7. kolo
25.09.2011 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 2:0

Köln pokračuje ve zlepšených výkonech. Kozli dnes po přesvědčivém výkonu přehráli Hoffenheim, čímž si připsali svou premiérovou domácí výhru v sezóně a zároveň se definitivně odpoutali od spodku tabulky.

Od začátku se hrálo hodně agresivně, hra obou týmů ale trpěla častými nepřesnostmi ve finální fázi. První zajímavá situace tak přišla až po deseti minutách hry. U zrodu akce byl Podolski, míč se následně přes Novakoviče dostal až k Peszkovi, před ním ale včas zasáhl Starke. Za dalších deset minut už se ovšem skóre měnilo. Jajalo vybojoval v souboji s Rudym míč, ten se pak přes Podolskiho k chorvatskému středopolaři vrátil a rázem to bylo 1:0.

O pár minut později našel Chihi ve středu volného Podolskiho, ten si pravou zpracoval a levou okamžitě vypálil, Starke si ale s jeho přízemní ranou poradil. S přicházejícím časem začali Kozli získávat navrch. Po Rietherově pobídce mohl vedení pojistit Peszko, u balónu byl ale i tentokrát první Starke. Hned vzápětí napřáhl z dálky Rudy a Rensing měl s jeho střelou až nečekaně velké starosti. Před přestávkou mohl ještě přidat pojistku Novaković, z úhlu ale branku přestřelil.

Aktivita Kölnu pokračovala i po změně stran. Do střelecké listiny se mohl zapsat Podolski, ale z dobré pozice pálil nepřesně. To na druhé straně se po rohovém kopu opřel do míče Braafheid a pro domácí bylo štěstí, že stihli jeho ránu zablokovat. Srovnat krok mohl téměř ihned po svém příchodu na trávník Obasi, z úhlu ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. Stejně dopadl se svým pokusem i Sigurdsson.

A jak už to v takovýchto případech bývá, tak i tady přišel pro vesnický celek trest. Eichner našel parádním pasem z hloubi pole rozběhnutého Podolskiho a ten ač byl poměrně z úhlu, tak přesně umístěnou střelou překonal Starkeho podruhé - 2:0. Ikona Kölnu se mohla prosadit i v 75. minutě, volný přímý kop si ale cestu do branky nenašel. Poslední hostující příležitost měl na kontě Musona, ani jeho střela však úspěchem neskončila.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele