34. kolo
14.05.2016 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - FC Ingolstadt 04 3:2

Bayer Leverkusen si i bez Chicharita poradil s Ingolstadtem. Sezonu tedy zakončí na čtvrtém místě, k čemuž mu stačilo 60 bodů, tedy o bod méně, než minulý rok na čtvrtou příčku. Na tuto hranici se přitom Die Werkself dostali počtvrté za sebou, což je úctyhodné vysvědčení. Ingolstadt se po postupu usadil na jedenácté pozici.

Ve 12. minutě se v první větší šanci zápasu ocitl Matthiew Leckie, ale jeho hlavička nakonec mířila těsně mimo. Pětadvacetiletého Australana to však mohlo mrzet jenom čtyři minuty. Pak totiž Danny da Costa poslal dopředu dlouhý balon, Lezcano v souboji přetlačil Ramahla a šel sám na brankáře Krešiće. Před ním ale ještě ťuknul balon doleva na Leckieho, který dával do prázdné - 0:1.

Ve 23. minutě zahrávali hosté přímý kop. Centr z něj se dostal až k Moritzi Hartmannovi, jenž přestřelil. Díky tomu mohl Leverkusen ve 31. minutě vyrovnat. Julian Brandt trochu povodil na hraně pokutového území ingolstadtskou obranou, pak přiťuknul do něj Charlesi Aránguizovi, jenž vnější šajtlí pravé nohy překonal Nylanda, jenž nakonec dostal přednost před Ramazanem Özcanem - 1:1.

Tři minuty poté Brandt těsně nedosáhnul na Kamplovu pobídku. Ale za další tři minuty už Bayer vedl. Hráči šli do brejku, takže Matip zastavil za cenu faulu Bellarabiho. Ten rychle vstal a rozehrál do prava na Kevina Kampla. Míč z jeho kopačky potom našel cestu za Nylandova záda - 2:1. Zřejmě oprávněné protesty Ingolstadtských byly marné.

V závěru poločasu ještě propásl šanci Markus Suttner. Po změně stran šli Schmidtovi svěřenci znovu do brejku, ale da Costa předvedl výborný obranný zákrok. V 61. minutě ale domácí přeci jen vedli už o dvě branky. Bellarabi našel Kampla a rozběhl se do šestnáctky. Zmíněný spoluhráč mu tam balon poslal zpátky. Leverkusenská osmatřicítka však sama nezakončovala. Místo toho ťukla míč Stefanu Kiesslingovi, který doklepával do prázdné - 3:1. Pro někdejšího spolehlivého střelce šlo o pátou přesnou trefu v sezoně.

V 69. minutě přišlápnul Aránguiz ve vápně pronikajícího Lezcana. Rozhodčí Guido Winkmann nařídil pokutový kop, jehož exekuce se ujal Mortiz Hartmann. Z kroku zamířil pravačkou do levého rohu, zatímco David Yelldell, jenž krátce po příchodu z šaten vystřídal mezi třemi tyčemi Daria Krešiće, si vybral opačnou stranu - 3:2. Hartmann se v tomto ročníku střelecky prosadil celkem dvanáctkrát.

Šance byly v BayAreně k vidění i nadále. Ten samý Moritz Hartmann orazítkoval o chvilku později tyč a následně proti němu zasáhl Yelldell. K dorážce se dostal Lezcano, jenže místo střely "do gólu" zamířil nad. V 74. minutě dostal paraguayský útočník Dario Lezcano kulatý předmět za brankovou čáru, ale protože stál v ofsajdu, bylo to pořád 3:2.

A tak to také zůstalo až do závěrečného hvizdu. I proto, že Bellarabi, ač obešel Nylanda, ztroskotal na obránci Marvinu Matipovi, jenž odklízel z brankové linie. A také kvůli tomu, že se ingolstadtský Orjan Nyland v závěrečné desetiminutovce činil proti střelám Juliana Brandta a znovu Karima Bellarabiho. Pro Die Schanzer to byla čtrnáctá porážka, kdežto Die Werkself mohli oslavit osmnáctou výhru.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele