34. kolo
14.05.2016 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 3:1

Druhým sestupujícím z 1. Bundesligy je dle očekávání Stuttgart. Tradiční klub nevyužil ani poslední příležitost k záchraně, na půdě favorizovaného Wolfsburgu prohrál 3:1 a nejvyšší soutěž opouští po čtyřiceti letech. Je až k nevíře, že Schwaben přesně v tuto dobu před devíti lety slavili mistrovský titul.

Všichni ve Stuttgartu samozřejmě vědí, že si sestup neprohrály v tomto utkání, v němž nepředvedli špatný výkon, kvalita však byla jednoznačně na domácí straně. První gól padl v 11. minutě po typické akci Wolfsburgu - rychlá kombinace na jeden dotek, následný centr z levého křídla a nekompromisní zakončení, tentokráte v hlavní roli nahrávající Marcel Schäfer a zakončující Maximilian Arnold.

O chvíli později měl na kopačce další gól Max Kruse, tváří v tvář Mitchellu Langerakovi ale neuspěl. Druhou trefu přidal až André Schürrle - rychlý brejk táhl Daniel Caligiuri, předložil míč doprava právě na Schürrleho a ten si s vyběhnuvším Langerakem už věděl rady. Australský brankář se zase vyznamenal o pár minut později, konečky prstů totiž vytlačil mimo tři tyče pokus Seguina.

Hosté o sobě dali poprvé výrazně vědět až chvíli před odchodem do kabin, Martin Harnik ale v obrovské šanci svou střelu pouze otřel o břevno. Naději na zvrat dal Schwaben až dvanáct minut před koncem základní hrací doby Daniel Didavi, který se trefil parádně z volného přímého kopu. Jenomže definitivní slovo měl opět André Schürrle, jehož do samostatného úniku vyslal krásným pasem Julian Draxler a bývalý hráč Chelsea či Leverkusenu nezaváhal.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele