34. kolo
14.05.2016 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Hamburger SV 1:3

V duelu mezi Augsburgem a Hamburkem dnes už prakticky vůbec o nic nešlo a konečné vítězství hostů 1:3 tak pořadím v tabulce nijak závratně nezamíchá. Skóre sice otevřel domácí Alfred Finnbogason, hosté ze severu Německa ale dokázali výsledek i díky dvěma zásahům Michaela Gregoritsche otočit.

Dnešní utkání bylo významné především kvůli loučení dvou velkých postav nejen německého fotbalu. Svůj poslední zápas totiž odpískal rozhodčí Florian Meyer, který první a druhou nejvyšší německou soutěž soudcoval dvacet let. Od roku 2002 až 2013 figuroval na listině arbitrů s odznakem FIFA, jako čtvrtý rozhodčí dohlížel na dodržování pravidel během finále Ligy mistrů 2007 a podíval se také na mistrovství Evropy 2012. Kopačky na hřebík pověsil rovněž brankář Alexander Manninger, odchovanec Salzburgu a fotbalový světoběžník, jenž během své kariéry získal anglický i italský titul.

Mezi třemi tyčemi HSV dnes namísto Reného Adlera či Jaroslava Drobného nastoupil Tom Mickel a svou bundesligovou premiéru nezačal příliš šťastně. V 11. minutě se totiž nedohodl s Djouroem, jenž těsně před rukama sedmadvacetiletého brankáře míč mírně přizvedl a Alfred Finnbogason neměl problém skórovat. Mickel však své zaváhání později napravil, když nejprve zlikvidoval hlavičku Maxe a později se blýskl i proti ráně Finnbogasona přímo z voleje.

Hamburku se podařilo srovnat v 36. minutě, tehdy se totiž k přímému kopu z nějakých dvaceti metrů postavil Michael Gregoritsch a krásným obloučkem překonal Marvina Hitze. A obrat byl dokonán po hodině hry - Gregirutsch prodloužil rohový kop Bahouie na zadní tyč, kde číhal Nicolai Müller a hlavou doklepl balón do sítě. Gregoritsch si tak dnes připsal (hokejovou terminologií) bilanci 2+1, čtvrt hodiny před koncem se totiž po zmatcích v domácí obraně ještě jednou prosadil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rudnevs
Reagovat
Rudnevs
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele