34. kolo
14.05.2016 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 0:0

Zápas mezi Mohučí a Herthou nepřinesl ani jeden gól. To znamená, že svěřenci Martina Schmidta poputují spolu se Schalke rovnou do základní skupiny Evropské ligy, zatímco ti, které vede Pál Dárdai, budou muset projít kvalifikací.

Domácí začali v Coface Areně lépe a Rune Jarsein se musel už ve 3. minutě činit proti pokusu Karima Onisiwa. Následně střílel přímo na berlínského gólmana Jhon Córdoba a do třetice neuspěl Onisiwo. O sedm minut později měl blízko ke gólu Valentin Stocker, leč nakonec z dobré šance nic nebylo. Ve 31. minutě musel Karius uklízet před Kalouem.

A o deset minut později udělal tečku za první půlí (co se dobrých příležitostí týče) hostující Mitchell Weiser, nicméně jeho pokus se nakonec mezi tři tyče nevešel. Druhý poločas se nese ve znamení sedmi žlutých karet, přičemž Niklas Stark z Herthy obdržel v 87. minutě druhou za nedovolené zastavení Juliana Baumgartlingera a putoval do šatny.

Co se šancí týče, jednu těsnou měl v 59. minutě Jhon Córdoba. Jeho hlavičce chyběly centimetry. Hned poté se k míči na druhé straně dostal Valentin Stoker, ale Loris Karius, o něhož má údajně zájem Liverpool, byl pozorný a připravený. V samotném závěru mohučská jednička ještě jednou obrala o balon Salomona Kaloua.

Na poslední minutku vyběhnul na trávník po více než roční pauze Kolumbijec Elkin Soto a domácími příznivci byl přivítán hlasitým jásotem. Takže bývalý klub Zdeňka Pospěcha uhájil šestou příčku a Hertha může být po zpackanějším jaru ráda za to, že o DFB-Pokal budou na jejím stadionu Bayern Mnichov a Borussia Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Noustress

za to že ste dovolili Darmstadu zostat v Bundeslige dufam ze v Berline pohare nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Poháry budou , celky na 1. - 7. mistě je mají jisté . 7. místo z duvodu , že Bajern nebo dortmund získají domácí pohár. EF to asi neopraví.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele