7. kolo
24.09.2011 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:0

Lídrem německé bundesligy je po tříhodinové odmlce znovu mnichovský Bayern, který potvrdil letošní suverenitu a ve šlágru kola doma rozdílem třídy porazil Leverkusen. Hosté se tak propadli na začátek druhé poloviny tabulky, což s jejich ambicemi rozhodně nekoresponduje.

Domácí favorit od samého počátku dával najevo, kdo je v Allianz Areně pánem, a soupeře takřka okamžitě zatlačil hluboko na vlastní polovinu. Utkání hodně ovlivnil rychlý gól, který přišel už v páté minutě. Gómez posunul do křídla Ribérymu, který se dokázal uvolnit přes mladého da Costu a odcentrovat před branku, kde míč dotlačil přes Topraka do branky Müller - 1:0. Bayern byl při chuti, což okamžitě demonstroval akcemi, které ale neúspěšně zakončovali Gómez a znovu Müller.

V jedenácté minutě poprvé, leč také naposledy zahrozil Bayer 04, když osamocený Kießling dostal míč do běhu a vydal se na zteč, s jeho ranou ale neměl Neuer výraznější problémy. Jinak se ale hrálo nadále podle domácích not, které navíc vyšperkoval v devatenácté minutě druhý gól. K nadějné standardce se postavili Ribéry se Schweinsteigerem, ovšem jen aby nabili van Buytenovi, který propálil zeď a trefil se přesně k levé tyči - 2:0. Tím bylo prakticky po zápase, bavorský tým měl soupeře naprosto ve své moci a nepřipouštěl žádné šance, naopak na druhé straně hrozili Gómez, Kroos a Ribéry.

Pokud solidně fandící hostující fanoušci doufali, že po změně stran přijde i výměna stráží a Leverkusen začne usilovat o drama, tak museli být zklamáni. Obrázek hry byl totiž takřka navlas stejný, Bayern kontroloval hru, ovšem zároveň se nikam netlačil a takřka sedmdesátitisícový kotel se začínal nudit. Až domácí kouč Heynckes oživil hru střídáními a právě novic na trávníku Gustavo pálil těsně vedle.

Chvíli nato hlavičkou rozvlnil síť jen z horní strany van Buyten, Schweinstegerova standardka cíl nenašla a Müllerovi chyběl krok před pozorným Lenem. Mladík v porýnské svatyni znovu nezklamal, ještě jednou ale inkasoval. V poslední minutě Schweinsteiger brilantní přihrávkou oslovil naběhnutého Robbena, který svůj návrat na hřiště oslavil stylově a levačkou uzavřel na konečných 3:0.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No bude to asi překvapení, ale tady mi ideálně sedí remízka 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 BAYERN je v laufu stern des sudens

Reagovat
Jardman

4:0 Come on Bayern ♥ FCBM ♥

Reagovat
Jardman

2x Gomez, Ribéry, Robben ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern 8 zápasů bez inkasované branky :-O, dobře oni

Reagovat
smazaný uživatel

davam na Leverkusen - prekvapenie

Reagovat
smazaný uživatel

Není co řešit, oslabenej Levekursen není soupeř. 3:0 min. záleží kdy dáme první branku

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern míří za titulem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele