4. kolo
19.09.2014 20:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - Hertha BSC 2:2

Pořádné drama se odehrálo ve Freiburgu, kde hostující Hertha vyrovnala až v sedmé (!) minutě nastavení. Domácí dlouho vedli, dohrávali v přesile, ale nakonec jim to nebylo nic platné..

Po brankách Marka-Olivera Kempfa a Felixe Klause to vypadalo na domácí vítězství, ale Herthu zachránil v poslední vteřině Ronny. Oba celky tak i nadále pokračují v neuspokojivém startu do sezony. Hostům navíc bude v následujícím zápase chybět Nico Schulz, který byl dnes v samém závěru vyloučen.

Vzhledem k tomu, že ani jeden z týmů ještě letos v Bundeslize nevyhrál, není divu, že sebevědomí z hráčů zrovna nečišelo; to logicky vedlo k nedostatku gólových šancí a spíše opatrnému fotbalu. Pokud už se někdo dostal do zajímavé situace, bylo to ze standardní situace, a tak také padl po půlhodině hry první gól - po rohu z pravé strany vyskočil ve vápně nejvýše Kempf a poslal domácí do vedení.

Také Hertha se prosadila ze standardky, konkrétně o šest minut později, kdy Ronny parádně zakroutil přímý kop přes zeď. Šlo o první střelu hostí na bránu. což svědčí o lehké herní převaze Freiburgu; ta se projevovala i ve druhé půli. Nejprve Klause vychytal Thomas Kraft, poté si vlastní gól málem vstřelil John Brooks. Neuspěl ani nadvakrát Maximilian Philipp, který nejprve promeškal okamžik ke střele a následně nechal vyniknout Krafta.

Napodruhé už byl Klaus úspěšný, a to i přesto, že Kraft vyrazil jeho střelu do tyče; míč se však přesto odrazil do brány. Za stavu 2:1 pak zápas dospěl do nastaveného času, v němž se do té doby ne až tak záživný zápas proměnil v hotové drama. Nejprve Schulz fauloval Mika Frantze, mířícího přímo na branku, a byl po právu vyloučen. V té době už Herthě zbývalo k vyrovnání pouze 30 vteřin.

I přesto se oslabení hosté dostali k nebezpečné střele, Ronnyho však vychytal povedeným zákrokem Roma Burki. To měl být podle všeho konec. Sudí se však rozhodl ještě před finálním hvizdem odpískat jeden, poslední přímý kop, a tentokrát už Ronny nezaváhal. Míč ještě nabral ve skrumáži před bránou (kam přispěchal i gólman Kraft) lehkou faleš.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

SC Freiburg 1:2 Hertha BSC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele