7. kolo
25.09.2011 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Hertha BSC 2:1

Werder se udržel před Gladbachem a zůstává v patách vedoucímu Bayernu, když dnes uhájil stoprocentní domácí bilanci v utkání s Herthou. Brémští ale mohou hovořit o pořádné dávce štěstí kombinované s přispěním sudího Brycha, který hosty z Berlína nejednou poškodil.

Úvod utkání přitom zastihl ve famózním rozpoložení právě celek z hlavního města. Už ve třetí minutě našel Raffael z pravé strany ve vápně Ramose, který přetlačil Ignjovskiho a střelou k pravé tyči překonal Mielitze - 0:1. Werder odpověděl snahou o rychlou odpověď, jeho útoky se ale minuly účinkem a naopak na druhé straně stále zlobili Ramos s Raffaelem, kteří si tentokrát vyměnili role a po střele druhého jmenovaného zasahoval Mielitz.

Poté začala do dění zápasu promlouvat trojice rozhodčích. Na jedné straně nesprávně odmávaný ofsajd zamezil hostům v osamoceném postupu tří hráčů na branku, na straně druhé v třiadvacáté minutě centroval Fritz na zadní tyč, kde si Pizarro pomohl proti Kobiašvilimu rukama a jeho hlavičku nedokázal Kraft vyrazit mimo brankový prostor - 1:1.

Od té chvíle měl Werder znatelnou územní převahu, zatímco jeho soupeř se až příliš zatáhl. Z toho resultovaly dvě střely ze střední vzdálenosti v podání Hunta, z nichž první zlikvidoval Kraft a druhá utěšeně zaklepala na tyčku. Do konce poločasu pak svoji bombu poslal nad branku dobře hrající Arnautović, na opačné straně pažitu pak nedotáhl své sólo do úspěšného konce Raffael.

Do druhého poločasu vstoupil opět o něco aktivněji Werder a skrz Wolfa měl první slušnou možnost. Právě tohoto statného obránce pak v sedmapadesáté minutě ošklivě fauloval Lell a po druhé žluté kartě musel do sprch. Hostující kouč Babbel poslal do hry Jankera a ten se mu málem hned odvědčil, po narážečce s Ramosem byl ale na poslední chvíli zblokován. Kolumbijský střelec prvního gólu pak následoval Lella do kabiny, když po odpískání zakopl míč a uviděl rovněž podruhé žlutý kartonek.

Od té chvíle pochopitelně měly Brémy drtivou převahu, klíč do berlínského vápna ale ne a ne najít a naopak deset minut před koncem mohl trestat Raffael, jehož střelu ale tečoval vedle Bargfrede. Krátce nato se podruhé v zápase trefil Pizarro a tentokrát po hraničním souboji s Hubníkem sudí Brych branku neuznal. Což peruánský kanonýr nenesl lehce a za divoké protesty měl dostat rovněž druhou žlutou, leč poměr sil na hřišti se tentokrát neměnil. Za stejný prohřešek byl ovšem vykázán na tribunu trenér Schaaf.

Stateční Berlíňané poté dlouho odolávali a to i díky spolehlivému Kraftovi, který si například poradil s Naldovou dělovkou a nevyrazil ji před dobíhajcími dravci v zeleném. Hostům ale dnes nebylo přáno, na konci třetí ze čtyř nastavených minut prodloužil Marinův roh Rosenberg na Pizarra, který se v ofsajdem zavánějícím postavení dostal k míči a hlavičkou vystřelil Werderu tři body za výhru 2:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele