4. kolo
21.09.2014 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 0:0

Porýnské derby s pořadovým číslem 81 sice žádnou branku nepřineslo, oba celky však mohou být spokojeny alespoň s tím, že jejich neporazitelnost stále pokračuje. Remíza je navíc zaslouženým výsledkem, šance totiž měly oba týmy..

Na domácí straně se do té největší dostal Pawel Olkowski, kterého vychytal Yann Sommer, za Borussii se zase mohl prosadit Max Kruse, kdyby býval nehlavičkoval zkraje druhé půle těsně mimo. Kolínský kouč Peter Stöger vyslal do hry tutéž obrannou čtveřici, která letos v Bundeslize ještě nepropustila jedinou branku, to se však dnes mohlo změnit už v samém začátku - Tony Jantschke však hlavičkoval po Hahnově rohu pouze do náruče Tima Horna. Gladbach vypadal v úvodu zápasu lépe, což povedeným volejem následně potvrdil Kruse.

První opravdu těžký zákrok však musel vytáhnout Sommer - po čtvrthodině hry se do míče opřel Olkowski, ale švýcarský reprezentant čaroval. Jinak se nadále hrálo spíše podle not Borussie, avšak ani opět Kruse, ani Granit Xhaka nezpůsobili svými střelami z dálky Hornovi vážné problémy. Lépe už vypadala akce Hahna, která málem dokonale umlčela řvoucí domácí dav - po Kruseho přiťuknutí pálil čtyřiadvacetiletý šikula z dobré pozice, bránu však netrefil. Další šanci, poslední před pauzou, pak zahodil pro změnu Raffael.

Dvě minuty po opětovném rozehrání se k nebezpečné hlavičce po skvělém Hahnově pasu dostal aktivní Kruse, dnes mu však evidentně nebylo přáno - míč mířil opět mimo Hornovu levou tyč. Raffael měl následně lépe naložit s přihrávkou na nabíhajícího Oscara Wendta, který by šel sám na bránu; tentokrát vše vyřešila domácí obrana.

Šancí tedy bylo více na straně Hříbat, co se čistých gólovek týče, byli však Kolínští vyrovnaným soupeřem. Po hodině hry vyrobil nečekanou hrubku Sommer - pas z levého křídla Ujah nezpracoval a hostující gólman měl situaci uklidnit, místo toho však míč vyrazil pouze na Nigerijcovy kopačky a může děkovat, že útočník následně vyslal trestuhodně slabý pokus. Kolín měl silnější závěr zápasu - Olkowského dalekonosná rána minula břevno jen o pár čísel, střídající Simon Zoller zase pálil přímo do Sommera. Brankového úspěchu se však diváci v ochozech zaplněného RheinEnergieStadionu nedočkali.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
bayern987

0:0

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele