Bundesliga - souhrn 32. kola

25.04.2014, 22:23, aktualizováno 27.04.2014, 19:24
Komentáře a souhrny
Leverkusen a Dortmund se ve šlágru kola rozešly smírně. Bayern doma porazil Werder, Schalke nestačilo na Gladbach a o třetí místo bude ještě bojovat. Wolfsburg jenom remizoval s Freiburgem a ztratil dva body v boji o Ligu mistrů, naději na přímou záchranu ztratil Braunschweig. Augsburg po nedělní výhře nad Hamburgem dál živí naději na poháry...

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 0:1

27.04.2014 17:30

Góly: 35. Patrick Herrmann

Boj o Ligu mistrů bude v Německu ještě pořádně napínavý! Schalke dnes mohlo udělat klíčový krok k pojištění strategické třetí příčky, s přímým konkurentem z Gladbachu však doma prohrálo 0:1. Autorem jediné trefy zápasu byl Patrick Herrmann, díky němuž tak Hříbata stále mají šanci na milionářskou soutěž.

Svěřenci Luciena Favreho v současnosti ztrácí na Schalke šest bodů (dva zápasy před koncem), na čtvrtý Leverkusen jsou to však pouze body tři. Mezi těmito dvěma celky je navíc vmáčknutý ještě Wolfsburg, takže se dá očekávat tuhá bitva o poslední vstupenku do LM. Dnes byla klíčem k úspěchu perfektně zvládnutá brejková hra, jak je u Hříbat pod Favrem dobrým zvykem.

Asi nikoho nepřekvapilo, že Schalke zahájilo utkání vyvíjením tlaku a snahami o postupný útok, zatímco hosté zůstávali vzadu a pozorně bránili. Jejich taktika se však ukázala jako správná, což se mohlo potvrdit už ve 14. minutě - to však ještě gólman Ralf Fahrmann Herrmanna vychytal. Königsblauen udávali tempo zápasu, to však hrálo Gladbachu přesně do karet.

Deset minut před poločasovou pauzou pak hosté ukázali, kde je jejich síla - po dalším bleskovém brejku zahrávali rohový kop, obrana Schalke se nedokázala ve vápně včas zkonsolidovat, a tentokrát už Herrmann nedal přesnou ránou Fahrmannovi sebemenší šanci. Gólovou asistenci si připsal Raffael.

Oba týmy pokračovaly v nastoleném trendu i po změně stran - Schalke drželo míč, Gladbach vyhlížel potenciální skulinky. Domácí však zůstávali ve svém tlaku zcela bezzubí, zatímco Favreho tým měl další šance - Max Kruse takto obešel Fahrmanna, před zívající bránou však trefil pouze boční síť. Po hodině hry pak málem navýšil vedení Juan Arango.

V této fázi už Hříbata začínala pomalu přebírat kontrolu nad děním na hřišti, na což domácí kouč Jens Keller zareagoval vysláním Klaase-Jana Huntelaara - a byl to dobrý tah. Nizozemský forvard se okamžitě zařadil mezi nejvýraznější postavy na hřišti a právě po jeho pasu mohl Ádám Szálai na bližší tyči vyrovnávat, těsně však netrefil. Königsblauen tak budou mít před samým závěrem sezony hodně o čem přemýšlet..

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hamburger SV 3:1

27.04.2014 15:30

Góly: 6. Halil Altintop, 32. Halil Altintop, 42. André Hahn - 44. Heiko Westermann

Hamburk je opět o krůček blíže svému historicky prvnímu sestupu z Bundesligy. Dnes totiž prohrál v důležitém utkání na půdě Augsburgu 1:3, o což se postaral zejména dvougólový střelec Halil Altintop.

Do tříbrankového trháku následně poslal domácí André Hahn, a přestože se Hamburku prakticky ihned podařilo snížit po standardní situaci prostřednictvím Heika Westermanna, na nějaký zvrat už svěřenci Mirka Slomky síly nenašli. Na záchranu tedy dva zápasy před koncem stále ztrácí pět bodů a jejich reálným cílem by tedy mělo být alespoň zajištění baráže.

Čisté konto vydrželo hostům pouhých sedm minut - přesně tak dlouho totiž domácím trvalo, aby ránou nehlídaného Altintopa z dvanácti metrů otevřeli skóre. Kdo však čekal, že rychle inkasovaná branka Hamburk položí, byl by na omylu; naopak, Slomkův tým působil v úvodu zápasu nebezpečným dojmem a měl i několik slibných pološancí, ve vápně se však jeho útočníkům nedařilo.

Po 12 minutách pálil Iličević zdálky nad, největší nebezpečí však hrozilo od Hakana Calhanoglua, konkrétně jeho skvělých přímých kopů. Jeden takový musel o 6 minut později likvidovat gólman Marwin Hitz. Vůbec největší příležitost zahodili hosté ve 25. minutě, kdy Calhanoglův pas našel v dobré pozici Westermanna, který mířil těsně vedle.

Nedostatek efektivity je letos pro Hamburk typický, což s sebou může nést vážné problémy - a dnešní zápas toho byl skvělým důkazem. Ve 32. minutě totiž Augsburg zničehonic zdvojnásobil své vedení; Hahnův pas našel Altintopa, který se uvolnil od bránícího Milana Badelje a zasunul míč za Adlerova záda.

Právě René Adler měl být v závěru sezony velkou zbraní Hamburku, místo toho má však jeho forma výrazně klesající tendenci. To jeho chyba ze 42. minuty de facto připravila hosty o naději a dovolila augsburgským odejít do šaten s pohodlným tříbrankovým náskokem: Hahnova rána ze střední vzdálenosti skutečně nebyla žádnou pumelicí, renomovaný gólman však selhal a zkrotit ji nedokázal.

Divoký první poločas pak oštemplovalo ještě hamburské snížení - opět u toho byl Calhanoglu, jehož přímý kop "zavadil" o Westermanna, takže Hitz neměl šanci. Po změně stran měl tak Slomka šanci učinit rázné kroky ke stáhnutí dvougólového manka, místo toho se však nestalo prakticky nic.

Augsburg byl ve druhé půli na první pohled lepším týmem a mohl ještě zvýšit, Alexander Esswein však v 53. minutě ve skvělé šanci selhal a o pár minut později Adler znemožnil Altintopovi dovršit hattrick. To bylo z obou stran vše, zápas se tedy dohrál v poklidném tempu s jasným výsledkem.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:2

26.04.2014 18:30

Góly: 7. Lars Bender, 35. Gonzalo Castro - 29. Oliver Kirch, 39. Marco Reus (pen.)

Příchozí diváci viděli na hřišti BayAreny hodně zábavnou podívanou, která nabídla pro oba aktéry dvě branky a výsledkem tak zůstala bodová dělba. Borussia zůstává na druhém místě, zatímco Werkself je čtvrtá.

Samotné utkání vzbuzovalo nemalé očekávání, které se od první minuty potvrzovalo: oba celky se snažily hrát ofenzivně, kulatý nesmysl se přeléval ze strany na stranu a přítomné obecenstvo se rozhodně nenudilo. Po sedmi minutách rozehrál Son od rohového praporku, Kießling sice zamířil pouze do břevna, ovšem Lars Bender už měl následně snadnou práci - 1:0.

Tento moment určil ráz dalších minut. Hned dvě nadějné akce během dvou minut měl na kontě Mchitarjan, avšak úspěch neslavil. Ještě před půlhodinou hry bylo srovnáno: Reus z volného přímého kopu našel hlavu Kircha, jenž pohotově vyrovnal na 1:1. Hrálo se nahoru dolu. Radost BVB dlouho nevydržela, přesněji jen čtyři minuty. Po rychlé akci Brandt na zadní tyči oslovil Castra, jenž hlavou opět poslal Bayer do vedení - 2:1! Vzápětí zahrál ve vápně rukou Hilbert a rozhodčí Perl nařídil pokutový kop! Mičudu si postavil Reus - 2:2. Ten samý hráč měl i další šanci, ale tentokráte neuspěl.

Oboustranně rychlý ofenzivní a zábavný fotbal pokračoval i po změně stran. Boenisch svým centrem hledal ve vápně Kießlinga, ten však těsně na balón nedosáhl. Kromě útočných akcí muselo diváky bavit i velké množství osobních soubojů na obou stranách, zejména ty mezi Spahičem a Lewandowskim vzbuzovaly nemalé emoce a oba aktéři dohrávali se žlutým napomenutím. To Kießling se soustředil spíše na hru a během chvíle hlavou dvakrát branku nenašel.

Vyloženou šanci měl také Son, ovšem zacílil jen do boční sítě! BVB touto dobou vypadlo z role a domácí se nadechovali k rozhodujícímu náporu. Ten vedl také mladičký Brandt, jenž se z ničeho nic objevil sám před Weidenfellerem, avšak ikona Borussie svůj tým podržela!

Reakce mohla přijít po další bravurně zahrané standardce Reuse, ale Hummels s ukazatelem skóre nepohnul. Během nastaveného času měl ještě příležitost Boenisch, ovšem ani jemu nebylo přáno remízové utkání rozhodnout a výsledkem tak byla netradiční remíza 2:2.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 2:2

26.04.2014 15:30

Góly: 3. Ivan Perišić, 70. Ivan Perišić - 61. Admir Mehmedi, 83. Marco Terrazzino

Wolfsburg sice doma nad Freiburgem díky trefám Ivana Perišiće dvakrát vedl, nakonec se však musí spokojit pouze s bodem za remízu 2:2. Jeho naděje na Ligu mistrů tak utrpěly další ránu, naopak Freiburg si de facto zajistil prvoligovou účast i pro následující sezonu..

Na Perišićovy branky za hosty odpovídali Admir Mehmedi a Marco Terrazzino, kteří tak svému týmu zajistili důležitý bod - pokud Hamburk zítra nevyhraje na půdě Augsburgu, mají svěřenci Christiana Streicha matematickou jistotu záchrany. Naopak Vlci se musí spoléhat na ztráty Leverkusenu a Schalke, chtějí-li se ještě probít do elitní čtyřky.

Domácí dobře věděli, co je v sázce, a nastoupili proto pěkně zostra - už po třech minutách rozehrál Ricardo Rodriguez přímý kop a Perišićova hlavička z penalty zapadla přesně do levého vinglu hostující brány. Po úvodních 20 minut se Freiburg vlastně vůbec nechytal a Vlci zápasu jasně dominovali; pojišťující branku však přidat nedokázali, o což se postaral zejména gólman Oliver Baumann.

Vůbec první šanci hostů měl Vladimír Darida, jehož rána z nějakých pětadvaceti metrů trefila brankovou konstrukci, na obrazu hry to však nic nezměnilo. Wolfsburg mohl zvýšit poté, co si De Bruyneho pas málem srazil do vlastní sítě Julian Schuster; poté už první půle nic zajímavého nenabídla.

Freiburg se dočkal vyrovnání zničehonic po hodině hry - a máslo na hlavě měl Max Grün, kvůli jehož špatnému postavení našla Mehmediho rána zpoza vápna cestu podél jeho bližší tyče až do sítě. Vlci se však nehodlali vzdát a zasloužené odpovědi se dočkali o deset minut poté, kdy přízemní pas Christiana Träsche proměnil ve druhou trefu z malého vápna agilní Perišić. Brankář Baumann byl v postavení, z něhož nedokázal vůbec nic ovlivnit.

Mehmedi se mohl stát freiburgským hrdinou i podruhé, jeho druhou šanci na vyrovnání však zachránil na brankové čáře Träsch; nebýt jeho, připsal by si Grün na triko další branku. Další branku tak přidal až Terrazino, kterému se podařilo zúročit bleskový brejk a poslat míč neomylně k zadní Grünově tyči. Když pak Perišiće o hattrick připravil skvělý Baumann, bylo hotovo - oba týmy si připsaly po bodu, který se rozhodně více hodí hostujícímu Freiburgu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Eintracht Braunschweig 2:0

26.04.2014 15:30

Góly: 61. John Brooks, 77. Sami Allagui

Devítizápasové čekání na plný bodový zisk je z pohledu Herthy u konce, Stará dáma si před vlastními fanoušky poradila s Braunschweigem a zastavuje tím svůj propad tabulkou. Lvi zůstávají nadále poslední.

Eintracht potřeboval pro uchování reálné naděje na záchranu vyhrát, čemuž podřídil taktiku, se kterou do utkání vstupoval. Ofenzivní snažení však kýžené vyústění nepřineslo a během prvních dvaceti minut se přítomní diváci spíše nudili. Krátce nato mohl otevřít skóre Allagui, ovšem velkou možnost ke zdárnému konci nedotáhl. Těsně před odchodem na přestávku měl příležitost ještě Wagner, avšak jemu zkazil radost pozorný Davari! Do kabin se šlo bez branek.

Torsten Lieberknecht po změně stran vyslal do hry Karima Bellarabiho (nahradil Jana Hochscheidta), který konečně odbrzdil zataženou "ruční brzdu". Kmenový hráč Leverkusenu nejprve vymyslel šanci pro Kumbelu, ovšem Kraft bezpečně zasáhl a následně si strážce berlínské svatyně věděl rady i s pokusem Bellarabiho! Tento moment spící Herthu konečně probudil...

...Allagui však mířil pouze nad břevno a Wagner pro změnu ztroskotal na Davarim. Do třetice to zkoušel Cigerci, ani jeho rána z první však úspěch nezaznamenala. Vzápětí ale Baumjohann rozehrál míč od rohového praporku, Davari zasáhl nepřesvědčivě a Brooks už měl poté snadnou práci - 1:0. Ihned po vedoucí trefě přišla na hřiště dvojice Ronny - Ramos, který mohl po spolupráci s brazilským šikulou rozhodnout, ale na hostujícího brankáře slabým pokusem nevyzrál, druhou možnost však využil o poznání lépe, když našel Allaguiho, jenž pohodlně zvýšil na 2:0.

Zdálo se býti rozhodnuto, ovšem to se nepotvrdilo. Dvě obrovské možnosti měl během poslední desetiminutovky Kumbela, avšak balón tak jako tak mezi tři tyče neprocpal.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk 2:0

26.04.2014 15:30

Góly: 30. Shinji Okazaki, 44. Christoph Moritz

Nezáviděníhodnou úlohu bude mít ve dvou zbývajících utkáních "der Club", který po porážce na hřišti Coface Areny zůstává těsně nad chvostem a na patnáctý Stuttgart už ztrácí propastných šest bodíků.

Franský celek začal pod vedením Rogera Prinzena aktivně, ovšem k ohrožení domácí svatyně se nedostal a zajímavé akce dlouho nebyly k vidění ani na opačné straně. Jako první tak zahrozil až ve 21. minutě Choupo-Moting, avšak Pinola byl na místě a z nadějně vyhlížející akce tak nic nebezpečného nevzešlo. Z ničeho nic pak udeřilo: Geis ze standardky posadil mičudu na hlavu maličkého Okazakiho, jenž netradičně hlavou překonal Schäfera - 1:0!

Pojistku mohli záhy přidat Soto a Moritz, ani jeden z nich však neuspěl. Falcký tým to však příliš mrzet nemuselo. Ještě do přestávky se odražený míč dostal k Moritzovi, jenž neváhal a z hranice šestnáctky poslal balón na místo určení - 2:0. Der Club byl tou dobou doslova "na kolenou".

Ani po obrátce se rozložení sil na trávníku nezměnilo a Mainz si pohodlně kráčel pro další tři body. To se pochopitelně vládci norimberské lavičky nelíbilo a během relativně krátké doby poslal do akce tři nové tváře, ani to však FCN nepomohlo. Naopak mohl definitivně rozhodnout Malli, ovšem pozorný Schäfer byl nachystaný! Závěrečná desetiminutovka, také díky polevení domácí ekipy, patřila Norimberku, avšak Drmić na Kariuse recept nenašel a neuspěl ani Frantz.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 0:0

26.04.2014 15:30

Góly: -

Fotbalisté Hoffenheimu se v domácím prostředí rozešli s Frankfurtem smírně po bezbrankové remíze i přes několik slibných příležitostí na obou stranách. TSG se tak stále nachází na deváté pozici s jednačtyřiceti body a na závěr si to rozdá o 8-10. místo s Augsburgem a Herthou. Frankfurt je naopak jedenáctý a má o pět bodů méně, ovšem na 99 % si zajistili účast i v příštím ročníku bundesligy.

Hosté se mohli dostat do vedení již v 8. minutě, kdy napřáhl z hranice pokutového území Lanig a gólman Grahl fantasticky vytáhl balón konečky prstů na rohový kop. Ihned na to byl Frankfurt znovu velmi blízko vedení, jenže Madlung zhruba z deseti metrů nikým neatakován přestřelil domácí svatyni. Hoffenheim poprvé zahrozil zhruba v polovině úvodního dějství, jenže po přímém volném kopu Rudyho netrefil balón v jasné možnosti Modeste.

V dalších minutách měl přeci jen mírně navrch hostující výběr, když Aigner asi z dvaceti metrů mířil těsně vedle pravé tyče. O pár minut později se před brankou Hoffenheimu ocitl zcela osamocený Russ, jenže z pěti metrů mířil příliš vysoko. Závěrečná desetiminutovka patřila domácím. Nejprve Volland po skvělé přihrávce do pokutového území mířil příliš vysoko a poté Rudy pálil sám před Trappem nad horní tyčku.

Ihned po změně stran musel Trapp předvést další brilantní zákrok, když uspěl v tváří tvář proti Modestemu. Stejný hráč v 52. minutě znovu využil výborného pasu do pokutového území a levou tyč minul o pár centimetrů. Koncert Hoffenheimu pokračoval a o minutu později mířil Firminho z hranice pokutového území nad břevno. V polovině druhého dějství se opět ukázal Modeste a po nahrávce Vollanda dokázal včas zasáhnout Trapp.

Stejná dvojce zahrozila čtvrthodiny před koncem, kdy ránu Vollanda vyrazil Trapp a dobíhající Modeste se k dorážce již nedostal. V 82. minutě fauloval Trapp v pokutovém území Firmina, jenže následný pokutový kop stejný hráč neproměnil a brankář Frankfurtu se vytasil s dalším brilantním zákrokem. Pět minut před koncem se do historie utkání zapsal negativním písmem domácí Modeste, který za oplácení uviděl rovnou červenou kartu.

Ve zbytku utkání se nic zajímavého nepřihodilo, český útočník Václav Kadlec v dresu Frankfurtu do utkání vůbec nezasáhl a zůstal pouze na lavičce náhradníků.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 5:2

26.04.2014 15:30

Góly: 20. Franck Ribéry, 54. Claudio Pizarro, 57. Claudio Pizarro, 61. Bastian Schweinsteiger, 74. Arjen Robben - 10. Theodor Gebre Selassie, 36. Aaron Hunt

Fotbalisté Bayernu Mnichov si v závěru německé bundesligy vychutnávají atmosféru a nyní ve velmi pohledném utkání dokázali zdolat Werder Brémy 5:2 i přesto, že v utkání dvakrát prohrávali. Ovšem během sedmi minut ve druhém dějství vstřelili tři branky a rozhodli tak o svém dalším tříbodovém zisku. Německou ligu tak se čtyřiaosmdesáti body na kontě vedou o devatenáct bodů. Werder je čtrnáctý se šestatřiceti body a je prakticky zachráněn.

Na šestnáctou barážovou pozici Hamburku má devítibodový náskok, a pokud nedokáže HSV zvítězit v nedělním duelu na půdě Augsburgu, tak bude mít definitivní jistotu. V hostujícím dresu odehrál celé utkání český krajánek Theodor Gebre Selassie a hned v 10. minutě poslal svůj tým z první vážnější příležitosti sobotního utkání do vedení. Po rychlém brejku dostal balón do pokutového území a s naprostým přehledem prostřelil brankáře Neuera.

O deset minut později nejprve pálil z dobré pozice těsně vedle Claudio Pizarro, z následné akce po kolmici za obranu do pokutového území mířil mezi nohy brankáře Wolfa Franck Ribéry - 1:1. Zhruba deset minut před přestávkou znovu zahrozil Pizarro, který krásně přeloboval Wolfa a hosty od pohromy zachránil až Fritz, který vykopl balón z brankové čáry. Werder ani ne minutu od šance peruánského útočníka šel znovu do vedení.

Po dlouhém pasu za obranu převzal míč Aaron Hunt a po chytré kličce zamířil technicky přesně k tyči - 1:2. Favorizovaný mnichovský výběr dokázal srovnat devět minut po změně stran a prosadit se dokázal aktivní Pizarro. Ten se po centru na hranici brankového území položil do hlavičkového pokusu a brankáři Wolfovi nedal žádnou šanci na úspěch. Stejný hráč pak poslal Bayern poprvé v zápase do vedení o tři minuty později.

Pětatřicetiletý forvard využil přihrávky Alaby na brankové území a s přehledem zakončoval do odkryté svatyně. Po necelé hodině hry nejprve Wolf odvrátil přízemní střelu Martíneze na rohový kop, v 61. minutě zvýšil domácí celek své vedení o dvě branky. Po centru Lahma se u vzdálenější tyče ocitl zcela sám Bastian Schweinsteiger a svou hlavičkou rozvlnil síť soupeře počtvrté - 4:2.

Zhruba dvacet minut před koncem mohl na druhé straně snížit Junuzovič, jenže proti jeho střele z hranice pokutového území dobře zasáhl Neuer a připsal si první zákrok ve druhém dějství. Gólovou tečku za utkáním udělal v 74. minutě střídající Arjen Robben, který do té doby nepobyl na hřišti ani minutu. Nizozemský ostrostřelec vypálil levačkou a ze zhruba dvaceti metrů uklidil míč k pravé tyči, v závěrečné čtvrthodině se již nic zajímavého nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - VfB Stuttgart 0:0

25.04.2014 20:30

Góly: -

Fotbalisté Stuttgartu nedokázali na půdě konkurenčního Hannoveru získat plný tříbodový zisk a je jisté, že minimálně do příštího kola ještě nebudou mít jistou záchranu. V této fázi má i bod určitě cenu zlata a musí se s ním počítat. VfB zůstává v tabulce na patnácté pozici a před šestnáctou barážovou příčkou Hamburku zvýšilo svůj náskok na pět bodů. Hannover se díky bodu prakticky zachránil a se ziskem šestatřiceti bodů se posunul na jedenácté místo.

Páteční utkání nebylo nijak atraktivní pro oko diváka a vyložených šancí bylo k vidění opravdu velmi málo, ze hry obou týmů byla cítit nervozita a také velká opatrnost, nikdo nechtěl udělat sebemenší chybu. Hosté v úvodu utkání vyčkávali, co předvede soupeř, a poté mohli v 6. minutě udeřit, ale po rychlé narážečce střílel Cacau těsně vedle domácí svatyně. Následně si o pár minut později připsal první zákrok brankář Zieler po ráně Didaviho.

Hosté pokračovali v mírném tlaku i nadále a po čtvrthodině hry skóroval Traoré, jenže po jeho pokusu z hranice pokutového území nemohla být branka uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení. V dalším průběhu se z obou stran hrálo hodně opatrně a ani jeden celek se už nedostal k žádné vážnější střelecké příležitosti, ihned po změně stran zahrozili domácí. Z nadějné pozice vypálil Huszti, jenže balón poslal pouze do boční sítě.

Poté znovu začali kousat hosté, kterým by se tříbodový zisk náramně hodil. Jenže pokus Rüdigera byl na poslední chvíli zablokován, o pár okamžiků později schoval na druhé straně Ulreich míč do náručí po propagační střele Pandera. Stuttgart měl v dalších minutách herně navrch a zahrozit se snažil z přímých volných či rohových kopů, avšak brankář Zieler neměl žádnou výraznější práci.

Obrat nepřišel ani v závěrečné dvacetiminutovce. Aktivní byl stále Didavi, který v 76. minutě prověřil slabou střelou Zilera, který nakonec neměl výraznější problémy. Domácí výjimečně zahrozili o dvě minuty později, po centru z levé strany zakončoval příliš vysoko Stindl. Největší šance tohoto duelu se zrodila v 88. minutě, kdy se do balónu opřel Stindl a Ulreich musel vytáhnout fantastický zákrok, jinak měly oba výběry k vstřelené brance opravdu hodně daleko.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov32273289:2284
2.Borussia Dortmund32205773:3665
3.Schalke 0432177857:4258
4.Bayer Leverkusen321741156:4055
5.VfL Wolfsburg321661058:4854
6.Borussia Mönchengladbach321571055:3952
7.1. FSV Mainz 05321551248:4950
8.FC Augsburg321371244:4646
9.TSG Hoffenheim3210111167:6641
10.Hertha BSC321181340:4241
11.Eintracht Frankfurt32991439:5336
12.SC Freiburg32991441:5636
13.Hannover 96321061641:5736
14.Werder Brémy32991439:6436
15.VfB Stuttgart32881648:5932
16.Hamburger SV32761948:6827
17.1. FC Norimberk325111636:6426
18.Eintracht Braunschweig32671928:5625

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta předehrávka byla zase strašná, Hannover hrál na bod a Stuttgartu chybělo zakončení.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď piatok, na čo sa stažuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já se totiž občas v pátek naivně natěším, že fotbalovej víkend začne o trochu dřív, ale i kdyby se snad v pátek hrálo Schalke s BVB, tak to bude stát za hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

si mohl koukat na Fandu

Reagovat
dantetomas

zápas som nevidel, ale asi klasické "páteční pokoukáníčko", nie?

Reagovat
Bayernista18

Klasickej páteční výsledek.

Reagovat
Pospovič

Ať jde celý Wolfsburg do hajzlu

Reagovat
Spasitel

VIdím, že nie som sám komu odfajčili tiket.

Reagovat
Aldeano
Reagovat
REPLIKATOR

Mertesacker, Diego, Ozil, Pizarro trochu lepší hráči než v současným Werderu

Reagovat
smazaný uživatel

"kopal se přímí kop z přibližně dvaceti pěti metrů"

herb klasicky negramot

Reagovat
stas87

jedine co si vybavujem je nasa vyhra a asi najkrajsi strela z hranice vapna od özila,lepsiu strelu som nevidel odvtedy

Reagovat
smazaný uživatel

José Sosa, Diego

Reagovat
REPLIKATOR

Wolfsburg

Reagovat
vrabejka

Co sa divíš, vždyť Freiburg ma ted formu jak hrom. Mohou jetě klidně být v desítce, ani bych se nedivil.

Reagovat
db18

JAB tenkrát vypadl ze sestavy kvůli tetování?

Reagovat
Arne

Nevím, jestli kvůli tomu vypadl ze sestavy, ale Jos nadšen zrovna nebyl... Holt je mladej a hloupej, moc bych mu ale přál, aby se na to MS dostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Claudiooo

Reagovat
Arne

Co náš výkon, šlo to? Doufám, že poreferuje Klíďa, až se z Berlína vrátí... Jinak mně to je už skoro blbý se furt ptát, už potřetí v řadě jsem náš zápas neviděl.

Reagovat
jv

Hm, sice jsem koukat mohl, ale kvůli streamům jsem nás už taky podruhé neviděl - musím zase od nové sezóny pořídit Player, takhle to nejde.

Reagovat
Arne

Hm, škoda... Tohle očividně byl sakra dobrej fotbal.

Reagovat
jv

Alespoň se kouknu ze záznamu.

Reagovat
HSV1887

Augsburg po nedělní výhře nad Stuttgartem dál živí naději na poháry

Co to je????

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

1 faul aj to v 90.minute

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Ferguson6

Hamburg už fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Tak opravdu nevím co/koho bych dneska chválil (kromě Ralfa). Obrana příšerná, oba chybující stopeři, přes Kolasinače v první půli chodila většina akcí a Hoogland prostě nestíhal fungovat v obraně i v útoku. Na druhé straně vepředu naprosto zoufalý Szalai, který to tam sám vůbec nezvládal. V první půli Gladbach o třídu lepší, v druhé už se hráči trochu vzchopili, ale nikdo nedokázal nic pořádného vymyslet (když největší šanci připraví Hunter, tak to už je docela k zamyšlení). S takovou o tu LM ještě přijdeme. Nebudu kritizovat Kellera, ale myslím si o něm svoje a doufám, že ho po sezoně někdo vystřídá

Reagovat
smazaný uživatel

Rekord: Mönchengladbach mit nur einem Foul auf Schalke. Und das in der 90. Minute.

Reagovat
aurelio

To ako Hamburg, ktorý za polčas nefauloval ani raz, akurát, že to už prehrával 0:3

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

takže nějaký střípky z Berlína:

předně, díky Arnemu za asistenci s lístkama a se všim, perfektní jako dycky

překvapilo mě zastavění Maratontor a je to podle mě docela škoda, protože to bylo takový příjemný tam dojít, kouknout na stadion z druhý strany a tak, nevim, jestli to je motivovaný větrem, nebo sedačkama navíc, ale působí to na mě divně

druhá věc, co nás mírně zaskočila, byl nákup občerstvení na čipovou kartu, tak si dejte bacha, až tam pojedete, navíc platí jenom jeden rok, ale fronty u stánků to zrychlilo jak svině, to jo, přivez jsem domů památeční kelímek od piva s Adrianem, sympatická slečna mi ho vyměnila za Lustiho, kterýho měl snad každej druhej, z dalších jsem viděl už jenom Kraftyho a Niemeyera

poprvé jsem tam jel na fotbal autem, parkovali jsme normálně na Olympischer Platz zadarmo, ostatní parkovací plochy se platěj, a určitě doporučuju odjezd kolem stanice S-Bahnu na jižní straně stadionu, na východ směrem k U-Bahnu byla fakt příšerná kolona

k hře samotný je potřeba říct, že hosté byli velmi slabí, ale stejně to mohlo dopadnout jakkoli, kdyby okolo sedícími fanoušky Eintrachtu mocně vzývaný Domi za stavu 0:0 na začátku druhý půle vymyslel z nájezdu něco jinýho než nejpomalejší kličku v historii fotbalu, kterou Kraft v pohodě vyřešil

první poločas byl docela jalovej oboustranně, ale stejně měla Hertha dvě velký šance, jednu po skvělý patě Sandra strašně zazdil Baumi, i když byli s Davarim ve vápně sami, a ve druhý to obrana někomu (Skjelbredovi?) ukopla obrana před prázdnou kasou

po přestávce už to bylo lepší, všechno se zrychlilo a dalo se na to koukat, Bweigu pomohlo, že tam šel rodák z Berlína Bellarabi, na kterého se nepískalo, byl schopnej udělat kliku a trochu to rozběhnout, střídal bývalýho hráče mádeže Unionu Hoschscheidta, na kterého se pískalo, plus mě potěšilo, že se mi konečně přestal plíst s Nielsenem

Hertha byla pak už jasně lepší a zaslouženě dala gol, i když to bylo haluzácký a k Brooksymu se to dostalo hodně podivně, druhej gol udělal střídají Ronny, kterej fantasticky vysunul Ramose, ale ten byl takovej divnej, zabržděnej a hrozně to zazdil, ale ze třetí dorážky to tam pak dotlačil Sami

Těžko chválit nějakýho jednotlivce, vesměs všichni střídali lepší momenty s horšími, nebo zejména jako pánové Skjelbred s vd Berghem horší momenty se špatnými, shodou okolností oba hrají poměrně výrazně o angažmá, kapitolou sám pro sebe je Pekárik, kterej se sice dokázal kvalitně dostat do dobrejch pozic vepředu, ale schopnost to nějak zužitkovat třeba centrem je poměrně žalostná, obecně mě překvapilo, kolik hráčů na obou stranách má poměrně zásadní technický nedostatky

Je to tak, jak asi všichni tušíme, že to 4231 bez opravdovýho hráče do křídla je výrazně nefunkční, Skjelbred se tam fakt trápí a Samimu to přes nohu taky nesedí, občas tam byl i Baumi, ale lepší to nebylo, v tomhle složení je jediná možná varianta se Samim napravo a Änýskem vlevo, když bych přimhouřil obě oči a ještě si na nich podržel ruku, tak bych to ještě asi zvládnul se Schulzem vlevo, ačkoli tam se (pokolikátý už?) moc nedaří nějak zúročit ty předpoklady/očekávání po přechodu ze systému mládeže

Preetze čeká těžký léto, v kombinaci s jeho osobou mě to moc netěší, musí do základu sehnat novýho středního útočníka, kdyby Ramos chyběl pár zápasů na podzim ještě, tak Hertha teď lítá v pořádných sračkách, pravýho záložníka a levýho beka, plus bude mít do středu zálohy čtyři hráče (a Ronnyho) na tři posty, takže bude jeden furt nasranej

Mrzelo mě, že jsem z toho týmu vůbec neměl pocit, že by to byl tým, všichni (hlavně na konci, když si všichni chtěli dát gol) jen rozhazovali rukama a dohadovali se, stabilně koukám jenom na Řím a na Spartu, ale v obou těch týmem se hráči mezi sebou daleko víc podporujou… na konci jsem jenom čekal, kdy Niemeyer prostě Kraftovi jednu natáhne

Fotbal se hraje pro fanoušky a největší radost mám z toho, že jsem tam přijel jako štístko, a konečně z toho byla v roce 2014 domácí výhra. HEIMSIEG!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ked uz sem tam pozriem Eintracht tak mam tiez problem rozoznat Hochscheidta a Nielsena

sledujem kazdy nas zapas a to co si popisoval v predposlednom odstavci v tejto sezone nebolo ani raz,neviem ci je to len osobnostou trenera ale my hrame,vyhravame a aj prehravame timovo,ta sudrznost je tam velka a je to asi aj tym ze uz v kadri nie je hrac typu arnautovica,zasa ale co som mal moznost vidiet bsc tak mi nepride ze by ten tim netiahol za jeden povraz,treba to bola len frustracia z nepodarenych domacich zapasov..

a tym sa dostavam k otazke-zije vobec Luhukay timom ci mestom?Identifikoval sa s klubom?vdaka.

Reagovat
Arne

S klubem se identifikoval, s Berlínem nevím - je na hotelu podobně jako Babbel... A možná je dobře, že se Berlíňanem nestal a zůstává tak nějak v klidu.

Reagovat
stas87

nemyslim tym to ze bude na kazdom kroku vraviet ako sa mu Berlin rychlo dostal pod kozu a ako je stastny ze moze trenovat prave BSC,treba Dutt nikdy Werder netrenoval ale ked uz je tu tak si prejde mesto,zastavi sa,porozprava..este pred tym ako sa rozhodlo ze bude nasim trenerom tak sam od seba cital historiu klubu aj mesta..neviem to presne vyjadrit,snad ma chapes tym nechcem napisat ze ma automaticky Robin aj Jos liezt do zadku ludom v meste,len mi to pride od Robina uprimne,ziadna pretvarka aby si ziskal fanusikov a pri prvej prilezitosti otocil

Reagovat
JozkokozleJ

Trebars je Jos vzdelanejsi a citat historiu tak velkeho mesta a tak velkeho klubu nemusi

Reagovat
stas87

o velkosti mesta nema zmysel viest debatu ale velky klub oproti Werderu?

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

on podle mě není ten typ, co by ukazoval, jak tim dejchá, jako třeba Wollitz , má spíš takovej chladnější, analytičtější přístup, což mi nevadí

Reagovat
Arne

My děkujeme za tři body, štístko

Ta přídavná tribuna je stoprocentně kvůli místům navíc, dělali jí před zápasem s Bayernem a asi se to nevyplatí dávat dolů a pak zase nahoru na Dortmund a finále. Ta karta na občerstvení funguje už od léta, do poloviny podzimu (myslím do zápasu s Gladbachem) se ještě dalo platit zároveň hotově, ale pak to utnuli. Já jí zatím taky nemám, na Frankfurt jsem ji nepotřeboval a s Brémami a Bayernem jsem nepotřeboval. Jinak o tom parkování jsem četl v takovým tom předzápasovým splitteru, docela překvápko. Za dva týdny toho určitě využijeme, před polednem to snad ještě volný bude. Vy jste to tam šoupli v kolik tak?

Doufám, že Bellarabi přijde... Při poměru cena/výkon lepšího neseženeme, pokud teda neberu v potaz Choupo-Motinga, který je prostě nereálný. Bude to ale chtít ještě jednoho, zvlášť pokud Mukhtar půjde hostovat třeba do toho Fürthu.

My pod Josem jsme hodně týmoví, ale je pravda, že ty poslední výsledky mužstvem trochu zamávaly... Snad to od srpna bude zase jako dříve.

Reagovat
smazaný uživatel

my tam dojeli třeba v 11 nebo tak a to tam bylo asi 20 aut, takže myslim, že takle brzo problém nebude, i když přijde víc lidí

já nevim, jestli Bellarabiho chci, hlavně po nějakejch těch disciplinárních problémech, kvůli kterejm ho snad vyřadili z kádru nějak nedávno, kopat určité umí, to jo, a to RAM strašně hoří

Reagovat
JozkokozleJ

Na Bayern sa dalo obcerstvenie kupovat za hotovost, resp. ziadna karta potrebna nebola. Mozno to ale bolo s ohladom na to, ze sa zapasu ucastnilo mnoho fanusikov Bayernu, ktori kartu nemaju (to mozno predpokladat i pre zapas s BVB). Tiez sme vtedy pohodlne parkovali na Olympischer Platz, dorazili tam popoludni, ovsem zapas zacinal az 20:30.

Choupo-Moting by bol sen, ovsem ako pises, zrejme nerealny. Ja som podobne ako Klida ohladom Bellarabiho trosku opatrny. Pride mi dost kolisavy. Vie zahrat vyborne, ma vybornu techniku, ale vie byt i neviditelny a hrat akoby bez zaujmu. Obavam sa aby nekopiroval Allaguiho. Ale skeptik som bol minule leto i pri Baumjohannovi a ukazal mi, ze som sa mylil. Kiez by to s Bellarabim, ak dorazi, dopadne podobne.

Reagovat
Arne

Dík oběma, tak to budu s volnem počítat, my bychom měli dorazit tak v 11.

Reagovat
Arne

Upřímně ale, jaký křídelník by byl lepší... Mě nikdo takhle z fleku nenapadá. Leda hostování Shaqiriho nebo něco podobného.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Pospovič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele