34. kolo
14.05.2016 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 1:0

Přímý souboj o záchranu mezi Brémami a Frankfurtem nabídl velké drama. Vzhledem k jednoznačnému průběhu souběžně hraného utkání mezi Wolfsburgem a Stuttgartem si byly oba týmy vědomy, že už jim sice nehrozí přímý sestup, barážový duel o všechno si však chtěli odpustit obě mužstva. Definitivu setrvání v 1. Bundeslize nakonec ukořistil Werder, jemuž vítězství zajistil v závěru důrazný Papy Djilobodji.

Domácí přitom měli od začátku namále a dlouho to vypadalo, že se nevyzpytatelného barážového souboje s Norimberkem zúčastní právě oni. Dvěma výbornými zákroky se v úvodní dvacetiminutovce blýskl brankář Felix Wiedwald. Nejprve po rohu Djakpy fantasticky vyškrábl hlavičku Anise Ben Hatiry a později neméně bravurně zlikvidoval ránu Makota Hasebeho.

Brémy se do větších šancí dlouho nedostávali. V 37. minutě mohl zaváhání Lukáše Hradeckého potrestat Levin Öztunali, dvacetiletý záložník se nerozpakoval a přímo z voleje se opřel do míče, opuštěnou branku ale vysoko přestřelil. Öztunali stál u zrodu také další, ještě mnohem větší příležitosti, když dokázal projít přes několik protihráčů a po následném centru se na zadní tyči ocitl zcela osamocený Junuzović, střela mu ovšem vůbec nesedla a skóre se tak neměnilo.

Rozhodnutí přišlo až v 88. minutě. Právě rakouský reprezentant Zlatko Junuzović rozehrával volný přímý kop, na nadýchaný centr si naběhl Claudio Pizzaro, jeho hlavičku vrátil zpět před bránu střídající Anthony Ujah a Papy Djilobodji doslova dotlačil balón do sítě. Kmenový hráč Chelsea pak logicky upustil uzdu svým emocím a celý stadion jásal s ním. Co naplat, že Pizzaro v době přihrávky stál v drobném ofsajdu...

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Frankfurt nevyhraje 4 kola v ředě vypsaný jako outsider .

Reagovat
stas87

Pizarro,Obraniak,Bartels,Hajrovic,Garcia,Vestergaard,Pavlovic,Galvez,Öztunali,Selke,Makiadi,Di Santo,Caldirola,Petersen,Ujah,Yatabare,Johannsson,Djilobodji,Kleinheisler,Veljkovic,Wiedwald.

Selke-8, Di Santo-6,Petersen-2,5,Ekici-1,5,Sokratis-10,Arnautovic-2,8.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele