32. kolo
27.04.2014 15:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

FC Augsburg - Hamburger SV 3:1

Hamburk je opět o krůček blíže svému historicky prvnímu sestupu z Bundesligy. Dnes totiž prohrál v důležitém utkání na půdě Augsburgu 1:3, o což se postaral zejména dvougólový střelec Halil Altintop.

Do tříbrankového trháku následně poslal domácí André Hahn, a přestože se Hamburku prakticky ihned podařilo snížit po standardní situaci prostřednictvím Heika Westermanna, na nějaký zvrat už svěřenci Mirka Slomky síly nenašli. Na záchranu tedy dva zápasy před koncem stále ztrácí pět bodů a jejich reálným cílem by tedy mělo být alespoň zajištění baráže.

Čisté konto vydrželo hostům pouhých sedm minut - přesně tak dlouho totiž domácím trvalo, aby ránou nehlídaného Altintopa z dvanácti metrů otevřeli skóre. Kdo však čekal, že rychle inkasovaná branka Hamburk položí, byl by na omylu; naopak, Slomkův tým působil v úvodu zápasu nebezpečným dojmem a měl i několik slibných pološancí, ve vápně se však jeho útočníkům nedařilo.

Po 12 minutách pálil Iličević zdálky nad, největší nebezpečí však hrozilo od Hakana Calhanoglua, konkrétně jeho skvělých přímých kopů. Jeden takový musel o 6 minut později likvidovat gólman Marwin Hitz. Vůbec největší příležitost zahodili hosté ve 25. minutě, kdy Calhanoglův pas našel v dobré pozici Westermanna, který mířil těsně vedle.

Nedostatek efektivity je letos pro Hamburk typický, což s sebou může nést vážné problémy - a dnešní zápas toho byl skvělým důkazem. Ve 32. minutě totiž Augsburg zničehonic zdvojnásobil své vedení; Hahnův pas našel Altintopa, který se uvolnil od bránícího Milana Badelje a zasunul míč za Adlerova záda.

Právě René Adler měl být v závěru sezony velkou zbraní Hamburku, místo toho má však jeho forma výrazně klesající tendenci. To jeho chyba ze 42. minuty de facto připravila hosty o naději a dovolila augsburgským odejít do šaten s pohodlným tříbrankovým náskokem: Hahnova rána ze střední vzdálenosti skutečně nebyla žádnou pumelicí, renomovaný gólman však selhal a zkrotit ji nedokázal.

Divoký první poločas pak oštemplovalo ještě hamburské snížení - opět u toho byl Calhanoglu, jehož přímý kop "zavadil" o Westermanna, takže Hitz neměl šanci. Po změně stran měl tak Slomka šanci učinit rázné kroky ke stáhnutí dvougólového manka, místo toho se však nestalo prakticky nic.

Augsburg byl ve druhé půli na první pohled lepším týmem a mohl ještě zvýšit, Alexander Esswein však v 53. minutě ve skvělé šanci selhal a o pár minut později Adler znemožnil Altintopovi dovršit hattrick. To bylo z obou stran vše, zápas se tedy dohrál v poklidném tempu s jasným výsledkem.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele