34. kolo
14.05.2016 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hannover 96 3:1

V zápase mistrovského Bayernu Mnichov se sestupujícím Hannoverem 96 šlo v podstatě už jenom o to, jestli Robert Lewandowski dosáhne na mezu třiceti vstřelených branek za sezonu. Polský střelec před utkáním řekl, že Bayern bude chtít pro fanoušky předvést "dobrou show se spoustou gólů". Jako první to zkoušel po nakrátko rozehraném přímém kopu z otočky Arturo Vidal, ale o kousek minul. Hned v následující (dvanácté) minutě přišla ona slavná chvíle pro Roberta Lewandowskiho.

Thiago Alcantara přihrál Comanovi, jenž z pravé strany posílal před bránu na Götzeho, kolem něhož byli však hráči Hannoveru a po zásahu jednoho z nich se balon odrazil k polskému reprezentovi, jehož střele výrazně pomohl do sítě Waldemar Anton - 1:0. Třicet gólů v Bundeslize vstřelil naposledy Dieter Müller v dávných dobách, konkrétně v sezoně 1976/1977.

A Bayern útočil dál. Anton srazil Comanovu střelu tentokráte správným směrem. Pak se k sólu odhodlal Mario Götze a všemu chyběl jenom ten gól. Následně pálil Klaus a zasahoval Neuer a v pádu dorážel Iver Fossum, ale jen na horní síť. Ve 28. minutě se rozeběhnul Götze a dostal přihrávku od Kingsleyho Comana. Ve vápně obloučkem přehodil Ron-Roberta Zielera a Lewandowski si dával pozor, aby balon nezasáhnul, jelikož pak by se s největší pravděpodobností pískal ofsajd - 2:0.

Sám sedmadvacetiletý rodák z Varšavy to znovu zkoušel ve 35. minutě, ale nic z toho nebylo. A Coman? Ten o dvě minuty později trefil po centru z levé strany jenom tyčku. Před poločasem ještě zaváhal Anton. Takže Bayern odcházel do šaten s dvoubrankovým vedením, které se mělo ve druhé půli dále navyšovat.

Domácí však přidali pouze jeden gól. V 54. minutě k němu Götzemu namazal Albornoz, když předvedl naprosto chabý odkop po rohovém kopu mnichovského celku. Střelec zlatého gólu z finále mistrovství světa v Brazílii to v Allianz Areně trefil přesně k bližší tyči - 3:0. V 59. minutě to zkoušel Prib, nicméně gól z toho nebyl.

Toho se totiž Hannover dočkal až v 66. minutě. Ceyhun Gülselam poslal oblouček za obranu, kde pak pravačkou podél Neuera usměrnil míč do sítě Artur Sobiech a minimálně na rok zaznamenal poslední bundesligovou trefu v podání Hannoveru - 3:1. I proto, že hned poté Prib nevyužil chyby hráčů Bayernu.

Ve zbytku zápasu to ještě zkoušeli Ribéry a Vidal, jehož famózně vychytal Zieler. Místo Hannoveru a Stuttgartu tedy míří do německé nejvyšší soutěže SC Freiburg a RB Lipsko. Oproti tomu bavorský klub čeká ještě jeden zápas. Samozřejmě, že jde o finále DFB-Pokalu, ve kterém se na Olympijském stadionu v Berlíně střetne s Borussií Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hatrrick Lewa!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele