4. kolo
20.09.2014 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

FC Augsburg - Werder Brémy 4:2

Brémy si v Augsburgu připsaly první porážku v sezoně, neutrální fanoušci však museli být spokojeni - v divokém zápase viděli celkem šest branek. Werder šel do vedení jako první, nakonec to ale na body nestačilo..

Úvodní trefu zápasu si připsal Davie Selke, Augsburg však otočil ještě do poločasu - vyrovnával Daniel Bauer, těsně před přestávkou se pak z penalty prosadil Paul Verhaegh. Další penalta se urodila na druhé straně v 57. minutě a Franco di Santo vyrovnal na 2:2. Zápas spěl k remíze, pak ale domácí udeřili - v závěru rozhodl o výhře přesnou hlavičkou Tobias Werner, na konečných 4:2 upravoval Tim Matavž. Svěřenci Markuse Weinzierla se tak probili do vrchní poloviny tabulky.

Selke, který před pár dny podepsal novou smlouvu do roku 2018, nastoupil v základní sestavě, a vloženou důvěru trenéru Robinu Duttovi rychle splatil - po pasu Santiaga Garcíi zblízka sklepl míč do brány. Pro devatenáctiletého hráče šlo o jeho první bundesligový gól kariéry.

Hosté se však z jeho trefy neradovali dlouho; do deseti minut bylo srovnáno. Halil Altintop si poradil hned se dvěma obránci a předložil míč Baierovi, který jej napálil přesně k zadní tyči. Šanci navrátit Brémám vedení měl hned krátce nato Fin Bartels, jehož střelu tečoval bránící Ragnar Klavan, brankář Marwin Hitz však předvedl excelentní zákrok.

Druhý Bartelsův zápis do utkání dopadl ještě mnohem hůře - po jeho faulu na Raúla Bobadillu, bez nějž by se útočník ocitl sám před bránou, se kopala penalta. K jejímu zahrání se postavil Verhaegh a nezaváhal. Bartels mohl být rád, že vyvázl pouze se žlutou kartou, a Brémy z toho nakonec profitovaly, když byla na druhé straně odpískána desítka naopak po faulu na něj. Také di Santo z puntíku proměnil a vyrovnal na 2:2.

Ani jeden z týmů se nechtěl smířit s remízou a oba trenéři tak střídáním podpořili ofenzivu. Tento tah vyšel lépe domácím - střídající Caiuby napálil břevno, od nějž se míč odrazil do cesty Wernerovi, jehož hlavička našla brémskou síť potřetí. Namísto dalšího srovnání skóre pak Werder ještě jednou inkasoval těsně před finálním hvizdem; Werner obelstil gólmana Raphaela Wolfa a nahrál Matavžovi, který dorážel do prázdné.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu ten kurz na hosty ... ještě neztratili bod a to hráli dvakrát venku a bod z Leverkusenu po přestřelce to se počítá, zatímco Augsburg porazil nepřesvědčivě a chybou rozhodčích pouze nevýrazný Frankfurt ... kurz okolo 4,00 na hosty to stojí za ten risk ...

Reagovat
stas87

v Augsburgu sa nam nehra dobre,domaci nas vzdy zatlacili a vytvarali si vela sanci,favoritom su..kurz malinko prestreleny ale snad s bod dovezieme na sever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele