Bundesliga - souhrn 34. kola

14.05.2016, 17:29
Komentáře a souhrny
Stuttgartu se zázrak nepovedl a po prohře 1:3 se VfB oficiálně loučí s první ligou. Naopak Werder klíčový duel s Frankfurtem zvládl, sám zůstává a soupeře posílá do baráže. Hoffenheim se musel modlit za příznivé výsledky vedle, protože sám domácí zápas se Schalke vůbec nezvládl. Hertha nakonec končí až sedmá, když pouze remizovala s Mainzem...

Bayern Mnichov - Hannover 96 3:1

14.05.2016 15:30

Góly: 12. Robert Lewandowski, 28. Mario Götze, 54. Mario Götze - 66. Artur Sobiech

V zápase mistrovského Bayernu Mnichov se sestupujícím Hannoverem 96 šlo v podstatě už jenom o to, jestli Robert Lewandowski dosáhne na mezu třiceti vstřelených branek za sezonu. Polský střelec před utkáním řekl, že Bayern bude chtít pro fanoušky předvést "dobrou show se spoustou gólů". Jako první to zkoušel po nakrátko rozehraném přímém kopu z otočky Arturo Vidal, ale o kousek minul. Hned v následující (dvanácté) minutě přišla ona slavná chvíle pro Roberta Lewandowskiho.

Thiago Alcantara přihrál Comanovi, jenž z pravé strany posílal před bránu na Götzeho, kolem něhož byli však hráči Hannoveru a po zásahu jednoho z nich se balon odrazil k polskému reprezentovi, jehož střele výrazně pomohl do sítě Waldemar Anton - 1:0. Třicet gólů v Bundeslize vstřelil naposledy Dieter Müller v dávných dobách, konkrétně v sezoně 1976/1977.

A Bayern útočil dál. Anton srazil Comanovu střelu tentokráte správným směrem. Pak se k sólu odhodlal Mario Götze a všemu chyběl jenom ten gól. Následně pálil Klaus a zasahoval Neuer a v pádu dorážel Iver Fossum, ale jen na horní síť. Ve 28. minutě se rozeběhnul Götze a dostal přihrávku od Kingsleyho Comana. Ve vápně obloučkem přehodil Ron-Roberta Zielera a Lewandowski si dával pozor, aby balon nezasáhnul, jelikož pak by se s největší pravděpodobností pískal ofsajd - 2:0.

Sám sedmadvacetiletý rodák z Varšavy to znovu zkoušel ve 35. minutě, ale nic z toho nebylo. A Coman? Ten o dvě minuty později trefil po centru z levé strany jenom tyčku. Před poločasem ještě zaváhal Anton. Takže Bayern odcházel do šaten s dvoubrankovým vedením, které se mělo ve druhé půli dále navyšovat.

Domácí však přidali pouze jeden gól. V 54. minutě k němu Götzemu namazal Albornoz, když předvedl naprosto chabý odkop po rohovém kopu mnichovského celku. Střelec zlatého gólu z finále mistrovství světa v Brazílii to v Allianz Areně trefil přesně k bližší tyči - 3:0. V 59. minutě to zkoušel Prib, nicméně gól z toho nebyl.

Toho se totiž Hannover dočkal až v 66. minutě. Ceyhun Gülselam poslal oblouček za obranu, kde pak pravačkou podél Neuera usměrnil míč do sítě Artur Sobiech a minimálně na rok zaznamenal poslední bundesligovou trefu v podání Hannoveru - 3:1. I proto, že hned poté Prib nevyužil chyby hráčů Bayernu.

Ve zbytku zápasu to ještě zkoušeli Ribéry a Vidal, jehož famózně vychytal Zieler. Místo Hannoveru a Stuttgartu tedy míří do německé nejvyšší soutěže SC Freiburg a RB Lipsko. Oproti tomu bavorský klub čeká ještě jeden zápas. Samozřejmě, že jde o finále DFB-Pokalu, ve kterém se na Olympijském stadionu v Berlíně střetne s Borussií Dortmund.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 2:2

14.05.2016 15:30

Góly: 11. Gonzalo Castro, 75. Marco Reus - 27. Anthony Modeste, 43. Miloš Jojić

Borussia Dortmund získala z posledních dvou ligových kol jediný bod, to ale nic nemění na tom, že prožila přímo excelentní sezonu. Žlutočerní se s věrnými fanoušky rozloučili remízou 2:2 s Kolínem a uhájili tak celoroční domácí neporazitelnost, přestože Kozlové ještě v poločase vedli 2:1..

Kouč Thomas Tuchel se rozhodl uctít poslední zápas sezony před vyprodaným Signal Iduna Parkem nasazením silné sestavy, ačkoliv Borussen ještě čeká finále poháru proti Bayernu - a toto rozhodnutí se vyplatilo už po jedenácti minutách. Gonzalo Castro vyslal nechytatelnou technickou střelu do vinglu a brankář Thomas Kessler mohl pouze zatleskat. Byla to první střela domácích na branku.

Po brzkém vedení si Borussia v poklidu kombinovala a určovala tempo hry. Tuchelovo rozhodnutí hrát na tři obránce se však nakonec nevyplatilo; kolínští totiž nečekaně brzy našli efektivní recept a ještě do pauzy skóre otočili. Stačily k tomu dva brejky. Ten první proměnil Anthony Modeste, když doklepával do branky po výborné akci Marcela Risseho. Ten druhý chladnokrevně zakončoval Miloš Jojić, mimochodem bývalý hráč Dortmundu.

Domácí stále hrozili, před změnou stran se do dobrých šancí dostali hvězdy Reus s Aubameyangem, úspěch to ale nepřineslo. Kozlové se rychle dostali do tempa a ukázali, že jejich vysoké tabulkové postavení není náhodou; velkou roli v tom hrál právě Modeste, který dnes odehrál vynikající zápas. Mohlo to být z jeho strany ještě lepší, kdyby jeho impozantně zvládnutý souboj s Hummelsem vyústil ve třetí branku. Pawel Olkowski však s touto nabídkou pohrdnul, když pálil přímo do Romana Bürkiho.

Další Modesteho ránu musel švýcarský gólman vyrážet konečky prstů; to už běžela druhá půle a zdálo se, že Kolín v poslední možnou chvíli přece jen přeruší domácí neporazitelnost. Jenže Dortmund se nevzdal. K rozehrání přímého kopu se šestnáct minut před koncem postavil Marco Reus a nechytatelnou ránou stanovil konečné skóre 2:2. Oba týmy tak končí sezonu na stejné pozici, ze které do vzájemného zápasu vstupovaly - Dortmund je druhý, Kolín devátý.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - FC Ingolstadt 04 3:2

14.05.2016 15:30

Góly: 31. Charles Aránguiz, 37. Kevin Kampl, 61. Stefan Kießling - 16. Mathew Leckie, 69. Moritz Hartmann (pen.)

Bayer Leverkusen si i bez Chicharita poradil s Ingolstadtem. Sezonu tedy zakončí na čtvrtém místě, k čemuž mu stačilo 60 bodů, tedy o bod méně, než minulý rok na čtvrtou příčku. Na tuto hranici se přitom Die Werkself dostali počtvrté za sebou, což je úctyhodné vysvědčení. Ingolstadt se po postupu usadil na jedenácté pozici.

Ve 12. minutě se v první větší šanci zápasu ocitl Matthiew Leckie, ale jeho hlavička nakonec mířila těsně mimo. Pětadvacetiletého Australana to však mohlo mrzet jenom čtyři minuty. Pak totiž Danny da Costa poslal dopředu dlouhý balon, Lezcano v souboji přetlačil Ramahla a šel sám na brankáře Krešiće. Před ním ale ještě ťuknul balon doleva na Leckieho, který dával do prázdné - 0:1.

Ve 23. minutě zahrávali hosté přímý kop. Centr z něj se dostal až k Moritzi Hartmannovi, jenž přestřelil. Díky tomu mohl Leverkusen ve 31. minutě vyrovnat. Julian Brandt trochu povodil na hraně pokutového území ingolstadtskou obranou, pak přiťuknul do něj Charlesi Aránguizovi, jenž vnější šajtlí pravé nohy překonal Nylanda, jenž nakonec dostal přednost před Ramazanem Özcanem - 1:1.

Tři minuty poté Brandt těsně nedosáhnul na Kamplovu pobídku. Ale za další tři minuty už Bayer vedl. Hráči šli do brejku, takže Matip zastavil za cenu faulu Bellarabiho. Ten rychle vstal a rozehrál do prava na Kevina Kampla. Míč z jeho kopačky potom našel cestu za Nylandova záda - 2:1. Zřejmě oprávněné protesty Ingolstadtských byly marné.

V závěru poločasu ještě propásl šanci Markus Suttner. Po změně stran šli Schmidtovi svěřenci znovu do brejku, ale da Costa předvedl výborný obranný zákrok. V 61. minutě ale domácí přeci jen vedli už o dvě branky. Bellarabi našel Kampla a rozběhl se do šestnáctky. Zmíněný spoluhráč mu tam balon poslal zpátky. Leverkusenská osmatřicítka však sama nezakončovala. Místo toho ťukla míč Stefanu Kiesslingovi, který doklepával do prázdné - 3:1. Pro někdejšího spolehlivého střelce šlo o pátou přesnou trefu v sezoně.

V 69. minutě přišlápnul Aránguiz ve vápně pronikajícího Lezcana. Rozhodčí Guido Winkmann nařídil pokutový kop, jehož exekuce se ujal Mortiz Hartmann. Z kroku zamířil pravačkou do levého rohu, zatímco David Yelldell, jenž krátce po příchodu z šaten vystřídal mezi třemi tyčemi Daria Krešiće, si vybral opačnou stranu - 3:2. Hartmann se v tomto ročníku střelecky prosadil celkem dvanáctkrát.

Šance byly v BayAreně k vidění i nadále. Ten samý Moritz Hartmann orazítkoval o chvilku později tyč a následně proti němu zasáhl Yelldell. K dorážce se dostal Lezcano, jenže místo střely "do gólu" zamířil nad. V 74. minutě dostal paraguayský útočník Dario Lezcano kulatý předmět za brankovou čáru, ale protože stál v ofsajdu, bylo to pořád 3:2.

A tak to také zůstalo až do závěrečného hvizdu. I proto, že Bellarabi, ač obešel Nylanda, ztroskotal na obránci Marvinu Matipovi, jenž odklízel z brankové linie. A také kvůli tomu, že se ingolstadtský Orjan Nyland v závěrečné desetiminutovce činil proti střelám Juliana Brandta a znovu Karima Bellarabiho. Pro Die Schanzer to byla čtrnáctá porážka, kdežto Die Werkself mohli oslavit osmnáctou výhru.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 3:1

14.05.2016 15:30

Góly: 11. Maximilian Arnold, 29. André Schürrle, 90+2. André Schürrle - 78. Daniel Didavi

Druhým sestupujícím z 1. Bundesligy je dle očekávání Stuttgart. Tradiční klub nevyužil ani poslední příležitost k záchraně, na půdě favorizovaného Wolfsburgu prohrál 3:1 a nejvyšší soutěž opouští po čtyřiceti letech. Je až k nevíře, že Schwaben přesně v tuto dobu před devíti lety slavili mistrovský titul.

Všichni ve Stuttgartu samozřejmě vědí, že si sestup neprohrály v tomto utkání, v němž nepředvedli špatný výkon, kvalita však byla jednoznačně na domácí straně. První gól padl v 11. minutě po typické akci Wolfsburgu - rychlá kombinace na jeden dotek, následný centr z levého křídla a nekompromisní zakončení, tentokráte v hlavní roli nahrávající Marcel Schäfer a zakončující Maximilian Arnold.

O chvíli později měl na kopačce další gól Max Kruse, tváří v tvář Mitchellu Langerakovi ale neuspěl. Druhou trefu přidal až André Schürrle - rychlý brejk táhl Daniel Caligiuri, předložil míč doprava právě na Schürrleho a ten si s vyběhnuvším Langerakem už věděl rady. Australský brankář se zase vyznamenal o pár minut později, konečky prstů totiž vytlačil mimo tři tyče pokus Seguina.

Hosté o sobě dali poprvé výrazně vědět až chvíli před odchodem do kabin, Martin Harnik ale v obrovské šanci svou střelu pouze otřel o břevno. Naději na zvrat dal Schwaben až dvanáct minut před koncem základní hrací doby Daniel Didavi, který se trefil parádně z volného přímého kopu. Jenomže definitivní slovo měl opět André Schürrle, jehož do samostatného úniku vyslal krásným pasem Julian Draxler a bývalý hráč Chelsea či Leverkusenu nezaváhal.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hamburger SV 1:3

14.05.2016 15:30

Góly: 11. Alfred Finnbogason - 36. Michael Gregoritsch, 62. Nicolai Müller, 74. Michael Gregoritsch

V duelu mezi Augsburgem a Hamburkem dnes už prakticky vůbec o nic nešlo a konečné vítězství hostů 1:3 tak pořadím v tabulce nijak závratně nezamíchá. Skóre sice otevřel domácí Alfred Finnbogason, hosté ze severu Německa ale dokázali výsledek i díky dvěma zásahům Michaela Gregoritsche otočit.

Dnešní utkání bylo významné především kvůli loučení dvou velkých postav nejen německého fotbalu. Svůj poslední zápas totiž odpískal rozhodčí Florian Meyer, který první a druhou nejvyšší německou soutěž soudcoval dvacet let. Od roku 2002 až 2013 figuroval na listině arbitrů s odznakem FIFA, jako čtvrtý rozhodčí dohlížel na dodržování pravidel během finále Ligy mistrů 2007 a podíval se také na mistrovství Evropy 2012. Kopačky na hřebík pověsil rovněž brankář Alexander Manninger, odchovanec Salzburgu a fotbalový světoběžník, jenž během své kariéry získal anglický i italský titul.

Mezi třemi tyčemi HSV dnes namísto Reného Adlera či Jaroslava Drobného nastoupil Tom Mickel a svou bundesligovou premiéru nezačal příliš šťastně. V 11. minutě se totiž nedohodl s Djouroem, jenž těsně před rukama sedmadvacetiletého brankáře míč mírně přizvedl a Alfred Finnbogason neměl problém skórovat. Mickel však své zaváhání později napravil, když nejprve zlikvidoval hlavičku Maxe a později se blýskl i proti ráně Finnbogasona přímo z voleje.

Hamburku se podařilo srovnat v 36. minutě, tehdy se totiž k přímému kopu z nějakých dvaceti metrů postavil Michael Gregoritsch a krásným obloučkem překonal Marvina Hitze. A obrat byl dokonán po hodině hry - Gregirutsch prodloužil rohový kop Bahouie na zadní tyč, kde číhal Nicolai Müller a hlavou doklepl balón do sítě. Gregoritsch si tak dnes připsal (hokejovou terminologií) bilanci 2+1, čtvrt hodiny před koncem se totiž po zmatcích v domácí obraně ještě jednou prosadil.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 1:0

14.05.2016 15:30

Góly: 88. Papy Djilobodji

Přímý souboj o záchranu mezi Brémami a Frankfurtem nabídl velké drama. Vzhledem k jednoznačnému průběhu souběžně hraného utkání mezi Wolfsburgem a Stuttgartem si byly oba týmy vědomy, že už jim sice nehrozí přímý sestup, barážový duel o všechno si však chtěli odpustit obě mužstva. Definitivu setrvání v 1. Bundeslize nakonec ukořistil Werder, jemuž vítězství zajistil v závěru důrazný Papy Djilobodji.

Domácí přitom měli od začátku namále a dlouho to vypadalo, že se nevyzpytatelného barážového souboje s Norimberkem zúčastní právě oni. Dvěma výbornými zákroky se v úvodní dvacetiminutovce blýskl brankář Felix Wiedwald. Nejprve po rohu Djakpy fantasticky vyškrábl hlavičku Anise Ben Hatiry a později neméně bravurně zlikvidoval ránu Makota Hasebeho.

Brémy se do větších šancí dlouho nedostávali. V 37. minutě mohl zaváhání Lukáše Hradeckého potrestat Levin Öztunali, dvacetiletý záložník se nerozpakoval a přímo z voleje se opřel do míče, opuštěnou branku ale vysoko přestřelil. Öztunali stál u zrodu také další, ještě mnohem větší příležitosti, když dokázal projít přes několik protihráčů a po následném centru se na zadní tyči ocitl zcela osamocený Junuzović, střela mu ovšem vůbec nesedla a skóre se tak neměnilo.

Rozhodnutí přišlo až v 88. minutě. Právě rakouský reprezentant Zlatko Junuzović rozehrával volný přímý kop, na nadýchaný centr si naběhl Claudio Pizzaro, jeho hlavičku vrátil zpět před bránu střídající Anthony Ujah a Papy Djilobodji doslova dotlačil balón do sítě. Kmenový hráč Chelsea pak logicky upustil uzdu svým emocím a celý stadion jásal s ním. Co naplat, že Pizzaro v době přihrávky stál v drobném ofsajdu...

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Schalke 04 1:4

14.05.2016 15:30

Góly: 41. Mark Uth - 7. Klaas-Jan Huntelaar, 14. Eric Choupo-Moting, 56. Leroy Sané, 89. Fabian Schär (vl.)

Trenér André Breitenreiter své působení na lavičce Königsblauen ukončil se ctí, jeho svěřenci zvítězili na půdě Hoffenheimu vysoko 1:4. Navzdory výsledku se dnes v Rhein-Neckar Areně hrál vyrovnaný zápas s mnoha šancemi na obou stranách a dá se říct, že konečné skóre je vzhledem k průběhu utkání pro domácí kruté.

Svěřenci Juliana Nagelsmanna sice již měli jistou záchranu, nicméně svým fanouškům se za celosezónní podporu chtěli odvděčit dobrým výkonem. Do vedení mohli jít už v 5. minutě, kdy si na dlouhý pas Schweglera naběhl Kadeřábek, po jehož centru ovšem Elyounoussi prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Naopak Schalke se povedlo udeřit hned z první větší příležitosti. Na pas Belhandy si naběhl Klaas-Jan Huntelaar, který na malém vápně předskočil váhajícího obránce a zblízka nedal Jensu Grahlovi, který dnes dostal přednost před odpočívajícím Oliverem Baumannem, nárok zasáhnout. Dvojka Hoffenheimu se pak zrovna nevyznamenala, když špatně vyběhla na kolmici Matipa, Maxim Choupo-Moting brankáře bez problémů obešel a zavěsil do prázdné klece.

Domácím se povedlo snížit ještě do přestávky. Andrej Kramarić se po levé straně dostal do šesnáctky, Elyounoussi pak našel před bránou volného Marka Utha a ten vykřesal jiskřičku naděje. Druhé dějství začalo zaváháním Ralfa Fährmanna, který centr Elyounoussiho krotil jako horký brambor a dle opakovaných záběrů chyběly milimetry, aby se balón ocitl celým objemem za brankovou čarou.

Svůj talent potom sinsheimskému publika předvedl v plné své kráse Leroy Sané, který při své typické individuální akci poslal Ermina Bičakčiče nejprve na párek a poté taky pro noviny, načež následně s chladnou hlavou zvýšil na 1:3. Gólový účet zápasu uzavřel v závěru Fabian Schär, když si nešťastně za záda vlastního brankáře srazil centr Alessandra Schöpfa.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 0:0

14.05.2016 15:30

Góly: -

Zápas mezi Mohučí a Herthou nepřinesl ani jeden gól. To znamená, že svěřenci Martina Schmidta poputují spolu se Schalke rovnou do základní skupiny Evropské ligy, zatímco ti, které vede Pál Dárdai, budou muset projít kvalifikací.

Domácí začali v Coface Areně lépe a Rune Jarsein se musel už ve 3. minutě činit proti pokusu Karima Onisiwa. Následně střílel přímo na berlínského gólmana Jhon Córdoba a do třetice neuspěl Onisiwo. O sedm minut později měl blízko ke gólu Valentin Stocker, leč nakonec z dobré šance nic nebylo. Ve 31. minutě musel Karius uklízet před Kalouem.

A o deset minut později udělal tečku za první půlí (co se dobrých příležitostí týče) hostující Mitchell Weiser, nicméně jeho pokus se nakonec mezi tři tyče nevešel. Druhý poločas se nese ve znamení sedmi žlutých karet, přičemž Niklas Stark z Herthy obdržel v 87. minutě druhou za nedovolené zastavení Juliana Baumgartlingera a putoval do šatny.

Co se šancí týče, jednu těsnou měl v 59. minutě Jhon Córdoba. Jeho hlavičce chyběly centimetry. Hned poté se k míči na druhé straně dostal Valentin Stoker, ale Loris Karius, o něhož má údajně zájem Liverpool, byl pozorný a připravený. V samotném závěru mohučská jednička ještě jednou obrala o balon Salomona Kaloua.

Na poslední minutku vyběhnul na trávník po více než roční pauze Kolumbijec Elkin Soto a domácími příznivci byl přivítán hlasitým jásotem. Takže bývalý klub Zdeňka Pospěcha uhájil šestou příčku a Hertha může být po zpackanějším jaru ráda za to, že o DFB-Pokal budou na jejím stadionu Bayern Mnichov a Borussia Dortmund.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Borussia Mönchengladbach 0:2

14.05.2016 15:30

Góly: 31. Thorgan Hazard, 63. André Hahn

V zápase, v němž víceméně už o nic nešlo, potvrdil Gladbach roli papírového favorita a výhrou 2:0 v Darmstadtu definitivně stvrdil čtvrtou příčku, která znamená kvalifikaci do předkola Ligy mistrů. Domácí nováček však nemusí příliš smutnit, záchranu má totiž v kapse. Pro Borussii šlo o první venkovní výhru od 11. kola; o góly se postarali Thorgan Hazard (31') a André Hahn (62')..

Gladbach měl už před startem čtvrté místo prakticky zajištěné, k definitivní matematické jistotě mu však stačil jediný bod. A kouč André Schubert se od začátku postaral o to, aby v tomto ohledu skutečně neexistovaly žádné pochybnosti. Hříbata nasadila od první minuty vysoké tempo a Hahn v první šanci napálil břevno. Naopak Darmstadt klasicky zalezl před vlastní vápno a soustředil se na úpornou, bojovnou defenzivu.

Po půlhodině hry se hosté konečně dočkali zaslouženého průlomu - a postaral se o něj Hazard, který dnes předvedl po všech stránkách vynikající výkon. Mladý Belgičan zpracoval míč poté, co Granit Xhaka s Jonasem Hofmannem obelstili domácí defenzivu, v samostatném nájezdu obešel gólmana Łukasze Zalusku a suverénně zakončil.

Po změně stran byla dominance Borussie snad ještě výraznější; v tuto chvíli už nebylo pochyb o tom, kdo získá všechny tři body. Jedinou otázkou zůstávala výše konečného skóre. Pojišťující trefu Hříbat nakonec přidal Hahn: Patrick Hermann vyslal pas od zadní tyče a Hahn hlavou zvýšil na 2:0. V dalších minutách už se nestalo prakticky nic. Hosté s naprostým klidem kontrolovali pohodlný náskok, zatímco domácí dohrávali pasivně s vědomím, že jejich bundesligová existence není nijak ohrožena.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov34284280:1788
2.Borussia Dortmund34246482:3478
3.Bayer Leverkusen341861056:4060
4.Borussia Mönchengladbach341741367:5055
5.Schalke 04341571251:4952
6.1. FSV Mainz 05341481246:4250
7.Hertha BSC341481242:4250
8.VfL Wolfsburg341291347:4945
9.1. FC Köln3410131138:4243
10.Hamburger SV341181540:4641
11.FC Ingolstadt 043410101433:4240
12.FC Augsburg349111442:5238
13.Werder Brémy341081650:6538
14.SV Darmstadt349111438:5338
15.TSG Hoffenheim349101539:5437
16.Eintracht Frankfurt34991634:5236
17.VfB Stuttgart34961950:7533
18.Hannover 9634742331:6225

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (191)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobře Werder, škoda Stuttgartu. Snad to teď aspoň uhraje v baráži ten Nürnberg. Stačí, že se budem muset koukat na Ingolstadt, Darmstadt a Leipzig, nemusí tam strašit ještě Frankfurt..

Reagovat
Rudnevs

Skôr by tam nemusel strašiť Der Club.

Reagovat
Rudnevs

Kat Stuttgartu. Hertha nakoniec 7. Hamburg a Darmstadt tiež vysoko nad očakávania.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako je to vlastne s postupujúcimi do EL? Hertha ide do predkola?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
Rudnevs

Myslím, že ide rovno. (Pokal)

Reagovat
smazaný uživatel

čo Pokal?

Reagovat
Rudnevs

No, že vďaka Pokalu pôjde Hertha do predkola. ( pôvodne som myslel že priamo do EL )

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka poháru môžeš ísť do EL len keď ho vyhráš (niekedy mohol ísť aj porazený finalista, ale to už neplatí), Hertha nie je ani vo finále pohára....

Reagovat
Rudnevs

Ak víťaz Pokalu už v európe hrajú, ide do predkola EL siedmy klub Bundesligovej tabuľky. ( nie som si úplne istý )

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

No veď to isté píšem ja. Ale už chápem ako si to myslel....len nejde do skupiny

Reagovat
Rudnevs

No, tak

Reagovat
smazaný uživatel

Do skupiny EL by malo ísť Schalke a Mainz. Hertha predkolo

Reagovat
Rudnevs

Si to pomerne pokazila Hertha.

Reagovat
smazaný uživatel

ŠKoda, veril som že bude Hertha hrať LM a v závere si to veľmi dojebali

Reagovat
Rudnevs

Slovník ...

Reagovat
smazaný uživatel

Prepáč za vulgarity ale som dúfal že to lepšie dotiahnu. Mali to tak parádne rozbehnuté a nakoniec až 7. Hlavne kôli Pekaríkovi som im prial LM

Reagovat
Rudnevs

Hrať LM, by bolo moc náročné. Myslím, že predkolo EL je tak akurát. Pekarík už LM hral. Nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aby sa teraz nezlanáril Peky na ten Leicester, teda pokiaľ tam bude hrať základ tak budem rád, ale vieme ako to v anglických kluboch aktuálne chodí, hráči sú tam len tovar a môžu si dovoliť každé prestupové kúpiť nového hotového hráča takže trpezlivosť tam nebude ak by sa nechytil hneď.

Reagovat
Rudnevs

Leicester je jeden z mála sympatických Anglických klubov a vyjadrili sa, že žiadne veľké nakupovanie nebude. A 1.FC Koln by to nevadilo, keďže jeho obľúbené kluby zahrňajú aj Leicester.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že na LM káder nemajú bohužiaľ, ale tak po posílení by v EL mohli niečo dosiahnuť...

Reagovat
Rudnevs

Vzhľadom na sklenenosť hráčov Bayernu, neodporúčam oslavovať.

Reagovat
cologneFC

Nemusis sa bat, tam sa oslavovat urcite nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, ostatně ani není co oslavovat. Titul vyhráváme každý rok a kdyby náhodou jednou ne, koupíme Dortmund i se stadionem a zase to bude příští rok ok.

Reagovat
Rudnevs

Práveže sa oslavovalo.

Reagovat
cologneFC

Vies ako vyzeraju naozajstne oslavy?

Reagovat
Rudnevs

Myslím na štadióne... to oblievanie pivom atď

Reagovat
smazaný uživatel

Oblievanie pivom je u každého tímu, ktorý získa titul nie len na Bayerne on myslel také oslavy, že ľudia vyjdu do úlic, radujú sa... niečo ako Werder Alebo Dortmund :D ono v Dortmunde keď získali titul boli ľudia na šrot ešte ďalší týždeň pokial viem

Reagovat
Rudnevs

A načo je to dobré?

Reagovat
smazaný uživatel

tiež pravda lenže v Mníchove sú oslavy na prd hlavne preto lebo väčšína ich fanúškov čaká, resp. vie od prvého kola že získajú titul. Ale tohto roku ich DOrtmund našťastie mierne prehnal, o titule bolo definitívne známe až pred týždňom ja dúfam že už ďalšiu sezónu neostane len u naháňana a že BVB vyhrá titul. + by sa tam mohli ešte zapojiť napr. Monchengladbach alebo Wolfsburg

Reagovat
Rudnevs

SCHALKE !!! S Heidelom a Weinzierlom čakám titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund!!! Je to môj druhý najobľúbenejší klub:-)

Reagovat
Rudnevs

Ale asi máš pravdu

Takto to teraz vyzerá v Darmstadte: https://pbs.twimg.com/media/CibyfEuWsAEn4td.jpg:large

Reagovat
cologneFC

Reagovat
stas87

Nie je co slavit,radsej zabudnut na tuto sezonu.Wiedwald 32 kol neudrzi ciste konto a teraz 2x po sebe,smiesne.A tu baraz by si niektori nasi hraci za tie vykony zasluzili zahrat.Dobre ze to Kovac neuhaluzil,orli boli este horsi ako nasi klempaci.Der Club nie je bez sance.

Reagovat
Rudnevs

Čo toľká kritika ... Dôvodov na oslavu dosť. To s tým Wiedwaldom som si ani nevšimol, že mal čisté konto.

Reagovat
smazaný uživatel

Videl si, že celý štadión slávi. Netreba sa brániť radosti....

Reagovat
stas87

Tak to ja sa branim a dovodov na to je sakra dost.Kam smerujene?K tomu aby nam stadion aplaudoval,ze sme utiekli barazi?Dakujem ale nechcem.Priserne stagnujeme,minule jaro bolo s odstupom casu suhra priaznivych okolnosti.Ved aj ten gol dnes bol dost pochybny,ak by to asistent lepsie videl,dvihne to a odmava Claudiovi ofsajd.

Reagovat
Rudnevs

Ja ho ale celkom chápem ... je to ako keď HSV pred rokom vyhralo baráž a ja som vedel, že v tej baráži budú aj o rok ( nejakou náhodou sa podarilo byť 10. ).

Je to beh na dlhé trate, toto je len čiastkový úspech.

Reagovat
smazaný uživatel

ALe HSV si tohto roku zostúpiť nezaslúžil. Posledne roky hrali mizerne a padnúť si zaslúžili no tohto roku hrali celkom pekne

Reagovat
Rudnevs

To je pravda. Keďže hrali pekný futbal, paradoxne by ma ani neprekvapilo keby zrovna teraz zostúpili.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty si fanúšik nie člen vedenia klubu, v tento deň ako je dnes sa treba tešiť a mal by to robiť každý kto je spojený nejako s klubom, zajtra treba začať pracovať a makať na tom, aby bolo lepšie, ale robiť na tom musia hlavne ľudia vo vedení

Reagovat
Rudnevs

Jaj, takže ak som to správne pochopil, mám sa tešiť, kým mám z čoho? Ja som vtedy nemohol zaspať, celú noc som rozmýšľal koho Bruno privedie a ako to bude s Kuhnem...

Reagovat
smazaný uživatel

Som na tom v týchto veciach celkom podobne

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Pozri,ja nemam problem vyjadrit radost ci si zakricat pri gole,v tom problem nie je.Ale dneska som ani nervozny nebol,ako keby ma ten zapas ani poriadne nezaujal,uplne bez emocii.To o dva tyzdne spät ci zapas v Kölnu ma uplne vtiahol.Ak by to bola plichta a my hrali baraz,citil by som to rovnako.A k dnesku..Eintracht si za dnesny vykon zasluzil prehrat,gol ani nechceli dat a spoliehali sa na to,ze to ukopu na plichtu.

Gol da Jumanji...a to je hrac,co by nas mal opustit a nemali by sme usilovat o jeho vykupenie natrvalo.Ako sa musi citit Zlatko,ked predlzil a vidi,ze s hracmi co mame to bude len o dolnej polovici tabulky.Jedine pozitivum na dnesku su nasi fanusikovia,ti boli posledny mesiac excelentni a im patri najväcsie podakovanie.

Reagovat
cologneFC

Presne tak, nebud ako fanusik Bayernu

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

tady je to na místě

Reagovat
smazaný uživatel

Veď sa kus raduj. Ja tiež fandím Werderu (síce mám rád aj HSV no Werder mám rád dlhšie). Inak aj ja som si dal po góle tričko dole, nie iba Ujah

Reagovat
Rudnevs

Ja som si po góle povzdychol a otočil som sa k môjmu šálu VfB. Ale akože lepšie ako keby mal ísť do baráže Werder, trocha som sa aj potešil.

Síce nie je to tak kritické, záchrana je dobrá vec a nadávať netreba. Ale myslím si, že na tom nie je nič na také oslavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplný súhlas. Stuttgart je teda riadna strata

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole vy se zachranite a ty misto slaveni posilas werder do baraze

Reagovat
stas87

Pretoze pristup obcas bol na facku,tragicke chyby,podcenenia superov ci roznych hernych situacii..a ja verim,ze Skripnik na to ma rovnaky pohlad ako ja. Lebo tato sezona bola jednym slovom otras.

Reagovat
smazaný uživatel

Skripnik po zápase vyzeral, že ste vyhrali titul tak neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní nevděk

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Co nějaké argumenty? Já teda, kdyby můj tým se zachránil de facto v poslední minutě, tak bych se radoval. A pak je samozřejmě čas na to, si to všechno rozebrat a podívat se, co případně by se mělo změnit. Ale psát dvacet minut po utkání neni co slavit a bejt nasranej a zapšklej, mi prostě přijde divný. Budu se těšit na reakci, pokud bude slovní a ne smajlíková.

Reagovat
Arne

Ta stasova reakce mi taky prijde lehce bizarni, ale jeste vic vtipne je to, ze na to takhle reaguje fanousek, ktery o podobnych starostech a pocitech, jez zaziva fanousek pri bojich o zachranu, nemuze vedet ani kulovy.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty nevíš ani kulový o tom, komu kromě Bayernu ještě fandím.

Reagovat
Arne

Tym, kterymu clovek opravdu fandi v pravem slova smyslu, je vzdy jenom jeden... Pokud jim neni Bayern (a z nejakeho duvodu jsi dal do nicku jiny klub), tak beru zpet.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, Bayern to není, ale na EF jsem především kvuli diskusím o Bundeslize. A kromě toho fandím hokeji, a tam je můj tým v 1.lize V pohodě, jen mně prostě stasova reakce překvapila, čekal bych radost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Me taky, na druhou stranu ji chapu... Vezmi si, kdyby ti nekdo v roce 2007 nebo 2011 tvrdil, ze mas byt rad za treti/ctvrte misto s argumentem "co my bychom za to dali". Jinak v pohode...

Co se tyce hokeje, tak jsem na tom stejne... Doufam, ze tim tvojim tymem neni Trebic.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď si si zatiaľ nepridal ani jeden obľúbený klub, dokonca ani Bayern...

Reagovat
stas87

Ty ma poznas dost dlho.V tychto veciach to mam trosku inak ako väcsina fanusikov.Dost ine by bolo,ak by sme utiekli 17 priecke a zachranili si holy zivot.Dneskom sme utiekli barazi,cize by tam bolo este 180 minut nadeje.

Reagovat
Arne

Jo, chapu, jak to mas... Dneska jsem ale videl po dlouhe dobe aspon kousek Doppelpassu a tam rikali, ze v Bremach se slavi, jako kdyby se vyhral titul.

Kdyz jsme u toho, jsi pro odchod Skripnika, popr. Eichina?

Reagovat
stas87

Nie,podla mna obaja presvedcili,ze maju na to,aby mohli pracovat v klube aj ked tato sezona bola spatna.Eichinove posledne prichody boli dobre,taky Yatabare si jednoznacne zasluzi zaklad,madar co prisiel v zime sa snad ukaze na jesen.

Co sa tyka Skripnika,tak on ukazal,ze ak hraci hraju v naprostej pohode a maju formu,tak mozu aspon zdanlivo atakatovat miesta,ktore zarucuju pohare.Do tohto stavu sa tim dostal uz,lenze na hrote mal potrebnu kvalitu.Tym nechcem povedat,ze by sucasny utok bol slaby,no ten predtym mal väcsiu kvalitu.Ak ale budeme od zaciatku novej sezony stale hrat o zachranu a progres ziadny,nebudem sa tej zmene branit.Snad ku nej ale nedojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha

Reagovat
P8P

ve finále poháru bvb a bayern ... je teda tim pádem 7. místo Herthy na EL kvalifikaci?

Reagovat
smazaný uživatel

áno

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgartu je moc škoda, nevyplatilo sa im hrať atraktívne ofenzívne a zabávať fanúšikov nemeckého futbalu....ale ešte to môže priniesť svoje ovocie, všetko bude záležať od najbližších 2 sezón, ak hneď postúpia s týmto štýlom a vletia do BL lepšie pripravený ako v posledných 2 sezónach, tak sa moje tvrdenie otočí.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, bavili svojím futbalom švábi. Lenže problém bol, že nebavili fanúšikov Stuttgartu. Úprimne si priznajme, ten čo dostane za 34 zápasov 75 (!) gólov si udržaniene nezaslúži

Reagovat
Rudnevs

HSV dostalo viac myslím pred dvoma rokmi ( dokonca myslím, že vtedy aj Hoffe )

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim na 100%, u HSV si tak istý niesom

Reagovat
Rudnevs

To bol v obrane ešte Manncienne.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka Brémy vs Frankfurt. Dopadlo to v prospech futbalu, osud nechcel dopustiť aby opustili BL až 2 tímy, ktoré slušne zabávali. Brémy bavili v tejto sezóne určite viac ako Frankfurt.

Reagovat
Rudnevs

Teraz Frankfurt musí poraziť Der Club.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam mi to je celkom jedno, ale všimol som si, že veľa ľudí bude priať Norimbergu.

Reagovat
Rudnevs

To určite, ja k FCN mám podobný vzťah ako ku FCA ( tam to vylepšujú len Burgstaller a Margreitter )... Prajem Frankfurtu, mám ich pomerne rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Obidva kluby majú skvelých fanúškov ale

Reagovat
Rudnevs

Ja sa prikláňam na stranu tých Frankfurtských.

Reagovat
smazaný uživatel

To ako dopadne baráž je mňe tohto roku pomerne jedno, no užijem si ju. Doprajem záchranu Frankfurtu stejne ako postup FCN. Skôr dúfam, že sa v druhej lige zachráni Duisburg a to už inak ako cez baráž myslím nepôjde. Ináč zajtra MSV - RB na E2, tak dúfam že si to ten paklub odnesie, Duisburg vyhrá a fanúšici na nich zabučia

Reagovat
Rudnevs

RB to už môže byť jedno, aj keby náhodou prehrali, nič sa nedeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Werder to udržal a snáď zajtra vyhraje Duisburg. Stuttgart vypadol, stejne ako ich rezerva do štvrtej ligy spoločne zo Stuttgarter Kickers, s našimi je to po prvej tretine biedne a nie inak tomu bude asi zajtra tak zajtra snad Duisburg, ked sa dnes podarilo Brémam

Reagovat
Rudnevs

No tak dúfam. Ale budú to mať ťažké.

Reagovat
REPLIKATOR

Werder!!!

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Zachytal si aj Sven Ulreich.

Reagovat
Rudnevs

Aj Alexander Nubel a Manninger

Reagovat
smazaný uživatel

Bože Kalou tam mal snáď 3 tutovky ako hrom. V Mainzi sa pekne rozlúčili s Heidelom, mal príhovor pred celým štadiónom po zápase a neudržal slzy.

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad Der Club vyřadí Frankfurt.

Reagovat
Rudnevs

NAOPAK !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že nosím smůlu. Za měsíc se stěhuju do Stuttgartu a všechny tamní týmy v prvních třech ligách sestoupily..

Reagovat
bayern987

Nastálo?

Reagovat
smazaný uživatel

na pár let, pak spíš na sever Německa

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píše expresska, čierny deň pre Stuttgart no.

Reagovat
stas87

Dadashov pekny gol V zakladnej skupine neukazal vobec nic,teraz aspon nieco.

Reagovat
smazaný uživatel

Pep Guardiola's managerial record in the Bundesliga:

102 games

82 won

11 drawn

9 lost

3 titles

80.4% win rate

Wow

Reagovat
smazaný uživatel

A vždy vypadnutie v semifinále LM

Reagovat
smazaný uživatel

'in the Bundesliga'

Reagovat
bayern987

Toni, kam de Sailer?

Reagovat
Rudnevs

Sailer asi pôjde veľmi dole, tipujem 3.BL.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

To, že Ivanovi nedali ani minútu v BL je slušný podraz....

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak až teraz pozerám, že dnes ho tam vyslali v 88.minúte aby mi zatvorili ústa. No tak aspoň niečo, môže povedať, že si kopol v BL 2 minúty. Nie ale páči sa mi, ako si všade v Nemecku vážia hráčov a aj členov realizačného tímu a vedia sa s nimi rozlúčiť, je to krásne a u nás to ešte pekných pár ročkov takto nebude, u nás odchádzajú legendy a veľké klubové postavy z klubov potichu ( u nás napríklad Papaj či Petráš v poslednom období).

Reagovat
Rudnevs

Predsa len si kopol ...

Reagovat
smazaný uživatel

stuttgart achjo

Reagovat
stas87

Tak to zvladlo acko aj rezerva. Musime z tohto stavu do buducna vytazit co najviac,to je skratka nutnost.Tutp sezonu to zvladol Grillitsch,v buducnej snad Eggestein,viac casu by mal dostat aj Sternberg na ukor Garciu.

Dakujem Levinovi za VfB a dneska za druhy polcas.Bohuzial,viac pozitivnych momentov asi nenajdem a to u nas bol dve sezony.Na zaklad Bayeru to u neho nevidim,budu ho posielat po hostovackach.

Opusti nas Jannik,takze to chce stopera.Tu sa musi Eichin vytiahnut a priviest hraca,co minimalne hned musi zapadnut a byt lidrom.Ja osobne by som sa nesnazil o Jumanjiho.Prve dva zapasy naprosto s prehladom,od tej doby chyby v rozohravke,hlupe zakroky ov vlasznom vapne a nedoraz v subojoch.Vrati sa Caldirola,takze asi on bude kandidat na IV.Roboty bude dost na leto,nieco uz mame vybavene teraz,vrati sa hraci z marodky.Snad to teda bude lepsie,tak ako som bol optimisticky pred sezonou,radsej si to odpustim a budem sa drzat sakra pri zemi.

Reagovat
Rudnevs

Caldirola sa tak úplne vrátiť nemusí ( vykúpiť ho chce Darmstadt ). Záujem máte o Bastiansa.

Reagovat
Rudnevs

OT: Mathenia a Wagner odchádzajú z Darmstadtu. Mathenia do HSV za 800 000 ( síce je už jasné, že odídu ale u Matheniu to HSV ešte nie je oficiálne )

Reagovat
smazaný uživatel

Inak čo myslíte, o koľko klesne návštevnosť na Stuttgart a Hannover po zostupe? Podľa môjho názoru to v prípade Stuttgartu až také tragické nebude, naopak-tento klub patrí medzi tie najtradičnejšie a bude na nich chodiť okolo 40 tisíc ľudí (podobne ako na nás v druhej BL). U Hannoveru to bude asi mierne horšie, už v tejto sezóne v najvzššej lige bol priemer čosi cez 40 tisíc...

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa u oboch cca rovnako ako v BL. Skôr by ma zaujímalo hráčske zloženie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover je už zopár týždňov či dva mesiace na druhú bundesligu nachystaný, rozpredá hráčov a určite vytiahne viacerých s juniorky a B tímu-oni majú skvelú akadémiu a veľa talentov tak si osobne myslím, že ich použijú a o rok sú snáď v Bundeslige.

Čo sa týka Stuttgartu, tak ja čakám kým vedenie oznámi Kramneho koniec na lavičke. Schalke už dneska stihlo oznámiť koniec Breitenreitera (urobili HOVADINU, lepsi trener v sucasnosti asi nepride - sice bez angazma su v Nemecku napr. Favre alebo Slomka tak uvidime. Ja by som tam rad Favreho ). Podme ale k Vfb: Hráči odídu jasná vec. Oni na to neboli nachystaný a budú to mať aj preto s návratom ťažšie než 96, ako už v preview na posledné kolo písal tuším cologneFC.

Reagovat
Rudnevs

Nachystaný nie sú - určite nejakých hráčov kúpia, záujem je o Rauscha ( ťažko ho Darmstadt predá ) Meiera ( zadarmo ), Heiseho ( VfB požaduje viac ako 750 000 + možnosť spätného odkúpenia ) a Bakalorza ( v prípade zostupu Paderbornu zadarmo ). Ale je pravda, źe väčšina kádru budú hráči ako Anton, Sarenren-Bazee, Sulejmani ... odísť by mali: Zieler, Sorg, Klaus, Kiyotake, Erdinc, Benschop, Gülselam ( o Schmiedebachovi sa rozhodne, Sobiech chce ostať na 2.BL ).

VfB by mohol prebrať zrovna Breitenreiter. Schalke už náhradu pravdepodobne má a je to Markus Weinzierl. Inak by Heidel nevyhodil Breiteneitera.

Hráči VfB by odísť nemuseli - Ginczek, Dié a Gentner ostávajú ( predpokladám, že aj Niedermeier a Schwaab ). Hannover je na ten zostup akosi pripravený a užívali si posledné zápasy BL. V Stuttgarte si ešte týždeň poplačú a potom budú schopný dačo riešiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Sarenren-Bazee - to je veľmi šikovný futbalista, ofenzívne ladený, často centruje a má výborný prehľad o hre (na svoj vek). Videl som ho hrať niekoľko krát a hral parádne

Reagovat
Rudnevs

Áno je dobrý. Ale aj ten Anton vyzerá nádejne ... ďalej sa z hosťovania vracia Hirsch, je tam Teichgräber, Bähre mladíkov až až

Reagovat
smazaný uživatel

Väčší pokles bude asi v Hannoveri ako v Stuttgarte, potom trošku zaváži aj to, že v 2.BL je dosť piatkových a pondelkových zápasov pre kluby.

Ale čo sa týka zatiaľ prvenstva Bundesligy v najvyššej priemernej návštevnosti na svete, tak čakám že to PL do 2-3 sezón predbehne. V lete sa sťahuje na Olympijský štadión West Ham, síce zostúpilo Newcastle (4.najvyššia priemerná návštevnosť v PL), ale čítal som, že od sezóny 2017/18 by mali hrať Tottenham a Chelsea na Wembley, Spurs zrejme len na 1 sezónu, ale Chelsea asi až na 3. Kapacitu od leta navyšuje Liverpool. Bude záležať či sa aj Stuttgart a Hannover vrátia späť hneď po roku alebo nie a či nevypadne Ingolstadt o rok. Ale PL skôr či neskôr BL asi prekoná, ten trh tam je nenasýtený furt....ako mne to nevadí, atmosféru si nekúpia našťastie.

Reagovat
Rudnevs

Inak dnes si zahral konečne raz aj tretí Slovák v BL Milan Ivana. A Garics hral celý zápas. Hahn fantastická forma, to je na repre.

Reagovat
Hokaido

Milan Ivana hraje bundesligu?

Reagovat
Rudnevs

Nie nadlho ale

Reagovat
smazaný uživatel

Za koho? Som netušil vole :D :D

Reagovat
Rudnevs

SV Darmstadt 98. Často sme sa s dorym bavili, prečo nenastupuje ... a po sezóne v Darmstadte končí.

Reagovat
db18

VfB

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sezóna utiekla jak voda.

- S 9. miestom Kolína som viacmenej spokojný, myslím že to odpovedá naším výkonom aj kvalite kádru. Vedenie robí dobrú prácu a v lete zjavne prídu posilniť z Hannoveru. Posilniť treba a v ďalšej sezóne by som chcel aby sme už zabojovali viac o EL (nehovorím sa tam dostať,na to ešte zrejme niesme pripravený ), no skončit najhoršie 8

- Bayern získal titul, škoda Dortmundu. Verím, že dajú aspoň pokal

- škoda Herthy že musí od tretieho predkola, vzhľadom na to že ešte pred mesiacom a pol mali tretie miesto v pohode vo svojich rukách

- WOlfsburg si to posral, bližšie nemá zmysel hodnotiť

- Rothosen výborná sezóna,hrali dobrý fotbal a po zásluhe sezónu v pohodičke zachránili a majú desiaty flek zaslúžene. Snáď budú v trende pokračovať a v ďalšej sezóne budú bojovať o EL. HSV!

- Brémy sa udržali, škoda že nespadli ubulenci, Augsburg, červený drak a Hoffe (aj keď sa mi páči ich hra pod novým trénerom). Je mi ľúto Stuttgartu baráž bude zaujímavá a ja nebudem nikomu fandiť

- Nemecko bude v ďalšej sezóne mat v pohároch dobré zastúpenie, hlavne LM. Je vcelku nádej že postúpia do jari všetci. Gladbach snáď kvalifikáciu v kľude zvládne a dostane dobrý los :-)

Reagovat
Rudnevs

Ja by som to zhrnul:

Vpredu očakávane Bayern, výborná sezóna od BVB, Wolfsburgu chýbal KDB a zranený Dost, Schalke veľmi premenlivé výkony, Hertha prekvapenie postupne strácala, Mainz nenápadne, Leverkusen a Gladbach moc dobré a silné tými, Kolín a Hamburg kľudný stred tabuľky, Frankfurt očakávane dole rovnako ako Werder, Darmstadt sa zachránil skvelá správa, Ingolstadt vletel do BL tých sa tak skoro nezbavíme, Hoffe mimoriadne sympatické pod Nagelsmannom, škoda VfB a H96.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa bolo minulý rok prekvapením, že s Frankfurtu odišiel Schaaf a prišiel kazisvet Veh. Pod Vehom som to čakal, no keby ostal Schaaf mohol Frankfurt hrať v hornej polke tabulky ako vlaňajšiu sezónu

Reagovat
Rudnevs

Mne sa páčilo keď Veh trénoval Eintracht prvý raz. Myslím, že ale nebude trvať dlho a Veh si robotu nájde ( Stuttgart ).

Reagovat
smazaný uživatel

Vtedy áno ale aktuálne hrajú jedno veľké hovno a zachrániť sa si nezaslúžia. Preto aj v baráži asi viac budem priať Norimberku. Je to podobne ako vlani HSV, oni hrali tiež hrozne a udržali sa tak uvidíme

Reagovat
Rudnevs

Ako to berieš, že "pôjdeme posilniť do Hannoveru" Ale reálny je v podstate už len Schmiedebach ( ktorý sa rozhoduje ) Sané je moc drahý a chce ho Hertha rovnako ako Kiyotakeho, Zieler nepríde lebo Horn ostáva.

Reagovat
fff

Chlapi z nemeckej sekcie ... Horn vs Karius, viete mi ich nejako popisat a porovnat? Dik.

Reagovat
Rudnevs

Asi viem, prečo sa pýtaš ...

Ja si myslím, že sú narovnako - cenovo aj kvalitatívne

Reagovat
db18

Letos spíš Karius, ale oba jsou to hodně kvalitní a talentovaní gólmani na podobné úrovni a ať už sáhnete po komkoliv, tak neprohloupíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď ostanú v BL, Horn pre mňa o niečo vyššie.

Reagovat
smazaný uživatel

,

Reagovat
smazaný uživatel

achjo.. stuggi

Reagovat
Rudnevs

Nevadí ... o rok späť

Reagovat
db18

...takže Kostić do BVB?

Reagovat
smazaný uživatel

je to nereálné.. ale chci ho tam (už nějakou dobu je to moje tajné přání..spolu s Raffaelem)

spíše to pro něj vidím na Leverkusen, Wolfsburg nebo Schalke

Reagovat
db18

Hlavně ať je nevykoupí RB

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla teprve odporná tečka na závěr sezony

Reagovat
smazaný uživatel

toho se nějak moc nebojím

Reagovat
Rudnevs

Raffael asi uz ostane v Galdbachu. Alebo teda pôjde za Favrem ( ktorý ešte netrénuje zatiaľ ).

Reagovat
smazaný uživatel

Cottbus to kvalitne pokašľali, to snáď neni pravda. Prehrať doma s rezervou Mainzu, ktorej o nič nešlo a Energie hrala o prežitie, tak to som práve v tomto poslednom kole nečakal. Už som im veril, keď vyhrali v Stuttgarte proti rezerve VFB (predtým nedali gól asi 5 alebo 6 zápasov) a pred týždňom vyhrali aj v Erfurte. Pád v Nemecku z 3.ligy je moc krutý, návrat bude ťažký, nestačí ani vyhrať svoju skupinu Regionalligy, treba sa prekusávať cez baráž ešte...navyše množstvo zápasov počas týždňa pri slabšej podpore, to budú problémy ako v Aachene či Essene a pod., snáď by to tak nebolo no. Stuttgarter Kickers je tiež škoda, sympatické akú majú podporu v meste kde jednoznačne dominuje VFB.

Reagovat
Rudnevs

Je mi ich ľúto. Nejaká celoštátna 4.BL by nebola od veci.

Reagovat
andrew96

No to je slušný propad týmu, který měl nedávno ambice na BL a před 8 lety ji dokonce ještě hrál. Co se tam stalo?

Reagovat
Arne

Videl jsem sestrih, to bylo jak apokalypsa behem nekolika minut... A nedivim se, z te ctvrte ligy je hrozne tezke postoupit.

Pry si Energie uz nebude moct dovolit soucasny stadion (asi ho vlastni mesto), tak bude muset ctvrtou ligu hrat nekde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to musia byť na tom finačne dosť zle teda...len niekde v diskusiách si to čítal alebo nejaký článok o tom písal?

Reagovat
Arne

Rikal mi to svagrik, ktery se bavil s nejakym clovekem, co z Cottbusu pochazi a zna se s byvalym prezidentem klubu...

Reagovat
db18

musí doufat, že pak nedostanou nějakou rezervu v play-off...

Jinak jsem teďka zjistil, že rezerva pak má snad možnost využít až tři hráče z áčka...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš kedykoľvek počas sezóny tých 3 hráčov z Ačka? Nebude to tam nejak obmedzené na počet minút, ktoré odohrali v tej sezóne za Ačko, prípadne hráči po dlhodobejšom zranení?

Reagovat
db18

Co jsem zatím slyšel tak ne, ale doufám, že žoldáci z Wolfsburgu nebudou chtít nastoupit do boje o třetí ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

No pozeral som tie tabuľky 4.líg ako to vyzerá....potešil Mannheim či "tvoj" Regensburg, im to prajem obom. Potom tam bude to Sportfreunde Lotte, ktoré nemá priemernú návštevnosť ani 1 000 na zápas. Na a rezerva Vlkov a z Mannheimom postupuje aj Elversberg - toto nevieš ako je, že postupujú 2 z jednej skupiny? To sa musí každý rok presúvať na inú skupinu zrejme. Z východu sa ešte bude rozhodovať medzi Zwickau a Berliner AK.

Reagovat
db18

Nene... Regionálliga NRW má myslím největší spádovou oblast, proto do PO postupují dva celky (protože je 5 regionálních lig, ze kterých musí vzejít 3 postupující do 3. ligy)

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu som rozumel, že z jednej skupiny musia postupovať 2 tímy, aby vytvorili 3 dvojice pre baráž. Ale o tom, že to je vždy NRW tak to je novinka pre mňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Hojbjberg Chtěl jsem, aby v Bayernu dostal šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom tomu nerozumiem, vyzerá to, že to vzdáva on sám. To sa mi na neho a jeho ambície a výroky nejak nehodí.

Reagovat
db18

takhle by snad mohl do Schalke, jestli tam vážně půjde Weinzierl (případně do Gladbachu, kteérmu by se mohl hodit... )

Reagovat
Rudnevs

V Schalke si ale tiež moc nekopol. V Gladbachu by miesta mal dosť ( myslím, že ho aj chcú dpolu s Rodem a Amirim )

Reagovat
Rudnevs

Koľko za neho Bayern chce?

Reagovat
db18

OT: Kramny má smlouvu jen pro první ligu, takže bude muset podepsat novou, pokud teda zůstane v klubu...

...fajn je, že by se mohl vrátit Kuraniy (on nebo Cacau můžou být v kabině dobrou posilou) a Großkreutz už má taky velký kecy, tak snad budou dostatečně namotivování a za rok se vrátí zpět.

Reagovat
Rudnevs

Ja si myslím, že Kramny u VfB neostane.

2.BL je väčšinou o tom, že keď už tam klub zostúpi tak omladí káder ... ale myslím, že Cacau 4.Ligu hrať nebude a Kurányi sa tiež vráti ( on predsa nie je až tak starý ).

Großkreutz teda ostáva? Dosť nečakané, myslel som že bude utekať ako prvý.

Reagovat
db18

A kdo by byl lepší pro omlazení kádru než bývalý trenér juniorů? A jako první utekl Harnik s Didavim, kteří to "vzdali" už v průběhu sezony... (a teď si myslím, že odejde Kostić, Rüdiger a Werner... u posledně jmenovaného ale doufám, že ještě zůstane)

...spíš by mne zajímalo, jestli teď náhodou nedostane kliment šanci

Reagovat
Rudnevs

To neviem, ale Kramny je už preč. Harnik ide kam? Nakoniec predsa do HSV? Rudiger ostáva v Ríme, VfB dostane 9 milónov. Kliment? To je zaujímavá myšlienka, ale keď príde Kurányi ( ktorý to v rozhovore nevyvrátil ) a možno Cacau tak skôr nie.

Reagovat
andrew96

Nevíte někdo, jestli bude na Eurosportu nějaké shrnutí sezony?

Reagovat
Rudnevs

OT:

- Kramný končí oficiálne.

- Wood prestúpil do HSV.

- Ozcan odchádza od Scahnzer ( záujem má Bayer )

Bobby #Wood wechselt von @fcunion an die Elbe&unterschrieb einen 4-Jahresvertrag bis 2020. Willkommen in Hamburg!

https://pbs.twimg.com/media/CifGboeWgAARKqK.jpg:large

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
db18

Naldo jde zadarmo do Schalke

Reagovat
Rudnevs

ČO????

Reagovat
Rudnevs

Erster Neuzugang zur kommenden Saison: #Naldo wechselt ablösefrei zum #S04. Alle Infos dazu: http://s04.de/Transfer_Naldo

https://pbs.twimg.com/media/CifXNzfWUAAfR95.jpg:large

Heidel Schalke ide na titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Wolfsburgu se zbavují přestárlých brazilských stoperů?

Reagovat
db18

Dante možná zůstane... Spíš se rozhodovalo o tom, kdo bude hrát vedle něj (tj. jestli odejde Naldo a nebo Knoche)

Reagovat
Rudnevs

Musia predsa niekoho kúpiť, Knoche je tam najlepší stopér ( divné, vzhľadom na to, že začiatkom sezóny hral 4.BL za rezervu... )

Reagovat
db18

Někdo přijde, ale bude to hráč, který se spokojí s rolí 3. stopera...

Reagovat
Rudnevs

Myslíš, že Dante bude hrať základ? Wolfsburg má záujem o Wimmera, ten by Danteho vytlačil určite.

Reagovat
Rudnevs

Už tam je na stopéra len Knoche a Dante ... ( a mladý Noah Korczowski )

Reagovat
Rudnevs

Gulselam končí v Hannoveri: "Macht's gut!" @c_gulselam54 verabschiedet sich mit persönlichen Worten: http://tinyurl.com/AbschiedGuelselam … #H96 #NiemalsAllein

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dresy jsou top a já blbec si tuhle koupil letošní

Reagovat
smazaný uživatel

Moc si přeju aby to nebyl Mariův poslední zápas za Bayern Ten kluk je génius, věřím tomu, že z něj Carlo může dostat to nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto...Filbry hovoril o tom že ak sa udržíme, po rokoch sa môžeme ocitnúť v plusových číslach, čítal som dokonca o sedemmiestnom čísle, dokonca s dvomi ciframi vpredu, veľmi tomu neverím, ale tu asi vidno že sa počítajú peniaze už aj za prestupy, ktoré sú viac-menej dohodnuté, len nie zoficiálnené. Hoci, Filbry podotkol že nie sme momentálne odkázaný na predaj hráčov.

Ďalej uviedol že predbežné čísla na budúcu sezónu už majú, pričom sa čísla zachovajú, v niektorých oblastiach hovorí o náraste. Čo ma zaujalo je sponzor. Vraj na najbližšiu sezónu je pripravený jeden sponzor, alebo iný. Viac som sa o tom nedočítal. Iba že je z Visbeku. Celkovo sa ale hovorí o pozitívach.

Celkom verím v pozitívnejšie čísla ako boli tie posledné, ale s optimizmom by som to naozaj nepreháňal a to sa bavíme len o ekonomickej stránke klubu. Na druhú stranu tá športová je na nej dosť závislá. Veľmi by sa to prejavilo v prípade zostupu, kde by nám klesli príjmy o 40,000,000 €, veľkú časť z toho (10,000,000) by tvorili len televízne práva. Je dobré že sme sa udržali z ekonomického hľadiska, čo sa týka športovej stránky, som síce fanúšik Brém, ale s predvádzanou hrou, suma sumárum, do najvyššej ligy nepatríme.

To je vec športovej stránky. Filbry sa pred sezónou vyjadril že klub sa stabilizuje cez športové úspechy, ktoré však neprišli, je mi teda záhadou či našiel počas sezóny nejaký iný model nastabilizovanie finančnej situácie, alebo to nemal skrátka spočítané...jedine za predpokladu, a dá sa o istom úspechu hovoriť, v Pokali. Alebo mu je úspechom holé prežitie v Bundeslige...

Veľmi som zvedavý čo sa v najbližších mesiacoch, do začiatku ligy, udeje. Čo sa týka posíl, myslím si, za predpokladu vyhnutiu sa dlhodobejších zranení, sa obraz kádra radikálne nezmení. Jannik odíde, je sranda že ešte pred pár rokmi ak sa udial transfer na trase Monchengladbach - Werder, to bol práve prvý menovaný klub ktorý púšťal opory ku nám, nie naopak. Junuzovič, jediný skutočný prvoligový hráč (v zmluve má zakotvené že v prípade zostupu môže odísť), teda ostane, záujem Kolnu sa isto pohyboval v reáliách skutočností ukotvených v zmluve, pochybujem že by hodili na stôl ponuku so sumou prevyšujúcou 6,000,000 miliónov. Odchádza Levin, zobudil sa neskoro, šlak ma trafí ak sa v tom Leverkusene herne prebudí a mám taký tušák, že on sa prebudí, dokonca že bude patriť medzi najlepších hráčov v lige.

Príde Eilers, teda náhrada za Levina je, podľa mňa môže byť len lepší ako Levin, ak beriem Oztunaliho pôsobenie u nás komplexne, nie za ostatné zápasy, vraj je dosť náladový, snáď to nebude nový Arnautovič, alebo Elia. Ďalej, tiež zadarmo sme získali Petsosa z Rapidu Wien, posily z rakúskej ligy mám rád, nebojím sa že nebude prínosom, snáď aj sám hráč chápe že neprichádza ako posila do základu. Vracia sa Caldirola. S Darmstadtom končí na lepšej pozícii ako my, prichádza z tímu ktorý hrával stabilné zápasy, mohol by trocha toho výsledkového kľudu priniesť aj nám, vidím ho v základe, len nech si to nepokazí. Otázna je jeho stopérska dvojička, Galvezovi neverím, Pappy odchádza, z celkového hľadiska nie je v našom záujme oň bojovať, iba za predpokladu výrazne menšej prestupovej čiastky.

Hajrovič si príde len pobaliť veci, ak nejaké ešte v Brémach má, futbalovú kvalitu si baliť určite nebude, žiadnu totiž nepreukázal a jeho návrat do Brém bude iba formalitou, končí mu zmluva, môže odísť a aj odíde. Kroos toho v Unione za 11 zápasov ukázal viac ako za 5 aj pol sezóny u nás, zmluvu má ešte na rok, sám som zvedavý čo s ním bude ďalej.

Aycicekovi zmluva u nás končí, osobne si ho viem predstaviť v slabšom 2. ligovom tíme, u nás nemá miesto. Thy prichádza zo sympatického klubu so sympatickými štatistikami, ale končí mu zmluva, snáď sa neulakomí na veľkú sumu a príjme rolu 4. útočníka.

Čo sa útočníkov týka, ako to vyskladá Skripnik keď sa Johannsson vylieči, či bude stále stavať na 4-2-3-1, 4-1-4-1, alebo príde s variantom dvoch útočníkov a posadí Claudia na lavičku.

Čaká nás náročná sezóna, dovolím si tvrdiť že náročnejšia ako táto. Musíme sa vysporiadať s faktom že na rok končí veľkej časti kádra zmluva, na ligového nováčika z Lipska, návrat Freibrugu, zotrvanie Frankfurtu, alebo návrat Norimbergu. Po rokoch, keď už teda vraj je finančná situácia stabilná, by sme sa mali začať pomaly dvíhať smerom hore...

Reagovat
Rudnevs

Pozitívne, že finančná situácia bude lepšia.

Nejaký nový sponzor? Nevieš presne kto to bude? Už dlho sa čaká, že Wiesenhof odíde.

Petsos je dobrá posila, Eilers by mohol Öztunaliho nahradiť. U Thyho neviem, akože je dobrý, ale počtom útočníkov sa rovnáte Hamburgu pomaly.

Kroos aj Aycicek by mali ostať v Unione resp. 1860. Kam ide Hajrovič, mohol by ho zobrať niekto z 2.BL. Caldirola by nakoniec mohol ostať v Darmstadte. Záujem máte o stopéra Bastiansa z Bochumu.

Reagovat
stas87

Chanturia krasny gol nebal sa ist proti presile a aj s kusom stastia zakoncil presne k zrdi.Ja som sledoval prvy polcas Union,v druhom som zapol FSV-TSV.Domaci zasluzene,chceli ovela viac vyhrat a aj vyhrali.Nakoniec im to nie je nic platne.Skoda ze sa zachranil Düssledorf,takto tych smradov uvidime v 2.BL aj buduci rok.

Reagovat
Rudnevs

Düsseldorf patrí do BL práveže. Čo ti na nich tak vadí ( Lumpi aj Latka sú už preč ).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele