4. kolo
20.09.2014 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 2:0

Mainz se v bundesligové tabulce posunul už na třetí místo, když dnes překvapivě doma udolal favorizovaný Dortmund 2:0. Hosté tak nedokázali navázat na skvělé představení z Ligy mistrů proti Arsenalu..

Svěřence Kaspera Hjulmanda poslal do vedení ve druhé půli Shinji Okazaki, a když na druhé straně Ciro Immobile zahodil penaltu a Matthias Ginter vlastním gólem pojistil domácí vedení, bylo rozhodnuto. Dortmund vůbec nepřipomínal ten tým, který v úterý senzačním výkonem přejel Arsenal, a připsal si svou druhou porážku v sezoně.

Hostující kouč Jürgen Klopp udělal pár změn v sestavě, z nichž nejvýraznějšími bylo vynechání Immobileho a Henrika Mchitarjana a naopak návrat Adriána Ramose. To se ukázalo jako dobrý tah - kolumbijský forvard byl od začátku nejaktivnějším mužem týmu (bohužel také zahodil nejvíce šancí). Ve 14. minutě se dostal k nebezpečné hlavičce po akci Kagawy s Aubameyangem, ale mířil těsně mimo.

Na druhé straně na sebe jako první upozornil Jonas Hofmann, který v Mohuči hostuje právě z Dortmundu; s jeho ránou si však Weidenfeller poradil. Největší šanci první půle měli pět minut před jejím koncem hosté - Pisczekův přízemní pas z pravé strany našel opět Ramose, ten ale ani tentokrát bránu netrefil.

Když už se bývalá hvězda Herthy trefila mezi tři tyče, stál zase v cestě protihráč - konkrétně Junior Diaz, který následně také skvěle na brankové čáře zablokoval tečovanou Aubameyangovu střelu. A pak už přišel průlom, ale na druhé straně: Jairo si poradil s bránícím Sokratisem a vyzval ke skórování Okazakiho, který z bezprostřední blízkosti nezaváhal.

Japonský forvard se zakrátko mohl proměnit z hrdiny v psance, když rukou zablokoval Immobileho střelu a rozhodčí odpískal penaltu. Immobile, který v úterý otevřel svůj klubový střelecký účet, se k její exekuci postavil sám - a neuspěl. Gólman Loris Karius správně trefil stranu a střelu vykryl. Domácí tak mohli v klidu pojistit své vedení, a opět u toho byli Jairo s Okazakim: první jmenovaný šel sám na gólmana, rozhodl se však přihrávat spoluhráči, a to se nakonec ukázalo jako ideální volba. Nešťastný Ginter totiž srazil míč za Weidenfellerova záda a bylo rozhodnuto. Ještě alespoň snížit mohl v samém závěru Mchitarjan, jenže jeho pokus byl sražen na tyč.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele