Bundesliga - souhrn 4. kola

19.09.2014, 22:29, aktualizováno 21.09.2014, 19:21
Komentáře a souhrny
Freiburg v duelu s Herthou sahal po třech bodech, nakonec se ovšem musí spokojit jen s remízou 2:2. Stejným výsledkem skončilo utkání Schalke s Frankfurtem a nerozhodně se rozešlo i HSV s Bayernem. Tři body si zapisují Augsburg, Hoffenheim a Paderborn, Wolfsburg si smlsl na Leverkusenu, Mainz porazil Dortmund a Köln s Gladbachem spolu hrály bez branek...

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 0:0

21.09.2014 17:30

Góly: -

Porýnské derby s pořadovým číslem 81 sice žádnou branku nepřineslo, oba celky však mohou být spokojeny alespoň s tím, že jejich neporazitelnost stále pokračuje. Remíza je navíc zaslouženým výsledkem, šance totiž měly oba týmy..

Na domácí straně se do té největší dostal Pawel Olkowski, kterého vychytal Yann Sommer, za Borussii se zase mohl prosadit Max Kruse, kdyby býval nehlavičkoval zkraje druhé půle těsně mimo. Kolínský kouč Peter Stöger vyslal do hry tutéž obrannou čtveřici, která letos v Bundeslize ještě nepropustila jedinou branku, to se však dnes mohlo změnit už v samém začátku - Tony Jantschke však hlavičkoval po Hahnově rohu pouze do náruče Tima Horna. Gladbach vypadal v úvodu zápasu lépe, což povedeným volejem následně potvrdil Kruse.

První opravdu těžký zákrok však musel vytáhnout Sommer - po čtvrthodině hry se do míče opřel Olkowski, ale švýcarský reprezentant čaroval. Jinak se nadále hrálo spíše podle not Borussie, avšak ani opět Kruse, ani Granit Xhaka nezpůsobili svými střelami z dálky Hornovi vážné problémy. Lépe už vypadala akce Hahna, která málem dokonale umlčela řvoucí domácí dav - po Kruseho přiťuknutí pálil čtyřiadvacetiletý šikula z dobré pozice, bránu však netrefil. Další šanci, poslední před pauzou, pak zahodil pro změnu Raffael.

Dvě minuty po opětovném rozehrání se k nebezpečné hlavičce po skvělém Hahnově pasu dostal aktivní Kruse, dnes mu však evidentně nebylo přáno - míč mířil opět mimo Hornovu levou tyč. Raffael měl následně lépe naložit s přihrávkou na nabíhajícího Oscara Wendta, který by šel sám na bránu; tentokrát vše vyřešila domácí obrana.

Šancí tedy bylo více na straně Hříbat, co se čistých gólovek týče, byli však Kolínští vyrovnaným soupeřem. Po hodině hry vyrobil nečekanou hrubku Sommer - pas z levého křídla Ujah nezpracoval a hostující gólman měl situaci uklidnit, místo toho však míč vyrazil pouze na Nigerijcovy kopačky a může děkovat, že útočník následně vyslal trestuhodně slabý pokus. Kolín měl silnější závěr zápasu - Olkowského dalekonosná rána minula břevno jen o pár čísel, střídající Simon Zoller zase pálil přímo do Sommera. Brankového úspěchu se však diváci v ochozech zaplněného RheinEnergieStadionu nedočkali.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 4:1

21.09.2014 15:30

Góly: 8. Ricardo Rodríguez (pen.), 45. Vieirinha, 63. Ricardo Rodríguez, 81. Aaron Hunt - 29. Josip Drmić

Fotbalisté Wolfsburgu prohloubili krizi favorizovaného Leverkusenu a díky dobrému výkonu nakonec svého soupeře přehráli jasně po výsledku 4:1. Nutno ale dodat, že utkání hodně ovlivnil moment ze sedmé minuty, odkdy hosté hráli v deseti a Vlci navíc proměnili pokutový kop. Bayer poté srdnatě bojoval, jenže proti nabuzenému soupeři to bylo v početní nevýhodě nesmírně obtížné. Bayer tak nevyhrál potřetí v řadě a v lize klesl na páté místo se sedmi body.

Vlci naopak po dvou remízách a jedné porážce zaznamenali svou první letošní výhru proti silnému protivníkovi a ta je rozhodně může nabudit do dalších zápasů. Po hrubce v domácí defenzívě musel zatáhnout za záchranou brzdu Giulio Donati a už v 7. minutě odešel po přímé červené kartě předčasně do sprch. Následný pokutový kop pak s naprostým přehledem proměnil Ricardo Rodríguez do protipohybu gólmana Benaglia.

Domácí mohli zvýšit svůj náskok přesně v polovině prvního poločasu. Do středu hřiště si navedl balón Kevin De Bruyne a tvrdě vypálil, jeho kroucená rána se nakonec odrazila od tyčky do zámezí. Hosté se ale ještě dokázali vrátit do zápasu po půl hodině hry, když i v deseti srovnali. Josip Drmić totiž v pokutovém území přetlačil Rodrígueze a křižnou ranou uklidil míč přesně k tyči. Nicméně hostům postupem času docházel dech a navíc je do kolen srazila branka do šatny.

Rodríguez to udělal skvěle na levé straně a dostal se až k brankové čáře. Poté se ještě dobře podíval a poslal krásný zpětný centr na hlavu Vieirinhy, který s přehledem poslal míč do horního růžku. Vlci byli aktivnější i po změně stran a definitivní pojistku přidal krátce po hodině hry hrdina duelu Rodríguez. Ten tak k jedné trefě a k jedné asistenci ještě přidal svůj druhý gól proti Leverkusenu.

Po přihrávce De Bruyneho napřáhl zpoza vápna a uklidil míč pod Benagliem, ten byl proti svižné ráně i tentokráte naprosto bezmocný. Hosté se až do konce utkání do ničeho vážného nedostali a deset minut před koncem navíc museli spolknout další hořkou pilulku v podobě čtvrtého obdrženého gólu. Po nedůrazu hostující obrany přihrával Gustavo do pokutového území a odražený míč se dostal k Aaronovi Huntovi, který tak pečetil tříbrankové vítězství Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 2:0

20.09.2014 18:30

Góly: 66. Shinji Okazaki, 74. Matthias Ginter (vl.)

Mainz se v bundesligové tabulce posunul už na třetí místo, když dnes překvapivě doma udolal favorizovaný Dortmund 2:0. Hosté tak nedokázali navázat na skvělé představení z Ligy mistrů proti Arsenalu..

Svěřence Kaspera Hjulmanda poslal do vedení ve druhé půli Shinji Okazaki, a když na druhé straně Ciro Immobile zahodil penaltu a Matthias Ginter vlastním gólem pojistil domácí vedení, bylo rozhodnuto. Dortmund vůbec nepřipomínal ten tým, který v úterý senzačním výkonem přejel Arsenal, a připsal si svou druhou porážku v sezoně.

Hostující kouč Jürgen Klopp udělal pár změn v sestavě, z nichž nejvýraznějšími bylo vynechání Immobileho a Henrika Mchitarjana a naopak návrat Adriána Ramose. To se ukázalo jako dobrý tah - kolumbijský forvard byl od začátku nejaktivnějším mužem týmu (bohužel také zahodil nejvíce šancí). Ve 14. minutě se dostal k nebezpečné hlavičce po akci Kagawy s Aubameyangem, ale mířil těsně mimo.

Na druhé straně na sebe jako první upozornil Jonas Hofmann, který v Mohuči hostuje právě z Dortmundu; s jeho ránou si však Weidenfeller poradil. Největší šanci první půle měli pět minut před jejím koncem hosté - Pisczekův přízemní pas z pravé strany našel opět Ramose, ten ale ani tentokrát bránu netrefil.

Když už se bývalá hvězda Herthy trefila mezi tři tyče, stál zase v cestě protihráč - konkrétně Junior Diaz, který následně také skvěle na brankové čáře zablokoval tečovanou Aubameyangovu střelu. A pak už přišel průlom, ale na druhé straně: Jairo si poradil s bránícím Sokratisem a vyzval ke skórování Okazakiho, který z bezprostřední blízkosti nezaváhal.

Japonský forvard se zakrátko mohl proměnit z hrdiny v psance, když rukou zablokoval Immobileho střelu a rozhodčí odpískal penaltu. Immobile, který v úterý otevřel svůj klubový střelecký účet, se k její exekuci postavil sám - a neuspěl. Gólman Loris Karius správně trefil stranu a střelu vykryl. Domácí tak mohli v klidu pojistit své vedení, a opět u toho byli Jairo s Okazakim: první jmenovaný šel sám na gólmana, rozhodl se však přihrávat spoluhráči, a to se nakonec ukázalo jako ideální volba. Nešťastný Ginter totiž srazil míč za Weidenfellerova záda a bylo rozhodnuto. Ještě alespoň snížit mohl v samém závěru Mchitarjan, jenže jeho pokus byl sražen na tyč.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 0:2

20.09.2014 15:30

Góly: 15. Anthony Modeste, 84. Tarik Elyounoussi

Stuttgart potřetí v sezoně prohrál a sesunul se na poslední místo bundesligové tabulky. Oproti tomu Hoffenheim se v současnosti nachází přesně na její opačné straně.

Nutno dodat, že tým z Mercedez-Benz-Areny postrádá i trochu více toho štěstíčka. Ovšem to co se hry směrem dopředu týče. Obraně prostě chybí větší důraz. To se domácím vymstilo po patnácti minutách hry, kdy z přímého kopu centroval bývalý hráč Stuttgartu Sebastian Rudy a Anthony Modeste mířil hlavou přesně do pravého dolního rohu branky - 0:1.

Hosté pak spíše zalezli a čekali, co předvede soupeř. Ten táhl většinu akcí přes Daniela Didaviho. Po jedné takové se míč dostal až k Florianu Kleinovi, ovšem jeho střele chyběla větší přesnost. Ten samý hráč pak ve druhé polovině prvního poločasu přesně centroval na hlavu Moritze Leitnera, avšak ani on mezi tři tyče nezamířil. A jen chviličku před závěrem první půle jej napodobil i sám Didavi.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce hráli domácí více s míčem, jenže větší příležitost si nevytvořili. Naopak v 84. minutě byli za chabé zakončení potrestání druhým gólem. Hoffenheim se na vlastní polovině zmocnil míče a rychle se přesunul na dostřel branky Svena Ulreicha. Kevin Volland pak poslal šikovnou přihrávku Tariku Elyounoussimu, který se ocitl tváří v tvář domácí jedničce. Ulreich sice napoprvé zasáhl, jenže míč přesto doskotačil až na malé vápno, odkud jej už mohl šestadvacetiletý útočník napodruhé pohodlně doklepnout za brankovou čáru - 0:2.

Trenér Armin Veh má tedy hodně o čem přemýšlet. Už ve středu totiž se svými svěřenci zajíždí do Dortmundu k utkání s tamní Borussií, kde to opět na body nevypadá, a poté doma přivítá Hannover, který v tomto kole po pěti měsících prohrál. Hoffenheim oproti tomu přivítá příště doma Freiburg, a poté zajíždí do Mohuče.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Werder Brémy 4:2

20.09.2014 15:30

Góly: 14. Daniel Baier, 45. Paul Verhaegh (pen.), 77. Tobias Werner, 90. Tim Matavž - 3. Davie Selke, 56. Franco Di Santo (pen.)

Brémy si v Augsburgu připsaly první porážku v sezoně, neutrální fanoušci však museli být spokojeni - v divokém zápase viděli celkem šest branek. Werder šel do vedení jako první, nakonec to ale na body nestačilo..

Úvodní trefu zápasu si připsal Davie Selke, Augsburg však otočil ještě do poločasu - vyrovnával Daniel Bauer, těsně před přestávkou se pak z penalty prosadil Paul Verhaegh. Další penalta se urodila na druhé straně v 57. minutě a Franco di Santo vyrovnal na 2:2. Zápas spěl k remíze, pak ale domácí udeřili - v závěru rozhodl o výhře přesnou hlavičkou Tobias Werner, na konečných 4:2 upravoval Tim Matavž. Svěřenci Markuse Weinzierla se tak probili do vrchní poloviny tabulky.

Selke, který před pár dny podepsal novou smlouvu do roku 2018, nastoupil v základní sestavě, a vloženou důvěru trenéru Robinu Duttovi rychle splatil - po pasu Santiaga Garcíi zblízka sklepl míč do brány. Pro devatenáctiletého hráče šlo o jeho první bundesligový gól kariéry.

Hosté se však z jeho trefy neradovali dlouho; do deseti minut bylo srovnáno. Halil Altintop si poradil hned se dvěma obránci a předložil míč Baierovi, který jej napálil přesně k zadní tyči. Šanci navrátit Brémám vedení měl hned krátce nato Fin Bartels, jehož střelu tečoval bránící Ragnar Klavan, brankář Marwin Hitz však předvedl excelentní zákrok.

Druhý Bartelsův zápis do utkání dopadl ještě mnohem hůře - po jeho faulu na Raúla Bobadillu, bez nějž by se útočník ocitl sám před bránou, se kopala penalta. K jejímu zahrání se postavil Verhaegh a nezaváhal. Bartels mohl být rád, že vyvázl pouze se žlutou kartou, a Brémy z toho nakonec profitovaly, když byla na druhé straně odpískána desítka naopak po faulu na něj. Také di Santo z puntíku proměnil a vyrovnal na 2:2.

Ani jeden z týmů se nechtěl smířit s remízou a oba trenéři tak střídáním podpořili ofenzivu. Tento tah vyšel lépe domácím - střídající Caiuby napálil břevno, od nějž se míč odrazil do cesty Wernerovi, jehož hlavička našla brémskou síť potřetí. Namísto dalšího srovnání skóre pak Werder ještě jednou inkasoval těsně před finálním hvizdem; Werner obelstil gólmana Raphaela Wolfa a nahrál Matavžovi, který dorážel do prázdné.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - Hannover 96 2:0

20.09.2014 15:30

Góly: 71. Elias Kachunga, 90+4. Moritz Stoppelkamp

SC Paderborn sehrál čtvrtý bundesligový zápas v historii klubu, a protože opět vyhrál, posunul se minimálně do neděle na první místo tabulky!!!

S prvním pokusem přispěchal už po dvou minutách hry Mario Vrančić, avšak jeho střelu do horního rohu vychytal Ron-Robert Zieler. V 8. minutě ohrozili domácí branku znova, ale obrana Hannoveru míči v cestě do branky po střele Patricka Zieglera zabránila. Hosté se osmělili až po dvaceti minutách hry, kdy se po přihrávce Artura Sobiecha dostal k míči Leonardo Bittencourt, ovšem Lukas Kruse balonu v cestě do sítě efektním zásahem zabránil.

O deset minut později to po přímém kopu zkoušel Manuel Schmiedebach, jenže mířil hodně nepřesně. Nedlouho před závěrem první půle se, ač z ostrého úhlu, pokoušel o změnu skóre po přihrávce Moritze Stoppelkampa útočník Süleyman Koc, jenže na Zielera si znovu nepřišel. První půle tedy v Benteler-Areně branku nepřinesla.

Ve druhé polovině si oba týmy vytvářely šance, jenže ty byly povětšinou buď zblokované, nebo nepřesné. Na gól se tedy čekalo až do 71. minuty. Po přímém kopu přiletěl míč do vápna, odkud jej na lépe postavené spoluhráče sklepl hlavou Uwe Hünemeier a pro dobíhajícího Eliase Kachungu už nebyla potíž zblízka zakončit - 1:0.

Hannoverští se pak snažili o vyrovnání, jenže jejich snahy létaly všude kolem, jen je do nejtěsnější blízkosti Lukase Kruseho. Jediná složitější šance, kterou musel domácí gólman řešit, byla hlavička Christiana Schulze z 89. minuty. Už už to vypadalo, že Paderborn uhájí těsné vítězství. Stačil však jeden šikovný nápad z nastaveného času, jenž zajistil ligovému nováčkovi prozatímní první místo v tabulce.

Po závaru před vlastní brankou se nejlépe orientoval Moritz Stoppelkamp, který překopl skoro celé hřiště a sledoval, jak se míč dokutálel až do odkryté branky, protože Ron-Robert Zieler se v závěru utkání proměnil v honbě za remízou z brankáře v útočníka - 2:0. Svěřenci Andrého Breitenreitera tedy prožívají skutečně skvostný vstup do sezony.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayern Mnichov 0:0

20.09.2014 15:30

Góly: -

Hamburk ani napočtvrté nevstřelil gól. Jenže protože ani žádný nedostal, vybojoval cennou remízu s úřadujícím mistrem z Mnichova.

Josef Zinnbauer tak vlastně prožil na lavičce týmu z přístavního města coby hlavní kouč povedený bundesligový debut. K výsledku pomohli i dva čeští reprezentanti - Jaroslav Drobný, který však možná trochu překvapivě byl v zápase tím méně zaměstnaným brankářem, a v 67. minutě se do hry dostal také Petr Jiráček.

Hráči Hamburku hráli v prvním poločase jako vyměnění. Tedy ve srovnání s výkony z loňské a z počátku letošní sezony. Jedinou střelu hostů z Bavorska tak obstaral po Rafinhově přihrávce Claudio Pizarro, jenž to z voleje zkoušel na bližší tyč, ale minul. Domácím nabídl první příležitost po svém typickém vyběhnutí mimo pokutové území Manuel Neuer. Nicolai Müller se pak nikterak nerozpakoval a z dálky nakopl balon směr odkrytá branka. Jenže ke škodě HSV z toho byla jen boční síť.

Německý reprezentační brankář a čerstvý mistr světa se však z této chyby nepoučil a nadále vybíhal daleko od branky. Jeho protihráči toho však nedokázali využít a spoluhráči se zase rozhodli, že bude lepší držet míč na polovině soupeře. A tak, po čtyřiapadesáti minutách, zamířili fotbalisté Bayernu poprvé mezi tři tyče. Jmenovitě to byl Philipp Lahm, avšak Jaroslav Drobný byl pozorný.

Na hřiště se pak dostali i Mario Götze a Xabi Alonso, které nechal Pep Guardiola po duelu Ligy mistrů proti Manchesteru City jen na lavičce. Jejich přítomnost na hrací ploše však byla setsakramentsky znát a hosté začínali mít ještě větší převahu. Paradoxně však mohli inkasovat, když tečovaný centr Heika Westermanna jen velmi těsně přeletěl břevno Neuerovy svatyně.

Bývalý gólman Schalke v nastaveném čase ještě jednou vyběhl do pole, tentokráte až prakticky do středového kruhu. Znovu přišel o míč a protiútoku domácích zabránil jenom tím, že zasáhl rukou mimo vápno. Učinil tak ovšem vcelku nepřehledně, tudíž unikl červené kartě od rozhodčího Christiana Dingerta. Hamburští se právem hněvali, protože místo bodu jednoho mohli klidně brát tři, které by jim v jejich situaci velice pomohly.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:2

20.09.2014 15:30

Góly: 40. Eric Choupo-Moting (pen.), 50. Julian Draxler - 15. Alexander Meier, 24. Marco Russ

Velmi zajímavé utkání bylo k vidění mezi Schalke a Frankfurtem, zrodily se dva rozdílné poločasy. V tom prvním se urodilo mnoho vyložených šancí a také hned tři branky, v tom druhém se naopak přiostřilo a rozhodčí Markus Schmidt nakonec udělil hned tři červené karty. Do utkání mnohem lépe vstoupili hosté, kteří už ve 25. minutě vedli 2:0, avšak pět minut před přestávkou domácí snížili a pět po ní dokonce vyrovnali.

Schalke tak nenavázalo na velmi cenný bod v Lize mistrů na půdě londýnské Chelsea a po čtyřech kolech v Bundeslize je bez výhry, se dvěma body se krčí na šestnáctém místě. Eintracht naopak vybojoval cenný bod a s pěti body je na jedenáctém místě. Český útočník Václav Kadlec v hostujícím dresu začal na lavici náhradníků a do utkání nakonec nenastoupil. Frankfurt měl velmi dobrý start a už po čtvrthodině hry se dostal do vedení.

Po nepovedeném rohovém kopu byl nakonec míč tečován a brankář Fährmann ho dokázal vytěsnit pouze do strany k volnému Alexandru Meierovi, který svou přízemní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Po dvaceti minutách hry mohli hosté svůj náskok navýšit, když Chandler napřáhl z velké dálky a svou šajtlí kroutil balón do horního růžku, ten ale nakonec přeci jen skončil těsně nad horní tyčkou.

Po necelých pětadvaceti minutách předvedl skvostnou individuální akci Marco Russ. Ten si obhodil dva hráče a dostal se až do pokutového území, kde střelou přes obránce poslal balón přesně ke vzdálenější tyči, gólman Fährmann byl naprosto bezmocný. Po půl hodině hry nevyužil zaváhání jednoho z obránců domácí Meyer, který v pokutovém území vypíchl balón jednomu z protihráčů a poté zamířil o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče.

Schalke se dočkalo snížení ve 40. minutě. Ještě předtím se dostal do pokutového území Julian Draxler a snažil se z levé strany odcentrovat. I když se mu to nepovedlo, tak trefil ruku Medejoviče a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Maxim Choupo-Moting a drzým dloubákem doprostřed branky prostřelil Trappa, ten se natahoval marně. Pět minut po přestávce Schalke dokonce vyrovnalo, když si po krásném pasu Choupo-Motinga z levé strany do středu pokutového území naběhl Draxler a hlavou nedal Trappovi žádnou šanci na úspěch.

Další průběh utkání výrazně ovlivnily červené karty. Nejprve po hodině hry odešel předčasně do sprch Kevin-Prince Boateng po druhé žluté kartě. O deset minut později hráli domácí již v devíti. Po souboji na polovině Eintrachtu kopl Draxler přímo do kolena protihráče a naprosto zbytečně dostal rovnou červenou kartu. Schalke se ale i v této početní nevýhodě dobře bránilo a soupeře do ničeho nepustilo. Pět minut před koncem uviděl druhou žlutou kartu hostující Medejovič a byl tedy třetím vyloučeným hráčem, na výsledku se nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hertha BSC 2:2

19.09.2014 20:30

Góly: 30. Marc-Oliver Kempf, 79. Felix Klaus - 36. Ronny, 90+6. Ronny

Pořádné drama se odehrálo ve Freiburgu, kde hostující Hertha vyrovnala až v sedmé (!) minutě nastavení. Domácí dlouho vedli, dohrávali v přesile, ale nakonec jim to nebylo nic platné..

Po brankách Marka-Olivera Kempfa a Felixe Klause to vypadalo na domácí vítězství, ale Herthu zachránil v poslední vteřině Ronny. Oba celky tak i nadále pokračují v neuspokojivém startu do sezony. Hostům navíc bude v následujícím zápase chybět Nico Schulz, který byl dnes v samém závěru vyloučen.

Vzhledem k tomu, že ani jeden z týmů ještě letos v Bundeslize nevyhrál, není divu, že sebevědomí z hráčů zrovna nečišelo; to logicky vedlo k nedostatku gólových šancí a spíše opatrnému fotbalu. Pokud už se někdo dostal do zajímavé situace, bylo to ze standardní situace, a tak také padl po půlhodině hry první gól - po rohu z pravé strany vyskočil ve vápně nejvýše Kempf a poslal domácí do vedení.

Také Hertha se prosadila ze standardky, konkrétně o šest minut později, kdy Ronny parádně zakroutil přímý kop přes zeď. Šlo o první střelu hostí na bránu. což svědčí o lehké herní převaze Freiburgu; ta se projevovala i ve druhé půli. Nejprve Klause vychytal Thomas Kraft, poté si vlastní gól málem vstřelil John Brooks. Neuspěl ani nadvakrát Maximilian Philipp, který nejprve promeškal okamžik ke střele a následně nechal vyniknout Krafta.

Napodruhé už byl Klaus úspěšný, a to i přesto, že Kraft vyrazil jeho střelu do tyče; míč se však přesto odrazil do brány. Za stavu 2:1 pak zápas dospěl do nastaveného času, v němž se do té doby ne až tak záživný zápas proměnil v hotové drama. Nejprve Schulz fauloval Mika Frantze, mířícího přímo na branku, a byl po právu vyloučen. V té době už Herthě zbývalo k vyrovnání pouze 30 vteřin.

I přesto se oslabení hosté dostali k nebezpečné střele, Ronnyho však vychytal povedeným zákrokem Roma Burki. To měl být podle všeho konec. Sudí se však rozhodl ještě před finálním hvizdem odpískat jeden, poslední přímý kop, a tentokrát už Ronny nezaváhal. Míč ještě nabral ve skrumáži před bránou (kam přispěchal i gólman Kraft) lehkou faleš.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SC Paderborn42207:28
2.1. FSV Mainz 0542207:38
3.TSG Hoffenheim42206:28
4.Bayern Mnichov42205:28
5.Bayer Leverkusen421110:97
6.Hannover 9642114:37
7.Borussia Mönchengladbach41305:26
8.1. FC Köln41302:06
9.FC Augsburg42027:76
10.Borussia Dortmund42026:76
11.VfL Wolfsburg41218:65
12.Eintracht Frankfurt41215:55
13.Werder Brémy40318:103
14.SC Freiburg40223:62
15.Hertha BSC40227:112
16.Schalke 0440225:92
17.Hamburger SV40220:52
18.VfB Stuttgart40131:71

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (153)

Přidat komentář
Euphael

Bože ), ten Freiburg kua

Reagovat
JozkokozleJ

Zlaty bod pre Herthu, pretoze ten vykon bol biedny. Schopnost udrzat loptu na svojich kopackach na superovej polovici - nula bodov. Ronny

V tiplige som tesne pred zapasom zmenil z 2:2 na 1:2

Reagovat
stas87

som si vravel ze som nieco zabudol natipovat dneska,mozem sa do vasej ligy este prihlasit ci mate plno?

Reagovat
JozkokozleJ

Som ti to pripominal v diskusii predosleho kola. Nie je to obmedzene poctom ludi.

Reagovat
stas87

som tam?a tipuje sa teda iba BL?

Reagovat
Euphael

Reagovat
db18

já teda mám na kicktippu i tady v tiplize 2:1

Reagovat
db18

je nás 7, tak by to mělo jít

Nevím, jestli stačí odkaz: http://www.kicktipp.de/efbundesliga/

Reagovat
db18

zase vedle...

Reagovat
HSV1887

Kdo pak je na prvním místě..?

Reagovat
smazaný uživatel

zatím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Přidal jsem se, nevadí?

Reagovat
smazaný uživatel

naopak, akorát to už pak bude asi těžké dohnat

Reagovat
db18

No, jestli to takhle bude pokračovat, tak se to srovná na konci, až se budou sčítat body za tip mistra, sestupující atp.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně to, co jsem nestihl vyplnit

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem vám až příliš věřil

Reagovat
Arne

Náš herní projev je naprosto frustrující... Aspoň že Ronny do toho umí kopnout z té standardky, protože mám pocit, že asi on je tím hlavním faktorem, proč hra směrem dopředu prostě nefunguje. Být tam tak Baumi...

Defenziva taky na palici, vypadá vcelku stabilně a pak se stanou dvě hovadiny, ze kterých jsou dva góly... Furt se to točí, příště zase jiný levý kraj (tady totální hloupost od rozhodčího, ale možná nám to i pomůže, protože Nico prostě beka hrát nemůže). Suverénně nejhorší obrana a půl bodu na zápas, to je teda vizitka.

Reagovat
HSV1887

Všude v tipovačkách jsem házel X, ale na tiket to nedám

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem cca půl hodiny a (opět) naprosto příšernej výkon, a když začli na konci běhat trochu, tak rozhodčí pískal takový debilní útočný fauly (na obě strany), který jsem vůbec nechápal, proč to nenechá hrát, vyloučení podle mě ok, ale nařízení toho přímáku před vyrovnáním bylo hodně divný

Reagovat
smazaný uživatel

Přídju z práce dom natěšený,jak Hertha hrála, mrknu na výsledek a jsem zklamán, že opět bez výhry. Pak si ale pročtu diskuzi a onlajn a jsem ve výsledku rád, že jsem raději rubal korunky než ztrácel nervy u fotbalu.

To to byla fakt až taková hrůza? Mohl by mi to někdo, pro představu, srovnat se zápasem s Mainzem?

Reagovat
JozkokozleJ

Velmi podobne, mozno este horsie vzhladom na to, ze ocakavania kvality hry s ohladom na hracov na ihrisku boli vcera (u mna) vyssie. Opät sa inkasoval takmer z kazdej sance, ale to plati i pre strelene goly (to ani neboli snace, len Ronny ). Proti Mainzu bol aspon v zavere nejaky tlak, hra na superovej polovici, vcera takmer nic, utoky na nahodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pred zápasom si vravím že piatkové predohrávky už vôbec niesú nudné (skôr naopak), zápas nakoniec moc zaujímavý nebol, ale celých 90.minút vymazal úžasný nadstavený čas. To divadlo pri tom góle na 2:2 v 96.minúte, keď sa nadstavovali 4, bolo parádne. V týchto zápasoch to beriem tak, že je bod pre oboch skôr stratou...nakoniec som s tou remízou ale spokojný, aj keď to mohol Krmaš v tej 97 či 98 rozhodnúť a nehneval by som sa hehe. Najväčšie prekvapenie zápasu pre mňa asi Philipp, dravý, behavý, s perfektným výberom miesta, proste sa chlapec dostával do príležitosti a zakončení.

Reagovat
smazaný uživatel

Příště nastav hodinu, ať to otočí celé, klaune.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to má byť, aj vďaka záverom je PL tak atraktívna pre celý svet.....hraje sa na 100% pokiaľ rozhodca neodpíska koniec

Reagovat
stas87

nesuhlasim,v PL timy tahaju cast a zdrziavaju hru vo väcsej miere ako v BL,chapem preto rozhodcov ze pokial na to nie je ziadny vazny dovod tak 2-3 minuty staci,aj by som povedal ze sa v Nemecku menej fauluje a väcsina subojov su ferove,nehra sa zakerne a respekt k superovi je bezny jav

Reagovat
stas87

*cas nie cast

Reagovat
db18

tak Ronny střílel ještě v 94. a pak se ošetřoval - naopak pak sudí nechal vám prostor něco udělat, místo aby to písknul s gólem

Reagovat
Bayernista18

Bylo nějaký výrazný zdržování, nebo těch 6 minut nastavil jen tak? Zápas jsem neviděl ...

Reagovat
JozkokozleJ

Avizovane boli 4 nadstavene minuty; na BL nezvyk, ale bolo dost osetrovani. Potom v priebehu nadstavenia hodnu chvilu lezal na zemi Schuster, takze rozhodca pustil hru do 5. min., v ktorej bol Ronny faulovany. Nejaku dobu sa hraci natahovali a staval mur, v 6. min. padol gol a rozhodca dal potom domacim este sancu na utok.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadstavovali sa 4.minúty (čo je inde normálne, v BL trošku rarita možno), ale potom tam boli nejaké zdržovania, potom červená karta a hlavne pred vyrovnávajúcim gólom z priameho kopu sa asi minútu nehralo...tak po góle na 2:2 v 96.min. ešte nechal Freiburgu jednú akciu a v 98.minúte Krmaš mohol hlavou dať víťazný gól. Takéto závery milujem a v nadstavenom čase sa toho udialo viac ako počas zápasu takže len dobre pre futbal.

Reagovat
monty25

To byl dneska mariáš. Snad se mi ještě nestalo, aby během dvou dnů dohrávaly dva moje oblíbené týmy o devíti (včera Teplice, dneska Schalke).

Reagovat
db18

tak už je jasné, co večer potká Liverpool

Reagovat
monty25

Nestraš.

Reagovat
db18

...ale nadějně ti to začíná taky už 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Niekde som čítal že Keller pri tréningoch kladie veľký dôraz na PK.Veď,čo by Angličania dali za Motinga a Huntelaara.

Reagovat
db18

Tak Paderborn asi nebude takový otloukánek, jak se čekalo A to ještě nehraje Saglik

Reagovat
smazaný uživatel

stejně myslim, že sestoupěj, nicméně to, že ted vedou ligu, je fakt luxus

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller, Bender, Kagawa, Jojic, Aubameyang, Grosskreutz, Ramos, Sokratis, Piszczek, Ginter, Durm

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem spokojen...

Reagovat
smazaný uživatel

já taky - rotace s mírou..

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne HSV, dobrej vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
stas87

planuje HSV aj strelit gol? cg k bodu zrejme si ho vydreli

no a ku nam sa asi nema cenu vyjadrovat,vsetko sa dokaslalo v 45.minute..aj ked sme vyrovnali tak Caiuby trafi brvno a lopta sa odrazi na hlavu Wernera a domaci vedu 3:2 skoda,na bod to dneska bolo lebo takto slabo proti nam doma Augsburg este nezahral,zapasy pred tym bol lepsi a zasluzene vyhral

Reagovat
db18

Tak dneska neměli nárok - když se hráč radoval z toho, že míč průnikovou přihrávkou prošel skrz obranu, už tam byl Neuer (ale dvakrát se to málem vymstilo... nejblíž byl asi Müller, který to podobně přesně jako Stoppelkamp poslal ale mimo )

Reagovat
smazaný uživatel

Nemeli narok? Jednou netrefil prazdnou branu..

Reagovat
godwood

Asi o přestávce...

Reagovat
popltak

Měl jsem tu odvahu a zapnul Bayern 2. poločas. Totální tragédie, Kvardióla z nich udělal pěkné máčky. Hnusnější fotbal jsem neviděl, 1 střela na bránu...

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem, ale tak nějak jsem si myslel, že to je, stálo mě to nějaké prachy, už podruhé letos Bayern, už mi na tiket nesmí, hovno kurz a už dvakrát mě posrali

Reagovat
db18

1. poločas byl horší (a 1. poločas s VfB taky)

Reagovat
popltak

To jde

Reagovat
smazaný uživatel

Paderborn v příštím ročníku LM

Reagovat
Sandstorm

Co to zase bylo za sestavu od Guardioly? Se nedivim, že remizovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím bída. Chtělo by to Mickieho. A Místo Ramose (tomu to dneska nejde) by mohl přijít Ciro

Reagovat
db18

Reagovat
Ángel di María 22

Tak příchody si odhadnul akorát, teď kdo dolu..

Reagovat
smazaný uživatel

žádné odhady

Reagovat
stas87

teraz som na to pozeral este raz,to je proste kokotina piskat penaltu ked je hrac v jasnom ofsajde a chce hrat,nema vobec co riesit suboj dalej ale pozriet sa ci asistent nesignalizuje ofsajd,ach jaj mohla byt aspon stvrta remiza ale zasa sme mali stastie minule kolo,asi sa nam to vratilo aj ked nestandartnym sposobom

Reagovat
Ángel di María 22

Hmmm a je to v píči

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to bol gól

Celá obrana by si zaslúžila facku zato...

Reagovat
Ángel di María 22

Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože Cirooo

Reagovat
slovaňáák

Něco podobnýho jsem čekal...

Reagovat
smazaný uživatel

T-mmobile

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Strašne to pokašľali, katastrofa. Ramos zadrbe 2 tutovky, Immobile kopol tú penaltu totálne zle a defenzíva na facku. Takto to teda nepôjde

Reagovat
db18

...takového Ramose jsem čekal, že dostanete V tom jsem se teda spletl, ale s tou nevyrovnaností skvěle nahrazuje Lewu

Reagovat
smazaný uživatel

nakoniec bude najlepšou voľbou na hrot Auba

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin je dneska tak hrozný..

Reagovat
AndR

Mainz

Zítra Wolfsburg alespoň remízu a začíná se odznova i přes tu dnešní tragédii v Hamburku.

Teda pokud Paderborn neporazí Bayern hned v dalším kole

Reagovat
smazaný uživatel

2x tyč, neproměněná penalta, a hořící obrana = prohra 0:2. Když se nedaří, tak se nedaří. Pochválit nemůžu nikoho. Nejhorší dneska Kevin, Sokratis a oba útočníci.

Škoda, toho zaváhání Bayernu jsem myslel že využijeme lépe

Reagovat
stas87

pride ti ze Sokratis hra dost necisto rukami?v podstate co suboj to faul od neho

Reagovat
smazaný uživatel

příjde. Aspoň včera teda. Celkově jsem s ním nadmíru spokojený, taky letos hrával skvěle. Akorát včera mu to nevyšlo...jako celé obraně

Reagovat
stas87

Hjulmand pomalu zacina tam kde Tuchel skoncil..po Asterasu by som si to nikdy nepomyslel a to nechava Djuricica sediet na lavicke,Geis je fakt dobry hrac,casom by som si ho vedel predstavit treba v Bayere ci Schalke,nakoniec ani Müller chybat nemusi

nechapem co si Immobile myslel u tej penalty mal to kopat treba Auba ci Mchitarjan,takto to dopada ked sa hracovi nedari a on sa to snazi zlomit aj ked toto bolo odflaknute

Reagovat
db18

A to ještě počkej, až bude fit Nedelev

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ktovie ci bude v roku 2017 este hracom Mainzu

Reagovat
db18

Proč až 2017?

Reagovat
stas87

neviem,len tak ma to napadlo ved on nie je zdravotne v poriadku dlhsie ako mesiac

Reagovat
db18

Půl roku byl v pohodě

Reagovat
stas87

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5MTA0MjYxNjA2OTgwMDomKKhHALWu4yKeq3I%3D&kind=MAIN

dneska mi svedska dava zabrat tesne vysledky ale je to tam,Skelleftea mi vyhra 2:0 co som potreboval minimalne dva goly a Lulea bola ovela aktivnejsia,na strely vyhrala 30:16 a vitazny gol dala az v 56. v presilovke a s poriadnou porcou stastia,obranca strielal a Starkbaumovi presli dvaja hraci v ose strely,nestihol zareagovat nastastie

to kedy?po tom druhom zraneni?

Reagovat
db18

po tý zlomený noze myslím - ale docela dlouho rehabilitoval

Reagovat
slovaňáák
Reagovat
stas87

presne taketo zapasy ja uz teraz nikdy nedavam,ta sanca ze favorit vyhra treba az v predlzeni je velka navyse Biel ma kvalitnych legionarov(svedov ) ale dobre poucenie pre teba do buducna

Reagovat
stas87

a ako som pisal vyssie-tutovka z tohto kola NLA bol zapas Bern-Kloten s kurzom 1,72

Reagovat
slovaňáák

Njn co se dá dělat, 5 a více zápasů dávám většinou max za kilo, takže mě to tolik nebolí, ale zamrzí to.

Reagovat
smazaný uživatel

Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie - 1 zlato, 2 bronzy a nespočet ostud k nezaplacení

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaká nová reklama na Visu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes velmi zaujimave vysledky HSV sympaticky vykon skoda ze finalnu fazu nezvladali a holtby nepremenil svoju sancu ale pre nich zlaty bod, Mohuc dnes hrala vyborne bojovali napadali snazili sa nasi to podcenili a klasika nedoraz v koncovke a zahodene sance a potom sa to vypomstilo najlepsi hrac pisczek zase raz jediny ktoremu sa neda nic vycitat no je zaciatok sezony treba sa poucit a ist dalej...

Reagovat
Ferguson6

Z útoku HSV ide strach

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm Hmmm aspoň že nejsme jediní kdo ztratili body, jen nevím co je lepší, remizovat s HSV nebo prohrát 2:0 s Mohučí... ale bod je bod no.

Reagovat
Miguel19

Bayern za 4 zápasy 5 fíků? Pěkně Pepík

Reagovat
Ferguson6

Povedal by som, že liga má nečakaného lídra

Reagovat
HSV1887

Po dlouhý době konečně kluci něco zahráli! Měli jsme vyhrát, Bayern byl včera k poražení. Hlavně takhle pokračovat dál a ve středu už konečně vyhrát a hlavně dát gól(y)!!! Ale v Gladbachu to nebude lehký..

Reagovat
smazaný uživatel

Mali ste vyhrať? To je vtip?

Reagovat
HSV1887

Sám seš vtip. Neříkám, že jsme byli jasně lepší, ale určitě jsme nebyli o moc horší než Bayern. Navíc v porovnání s výkonem proti Paderbornu a první půle s H96, je škoda, že jsme získali "jen" bod. No jsem asi moc náročnej..

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo zaslepený. Bod je úplne spravodlivý.

Reagovat
HSV1887

Dobrý zas.. Bayern může být rád, že neprohrál.

Reagovat
smazaný uživatel

A na akom základe si postavil toto svoje presvedčenie? Na tej jednej strele Nicolaia?

Reagovat
HSV1887

Bojovali jsme jako lvi! To už jsem od nás dlouho neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale len na vlastnej polovici. S takou sa nedá vyhrať zápas.

Reagovat
godwood

Reagovat
Ondraa24

Reagovat
bayern987

Kdyby měli v týmu Stoppelkama tak by to možná i šlo...

Reagovat
smazaný uživatel

od neho sa objektivity ohľadom HSV nedočkáš no

Reagovat
HSV1887

Chytráček, co fandí největší špíně v lize promluvil..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč v v Kolíně nehrává Kalas? Je zraněnej nebo není místo?

Reagovat
Arne

Není místo a Stöger asi nemá důvod něco měnit, když zatím nedostali branku.

Reagovat
smazaný uživatel

Už vidím tu 0. Díky. Spiš mě překvapilo, že není ani na střídačce...

Reagovat
stas87

Gladbach aby si v 88.minute prihravali Xhaka,Stranzl a Sommer fakt zvedavy nie som a zaklincuje to Herrmann centrom do 5.rady..paneboze oni su tretinovy ak vytiahnu päty z Gladbachu,ze ja blbec som dal na nich ze daju jeden jediny gol tak mi treba,som blbec

Reagovat
smazaný uživatel

to je v pohodě - mě se tohle kolo zase poprvé za asi 5 odtipovaných sezon stalo, že jsem úplně bez bodu

Reagovat
stas87

nj lenze ja to mal za peniaze nepochopim to,takto mozu zabudnut na stvrte miesto,budu radi za EL ked nedokazu vyhrat vonku a este u supera ktory ma sice organizovanu a zatial bezchybnu obranu ale smerom dopredu je jalovy a ten koniec od hostov bola fraska,Favre tiez tie striedania mohol urobit o 10 minut skorej,fakt som sklamany

Reagovat
smazaný uživatel

a za kolik tak vsázíš?

já vždycky jenom tak za 10 korun, takže mě to tolik nemrzí, když mi to nevyjde..

Reagovat
stas87

ako kedy,toto za tisicku lenze som hlupak,povodne som chcel dat Wisla-Legia +1,5 ale pozrel som ze hra Gladbach ktory nema problem strelit gol tak som to zmenil a dal toto..a Legia samozrejme vyhra 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ajaj... tak to už by mě taky štvalo no..

Reagovat
stas87

njn,od utorka do vcerajska mi vychadzalo uplne vsetko a dneska vybuch no..este ze sa hra v stredu hokejova liga majstrov tam snad dostanem cast spät z dnesnej prehry

Reagovat
Pasha

Nechceš byť môj poradca ? :D Aj ja by som sa potreboval dostať do plusu a zarobiť nejaké love

Reagovat
stas87

sorry ale mam skusenost ze ked som podal vo dvojici tak nikdy nic nevyslo dneska nic nedam,prehral som tak potrebujem oddych a popremyslat

Reagovat
HSV1887

Doufám, že takhle budou hrát i ve středu

Reagovat
stas87

doma je to od nich ina pesnicka to budete radi za 3:0..kukam ti trosku narastlo sebavedomie po tom zapase proti Bayernu,ta zrejme vrati vasi hraci spät do reality

Reagovat
HSV1887

Mně sebevědomí nikdy nechybí. Tam vyhrajem, já vím, říkám to před každým zápasem, ale tomu se říká pozitivní myšlení. Jednou už přece musíme vyhrát!!! Ten tvůj Werder na tom není o moc líp..

Reagovat
stas87

to chapem ale co tak skusit ubrat plyn a skusit brat aj bod? hlavne uz dajte gol,je jedno ci to bude gol na 1:1 alebo koriguje skore na 3:1 ale proste sa trafit..hernym prejavom je inde ako HSV,treba v Augsburgu to na bod bolo ale nestalo sa,co ma Wolf robit ked Caiuby napali brvno a lopta sa odrazi plesounovi presne na hlavu a oni daju na 3:2? inak ten Werder ktory na tom nie je ovela lepsie ako HSV uz dal 8 golov za 4 kola

Reagovat
HSV1887

A co z toho, když máte jen o bod víc než my? Hraje se na body a ne góly.. Já chci z každého zápasu tři body, s takovýmhle cílem musí jít tým do každého zápasu, jestli chce být úspěšný.

Reagovat
stas87

co z toho?ze k vyhre nam nechyba zas tolko ako vam..a nemame problem sa nadriet na strelenie branky,zatial mate dva body a my tri lenze uz dalsie kolo mozme mat treba bodov 6 a vy stale 2 suhlasim lenze za predokladu ze to mas cim herne podporit a tomu ste vy na kilometre daleko,cakam ze si na vas Gladbach v domacom prostredi smlsne

Reagovat
smazaný uživatel

Ty výsledky Kolína jsou úsměvný

Reagovat
andrew96

Tak jak dlouho to může Paderbornu vydržet? Snad ještě jedno kolo

Reagovat
HSV1887

Že by něco uhráli na Bayernu..?

Reagovat
bayern987

Neexistuje.

Reagovat
HSV1887

Jo, to si určitě i říkal před zápasem s HSV Ale tak tohle by byla fakt hrozná ostuda pro Bayern, neporazit doma SCP..

Reagovat
bayern987

To jsem neříkal, protože o tom nikdo neuvažoval...

Reagovat
HSV1887

Se nás bojíte co? Se nedivim, byly časy, není to tak dlouho, a to jste s náma pravidelně prohrávali..a zas budete

Reagovat
andrew96

Tomu sám nevěříš. Ale líbí se mi tvá pozitivní energie.

Reagovat
andrew96

Tak z hecu to střelit na neprohru hostí, proč ne. Navíc se tu rýsuje zajímavý duel běhající Neuer vs. kopající Stoppelkamp

Reagovat
HSV1887

Reagovat
db18

to už ale byla tohle kolo

Reagovat
bayern987

Ach jo, tady si tipnu správně 0:0 a na tom kicktipu či jak 3:0 pro Gladbach...

Reagovat
smazaný uživatel

Je celkom neslušné, že sa pri dnešnom úspechu Vlkom stále spomína len Rodriguez, keď celý zápas odohral aj Bendtner

Reagovat
smazaný uživatel

Btw, dal jsem si v jedny hodne slusny restauraci v Mnichove lahvovej Urquell a chutnal jinak, hur, nez u nas.. Jak je to mozny?

Reagovat
HSV1887

To nevis, ze pravej Urquell se vyvazi a ten horsi se chlasta v Cesku?

Reagovat
joshua

"a chutnal jinak, hur, nez u nas"

Reagovat
bayern987

Právě tím chtěl asi říct že kecá...

Reagovat
smazaný uživatel

To plati i pro tebe, lepsi nemce si nechali tady a horsi vyvezli do Cech?

Reagovat
db18

Než u nás z obchodu nebo u nás z hospody? Protože český hospody prodávají lahvovou dvandu obvykle tu, která je určená pro vývoz z Německa a je na ní i německá etiketa...

Reagovat
smazaný uživatel

lahvovou dvandu v hospode nepiju, to jenom tocenou, ale domu si ji kupuju a chutna dobre, lip, nez to, co jsem pil tady.. Tak se divim, cim to je

Reagovat
db18

Tak máš asi radši tu Polskou výrobní linku...

Reagovat
smazaný uživatel

tady je nejaky sladsi, nez to u nas, poradne horky polaci asi setri s cukrem

Reagovat
smazaný uživatel

asi ti do něj načůrali

Reagovat
smazaný uživatel

ve Wolfsburgu příjemnej zápas za slunečnýho počasí, i když skoro celou cestu tam i zpátky pršelo , nějaký komplexnější povídání snad už zejtra

Reagovat
Pasha

Ricardo Rodriguez Kedy tipujete záujem veľkoklubov ? LB má väčšina veľkých tímov zabezpečených. Barca (Alba), Real (Marcelo), Čelzí (Azpi, Filipe), City (Kolarov, Clichy), United (Shaw), Arsenal (Gibbs), Liverpool (Moreno), Bayern (Alaba), Dortmund (Schmelz, Durm) ... Žeby o 1-2 roky Juventus ? Veľmi mu prajem posun do lepšieho (Nie že by Vlci neboli výborný klub, ale má aj na viac)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele