvit, nechali ho pěkně na holičkách.

Líto je mi Ben-Hatiry, tohle si nezasloužil, ale při střídání bylo vidět, že to bere v pohodě... Torun se mi dneska extra nelíbil, tak proti Kölnu místo něj právě Änis, na hrot místo Ramose zpět Lasogga a dozadu vpravo fakt netuším... Janker se dneska předvedl v hodně dobrým světle, ale spíš bych upřednostňoval Franze, kterej by tam na Poldiho mohl platit. S Moralesem nepočítám.

Jinak velká škoda, tady se mohlo uspět. Příští týden budeme už trošku pod tlakem a rozhodně nebude nic lehkýho se z tohohle dostat. Babbelovi jako psychologovi ale věřím, zvládne to!!! Těm devíti hrdinům díky, snad to vyjde příště.

Reagovat
JozkokozleJ

Pri zakroku na Raffaela to bolo podla mna este mimo vapno. Inak Raffael, ako pises, paradne vykony

A Pizarrovi by som, hoc si pytal, cervenu nedaval. Pri Lellovi a Ramosovi bol rozhodca postaveny pred hotovu vec. Nedat za to zlte karty, to by obhajit neslo - uplne jasne. Rozculovanie sa Pizarra by bolo na kartu iba ak by to spojil s nejakymi nadavkami smerom k rozhodcovi (na to prirodzene sa mozu nazory roznit).

Reagovat
Arne

Těžko říct... Pravda je, že dost možná hledám chyby na straně Brycha. Třeba ten údajnej ofsajd při tom góle na 2:1, toho jsem si prve nevšiml a dozvěděl jsem se to až, když mi volal fanoušek Werderu. Když jsem pak zjistil, že ofsajd nebyl, byl jsem spíš zklamanej.

Ten faul na Raffaela podle mě začal před vápnem, ale pokračoval i v něm a tam teprve Raffa upadl. Na posouzení těžký, ale podle mě penalta.

Reagovat
stas87

tak takato vyhra ma vobec netesi radsej to malo skoncit remizou a vylucenim pizzara,toto sa werderu v blizkej buducnosti urcite vrati...

greuther dneska by dynamo mohlo obrat eintracht

Reagovat
Arne

No radši se koukni na nějakej obsáhlej sestřih... Jak sebe považuju za docela objektivního, tak včera a dneska nejsem ani náhodou.

Greuther prej zahrál pěkně, ale zase hrál asi od 15. minuty přesilovku a na červenou to prej ani náhodou nebylo... Dneska čekám dobrej zápas, ale myslím, že všechny body poputují k Mohanu.

Reagovat
stas87

tym vylucenim naznacujes co? tak jasne,dynamo je voutsider ale treba verit v prekvapenia uz som kukal a mam podobne dojmy ako ty,mas niekde vyjadrenie schaafa ci pizzara?

Reagovat
stas87

inak,ten prvy gol werderu regulerny,izzaro bol vo vyskoku a kobiashvili nie,pohyb ruk vo vyskoku proste nezastavis,to bola od levana blbost

Reagovat
Arne

Naznačuji, že včera měli bílozelené týmy docela kliku, resp. přízeň arbitrů... Teď jsem každopádně zvědav, jestli Büskens půjde zpět tam, kam patří, nebo ho Fürth udrží.

Vyjádření v češtině nebo anglině asi ne, na kickeru určitě budou, ale tam já se odsud nedostanu. Na herthabsc.de bude určtiě taky něco, werder.de zřejmě též. K tomu prvnímu gólu - bylo to na hraně, stejně jako pak ten souboj s Hubníkem. Dokážu žít s tím, že tady jednou rozhodl v náš prospěch a podruhý naopak.

Reagovat
jv

Pří tom prvním Pizarrově gólu Thomas prostě zaspal, neodhadl ten centr a pak zacouval až za čáru a míč sice tečoval, ale do branky... Kdyby stál tak, jak má, třeba by to stihl ještě vyrazit... Ale zase vás nesčetněkrát předtím podržel, tak si může chybu dovolit, i když by seto stávat nemělo.

Rafael z toho, co jsem viděl zase parádní, konečně začíná navazovat na svý nejlepší výkony, kdy ještě hrál v útoku, ale tady mu to svědčí víc.

Karty úplně zbytečný, podobně jako u nás to může mrzet...

Jinak příštý zápas s Kölnem bych bude sice důležitej, ale ne klíčovej... Pořád to máte rozjetý hodně dobře a co jsem tak koukal na los, tak do Vánoc tam máte venku soupeře, se kterýma se dá rozhodně bodovat a doma k tomu Kozli, Mainz a Gladbach taky jednou klopýtne, takže bych to vnímal pozitivně. Navíc hra jde podle toho, co mám možnost sledovat pořád nahoru a to je hlavní.

Reagovat
smazaný uživatel

jééé, oni vedou a Gekas jim tam pak šoupne dva fíky

Reagovat
smazaný uživatel

hm, solidní čočku dostali

Reagovat
Arne

Škoda... Hlavně nechápu, jak si můžou nechat dát takový dva góly od prcka Gekase. Jasně, výběr místa má furt super, ale tohle by se stávat nemuselo, spíš nemělo.

Po začátku jsem měl trochu strach, nebyli si schopni dát kloudnou přihrávku. O to víc škoda, že pak toho vedení (zase Fiél a jeho nedomrdka z přímáku ) nevytěžili víc, ale tak prostě Eintracht je jinde, samotnej útok má nejlepší, co ve druhý lize pamatuju, a proti němu se s body nedalo počítat.

Reagovat
smazaný uživatel

to ne ale mohl být přijatelnější výsledek Takhle to vypadá na echt debakl

Reagovat
jv

Tak jak píše Arne, tak tady se s bodama asi počítat nedalo, Eintracht je úplně jinde... Pro Dynamo bude nejdůležitější bodovat v jiných zápasech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele