7. kolo
23.09.2011 20:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hamburger SV 1:2

Hamburk sice ve Stuttgartu brzo prohrával, zlepšeným výkonem ve druhé půli ale dokázal utkání otočit ve svůj prospěch a připisuje si tak premiérové tři body v sezóně. Bývalý dlouholetý hráč HSV a nyní dočasný kouč Rodolfo Cardoso tak zažívá snovou premiéru v nejvyšší soutěži.

Kvůli dopravním problémům v okolí stadionu byl začátek utkání posunut o deset minut, domácím to ovšem pranic nevadilo a hned od úvodního hvizdu dávali najevo, kdo bude na hřišti pánem. K prvnímu ohrožení branky se hned po několika vteřinách protlačil Cacau, z plné rychlosti ale trefil pouze boční síť. Odpověď přišla takřka vzápětí. Poprvé o sobě dal vědět debutant Lam, jenž donutil Ulreicha k parádnímu zákroku.

Švábi byli i nadále při chuti. Akci Okazakiho zakončoval Boulahrouz, s jeho střelou na přední tyč si ale Drobný poradil. To už se mu ale nepovedlo v 18. minutě. Střelu Kuzmanoviče vyrazil hostující brankář pouze před sebe, kde stál Harnik a pohodlně poslal svůj tým do vedení - 1:0. O chvíli později mohlo udeřit podruhé, Cacau ale z bezprostřední blízkosti napálil pouze levou tyč. Hamburk byl po nadějném úvodu směrem dopředu úplně bezzubý.

Po půlhodině hry se po chybě Rajkoviče dostal potřetí do zakončení Cacau, tentokrát sice dokázal trefit branku, ale dalekonosným pokusem si na Drobného nepřišel. S přicházejícím závěrem první půle se přece jen začali osmělovat i hosté, aktivní byla zejména dvojice Son - Lam. Po vzájemné spolupráci se druhý jmenovaný protlačil ke střele, tentokrát ale nedokázal zacílit přesně.

Po obrátce jakoby se na trávníku objevilo jiné HSV, hráči přístavního celku byli najednou u každého míče první, vyhrávali osobní souboje a netrvalo dlouho a zvýšená aktivita přinesla své ovoce. Rohový kop rozehrál Töre, k hlavičce se v pádu protlačil Bruma a i s přispěním tečujícího Kuzmanoviče se balón dostal až do sítě - 1:1. Vyrovnávací trefa dostala hosty do ještě větší euforie a VfB rázem nevědělo, kde mu hlava stojí.

Další smrtící rána mohla přijít jen o chvíli později. Lam našel přesným pasem přes celou šířku hřiště volného Aoga, ten neváhal a vypálil, Ulreich jeho křižnou ránu pouze vyrazil, ale dobíhající Töre nedokázal v tísni zamířit do odkryté branky. A do třetice velká příležitost HSV. Aktivní Lam našel ve vápně Töreho, ten se parádně obtočil kolem obránce, následně však nedokázal Drobného prostřelit.

V šedesáté osmé minutě pak přišel pro Stuttgart další tvrdý direkt. Töre rozehrál roh, po několika odrazech se k míči dostal Tesche a z úhlu parádně umístěnou střelou překonal Ulreicha - 1:2. Srovnat krok mohl hned dvakrát Kuzmanović. Poprvé se mu ale do střely vložil na poslední chvíli Bruma, další ránu srbského středopolaře potom dokázal zpacifikovat pro změnu Drobný. V úplném závěru ještě mohl přidat pojistku Castelen, ale na Ulreicha nevyzrál.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
diastan

Hamburgu už jsem přestal věřit tudíž teď nečekaně vyhraje 1:3

Reagovat
Veselac

zkusim překvápko....X...2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele