34. kolo
14.05.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SV Darmstadt - Borussia Mönchengladbach 0:2

V zápase, v němž víceméně už o nic nešlo, potvrdil Gladbach roli papírového favorita a výhrou 2:0 v Darmstadtu definitivně stvrdil čtvrtou příčku, která znamená kvalifikaci do předkola Ligy mistrů. Domácí nováček však nemusí příliš smutnit, záchranu má totiž v kapse. Pro Borussii šlo o první venkovní výhru od 11. kola; o góly se postarali Thorgan Hazard (31') a André Hahn (62')..

Gladbach měl už před startem čtvrté místo prakticky zajištěné, k definitivní matematické jistotě mu však stačil jediný bod. A kouč André Schubert se od začátku postaral o to, aby v tomto ohledu skutečně neexistovaly žádné pochybnosti. Hříbata nasadila od první minuty vysoké tempo a Hahn v první šanci napálil břevno. Naopak Darmstadt klasicky zalezl před vlastní vápno a soustředil se na úpornou, bojovnou defenzivu.

Po půlhodině hry se hosté konečně dočkali zaslouženého průlomu - a postaral se o něj Hazard, který dnes předvedl po všech stránkách vynikající výkon. Mladý Belgičan zpracoval míč poté, co Granit Xhaka s Jonasem Hofmannem obelstili domácí defenzivu, v samostatném nájezdu obešel gólmana Łukasze Zalusku a suverénně zakončil.

Po změně stran byla dominance Borussie snad ještě výraznější; v tuto chvíli už nebylo pochyb o tom, kdo získá všechny tři body. Jedinou otázkou zůstávala výše konečného skóre. Pojišťující trefu Hříbat nakonec přidal Hahn: Patrick Hermann vyslal pas od zadní tyče a Hahn hlavou zvýšil na 2:0. V dalších minutách už se nestalo prakticky nic. Hosté s naprostým klidem kontrolovali pohodlný náskok, zatímco domácí dohrávali pasivně s vědomím, že jejich bundesligová existence není nijak ohrožena.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele