Bundesliga - preview 4. kola

19.09.2014, 08:20, aktualizováno 21.09.2014, 09:18
Previews
Leverkusen se může případným vítězstvím na hřišti Wolfsburgu znovu vrátit na čelo bundesligového pelotonu, kde momentálně sídlí nováček z Paderbornu. Čtvrté kolo stylově uzavře porýnské derby mezi Kölnem a Borussií Mönchengladbach...
VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Fotbalisté Leverkusenu sice měli raketový start jak do kvalifikace Ligy mistrů, tak i do německé nejvyšší soutěže, ovšem v posledních dvou zápasech se přeci jen lehce zasekli a nyní by se chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Nyní je ale v žádném případě jednoduchá úloha nečeká, i když Vlci z dosavadních tří utkání ani jednou nezvítězili. Nicméně domácí celek znovu rozhodně má pohárové ambice a v nedělním střetnutí nedá favoritovi nic zadarmo.

Wolfsburg navíc čeká také náročná cesta základní skupinou Evropské ligy a úvodní duel na půdě anglického Evertonu se mu nepovedl, když prohrál jasně po výsledku 1:4. Na úvod Bundesligy narazil na mistrovský Bayern Mnichov a po velmi bojovném výkonu musel skousnout porážku 1:2. V následných dvou utkáních nejprve doma remizoval s Frankfurtem 2:2 a poté uhrál cenný s Hoffenheiem po výsledku 1:1.

Leverkusen začal nový ročník fantastickou výhrou 2:0 na půdě konkurenčního Dortmundu a v dalším kole si poradil s berlínskou Herthou v divokém poměru 4:2. Lehký obrat přišel v duelu s podceňovanými Brémami, kde Bayer přišel o tři body čtyři minuty před koncem po remíze 3:3 a v prvním kole základní skupiny Ligy mistrů prohrál na půdě Monaka 0:1, když se v ofenzívě prakticky do ničeho nedostal.

V loňských vzájemných zápasech byl vždy úspěšnější domácí výběr. Leverkusen nejprve porazil svého protivníka po výsledku 3:1, v následné odvetě ale nestačil na Vlky stejným poměrem. Domácí kouč Dieter Hecking se bude muset obejít bez několika důležitých opor. Po operaci ramene podstupují rehabilitaci Träsch s Perišičem, kvůli zranění nejsou k dispozici ani Felipe, Ochs a Seguin a karetní trest si musí odpykat Guilavogui, který byl vyloučen po dvou žlutých kartách v minulém utkání s TSG.

"Čeká nás náročný program a každý zápas bude velmi důležitý. Rozhodně musíme zlepšit své výkony jak v doma, tak i v Evropě. Los nám prozatím nepřisoudil úplně nejlehčí protivníky, na to se však vymlouvat nemůžeme a musíme bojovat. Leverkusen bude v tomto utkání favoritem, je nesmírně silný v ofenzívě a my ze sebe budeme muset vydat maximum, abychom dokázali bodovat," uvedl s jasnými vyhlídkami Hecking.

Hosté nemohou po rehabilitaci počítat s Rolfesem a Brandtem, mimo hru je také Toprak a Papadopulos. "To, že se nám příliš nepovedly dva zápasy, ještě nemusí nic znamenat. Je těžké udržet formu po celou sezónu a já pevně doufám, že to bude pouze chvilkové. Máme kvalitní kádr a rozhodně si věříme, soupeře nesmíme podcenit. Ten hraje doma výborně a kvality Benaglia či Oliče jsou všude velmi dobře známé," řekl opatrně kouč Bayeru Roger Schmidt.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - S. Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez - Junior Malanda, Luiz Gustavo - D. Caligiuri, Arnold, De Bruyne - Olič
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Jedvaj, Spahic, Boenisch - Castro, L. Bender - Bellarabi, Son - Calhanoglu - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.50 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Když si Kolín v květnu zajistil návrat do Bundesligy, fanoušci slavili vlastně ze dvou důvodů - kromě samozřejmé radosti z postupu se přidalo i těšení na další porýnská derby s Borussií Mönchengladbach. Letošní první přichází na řadu právě dnes..

Na tento zápas se fanoušci obou klubů těší snad nejvíce z celé sezony, takže se v útrobách stadionu Mungersdorfer dá očekávat solidní peklo. "Je to nejdůležitější utkání sezony," tvrdí například hostující křídelník Patrick Herrmann. "Bude to opravdu pořádná bitva, emoce budou pracovat.. My ale letos ještě neprohráli, a tak to také zůstane," dodává bojovně.

Totéž se ale dá říct i o nováčkovi z Kolína - také ten stále čeká na svého prvního přemožitele, a co více, gólman Timo Horn zatím ještě nepustil ani branku. Ve třech zápasech. "Je načase, aby (Timo) konečně inkasoval," přisazuje si jiný hostující záložník, švýcarský reprezentant Granit Xhaka. "V neděli konečně uvidí, jaké to je, lovit balony ze své sítě."

Pro Xhaku půjde vůbec o první porýnské derby, sám hráč se však nemůže dočkat. "Spoluhráči mi o tomto zápase vyprávěli spoustu věcí a různých historek, takže jsem napjatý. Už aby to bylo. Dříve jsem zažil atmosféru různých derby, ale podle toho, co jsem slyšel, je to mezi Kolínem a Gladbachem opravdu něco víc."

Stadion bude vyprodaný, hráči se tedy mohou těšit na kulisu čítající bezmála 50,000 fanoušků. V historických tabulkách vzájemných zápasů bude ten dnešní mít pořadové číslo 81. "Hrozně se těšíme," nezastírá domácí trenér Peter Stoger. "Atmosféra v týmu je dobrá, necítíme se být pod tlakem. Víme, jak moc tento zápas znamená, a víme, že v případě úspěchu opravdu potěšíme naše fanoušky."

A ještě jedna dobrá zpráva na závěr - jak Stoger, tak jeho protějšek Lucien Favre mohou vybírat z kompletních soupisek. Žádná zranění hlášena nejsou, vyběhnout na trávník by tak měly nejsilnější možné jedenáctky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.40 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
V bádensko-würtemberském derby budou chtít hráči domácího Stuttgartu napravit nepovedený start do sezony. Jeden bod ze tří zápasů je pro tým takových ambicí určitě málo.

Jistě, Bayern Mnichov hledá v Německu konkurenci jen obtížně, nicméně takový Köln by měl být k poražení. Zvláště pak v Mercedez-Benz-Areně. "Prostě musíme vyhrát. Pak bude všechno jednodušší. Doufám, že tu minulou domácí prohru nám fanoušci odpustí. Jejich podporu totiž budeme potřebovat. Poctivě jsme trénovali a troufám si tvrdit, že jsme se i v některých předtím problémových ohledech zlepšili. Musíme to ale v sobotu ukázat," řekl trenér Armih Veh.

Hoffenheim oproti tomu ještě neprohrál. K úvodní porážce Augsburgu přidal dvě remízy - s Brémami a Wolfsburgem. Před derby však trenér Gisdol nepřikládá pěti dosaženým bodům příliš velký význam: "I jejich výsledky musíme brát spíše s rezervou. Rozhodně nebudou snadným soupeřem, takže musíme být obezřetní."

"Proti Gladbachu i Kölnu hráli velmi dobře, především v záloze mají velkou sílu. Ofenzivní hráči ve středu pole jsou velmi nebezpeční, takže si na ně budeme muset dát dobrý pozor,"
dodal.

Do hry nebude moci pro zranění nasadit účastníky letošního mistrovství světa v Brazílii, bosenského obránce Ermina Bičakčiće a záložníka Salihoviće, maďarského útočníka Ádama Szilaie a nejistá je také účast Němce Kevina Vollanda. V takovémto případě by domácí nějaké cenné body mohli určitě urvat.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Klein, Schwaab, Rüdiger, Hlousek - Oriol Romeu, Gentner - Harnik, Didavi, Kostic - Ibisevic
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Strobl, Süle, Vestergaard, Beck - Rudy, Polanski - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.40 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Werder se chystá na výjezd do Augsburgu a jeho kouč Robin Dutt přiznává, že vybrat těch správných 11 hráčů je stále těžší a těžší. Zatím to nicméně vypadá, že se mu v tomto ohledu daří, neboť brémští letos ještě neprohráli.

Konkurence v kádru je však velká a neočekává se, že by v Augsburg Areně nastoupila od začátku stejná jedenáctka jako minulý víkend proti Leverkusenu. "Momentálně jsem ve zvláštní situaci - na jednu stranu mám k dispozici tým, který funguje a byla by škoda jej měnit, jenže potom tu jsou hráči na lavičce, kteří pracují natolik tvrdě a jsou natolik kvalitní, že je zkrátka nemohu nechat sedět," vysvětluje Dutt své příjemné dilema.

Jedním z té druhé skupiny je italský bek Luca Caldirola, který byl loni pravidelnou součástí základní sestavy, letos se však na hřiště nedostává; kraje obrany zatím obstarávají Sebastian Prodl a Assani Lukimya. "Není to jednoduché," přiznává Caldirola, "ale konkurence v týmu je opravdu vysoká a na hřišti mohou být jen ti nejlepší. Samozřejmě, že doufám ve start proti Augsburgu, nejdůležitější ale je, abychom byli úspěšní jako tým."

Vypadá to však, že se pracovitý obránce bude muset opět spokojit s místem na lavičce, alespoň podle Duttových slov. "Rozhodně nebudu dělat pět změn v sestavě. Dvě nebo tři jsou možné vždy, ale protáčet celý tým není dobrý nápad," naznačil trenér.

Také jeho protějšek Markus Weinzierl nejspíš příliš rotovat nebude - koneckonců, Augsburgu se minulý víkend podařilo poprvé v sezoně vyhrát. Odnesl to Frankfurt, který byl zaskočen nečekaně ofenzivní sestavou Bavorů a jejich útočným přístupem; klíčovou roli hrálo překopání sestavy a zařazení Raula Bobadilly a Tobiase Wernera.

Právě Werner trpěl lehkým zraněním lýtka a v týdnu trénoval s bandáží, na Werder by však měl být připraven, stejně jako uzdravený Halil Altintop. Naopak chybět dost možná bude nemocný obránce Jan-Ingwer Callsen-Bracker.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Baier - Bobadilla, Feulner, Halil Altintop, To. Werner - Mölders
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Fritz, Prödl, Caldirola, Garcia - Galvez, Junuzovic - Hajrovic, Bartels - di Santo, Selke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Paderborn - Hannover 96  (sobota 15:30)
V souboji dvou neporažených týmů se střetne Paderborn s Hannoverem. Pro oba celky to bude vzájemný zápas po opravdu velmi dlouhé době.

Trenér domácích André Breitenreiter prohlásil, že teprve nyní začnou jeho svěřenci skutečně poznávat Bundesligu. Po Hannoveru na ně totiž čeká trio ve složení Bayern Mnichov, Borussia Mönchengladbach a Bayer Leverkusen. Jak se na los dívá mladý trenér, který v Hannoveru působil a který před pouhými čtyřmi lety ukončil hráčskou kariéru?

"Máme před sebou zápasy proti týmům, které se v současné době nacházejí na čele tabulky. Jsem přesvědčený o tom, že se z nich můžeme hodně poučit. Co máme společného konkrétně s Hannoverem je, že jsme za posledních šest měsíců nepoznali hořkost porážky." To je sice pravda, ovšem nutno dodat, že Paderbornu tuto statistiku přineslo působení ve druhé Bundeslize.

Kouč Červených Tayfun Korkut však tuto skutečnost nikterak nesnižuje: "Nejsem překvapený startem Paderbornu do sezony. Tenhle celek je už delší dobu na vzestupu, přestože si nemohou dovolit tolik, co některé ostatní kluby. Víme, s kým se utkáme. Paderborn je velice silný v defenzivě a hráči jsou dobře sehraní. V domácím prostředí navíc bývají ještě silnější. My však přesto půjdeme za vítězstvím, abychom prodloužili vlastní sérii."

Bývalý turecký reprezentant má také mimo jiné příjemné starosti s tím, koho postavit na levý kraj obrany. Nabízí se jak Chilan Miiko Albornoz, tak Němec Christian Pander. Oba jsou velmi dobří fotbalisté, ačkoliv je v současnosti sužují zranění. První zmíněný se však podle nejnovějších zpráv už zapojil do tréninku.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Strohdiek, Hünemeier, Brückner - Ziegler - Koc, Bakalorz, Vrancic, Stoppelkamp - Kachunga
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Pander - Schmiedebach, Andreasen - Bittencourt, Kiyotake - A. Sobiech, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.40 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Po vítězství nad Manchesterem City v rámci Ligy mistrů si svěřenci Pepa Guardioly budou chtít smlsnout i na Hamburku, který premiérově povede Josef Zinnbauer.

Hamburger SV zatím okupuje poslední příčku tabulky, což bylo pro vedení klubu dostatečným důvodem k odvolání trenéra Mirka Slomky, byť jsou z nového ročníku odehrána teprve tři utkání. HSV má skóre 0:5 a případná výhra nad úřadujícím mistrem by byla opravdu velice překvapivá. Někdy ale taková změna trenéra dokáže dělat téměř zázraky, byť je v tomto případě třeba dodat, že Zinnbauer dosud ještě žádný bundesligový klub jako hlavní kouč nevedl. Odbude si tedy opravdu pořádný debut!

Z šestnácti posledních zápasů vyhráli Hamburští pouhé tři. "Rozhodně to není nedostatkem kvality. Někteří hráči mají odehráno i přes sto prvoligových zápasů." Zinnbauerovým hlavním úkolem pro sobotní duel v Imtech Areně bude především zapracovat na mentálním rozpoložení hráčů. "Výsledek toho zápasu je až druhořadý. Na světě se v současnosti nenachází jiný klub, který by dominoval tak jako Bayern. Musíme hrát jako tým a ukázat, že milujeme fotbal," dodal nový kouč.

Ten před nástupem k prvnímu týmu vedl ten rezervní, se kterým si ve čtvrté divizi vedl velice dobře - vyhrál všech osm utkání. "Jako trenér pracujete tvrdě i proto, abyste jednou dostal takovouto příležitost. Na trénování v Bundeslize se už opravdu hodně těším." Na rozjezd si opravdu nemohl vybrat lepší tým.

Trenér hostujícího celku Pep Guardiola však o změně na trenérském postu ví své: "Hamburg je v Německu jedním z nejdůležitějších klubů a pamatuju si, že když se týmu ujal Mirko Slomka, vyhráli první zápas nad Borussií Dortmund 3:0. My se však soustředíme jen a pouze na nás samotné, protože po Lize mistrů máte pouze dva nebo tři dny na regeneraci."

Bývalý trenér Barcelony zároveň prozradil, že ještě pouvažuje nad případným dalším startem Mehdiho Benatii, jenž před sezonou přišel z AS Řím. "Myslím, že na to, aby hrál každé tři dny, ještě není připravený. Vždyť před duelem s Manchesterem City nehrál dva a půl měsíce." S největší pravděpodobností si tak v zápase proti Hamburku stoupne na Maročanovo místo Brazilec Dante.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Behrami, Arslan - N. Müller, Holtby, Stieber - Lasogga
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - J. Boateng, Benatia, Dante - Lahm, Xabi Alonso, Rode, Alaba - T. Müller, Shaqiri - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 5.25 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Fotbalisté Schalke sice neprožili úplně nejlepší vstup do nového bundesligového ročníku, ovšem velmi cennou remízu 1:1 si připsali v souboji s anglickou Chelsea v Lize mistrů a do tabulky proto získali důležitý bod. Nyní se na tento úspěch pokusí navázat v německé nejvyšší soutěži, kde získali v dosavadních třech zápasech pouze jeden bod a to ještě proti mistrovskému Bayernu, na venkovní půdě protivníků se jim nedařilo.

Schalke se proto nachází na šestnácté příčce, určitě i v letošním ročníku vyhlíží nejvyšší pozice. Schalke kromě již zmiňovaného duelu s mnichovským gigantem (1:1) nedokázalo na úvod vybojovat body na půdě Hannoveru po výsledku 1:2 a naposledy utrpělo debakl 1:4 od Gladbachu. Eintracht je na tom přeci jen o něco lépe a se čtyřmi body se nachází ve středu tabulky, konkrétně na desáté pozici.

Frankfurtský celek v prvním kole zdolal Freiburg 1:0, poté uhrál cennou remízu 2:2 ve Wolfsburgu a naposledy před vlastním publikem nečekaně podlehl Augsburgu 0:1. V loňských vzájemných duelech bylo o něco úspěšnější Schalke, které nejprve na půdě soupeře vybojovalo bod po divoké remíze 3:3, v následné odvetě ho v Gelsenkirchenu porazilo 2:0 a i přes horší výsledky bude i v nadcházejícím klání mírným favoritem.

V hostujícím dresu působí český krajánek Václav Kadlec, který v letošním ročníku prozatím odehrál dva zápasy a jednou skóroval, tentokráte by se měl objevit v základní sestavě. Schalke se bude muset obejít bez zraněného Giefera, celkově má velmi početnou marodku. Na ní se kromě něho nachází také Felipe Santana, Höwedes, Kolašinac, Matip, Goretzka, Sobottka a Farfán.

V tomto ročníku by měl být hlavní postavou týmu Klaas-Jan Huntelaar, byl to právě on, který zařídil proti Chelsea bod. "Opět se chceme spoléhat na jeho kvality, je to pro nás jeden z klíčových hráčů. Jeho gólové trefy by potřeboval každý celek a já doufám, že nás vyvede z krize a dotáhne k velkým úspěchům," uvedl s obdivem kouč Jens Keller.

Frankfurt je na tom, co se týče marodky, velmi obdobně. Chybět budou Anderson, Gerezgiher, Flum, Kittel, Lanig, Rosenthal, Valdéz a Waldschmidt. "Eintracht potvrdil svou kvalitu v minulých sezónách, hrál úspěšně v evropských pohárech a i nyní může být černým koněm soutěže. My se chceme odpíchnout k lepším zítřkům a před domácím publikem získat tři body, které by pro nás byly nesmírně důležité," dodal s velkým očekáváním Keller.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höger, Ayhan, Friedrich, Aogo - Neustädter, K.-P. Boateng - Sam, M. Meyer, Draxler - Huntelaar
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Ignjovski, Zambrano, Madlung, Djakpa - Russ, Hasebe - Kadlec, Inui, Piazon - Seferović
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.20 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Po suverénní výhře nad Arsenalem v Lize mistrů se Dortmund vrací zpět "na zem", do bundesligové reality - jeho dalším soupeřem je Mainz, jediný klub, který současný kouč Borussie Jürgen Klopp dříve trénoval..

"Přeji Mainzu opravdu jen to nejlepší, upřímně. Stále ale platí, že je chceme dvakrát do roka porazit," nenechává se Klopp svazovat přílišnou nostalgií. Zvláštní pouto mezi oběma kluby navíc potvrzuje případ Jonase Hofmanna, který na konci přestupového období zvolil právě Mainz jako místo svého dalšího působení. "Už jsme jim dali Hoffiho, takže víc ani očekávat nemůžou," pokračoval Klopp s nadsázkou.

Odchod talentovaného křídelníka, byť pouze na hostování, úspěšného trenéra mrzí. "Kdyby tu byl teď s námi, je velká šance, že by v Mainzu nastoupil," přiznává. Problém však byl v přílišné konkurenci v nabitém kádru Borussie, díky níž se dnes dvaadvacetiletý borec nedostával na hřiště ani zdaleka tolik, jak by si představoval. Angažmá v Mainzu mu tak nabízí možnost nastupovat pravidelně.

A jeho nový kouč Kasper Hjulmand doufá, že bude následovat případ Samiho Allaguie z minulého víkendu a také se gólově prosadí proti svému bývalému zaměstnavateli. "Na zápas s Dortmundem je stoprocentně připraven," tvrdí Hjulmand. "Nemám sebemenší pochyby o tom, že na hřišti odevzdá vše. Už v Berlíně hrál dobře a náš fotbal mu sedí."

Zmiňovaný duel s Herthou nakonec Mainz prohrál 1:3 a dnes by tento výsledek rád odčinil, nebude to však mít proti favoritovi jednoduché. Sám Hjulmand doufá, že hráči Borussie budou po Lize mistrů unavení, ale zároveň jedním dechem dodává, jak moc velký na něj žlutočerní proti Arsenalu udělali dojem.

"Byl to z jejich strany strašně silný zápas. Musel jsem si zkontrolovat televizi, abych zjistil, jestli nevysílá dvakrát rychleji," obdivoval. "Víme, na co se musíme připravit. Dortmund je jeden z nejlepších týmů na světě, bude to pro nás svátek. My si ale věříme a jsme si vědomi svých kvalit. Ve fotbale je možné vše. Jsme sebevědomí, přestože jsme papírovými outsidery," zakončil.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Junior Diaz - Geis, Baumgartlinger - Allagui, Malli, Hofmann - Okazaki
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Durm, Subotic, Sokratis, Schmelzer - S. Bender, Jojic - H. Mkhitaryan, Großkreutz - Aubameyang, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 4.20 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Hertha BSC  (pátek 20:30)
Německá nejvyšší soutěž má před sebou "anglický" týden, který nám odstartuje utkání ve Freiburgu, kam zajíždí Hertha BSC. Ani jedna strana přitom doposud naplno nebodovala a ráda by tento fakt co nejdříve změnila.

Bádenský celek na rozjezd nezvládl utkání na půdě Eintrachtu Frankfurt, aby následně vybojoval domácí bezbrankovou remízu se silným Mönchengladbachem. Do třetice pak SCF padlo na trávníku Borussie Dortmund a drží si tím pádem po třech kolech pouze jeden bod.

Proti týmu z hlavního města tak má domácí ekipa jasný cíl - získat tři body a vzdálit se tím chvostu ligového pelotonu. "Oba týmy čekají na první tříbodový zisk. Už jen proto by bylo dobré, kdyby se nám podařilo bodovat naplno," prohlásil kouč Christian Streich.

O moc lépe na tom není ani celek z hlavního města. Hertha nejdříve hned dvakrát ztratila vedení proti Brémám a nakonec z toho byla remíza 2:2. Následně Stará dáma nezvládla (2:4) vystoupení na půdě Leverkusenu a před týdnem si z Berlína odvezl body rovněž Mainz.

Herthu doposud trápila hlavně defenziva. Přece jen devět inkasovaných gólů za tři utkání není příliš lichotivé číslo. Proti Mainzu však nefungoval ani útok. "Máme problém s defenzivou, ale tentokráte nám nefungovala ani ofenzivní část," uvedl po porážce Jos Luhukay.

Freiburg se musí obejít bez útočníků Admira Mehmediho a Dani Schahina, které shodně trápí svalové problémy. Dlouhodobě pak schází Caleb Stanko (vážně zraněné koleno).

Stejné potíže hlásí na opačné straně barikády Alexander Baumjohann. Vinou zraněného kotníku nemůže hrát Langkamp a potíže s kyčlí pro změnu trápí novou posilu Plattenhardta. Pomalu se do tréninkového procesu vrací Cigerci, proti Freiburgu však ještě k dispozici nebude.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Sorg, Krmaš, Kempf, C. Günter - Schuster, Darida - Schmid, Klaus - Guédé, Philipp
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, Heitinga, Brooks, N. Schulz - Hosogai, Lustenberger - Roy Beerens, Kalou, Haraguchi - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.30 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen32109:57
2.Bayern Mnichov32105:27
3.Hannover 9632104:17
4.Borussia Dortmund32016:56
5.Borussia Mönchengladbach31205:25
 SC Paderborn31205:25
7.1. FSV Mainz 0531205:35
8.TSG Hoffenheim31204:25
9.1. FC Köln31202:05
10.Eintracht Frankfurt31113:34
11.Werder Brémy30306:63
12.FC Augsburg31023:53
13.VfL Wolfsburg30214:52
14.SC Freiburg30121:41
15.Hertha BSC30125:91
16.Schalke 0430123:71
17.VfB Stuttgart30121:51
18.Hamburger SV30120:51
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30SC Freiburg - Hertha BSC
sobota 15:30Hamburger SV - Bayern Mnichov
sobota 18:301. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund
neděle 15:30VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen (host Jan Klíma)
neděle 17:301. FC Köln - Borussia Mönchengladbach

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (232)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Freiburgu bez Mehmediho a Schahina vôbec neverím proste očakávam 2ku dnes a dúfam že nastúpi Pekarík a rád by som videl aj Kaloua - je v pravdepodobnej zostave ale mal nejaké zdravotné problémy pred pár dňami nie? Ako je na tom nevie niekto?

Reagovat
JozkokozleJ

Sanca pre Zulechnera, od ktoreho som cakal viac. Ale zda sa, ze ho v hierarchii preskocil i mladik Philipp. Este su tam teda ako moznosti Guede a Freis. Alebo Daridu opät vytiahnu na AM a Höfler do zakladu. Mehmedi je strata, ale Freiburg sa s nou dokaze vysporiadat.

Reagovat
smazaný uživatel

A je tu strašne mrtvo...to si BL nezaslúži !

Reagovat
stas87

tak z mojho pohladu sa da cakat klasicka piatocna nuda njn nehrame my

bez Mehmediho verim BSC,kludne aj na cistu dvojku,minimalne bod si Hertha odvezie do Berlina

Reagovat
JozkokozleJ

Stokrat radsej takto a prispevky, len ked k tomu mam co napisat, nez tornado pod clankami o Bayerne a Guardiolovi.

Ziadna piatocna nuda to nebude. Freiburg hraje doma atraktivne ofenzivne a to moze kridlam Herthy otvorit priestory a trojka Beerens, Kalou, Haraguchi sa moze predviest. Dovodov preco sa tesit na zapas je pre mna dost; hra SCF, zaujima ma vykon Guedeho (ak nastupi), Daridu (oproti minulej sezone mi to zatial nepride tak dobre), Bürki (vyborny nastupca Baumanna), atmosfera na utulnom stadione, Brooks, spominana ofenzivna trojka Herthy a Lustenberger na DM, kde mu to spolu s Hosogaiom na zaciatku minulej sezony slo.

Reagovat
stas87

som len trosku podpichoval..

obaja nema vela bodov a pripadna vyhra moze jeden tim nakopnut k serii bodov,dalsie kolo ale tieto timy maji silnyh protivnikov-Hoffenheim a Wolfsburg kde sa body cakat nedaju,z tohto dovodu si myslim ze to bude opatrny futbal kde bude dominovat obrana na ukor utoku,Streich vie ze nebude Mehmedi a prisposobi sa tomu,podla mna neskusi na Herthu vybehnut a okamzite utocit prave kvoli kridlam hostov

zapas si isto pozriem,BSC som este nevidel a vlastne ani SCF,v zostrihu toho clovek tolko nepochyti,dovodov k tomu ze to ziadny slager nebude mam tak snad sa dockam opaku a obaja to rozjedu

Reagovat
db18

Bürki - Günter, Kempf, Krmas, Sorg - Klaus, Darida, Schuster, Schmid - Guédé, Philipp

Ono do minulé sezony má daleko víc hráčů - třeba Schmid... Guede snad nedostane červenou, pak to s Daridou můžou silově ukopat A Zulechnera je docela škoda, že takhle dopadl

Reagovat
JozkokozleJ

Guede je velky bojovnik a iba vtedy je prinosom pre muzstvo, ak hraje na hrane. Aj ked on kolkokrat dostane cervenu za blbe veci (ruka vo vyskoku apod.).

Zostava Herthy vyzera slubne (asi preto, ze je bez Niemeyera). Dnes to musi byt dobry futbal.

Reagovat
db18

jasně no, proto doufám, že se jí vyhne, protože bude přinosem max do doby, kdy jí dostane

Reagovat
smazaný uživatel

čo je vlastne s tým Zulechnerom ??

Reagovat
stas87

za Kempfa,na 19kach bol suverenny na CB,okrem Selkeho to bol asi najlepsi nemecky hrac v Madarsku,som zvedavy ako dnes zahra asi som si nasiel novu nadej ktoru budem sledovat pozornejsie

Reagovat
Bayernista18

Buď rád, že tu neni nablito 1000 příspěvků jako pod PL nebo PD.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu nablito tu nechcem, ale keby to tu žilo trochu viac, samozrejme k veci, k zápasom a k nemeckému futbalu tak by som bol rád.

Reagovat
Bayernista18

Holt moc lidí neni, který by zajímal zrovna tenhle zápas, ale kdyby třeba v PL byla předehrávka Leicester - Sunderland, byla by aktivite podobná, nebo ve Španělsku Elche - Getafe.

Reagovat
smazaný uživatel

Zostava Herthy sa mi veľmi páči, vyzerá to dobre...dnes by minimálne bod mali urvať, ale Freiburg je nevyspitateľný, tak snáď bude aspoň dobrý futbal

Reagovat
db18

Ještě by se snad na plac mohl dostat i Stocker

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to som mal napísané, len som to zmazal :D

Reagovat
db18

No tak půjde do Česka

No, vem si, že u nás je starý Lafata a pak už jen Vydra s Kadlecem

Reagovat
db18

...měla být reakce na stase

Reagovat
stas87

asi by patril aj v tomto veku k tomu lepsiemu v SL

btw. Svajciarsko

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5MTk0MjYyNjE5OTgwMDqzFvyrcbgXMKteSEQ%3D&kind=MAIN

Biel prehrava a ja mam hotovo v 2.tretine,milujem tu ligu spolu so SHL moje TOP sutaze

Reagovat
db18

Já mam pro dnešek na "sranda-tiketu" taky hotovo

SCF-BSC oba gól 1,8

Reagovat
stas87

mam este zajtra tu Luleu..hra s Brynäsom a potrebujem aby dala dva goly a za 700 mam cistu vyhru 294..tak snad ma to nedodrbu si dal len jeden zapas? ty nikdy nedavas len jeden mac

Reagovat
db18

"sranda-tiket" mám pár korun na celý kolo

Někdy dávám, když je dobrý kurs - a tohle jsem skládal ještě 30 minut před zápasem - kdyby byl fit Mehmedi, tak tam tohle klidně samotný hodim

Reagovat
stas87

dneska som neodolal a hodil jeden tiket na priatelak,nastastie vyslo a celkom v suchom triku:

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=ODk5MzQ0MjYyNzA0NTIwMDogHgrN0PBj1EEX5KU%3D&kind=LIVE

ale dneska uz staci,dalsi tiket by bol isto prehraty..za kolko by si to tam poslal? 2 kila?

Reagovat
db18

Dvě nebo tři, protože mi tam zůstali 4 stovky no (blbý live sázky na LM )

Reagovat
stas87

fuu live stavky jedine na basket nic ine live nedavam,kvoli streamom premyslam nad tym zalozit si ucet na bete,ako to tam je?dam tam 2 kila a nuti ma aby som si podal ci nemusim?ja tam podavat nechcem,len sledovat basket

Reagovat
smazaný uživatel

stačí keď máš 1 euro na účte a môžeš sledovať streamy, podávať nemusíš...ale časom ťa to aj tak zláka

Reagovat
slovaňáák

To děláš dobře, live sázky jsou zlo.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

dostal som na livestavkach fakt tazke k.o.,lepsie povedane tehlou do hlavy treba som chytil seriu 15 tiketov na live stavkach po sebe vyhratych a potom zasa 10 prehratych,od startu basketbalovej sezony(27.9.) planujem davat len 1-2 tikety vyhradne na basket,tam su kurzy vysoke-1,8 az treba 4,2..aj 4,2 sa mi podarilo chytit za zivot som dostal vela uderov v stavkovani a uz som podstatne opatrnejsi a myslim ze uz viem co od toho cakat a co by som chcel

Reagovat
db18

příště to budu muset dávat přes tinyurl...

Reagovat
stas87

ja naopak nemam rad tiketov kde je viac ako 2 prilezitosti,nevychadza mi to a tak to nedavam ani

Reagovat
db18

já tak 3-4 ideál, aby to trochu vyhnalo kurs no - jak mam víc, tak mi to moc nevychází

Další problém - nerad kombinuju sporty, takže tenis zvlášť, fotbal zvlášť... a u tenisu musím dát aspoň 6 věcí, aby z toho byla nějaká výhra

Reagovat
slovaňáák

Vyplácí se ti to? Z dlouhodobého hlediska?

Reagovat
stas87

pred zaciatkom tejto sezony som si povedal ze sa ovela viac zamerim na europsky hokej,tka sa aj stalo a svedsku a svajciarsku sledujem podrobnejsie,zostavy si kontrolujem pred zapasom,vzajomnu bilanciu tiez a zatial sa mi to oplatilo,podavat pravidelne toto som zacal 12.9.

riziko prehry je aj tak docela vysoke,maly kurz a ani nevyhram tolko ale zasa na druhu stranu 2 kila mi fakt staci,nechcem davat za dve kila 5 zapasov s kurzom 6 treba lebo ta sanca ze vyjde vsetkych 5 je fakt mala,ak to chces skusit tak urcite vynechaj finsku ligu,tuto sezonu ma odrbali na zapase Tappara-Kalpa,mal som Tapparu +1,5 a skoncilo to 1:1

Reagovat
slovaňáák

Já jsem docela proti sázení pod kurz 2, ale chápu, že při vyšších vkladech je to "jistější" a přeci jen se to vyplatit trochu musí. Při sázce za litr potřebuješ třeba až tři tikety, aby ses dostal alespoň na dvojnásobek a to mi přijde pořád jako hodně velký riziko.

Jo ta finská je nevyzpytatelná, tam mám oblíbenou akorát Jyväskylu a IFK. Elitserien je na tom docela podobně podle mě. Švýcarská je fajn, tam se mi celkem dařilo, KHL taky ujde, ale tohle všechno beru jen podle výsledků, víc do hloubky to kromě Extraligy nesleduju. Taky by už mohla začít NHL..

Reagovat
stas87

jj,dlhodobo je to nerentabilne ale nemam potrebu to davat kazdy den,vo Finsku som prial Jokeritu inak tam nemam ziadny tim,trosku Kärpat

ja uz som skusal vsetko,velke vyhry,male vyhry,velke vklady,male vklady a nic,teraz skusam toto a uvidim dokedy ma to bude bavit,stavkovanim si mozem maximalne zarobit par stoviek mesacne,skor cakam ze budem na konci mesiaca na nule no na tu tiez cakam,tam prave chcem davat pocet golov na tim a aj v zapase,v KHL to ale pada,Magnitka aj SKA strielaju dost golov

Reagovat
Arne

Celkem solidní sestava, tak jedem... Aspoň bod by z toho měl být!

Moje dnešní dva objevy - De Bruyne je pěkný zmrdík a Selke má mámu Češku.

Reagovat
stas87

a tatko pochadza z Afriky?

Reagovat
db18

Etiopie

Reagovat
stas87

tak nebolo tak tazke tipnut kontinent neviem ci by bol nakoniec pre Cesko prinosom nie som si vobec isty ci bude hravat stabilne BL..

Reagovat
Arne

Snad se to nikdy nedozvíme, zda by byl pro naší repre přínosem... Je to Němec a bude hrát za Německo, o tom jsem přesvědčen.

Reagovat
db18

U KdB je to objevení Ameriky

A Selke by se snad mohl i rozhodnout pro ČR, ne? Ještě aby se to dozvěděl Vrba

Reagovat
JozkokozleJ

U De Bruyneho len doznievaju moresy z Chelsea

Reagovat
Arne

Nebo už chytil moresy z Wolfsburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...to si spíš vzpomněl na staré známé návyky a oprášil je

Reagovat
smazaný uživatel

Kempf

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Ronny

Reagovat
db18

Reagovat
slovaňáák

Krásnej gól.

Reagovat
smazaný uživatel

pre mňa gól kola, a to som ešte nevidel ostatné

Reagovat
Arne

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TonCZek

Paradne

Reagovat
stas87

ale prekvapil,cakal by som bombu nartom z tejto pozicie,ja si vlastne nevybavujem ze by Ronny strielal technicky cez mur,som myslel ze to vzdy narve iba

Reagovat
smazaný uživatel

ja som už pri rozbehu tušil, že to tam padne, to sa mi nestáva

ale kopol to famózne no...

Reagovat
db18

Jednou to z levé strany levačkou zakroutil k bližší tyči

Reagovat
JozkokozleJ

To si napisal uplne presne, snad jedina vec, ktoru urobil v prvom polcase dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

u neho to už je celkom zvykom nie?

Reagovat
JozkokozleJ

Zvykom je, ze dokaze podrzat loptu, ukryt telom a dobre rozohrat. Viac sa od neho ani neocakava (teda este standardky). Dnes kazdu jednu loptu stratil.

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Reagovat
JozkokozleJ

Zapas zatial zaostava za (mojim) ocakavanim. Hertha akoby uz mala v nohach jeden zapas. Atleticky velmi slabe. Hned by som tam poslal Stockera a Skjelbreda za Haraguchiho a Hegelera. A nebyt toho golu, tak na striedanie je i Ronny (Kalou). Jediny slusny vykon Beerens. A ani Freiburg toho prilis nepredviedol. Kombinuju a drzia loptu bez napadu.

Reagovat
stas87

so Schulzom na kraji obrany by som sa bal viac ako s Gebrem v zakladnej..on mu nepomahal Haraguchi ale Schulz prvych 20 minut pozicne niekde na ceste do Freiburgu,strasne..Beerens mal dobry zaciatok,nesetril krokom,vychadzalo mu takmer vsetko len skoda ze neposlal lepsie centre,je skoda ze ta podpora od Pekarika nie je taka,inak je to dobra dvojka,pacili sa mi obaja

Hertha celkom dobre zatvarala stred a domaci nemali ako rozohrat,velakrat sa medzi stoperov musel stiahnut Darida,pre mna je ale vykon domacich sklamanim zatial,ked uz sa prokombinuju ku Kraftovi tak nevedia ako dalej,tie dve Guedeho zblokovane strely su toho dokazom,tam to zadrbal nezmyselne,Kempf ale paradny neriskuje,rozohra,ma celkovy prehlad o hre no nahradi Gintera coskoro

Reagovat
db18

Výborně Darida+Guedé+Klaus

Reagovat
db18

Fuuu... tu už jsem tam viděl

Reagovat
JozkokozleJ

Ronny!!!!!

Reagovat
db18

...a Kraft

Reagovat
stas87

fakt hlupe od domacich,vyvarovali sa hlupych faulov a ked uz ich spravili tak z toho dostanu dva goly od Ronnyho..stratili vyhraty zapas no a Ronny zasa raz predviedol ako sa vdaka produktivite moze hrac zapisat do dejin zapasu a to podava tazko podpriemerny vykon,aj to je umenie v istom zmysle

Reagovat
Bayern +

Neuer - J. Boateng, Benatia, Dante - Lahm, Xabi Alonso, Rode, Alaba - T. Müller, Shaqiri - Lewandowski

Kicker uvádza takto. Pokiaľ budú hrať Lahm s Alabom wing-back, tak to môže byť fajn, celkom sa mi tá zostava pozdáva. Shaq do základu, za neho pripravený Robben.

Reagovat
bayern987

No nevím, Robben si myslím nastoupí od začátku.

Reagovat
Bayern +

Tak papierovo to bude lepšie, ale chcel som, aby Shaq dostal šancu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom bych chtěl nahlásit chybu v tomto článku, kde se v předposledním odstavci špatně napsáno Ribéryho jméno.

http://www.eurofotbal.cz/bundesliga/2009-2010/preview/hamburger-sv-bayern-mnichov-195256/

Reagovat
smazaný uživatel

Badstuber fakt zase dlhodobo zranený? Vraj Bayern uvažuje o Van Buytenovi...

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem pro

Reagovat
bayern987

Reagovat
p-e-t-k-o

Reagovat
smazaný uživatel

jj, chcú ho späť do konca sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumim, proc je v clanku" S největší pravděpodobností si tak v zápase proti Hamburku stoupne na Maročanovo místo Brazilec Dante." a pritom je hned pod tim v pravdepodobne sestave i s Dantem?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože ty předpokládáný sestavy jsou převzatý z kickeru nebo odkud a to preview píše sám autor. Ale asi by bylo fajn, kdyby se to shodovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Top jsem potreboval vedet. Diky!

Reagovat
Arne

Mělo by.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska od 1400 na RBB a asi i MDR Cottbus - Halle

Reagovat
db18

Pospěch gól

Jinak když je tu ta třetí liga, tak Großaspach má taky fajnově položený stadion

http://tinyurl.com/ktbf3dv

http://tinyurl.com/qjuc2q7

z jedný strany les a z druhý pole

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

(lidi naučte se používat bit.ly, nebo nco podobnýho, to hle linkování je děs )

Reagovat
db18

z vlastní zkušenosti: na odkaz schovaný za bit.ly nebo tinyurl klikne míň lidí

(u toho tipsportu jsem to ale posral )

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Boateng, Dante, Alaba - Rafinha, Hojbjerg, Lahm, Bernat - Robben, Pizarro, Shaqiri

Parádní sestava až teda na Bernata

Reagovat
db18

hrůza...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

3 stopeři - z toho jeden je LB nebo CM... na LWB Bernat Lahm na CM chápu, že si tam Pep chce natlačit Rafinhu, ale spíš mohl nechat hrát Rodeho a Lahma nechat oddechnout...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono se to beztak bude měnit na Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - Hojbjerg, Lahm - Bernat, Shaqiri, Robben - Pizarro

Reagovat
db18

Možná, možná taky ne...

Proti VfB se to změnilo takhle: http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/spieltag/1-bundesliga/2014-15/3/2407245/taktische-austellung_bayern-muenchen-14_vfb-stuttgart-11.html

s tím, že na levym křídle stejně víc běhal Alaba než Bernat

Reagovat
db18

...ale na Pizzu by mohl být dobrý kurs a ten gól/dva určitě dá - spíš to za útokem se mi nelíbí...

Reagovat
smazaný uživatel

@HSV: Drobny, Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek, Behrami, Arslan, N. Müller, Holtby, Stieber, Lasogga.

Reagovat
db18

Heiko-Djourou... to bude průchoďák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja dnes očakávam úplne iné HSV, presne ako vravel Guardiola o tom zápase pred rokom s BVB, keď nastúpil Slomka a hneď vyhrali 3:0 doma, mohli by sa dnes aspoň výkonovo podobne nakopnúť, výsledkovo by určite brali aj bodík. Bayern s tou zostavou proste špekuluje moc a každý zápas vlastne hraje iná zostava a to vo veľkoklube neprospieva.

Reagovat
db18

Hitzfeld poslal za svou kariéru jen párkrát po sobě stejnou sestavu jako kolo předtím a co s Bayernem všechno vyhrál...

Reagovat
bayern987

Heiko nás tam dostane.... Neprojdem.

Reagovat
bayern987

Hojbjerg Bernata

Reagovat
db18

Hojbjerg je jediný, co se mi na tý sestavě líbí

Reagovat
bayern987

Tak to já ho nemusím, jinak co ti vadí na Neuerovi? Hmmm

Reagovat
db18

Neuer je stálice, stejně tak mi nevadí Boateng s Dantem (teď, když je Badstuber zraněný a Benatia trénoval s Bayernem asi dvakrát)

Reagovat
bayern987

Hmm, moje sestava je dole, snad takhle příští zápasy budou vypadat.

Reagovat
bayern987

Doufal jsem - Neuer-Dante-Benatía-Boateng-Lahm-Rode-Xabi-Alaba-Robben-Müller-Lewandovski.

Reagovat
TonCZek

Nemůže se pořád hrát v plné sestavě, ve středu se hraje zase a je třeba tu sestavu protočit.

A doufám, že si dneska zahraje i Rode

Reagovat
bayern987

Já osobně mám rád stálou sestavu plus mínus rotovat 1-2 hráče... V našem případě tak 2-3.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

@FCAugsburg: Hitz, Verhaegh, Klavan, Callsen-Bracker, Rahman, Kohr, Baier, Werner, Bobadilla, Altintop, Mölders.

@werderbremen: Wolf, Fritz, Prödl, Lukimya, Garcia, Galvez, Bartels, Junuzovic, Di Santo, Elia, Selke.

Reagovat
smazaný uživatel

@s04: Fährmann, Fuchs, Ayhan, Höger, Aogo, Boateng, Neustädter, Draxler, Choupo-Moting, M. Meyer, Huntelaar.

#Frankfurt: Trapp, Djakpa, Zambrano, Russ, Chandler, Hasebe, Ignjovski, Inui, Meier, Medojevic, Seferovic.

Reagovat
db18

Chandler

Ale teda nečekal jsem, že to odnese Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

@SCPaderborn07 Kruse, Heinloth, Strohdiek, Hünemeier, Wemmer, Ziegler, Brückner, Vrancic, Stoppelkamp, Koc, Kachunga.

@Hannover96: Zieler, Sakai, Marcelo, Schulz, Pander, Bittencourt, Schmiedebach, Gülselam, Kiyotake, Joselu, Sobiech.

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/Bx-gimlCEAA467I.jpg

https://pbs.twimg.com/media/Bx-gVukIcAERG2c.jpg:large

Bartels ukazal ze moze byt hrac do zakladnej,dufam ze streli nejaky gol dneska

Reagovat
stas87
Reagovat
db18

Asi bych vyhodil to Schalke, to může stejně tak skončit 0:0

Když už teda... a asi Itálii, ale to kvůli tomu, že tam mi vychází jen overy na Zemana

Reagovat
stas87

AC nema kvalitu vzadu,Juventus je v zapasoch proti spicke efektivny tim,Schalke prave verim lebo Eintracht ma vzadu kolapsov

dneska je od 19:45 svajciarska ja som este prihodil dneska svedsku ktora je od 15 a 16:

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5Mzk0MjYzNTM2NjgwMDrkWyj2Iq2QHfnRsI8%3D&kind=MAIN

Reagovat
db18

já to ale nejdřív musim zase začít sledovat, abych nedával blbosti a ještě si počkám na Pizzu, než tam něco hodím

Reagovat
stas87

v hokeji budem davat len pocet golov na tim alebo v zapase aj ked Bern-Kloten ma ukrutne laka dat 1ku,Kloten prehral vsetko a navyse hra vonku..dost inkasuje a ma dvoch dobrych utocnikov zranenych,Davos-Lugano sa podla mna neoplati,Lugano ma dobry tim a Davos nie vzdy doma zaberie naplno,Kloten este nejaky cas bude v krizi tak preto si myslim ze by Bern mal vyhrat

Reagovat
db18

...tak na Pizzu kurs není, kurs na HSV spadl na 8,00 - na live sázkách je ale 8,7 a střelci tam nejsou

Reagovat
db18

...tak už jo, ale Claudio zase nic

Reagovat
db18

...a Eintracht má vzadu sice kolaps, ale Schalke taky - a od produktivní Chelsea dostali jen jeden gól

Reagovat
stas87

lenze Schalke doma a vonku je rozdiel aspon teda doteraz v tejto sezone bol a Schalke je pod tlakom,takto zly start klub nemal myslim 46 rokov a Eintracht to vzadu zavriet nevie

Reagovat
db18

Ale je tam Trapp

Reagovat
db18

...a tak nakonec splněno, jestli si to tam nechal - i když se o to postaral Schaafův tým

Reagovat
stas87

jop nechal,toto bol tiket ktory som podal,nie pripraveny..

na tom hokejovom mam z 50% splneno,Frölunda vedie 2:0 tak este Skelleftea musi dat dva goly

Reagovat
Greny

Souhlasím, Schalke bych nehrál za ten kurz, a tu Itálii bych tam nechal

Reagovat
db18

a mrkni na tohle: http://tinyurl.com/ky3kyfu

Reagovat
stas87

8 zapasov je vela,v kazdej lige minimalne jeden favorit zlyha to je take nepisane pravidlo,vyhra pekna tak treba sa chlapcovi zadari a vyhra

Reagovat
db18

...vyšlo to pěkně ne?

Reagovat
stas87

ak by som to nedal ja tak tie vysledky vsade su treba 4:1,3.0 a tak dalej ale zacal som dobre nie?

Reagovat
db18

OT: Fanoušci Unionu chtějí proti RB na protest obléct stadion do černa - na sedačkách tak bude 20 tisíc černých pláštěnek

Reagovat
slovaňáák

Dneska všechno dvojky a bude to fajn.

Reagovat
stas87

v kotli FCA dost zien a dievcat

Reagovat
smazaný uživatel

Což je u nich klasika. Něco podobného bylo dřív možné vidět u Lokomotivu Moskva...Kvůli tomu se jim smálo celá ruská scéna

Reagovat
stas87

tak FCA nema ambicie hrat si na chuliganov aspon teda dufam

Reagovat
smazaný uživatel

O hooligans teď není řeč. Ty jsi poznamenal, že je tam hodně holek a že je to fajn. Já ti to kvitoval, že jo ale že je to u nich dlouholetá známá věc. A pak, že ultras Lokomotivu aspoň dříve tvořili taky ženský ale že se jim za to smálo celé Rusko.

Reagovat
stas87

no tak v Nemecku tieto veci beru inak ako na vychode ja ani fanusikovske pomery v Augsburgu nepoznam tak ma to prekvapilo v pozitivnom zmysle

vyhnali si teda baby z ultras?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Stas nefárej nad tím, neřeš to. Byla to jen perlička k tvému příspěvku

Čeče, nevím, jak to tam dopadlo, naposled sem Rusko sledoval asi před 4-5 lety. Ale když vidím sem tam na Tifu fotky, tak tam máš klasické složení kotle, takže tam ženský už asi netvoří dominantu vlajkonošů Lokomotivu.

Reagovat
stas87

ja uz Rusko nesledujem vobec ani ultras ci samotnu ligu,nejako ma to prestalo bavit,za Zenit hra stale viac zoldakov a to ma serie

Reagovat
smazaný uživatel

Už ta liga není moc zajímavá, no. Dřív mě to bavilo, když tam ještě nebyly ropné dolary ale teď...

Reagovat
stas87

Selke ale par desiatok sekund spät bol faul u naseho vapna a rozhodca mohol pisknut stnadartku pre domacich konecne sme dali prvy a rychly gol my

Reagovat
blackhawk88

Bayern zatial vykon na

Reagovat
blackhawk88

Bayern zatial vykon na tycku...otrasne a tragicke..v zalohe nie je siadny hrac, ktory by zalozil utok. Lahm Rafinha,hojbjerg, bernat nie su tvorcovia hry...preto castym javom je zufale nakopavanie lopt..zatial hra hamburgu sa mi pacia podstatne viac

Reagovat
db18

je to skoro jak s VfB, akorát Stuttgartu došla trpělivost/síly

Reagovat
blackhawk88

Stale verim, ze po navrate bastiho, riberyho, thiaga sa hra zmeni..lebo zatial to nema ani hlavu ani patu a je to skoro nepozeratelne...budu mat co robit s obhajobou

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt

Reagovat
smazaný uživatel

Heldt jak čumí... No má co chtěl. Tohle je naprosto typický Kellerův zápas. Snad všechny týmy vědí co proti nám hrát

Reagovat
db18

kromě Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň proti silným týmům se poučil a zjistil, že nemůže hrát útočně s touhle obranou

Reagovat
smazaný uživatel

Pizzaro je nervózní jak saňky na jaře. Každopádně, jak si pořešit ty statistické údaje, jako na příkladu Pizzara, že dal těch 19 branek ve 22 zápasech proti HSV ?

Reagovat
db18

Pořešit?

A s tou nervozitou se mu nedivím... konečně dostane šanci a teď tým za ním absolutně nehraje dopředu (snad až na Shaqiriho...), takže tvořit de facto musí sám Pizza a tu svou bilanci nevylepší

Reagovat
smazaný uživatel

No, pořešit..Blbě sem to podal. Spíš jak to zjistit. To Michal projížděl veškeré zápasy po jednom, ve kterých Pizzaro nastoupil proti HSV ? Nebo na to existuje nějaký program ?

Reagovat
db18

Tak teď něchci lidem z Eurosportu křivdit, ale tohle psal i kicker 5 minut před utkáním (u textového přenosu), takže jestli se na to nemrkli oni, tak to mají (nejspíš) odtud

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i tak globálně by mě to zajímalo, jak si lidé z médií pořeší takové statistiky ? To si třeba vytipují hráče a postupně sledují jeho statistiky jednotlivě po zápasech ? Nebo už je na to vyvinutý program na počítači, co to nějak vygeneruje ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar!

Ani na Eurosportu neděláme takovou detailní přípravu

Akreditovaná média dostávají některé informace v balíčku přímo od Bundesligy.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Takže přímo Bundesliga zaměstnává lidi, co sledují třeba jednoho vytipovaného hráče z určeného týmu, co budou vysílat "live" nebo už je na to program ? Nedokážu si představit totiž, jak nějaký Fritz si sedne ke kompu, zadá třeba jméno Pizzara a fakt jede jeden zápas za druhým, co odehrál proti HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě mají hodně rozsáhlé databáze a z těch si to vyjedou hned

Reagovat
Arne

Reagovat
db18

...jinak když jsme u toho, tak by mně zajímalo, kdy naposledy vstřelil hráč dva góly z přímého kopu

Reagovat
Arne

Tipoval bych Alexe Freie, ale netuším.

Reagovat
smazaný uživatel

zkus čeknout nějakou Optu nebo něco, klidně jim na twitter napiš

Reagovat
stas87

rozhodca v Augsburgu je naprosty kokot vsetky suboje otaca pre domacich a zaklincuje to penaltou...v akcii pri ktorej mu asistent singalizuje ofsajd a ten dement odpiska 11ku pre domacich(Bartels fauloval)..ked ho na to nasi upozorni tak pribehne k asistentovi a aj tak verdikt nezmeni toto nasich da dole a tipujem ze ten saso niekoho z nasich vynda..Fritza alebo Garciu

Reagovat
db18

A byl tam Bobadilla? Se mohli domluvit na tom, že hráč v ofsajdu nebyl aktivní nebo tak...

Reagovat
stas87

eh ja ani neviem,mam nervov lebo to je zarez slusny ked si uvedomim ze je to gol do satny ten hrac co bol v ofsajde sa po tej lopte natahoval,jednoznacne zasiahol do hry len tu loptu neusmernil do siete,treba tu nadavam zbytocne a rozhodca si ju obhaji ale v tejto chvili citim krivdu a to dost velku,nehrame zle a domaci nas neprehravaju ale toto je zasadny zlom a mozno obrat v celom zapase

Reagovat
db18

Teď na to koukam, tak to je jasný ofsajd no

Reagovat
stas87

tak potom preco nereaguje na nasich hracov ktori ho idu upozornit na ofsajd a to iste spravi asistent? ja si v prvej chvili myslel ze bude kopat Wolf od branky a az potom mi doslo ze to ten trulo mysli vazne,bojim sa ze nas v 52. minute vybrejkuju a nazdar

Reagovat
AndR

Největší humus pod Guardiolou.

Před zápasem kecy o tom, jak se nesmí HSV podcenit, že změnili trenéra a bude to díky tomu o to těžší .. no a do zápasu nastoupí náhradníci, kteří se ani nemají o koho opřít. Kraje jsou bezzubé, nikdo nejde do kličky, ale posune míč dozadu a takhle je to celých 45 minut. Pokud nenastoupí co nejdříve minimálně Robben, bude to remíza.

Všichni se tváří otráveně, včetně Guardioly, přitom on sám tohle naordinoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa nevie nemecky ani anglicky? Že tam v rozhovore mastí japončinu

Reagovat
smazaný uživatel

asi ne, japonci jsou v tomto strašní tragédi

Reagovat
smazaný uživatel

neumí no

Reagovat
db18

Bez střídání

Reagovat
TonCZek

Alonso a hned ta hra vypada lip

Reagovat
DieFohlenBMG

to jsou ubožáci hannover 96

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Francooooooo ukazkovo kopnuta penalta,nastastie ze Kohr spravil taku blbost,este ze to ten chumaj odpiskal,Bartels ju vybojoval ale par minut spät suboj rameno na rameno-Elia vs Baba a on si zasa vymysli faul Elii..a z trestnaku hlavickuje z dobrej pozicie mimo JICB

Reagovat
db18

Boateng osobnost no...

Reagovat
db18

Lewa za Shaqa?

Reagovat
smazaný uživatel

a přestárlý Pizarro zůstává

Reagovat
db18

O to nejde, ale odchází nejlepší hráč dneska Pizza byl teda hned za ním...

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna se dívám, že na kicktippu jsi byl docela optimistický

Reagovat
db18

...ale zase mám jako jediný body za Paderborn

Reagovat
JozkokozleJ

Toto kolo je z mojej strany velke fiasko, ale nie az take ako v pripade LM, tomu svieti 0

Reagovat
smazaný uživatel

S04 2 červené

Reagovat
slovaňáák

H96

Reagovat
db18

Paderborn

Reagovat
smazaný uživatel

HSV s prstem v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Djorou

Reagovat
ďuriLFC

ak mu neda červenu tak ja neviem

Reagovat
ďuriLFC

neuveritelne toto fakt

Reagovat
ďuriLFC

Ten rozhodca by si nemal zapiskat tak pol sezony,to sa proste nemože stat

Reagovat
smazaný uživatel

jasna cervena pro Neuera

Reagovat
smazaný uživatel

Si normálně musím zapsat někde do poznámek, že se musím vyhnout sázení na Bayern, ať už je to lákavé jak chce, nebo aspoň musím čekat na oficialní sestavu, protože Guardiola je prostě tragéd

Reagovat
db18

Stoppelkamp proč ne no...

Reagovat
bayern987

Ach bože, třeba ten debil dostane rozum a bude nasazovat stálou sestavu.

Reagovat
db18

no nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

Netřeba komentovat, takovouhle sračku jsem dlouho neviděl. Nevypracovat si šanci proti největším nekompům v lize je opravdu hustý. Jde jenom spekulovat o tom, na kolik měla na tenhle výsledek vliv motivace změny trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, ty jsi dobře marný....

Reagovat
db18

Reagovat
HSV1887

Největší nekopové v lize? Tos měl na mysli Bayern, ne..?

Reagovat
Ángel di María 22

Bayern neumí, mega důležitý teď vyhrát, jedem BVB

Reagovat
bayern987

Hmm....

Reagovat
HSV1887

Udělali mi radost

Reagovat
vrabejka

230. Pro navrat Leverkusenu na prvni misto.

Reagovat
stas87

KSC hostia uplne trapny..a Ismael je zhavy adept na to odvolanie aj ked on na ihrisku nehra a musi byt pre neho strasne vidiet co tam taky Pinola stvara uz ani ziaden sympatak tam neostal,ta zostava co tam je dneska mi sympaticka nie je ani trosku a nebyt Ismaela tak im prajem aj 5 golov v ich sieti

Reagovat
HSV1887

FCN chce asi do 3. Ligy..

Reagovat
smazaný uživatel

Má už Mintál potrebnú licenciu? Videl som 1.polčas a bola to futbalová tragédia ty kks

Reagovat
db18

fanoušci si po utkání vybrali od hráčů dresy, protože si hráči za ten výkon nezasloužili je nosit

Reagovat
DieFohlenBMG

ještě, že jsem ten bayer na poslední chvíli vyhodil z tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

já dal oba gól tak snad Leverkusen bude v 10 schopnej aspoň jeden vstřelit

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
smazaný uživatel

Mas to tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Donati

Ten somár mi pije krv už druhý rok, snáď sa ho Bayer zbaví čo najskôr, nie je normálne, aby takto "zrušil" zápas hneď v úvode. Fakt ho mám dosť. RB musí hrať Jedvaj, druhá voľba Castro. Donatiho poslať späť do Serie A (alebo B).

Schmidt Dovoliť si posadiť vo Wolfsburgu Sona so Stefanom, to chce odvahu. Drmič však musí hrať čo najviac, konečne sa dnes trafil a tá rotácia sa mi veľmi páči.

Nato, že hráme celý zápas v desiatich s tak tragickou obranou je to výborné, obrovská škoda toho gólu do šatne, už je prakticky po zápase

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, pride Stefan a poveziete si bod

Reagovat
smazaný uživatel

bez šance, skôr Vlci tam niečo trafia z brejku, tá obrana je strašidelná...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to prestriedane, nezufaj. Ver im

Reagovat
smazaný uživatel

Rodriguez je neskutočný, to je pre Wolfsburg zlatá baňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Kalas zas ani na lavičce, to nemohl jít zpátky hostovat do Vittesse nebo tak něco?

Reagovat
JacoBee

Já to nechápu...To nemůžou najít hostovačku kde bude dáno kolik minut minimálně musí odehrát?

Však kvality má na hodně týmů...a lepších než koln.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele