4. kolo
20.09.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Bayern Mnichov 0:0

Hamburk ani napočtvrté nevstřelil gól. Jenže protože ani žádný nedostal, vybojoval cennou remízu s úřadujícím mistrem z Mnichova.

Josef Zinnbauer tak vlastně prožil na lavičce týmu z přístavního města coby hlavní kouč povedený bundesligový debut. K výsledku pomohli i dva čeští reprezentanti - Jaroslav Drobný, který však možná trochu překvapivě byl v zápase tím méně zaměstnaným brankářem, a v 67. minutě se do hry dostal také Petr Jiráček.

Hráči Hamburku hráli v prvním poločase jako vyměnění. Tedy ve srovnání s výkony z loňské a z počátku letošní sezony. Jedinou střelu hostů z Bavorska tak obstaral po Rafinhově přihrávce Claudio Pizarro, jenž to z voleje zkoušel na bližší tyč, ale minul. Domácím nabídl první příležitost po svém typickém vyběhnutí mimo pokutové území Manuel Neuer. Nicolai Müller se pak nikterak nerozpakoval a z dálky nakopl balon směr odkrytá branka. Jenže ke škodě HSV z toho byla jen boční síť.

Německý reprezentační brankář a čerstvý mistr světa se však z této chyby nepoučil a nadále vybíhal daleko od branky. Jeho protihráči toho však nedokázali využít a spoluhráči se zase rozhodli, že bude lepší držet míč na polovině soupeře. A tak, po čtyřiapadesáti minutách, zamířili fotbalisté Bayernu poprvé mezi tři tyče. Jmenovitě to byl Philipp Lahm, avšak Jaroslav Drobný byl pozorný.

Na hřiště se pak dostali i Mario Götze a Xabi Alonso, které nechal Pep Guardiola po duelu Ligy mistrů proti Manchesteru City jen na lavičce. Jejich přítomnost na hrací ploše však byla setsakramentsky znát a hosté začínali mít ještě větší převahu. Paradoxně však mohli inkasovat, když tečovaný centr Heika Westermanna jen velmi těsně přeletěl břevno Neuerovy svatyně.

Bývalý gólman Schalke v nastaveném čase ještě jednou vyběhl do pole, tentokráte až prakticky do středového kruhu. Znovu přišel o míč a protiútoku domácích zabránil jenom tím, že zasáhl rukou mimo vápno. Učinil tak ovšem vcelku nepřehledně, tudíž unikl červené kartě od rozhodčího Christiana Dingerta. Hamburští se právem hněvali, protože místo bodu jednoho mohli klidně brát tři, které by jim v jejich situaci velice pomohly.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2

Reagovat
bayern987

0:5

Reagovat
HSV1887

3:1

NUR DER HSV !!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
martin1

Lahm musi hrat v obrane ne v zaloze - mozna by bylo lepsi kdyby Guardiola odesel - ty jeho sestavy se mi tak celkove nelibi

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola ven!Je to zabiják kvalitního fotbalu...Jeho jediný krédo je držení míče...

Reagovat
N.Gin

Tak doufam ze kluci prekvapi a pod "novym" trenerem bod uhraji. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Zmrdi zkurvení, letos už mi podruhé posrali tiket, vyjebanci

Reagovat
smazaný uživatel

hezky jsi to napsal kdo ti poroučel na ně dávat

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto přesně, a toho španělského šmejda, kterej má za úkol BAYERN zkurvit, toho bych prokop jak hadráka až by zazvonil ! To je ten ZMRD ! Vyhodit ho je JEDINÁ šance jak zachránit FOTBAL . Na tohle se nedá dívat !! Naprostá sračka , kterou nabízel už v Barceloně . Dostal od BAYERNU ČTYRÁKA a teď se zato mstí . Kroos , Mandžukič a další před ním radši utekli a brzy budou chtít odejít další , protože jim prakticky zakázal střílet pod pohrůžkou vyřazení ze sestavy . Je to ZKURVYSYN a čumí debil jak raněný zvíře .

Reagovat
smazaný uživatel

že bych až tak prožíval zápas bayernu to určitě ne, a takhle se kvůli tomu rozčilovat to se jen tak nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím to samý...Bayernu fandím už od roku 76 a tohle mě znechutilo,to že angažovali Pepa...To už by byl lepší Fanda Straka...

Reagovat
HSV1887

Snad si nečekal, že Bayern porazí HSV

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele